GHB gevaarlijk voor de gezondheid

De partydrug ghb wordt volgens de politie vooral vrijwillig gebruikt en komt veel voor in parenclubs waar het de gebruikers relaxter maakt en het plezier in seks verhoogt. Ghb staat voor gammahydroxyboterzuur en valt onder de synthetische drugs. Het van oorsprong narcosemiddel is eenvoudig te maken. Het recept staat op internet en de grondstof (gbl) is legaal te koop. Gbl wordt in de schoonmaaksector gebruikt, bijvoorbeeld als velgenreiniger en verfverdunner. Verdacht zijn schoonmaakmiddelbedrijfjes die alleen dit product leveren.

Ghb heeft de naam van verkrachtingsdrug, omdat er wel eens argeloze meisjes weerloos mee zijn gemaakt. Nu is het steeds populairder aan het worden in het partycircuit. De opsporing heeft geen prioriteit. Volgens politie Twente is het aantal meldingen van ghb-misbruik minimaal. Het zou om enkele tientallen in twee jaar gaan.

Over de productie van ghb in Twente is weinig bekend. Met de 10,5 liters die bij kapper Ter H. werden aangetroffen en zijn levering van vijf liter aan een vrouw, behoort hij tot de grotere producenten in deze regio.

Ghb valt sinds 2002 onder de categorie softdrugs van de opiumwet. Maken en verhandelen is strafbaar. Een kleine hoeveelheid voor eigen gebruik wordt gedoogd, maar hoeveel dat maximaal mag zijn wordt nog bepaald.

De stof zou niet verslavend zijn, maar is wel degelijk gevaarlijk omdat de dosering heel nauw luistert. Er is bij een geringe overdosis al snel sprake van een levensbedreigende situatie.

bron: tubantia

2 Reacties

 1. Jij weet er weinig van woutje, het is raadzaam om je eerst te verdiepen in de achtergrond. GHB is een lichaamseigen stof (chemische reactie door oa gootsteenverstopper) het is dus een natuurlijke stressremmer van het lichaam. Wordt heel makkelijk gemetaboliseerd binnen 2uur tot water en CO2 en binnen 6uur al niet meer aantoonbaar in het lichaam. Heeft positieve effecten op het immuumsysteem, gaat klachten van parkinson tegen, verlaagd cholesterol, verhoogd de afgifte van groeihormoon, kan hersenbeschadiging tegengaan, is het enige echte natuurlijke antidepressieva, en is het enige middel dat geen invloed heeft op de slaap maar de slaap juist bevorderd (rem slaap). Wordt als medicijn verkocht aan narcolepy patienten onder Xyrem. Verder zorgt GHB voor een beter transport van l-tryptofaan naar de hersenen en de opname door serotonin cellen.
  Je kan dus concluderen dat GHB minst schadelijke drugs is mits gedoseerd gebruik.

 2. GHB is GEVAARLIJK
  om meerdere redenen en is absoluut GEEN sofdrug.
  Maat van me is bijna overleden nadat een of ander idioot
  ghb in zijn drankje had gekiepert.
  ghb is van oorsprong een narcose middel en onderdrukt het centrale zenuwstelsel,het legt je adem stil.
  bij overdosering (en die heb je al snel) kan jeje niet meer
  vewegen en word de ademhaling volledig stil gelegt waarna je sterft.
  helemaal in combinatie met alcohol is het gewoon flirten met de dood.
  nog een gevaar ervan is de dosering,die steekt erg nauw ..de hoeveelheid die je nodig hebt om wat te voelen ligt vlakbij de hoeveelheid waaraan je in coma terecht komt. plus nog
  je weet nooit de concentratie dus de hoeveelheid ghb die in 1 ml vloeibaar zit.
  ghb is niet stoer maar is gewoon dom.dom saai en onozel.
  vind mensen die dat gebruiken echt stom

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in