GI-Dieet helpt tegen ACNE

Mensen die last van acne hebben, kunnen een dieet volgen met voeding met een lage glycemische indexGI-Dieet helpt tegen ACNE Gi dieet (GI). Na twaalf weken is hun huid significant meer GI Dieet helpt tegen ACNEopgeklaard dan bij mensen die een gewoon dieet volgen. Al eerder werd gedacht dat te vet eten, zoals chocolade, varkensvlees en patat zou leiden tot puistjes, maar dat is nooit wetenschappelijk aangetoond. Maar na het Australisch onderzoek Dr. Smith van  het RMIT University in Melbourne lijkt er reden om aan te nemen dat de glycemische waarde van voedsel een rol speelt.

De glycemische index (GI) is een maat voor de snelheid waarmee glucose uit koolhydraten beschikbaar komt in het bloed. Een lage GI zorgt voor een langzame stijging van de bloedglucosegehalte en hierna een langzame daling. Bij een hoge GI stijgt dat gehalte sneller en geeft daarna ook weer een forse dip.

Tijdens het onderzoek werden 43 mannen met acne twaalf weken lang op een dieet gezet. Van de proefpersonen die het lage GI-dieet volgden, hadden 22 proefpersonen significant minder puistjes en oneffenheden. In de controlegroep, die een normaal dieet volgden, waren dit er veertien. De wetenschappers zijn er alleen niet zeker van of de acne vermindert door de verandering van voeding, door het gewichtsverlies of doordat de gevoeligheid voor insuline in het bloed verbetert

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in