Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Gezonde voedingsmiddelen die jou weer laten stralen

Gezonde voedingsmiddelen die jou weer laten stralen

Steeds meer mensen zoeken hun weg naar een gezond leven via voedingsmiddelen. Wanneer je vrienden en familie vertelt dat je wat kwaaltjes wilt tackelen via voeding zul je mensen nog regelmatig horen zuchten. Het nuchtere Nederlandse volk is star als het gaat om alternatieve geneeswijzen. Erg gek eigenlijk, want voeding wordt al eeuwenlang gebruikt om verschillende kwalen mee te genezen. Genezen met voeding is dus helemaal geen gek idee! In dit artikel kun je lezen over voedingsmiddelen die zeer effectief zijn om kwaaltjes mee te tackelen.

Specerijen

Gezonde kruiden kopen zal zeker helpen om jezelf fitter te voelen. Zo heeft kaneel een ontstekingsremmend stofje en kan het je bloedsuikerspiegel verlagen, knoflook bevat een stofje wat bacteriën bestrijd en kan bovendien zeer goed helpen om een verkoudheid mee te bestrijden, gember bestrijd buikpijn en helpt tegen misselijkheid door wagenziekte en zwangerschap en cayennepeper kan bijdragen aan gewichtsverlies doordat het de vetverbranding stimuleert. Zo zijn er nog tientallen andere specerijen die je kunnen helpen met verschillende kwaaltjes. Bij bijna elke ziekte en kwaal is er een kruid te vinden die kan ondersteunen met het onderdrukken van symptomen of het bestrijden van de ziekte.

Noten

Ook Gezonde noten kopen kan bijdragen aan een betere gezondheid. De gezondste noot is de amandel. Deze noot is niet voor niets een van de bekendste superfoods die er is. Amandelen zitten namelijk vol eiwitten, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Een andere zeer gezonde noot is de cashewnoot. In de cashewnoot vindt je het mineraal koper, wat bijdraagt aan een hoog energieniveau, botvorming en vorming van bindweefsel.

De hazelnoot is een ideale noot wanneer je last hebt van een te kort aan vitamine B11, ook wel foliumzuur genoemd. Vooral in de zwangerschap, wanneer een vrouw veel foliumzuur nodig heeft, is de hazelnoot een perfecte noot om te eten. Tot slot is ook de paranoot een ontzettend gezonde noot. In deze noot vindt je een ontzettend hoge hoeveelheid selenium. Wanneer je een tekort aan selenium hebt is de paranoot het ideale voedingsmiddel om dit mee te bestrijden. In 100 gram paranoten vindt je namelijk wel 3000% van de aanbevolen hoeveelheid aan selenium voor één dag.

Zaden en pitten

Ook zaden en pitten zijn hartstikke gezond. Hoewel je zaden over het algemeen alleen eet in je brood of cracker, is het een grote aanrader om meer pitten en zaden te consumeren. Gooi bijvoorbeeld wat zaden in je salade, of gooi een handje door de yoghurt heen. Een groot deel van alle pitten en zadel zal obstipatie verhelpen. Ook vindt je in pitten en zaden vele vitaminen en mineralen die helpend zijn om gezonder te worden of te blijven.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987