Glucomannan Gevaarlijk? Review en Ervaringen

glucomannan Konjak wortel
glucomannan Konjak wortel

Is Glucomannan, een 100% natuurlijke afslankpil om af te vallen? Je leest het in deze review + Ervaringen van Gebruikers.

In de afgelopen jaren is glucomannan steeds populairder geworden in Europa en de VS. De reden; glucomannan zou helpen bij het afvallen en is een geliefd voedingssupplement. Het staat als een paal boven water dat glucomannan goed is voor je gezondheid, maar helpt het je ook om af te vallen?

Glucomannan is een product dat je regelmatig tegenkomt, omdat het zou helpen bij het afvallen. Maar wat is glucomannen nu eigenlijk? Is het een effectief supplement of kun je er beter bij weg blijven? In dit artikel lees je alles over dit supplement, de werking en de bijwerkingen. Wat is Glucomannan en kun je je overtollige kilo’s kwijt raken met Glucomannan? In dit artikel vind je het antwoord.

Je leest in deze Glucomannan review alles over de volgende punten:

 • Is Glucomannan gevaarlijk?
 • Glucomannan ErvaringenGglucomannan hoe te gebruiken
 • Wat zit er in Glucomannan capsules?
 • Is Slimming Cube Glucomannan effectief?
 • Wat is Glucomannan Pasta?
 •  Een unieke eigenschap van Glucomannan
 • Is Glucomannan goed is voor je gezondheid?
 • Wat is de beste glucomannan
 • glucomannan te koop bij kruidvat
 • Pas op voor de bijwerkingen zijn van Glucomannan
 • Helpt Glucomannan bij het Afvallen?
 • Wat zijn de ervaringen met Glucomanan?
 • Glucomannen van  Kortingscode
 • Dit moet je weten over Glucomannan van Holland and Barrett
 • Hoe goed is Glucomannan van Vitakruid
 • Waar kun je betrouwbare glucomannan bestellen? (pas op voor scam)

Glucomannan Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor Glucomannan zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij Glucomannan graag wil testen
 2. We sturen het product gratis naar je toe
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
 4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

glucomannan Glucomannan Gevaarlijk? Review en Ervaringen Meer informatie

Glucomannan Ervaringen

Heb je Ervaring met Glucomannan of ben je benieuwd naar ervaringen van anderen met dit product? Lees dan de reacties onderaan deze pagina of plaats zelf een reactie

Je leest in dit artikel onder meer over:

 • De unieke eigenschappen
 • Waarom het goed is voor je gezondheid
 • Wat de bijwerkingen zijn
 • Of hethelpt bij het afvallen
 • Wat vinden andere mensen van het supplement?
 • Waar kun je glucomannan bestellen?
  glucomannan vrucht
  glucomannan vrucht

Overgewicht is een probleem waar de meeste personen mee kampen. Veel personen moeten wat pondjes verliezen, maar dat gaat niet altijd zo gemakkelijk. Blijvend afslanken lijkt soms niet haalbaar. Daarom gaat men gretig op zoek naar hulpmiddelen. Deze afslankproducten en voedingssupplementen beloven veel op het gebied van afvallen. Maar de vraag is: werken deze voedingssupplementen ook echt? Helaas is dit niet altijd het geval.

Hoewel er wel degelijk een aantal stoffen en voedingssupplementen bestaan waarvan bekend is dat ze het afslanken stimuleren, zijn er niet veel stoffen waarvan ook echt wetenschappelijk is aangetoond dat ze daadwerkelijk effect hebben. Eén van de stoffen waarvan dat wel wetenschappelijk is aangetoond is Glucomannan.

Glucomannan, wat is dat?

Glucomannan is een soort voedingsvezel die gewonnen wordt uit de wortel van een plant, genaamd de konjac. Deze voedingsvezels absorberen erg veel water. De vezels worden daarom soms gebruikt in voedingsmiddelen.

De wortel van de konjac wordt overigens ook veel gebruikt in de Aziatische keuken. De knollen aan de wortel zijn op dezelfde manier te verwerken als aardappels en je kunt er noedels van maken. Bovendien worden er in deze landen snoepjes gemaakt van de voedingsvezels.

