Gezonde voeding voor een gezond lichaam

We slikken tegenwoordig al snel een pilletje om ons goed te voelen. Jo Wyckmans is ervan overtuigd dat de basis bij onze voeding ligt. Hij schreef een boek over hoe gezonde voeding je leven positief verandert.

Toen Jo Wyckmans in 2002 Gezond vanbinnen, vanbuiten mooi publiceerde, veroorzaakte hij ophef in de traditionele medische wereld omdat hij voeding een ‘medicijn’ durfde te noemen. De nutritionele geneeskunde stond nog in haar kinderschoenen en werd beschouwd als verdacht of op zijn minst als ‘alternatief’. Nu, bijna tien jaar later, geven vele vooraanstaande artsen in binnen- en buitenland Wyckmans gelijk en houden specialisten wereldwijd rekening met zijn mening.

Anno 2010 is Wyckmans meer dan ooit gepassioneerd door gezondheid en een gezonde levensstijl. In de afgelopen jaren heeft zij zich steeds meer verdiept in het wetenschappelijk onderzoek naar gezonde voeding en voedingssupplementen en met die nieuw verworven kennis heeft hij zijn boek volledig herwerkt en aangevuld.

De meeste van zijn beweringen en voorspellingen zijn inmiddels uitgekomen en bevestigd, maar in deze nieuwe editie drukt Wyckmans ook zijn ontgoocheling uit over de evolutie van de nutritionele geneeskunde. Wat ooit startte als een beloftevolle vorm van preventieve geneeskunde die terugkeerde naar de basis –gezonde, verse, natuurlijke voeding – is uitgegroeid tot een commerciële stroming, waarin ‘voeding’ vooral staat voor dure supplementen.

Gezond vanbinnen, vanbuiten mooi
Gezond vanbinnen, vanbuiten mooi
Wijckmans, J.

Jo Wyckmans studeerde grafische kunsten aan Sint-Lucas in Brussel en mode aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Hij was jarenlang beroepshalve bezig met esthetiek en uiterlijke schoonheid, maar raakte steeds meer gefascineerd door innerlijke schoonheid en gezondheid als één geheel. Zijn wetenschappelijke zoektocht naar de kern van wat gezondheid is, startte vijftien jaar geleden in Japan en duurt nog steeds voort.

1 reactie

  1. Jo Wijkmans, dat is toch een vlaming? Ik heb in het verleden een ander boek van hem gelezen, iets over een gezond lichaam en een gezonde geest, erg boeiend. Ben benieuwd of dit boek ook de moeite waard is. Leuk om weer iets van hem te horen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in