Ginkgo Biloba Review en Ervaringen

Is Ginkgo Biloba een wondermiddel? Lees over de Bijwerkingen en Ervaringen in deze review voordat je Ginkgo Biloba Pillen koopt.

Steeds vaker kom je in winkels, drogisterijen Ginkgo Biloba tegen. Maar wat is het precies? Het wordt ook wel Japanse notenboom genoemd. Ginkgo Biloba wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde al jaren gebruikt als medicijn bij diverse ziektebeelden, zo wordt het met regelmaat voorgeschreven bij reumatoïde artritis, astma en Alzheimer. Het kent zijn oorsprong in China en schijnt de oudste levende boomsoort te zijn: het bestaat maar liefst al 300 miljoen jaar! Deze Japanse notenboom schijnt een belangrijke rol te spelen in de hersenstofwisseling van ouderen, daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie. Maar het heeft nog meer goede eigenschappen, lees hier onder.

De Belangrijkste eigenschappen van Ginkgo Biloba:

Antioxidant

Ginkgo Biloba bevat meerdere eigenschappen. Een van deze eigenschappen is dat het flavonoïden bevat. En zoals jullie misschien wel weten hebben flavonoïden een antioxiderende werking. Terwijl je dit leest, vraag je je misschien wel af wat dan precies het werkingsmechanisme van antioxidanten is? Antioxidanten beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Wanneer je een lage weerstand hebt en het lichaam te maken krijgt met ‘indringers’ (vrije radicalen) kunnen onze lichaamscellen en weefsels beschadigd raken. Met als gevolg de kans op het ontstaan van talloze ziektes, zoals kanker, hart- en vaatziekten. Antioxidanten zorgen ervoor dat deze ‘indringers’ onschadelijk worden gemaakt.

Ontstekingsremmend

Naast het populaire en veelbesproken onderwerp curcuma, schijnt ook Ginkgo Biloba een ontstekingsremmende werking te hebben. Het bevat namelijk terpenoiden. Terpenoiden zjin aromatische stoffen die we in verschillende soorten planten terugvinden. Een belangrijke bron van terpenoiden is cannabis. Van terpenoiden is bekend dat deze een ontstekingsremmende werking hebben. Maar ze doen nog meer: ze zijn in staat om de bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Ze zorgen ervoor dat de bloedvaten wijder worden en sterker. Ook neemt de kans op trombose hierdoor af.

Dementie en Alzheimer

We kennen Gingko Biloba vooral omdat het vaak geadviseerd wordt bij dementie en Alzheimer. Het schijnt dat het de symptomen van dementie en Alzheimer kan verminderen, omdat het, het cognifitief functioneren verbetert en het beschadigingen aan de hersenen kan verminderen. Tevens kunnen omega 3 vetzuren (noten, vette vis, avocado, olijven) bijdragen aan het verminderen van het risico op dementie en Alzheimer.

Ziekte van Raynaud

Bij de ziekte van Raynaud is de bloedstroom naar de handen en/of voeten verminderd. Hierbij worden de ledematen eerst wit, dan blauw, en vervolgens rood. In de volksmond wordt ook gesproken over ‘dode’ vingers of tenen. Dit kan optreden in tijden van kou of stress, maar kan ook plotseling optreden. Ginkgo Biloba kan helpen om de ziekte aan te pakken vanwege zijn bloed verdunnende en vaatverwijdende functie. Daarnaast kan ook suppletie van Vitamine D helpen om de klachten te verminderen, vanwege de vaatverwijdende functie. Ook L-carnitine kan bijdragen aan vermindering van de klachten  omdat het helpt om de bloedvaatkrampen in de vingers na blootstelling aan de kou te verminderen.

Concentratievermogen

Ook bij concentratieproblemen kan Gingko Biloba baat hebben, het kan namelijk de cognitieve functie verbeteren, het concentratievermogen verhogen, en gevoelens van vermoeidheid verminderen.

Mentale aandoeningen

Suppletie schijnt niet alleen baat te hebben bij fysieke klachten, ook veelvoorkomende psychologische aandoeningen zoals angststoornissen en stemmingswisselingen kunnen verminderd worden door suppletie van Ginkgo Biloba. Dit komt omdat het een gunstig effect heeft op onze hormoonhuishouding en het een rol speelt bij het stresshormoon (cortisol). De hoeveelheid stresshormonen neemt af door suppletie van dit geneeskundige wondermiddel.

Premenstrueel Zyndroom

Gingko Biloba heeft ook positieve effecten bij premenstrueel syndroom (PMS). In mijn vorige artikel kon je lezen wat premenstrueel syndroom is, waardoor het ontstaat, wat voor klachten je kan krijgen en hoe je die klachten met voeding en suppletie kan verminderen. Ook Gingko Biloba kan bijdragen aan het verminderen van klachten zoals; hoofdpijn, vermoeidheid, kramp en stemmingswisselingen.

Zicht

Zoals jullie misschien wel weten speelt vitamine A een belangrijke rol in het gezichtsvermogen. Bij gebrek aan vitamine A kunnen klachten zoals nachtblindheid en verminderd gezichtsvermogen ontstaan. Ook Ginkgo Biloba kan zorgen dat een vermindering van het gezichtsvermogen wordt geremd. Dit wonderplantje  verbetert de bloedtoevoer naar de ogen en gaat negatieve effecten zoals UV straling tegen.

Groetjes,

fdHBIEfmuBj
RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelGezond Drinken zonder Suiker
Volgend artikelHoe Gezond is Pangafilet?
ginkgo-bilobainkgo Biloba wordt binnen de traditionele Chinese geneeskunde al jaren gebruikt als medicijn bij diverse ziektebeelden, zo wordt het met regelmaat voorgeschreven bij reumatoïde artritis, astma en Alzheimer. Het kent zijn oorsprong in China en schijnt de oudste levende boomsoort te zijn: het bestaat maar liefst al 300 miljoen jaar! Deze Japanse notenboom schijnt een belangrijke rol te spelen in de hersenstofwisseling van ouderen, daarnaast stimuleert het de bloedcirculatie.

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in