De belangrijkste reden waarom glucomannan in de belangstelling staat, is omdat de voedingsvezel enorm uitzet als deze in aanraking komt met water. Sterker nog, een klein beetje glucomannan verandert een glas water helemaal in een soort geleiachtige stof.

Dit effect zorgt ook voor een positief effect op het afvallen, althans dat is de theorie. Doordat de vezels in je maag uitzetten, neem je minder calorieën in.

Glucomannan werking

Er zijn verschillende manieren waarop glucomannan zou helpen om af te vallen.

 • Het bevat erg weinig calorieën.
 • Het zwelt op in je maag en zorgt er zo voor dat je je eerder verzadigd voelt
 • Het bevat voedingsvezels en deze helpen bij de opname van eiwitten en vetten (bron)
 • Glucomannan zorgt ervoor dat je maag langzamer geleegd wordt. Dit zorgt er weer voor dat je je langer verzadigd voelt.

Het moet wel gezegd worden dat de laatste voordelen ook gelden voor andere soorten voedingsvezels. Dus als jij een ander vezelrijk product eet, zoals vezelrijke groentensoorten, dan kun je dit effect ook behalen.

Glucomannan capsules

Omdat glucomannan een positief effect zou hebben op het gewichtsverlies, zijn er veel verschillende supplementen met glucomannan. Meestal komen deze in capsulevorm. Dit heeft als belangrijk voordeel dat het beter te combineren is met je normale voeding.

De capsules zijn er in diverse soorten en maten. Soms zitten er ook andere vezelsoorten in de capsules. Overigens is glucomannan ook in andere vormen verkrijgbaar. Zo zijn er ook diverse poeders op de markt.

De effecten van glucomannan zijn het grootst als je het supplement ongeveer een half uur voor een maaltijd inneemt. Op deze manier voelt je buik al vol en is de kans een stuk kleiner dat je veel calorieën inneemt tijdens een maaltijd.

Slimming Cube Glucomannan

Een hoogwaardig afslanksuppelement dat glucomannan als basis heeft is Mardanti Slimming Cube. De blisters van de Slimming cube bevatten voedingsvezels die gewonnen wordt uit de Konjacplant. Deze vezels hebben een enorm absorberend vermogen en nemen in volume toe wanneer je het inneemt met water. Hierdoor krijgt je brein een signaal dat je verzadigd bent en ga je automatisch minder eten zonder bijkomend, vervelend, hongergev. De Mardanti Slimming Cube is een gemakkelijke manier om effectief en wetenschappelijk bewezen af te vallen.

Glucomannan Afvallen

De belangrijkste vraag is natuurlijk of je écht afvalt van glucomannan. En dan is de vraag vooral of de vezels van de konjacplant effectiever zijn dan andere voedingsvezels. Wij hebben dit uiteraard voor je uitgezocht.

Omdat glucomannan mogelijk een veelbelovend middel is tegen overgewicht, is er gelukkig ook veel onderzoek gedaan naar de werking. Al lange tijd geleden is aangetoond dat het middel op twee manieren helpt. Aan de ene kant zijn er de voordelen die voedingsvezels hebben, aan de andere kant is er de opvulling van de maag (bron).

In allerlei onderzoeken wordt aangetoond dat glucomannan helpt om gewicht te verliezen doordat je meer energie weer uitscheidt en doordat je je voller voelt. Daarnaast worden allerlei bloedwaarden (bijv. cholesterol) beter (bron).

Uiteraard zijn er ook studies gedaan waarin proefpersonen gewogen werden. In een onderzoek volgden de deelnemers een dieet waarin ze 1200 calorieën per dag aten. Bovendien namen ze 1 gram glucomannan voor iedere maaltijd. Gemiddeld genomen verloren de proefpersonen zo’n 4 kilo in dit onderzoek (bron).

Tja, denk je, als ik 1200 calorieën eet, val ik ook af. Dat klopt. Maar glucomannan versterkt de effecten, zelfs als je al een dieet laag in calorieën eet. Doordat je je voller voelt, zal glucomannan het ook makkelijker maken om een dergelijk dieet vol te houden.

Glucomannan gevaarlijk

Helaas is glucomannan in sommige gevallen gevaarlijk. Mensen met slikklachten (en ook kinderen) kunnen last krijgen van problemen doordat er glucomannan opzet in de slokdarm of in de keel (bij verslikken). Soms sterft er iemand door een ongeluk met glucomannan. De kans dat je dit overkomt als gezonde volwassene is echter klein, vooral wanneer je capsules gebruikt.

Verder is het belangrijk om voldoende water te gebruiken.

Glucomannan ervaringen

Een van de belangrijkste graadmeters bij een afslanksupplement zijn altijd de ervaringen van anderen. De meeste glucomannan ervaringen zijn positief. De producten zijn van goede kwaliteit.

Glucomannan afvallen ervaringen

Maar dit wil je natuurlijk echt weten, val je er ook van af. De meeste mensen die glucomannan proberen in combinatie met aanpassingen in hun leefstijl vallen wel degelijk af. Er is echter weinig bekend over incidenteel gebruik van glucomannan, bijvoorbeeld als je het alleen gebruikt voordat je naar een buffet of barbecue gaat.

Beste glucomannan

Er zijn allerlei supplementen met glucomannan op de markt, maar er is niet een product dat duidelijk uitblinkt. Dit heeft te maken met voorkeuren. De ene heeft liever het goedkoopste middel. Iemand anders gebruikt liever een poeder, terwijl een derde alleen kleine capsules kan inslikken. Dan zijn er ook nog supplementen die verder verrijkt zijn met vitaminen of mineralen. Je doet er dus goed aan om goed rond te kijken wanneer je een glucomannan supplement wilt kopen.

Glucomannan Body en Fit

Het Nederlandse Body en Fit heeft een product met glucomannan in het assortiment. Je neemt zes capsules per dag, twee voor iedere hoofdmaaltijd. De capsules zijn verrijkt met diverse vitaminen en mineralen.

Glucomannan holland and barrett

Ook Holland and Barrett heeft een supplement met glucomannan capsules in het assortiment zitten. In een potje zitten 60 capsules, voldoende voor 10 dagdoseringen. Er zitten geen extra vitaminen en mineralen in. Dit kan zowel een voordeel als een nadeel zijn.

Glucomannan kruidvat

Als je op zoek bent naar glucomannan, dan kom je bij Kruidvat waarschijnlijk bedrogen uit. Deze drogisterijketen verkoopt dit middel niet. Dit geldt overigens wel voor meer standaarddrogisten. Ook bij Etos vind je de vezels niet in de schappen.

glucomannan en afvallen

Zo aan het eind van dit artikel hopen we dat je een goed beeld hebt van glucomannan en de werking ervan.

Glucomannan is een vrij effectief supplement. Net als bij veel andere afslanksupplementen werkt het vooral goed in combinatie met een dieet. Omdat glucomannan helpt om je een verzadigd gevoel te geven, is de kans groter dat je je aan je dieet houdt. Daarnaast eet je tijdens maaltijden waarschijnlijk minder. Tot slot zit is glucomannan een voedingsvezel en heeft het alle voordelen die je van voedingsvezels kunt verwachten.

Hoewel glucomannan in sommige situaties gevaarlijk kan zijn (bijv. bij slikklachten), kun je het middel op de lange termijn prima gebruiken. Je kunt rekenen op een gewichtsverlies dat nog bovenop het resultaat van je dieet komt.

Kortom, je dieet wordt niet alleen wat makkelijker, het gaat ook iets sneller.

Glucomannansupplementen zijn er in allerlei soorten en maten. Doe goed onderzoek en kies een supplement dat goed bij je past.

Wat is Glucomannan?

Glucomannan is een product gemaakt van de wortel van de konjak-plant. De konjakplant groeit in warme streken in Oost-Azië en is ook bekend onder tal van andere namen, waaronder konjaku, konnyaku (aardappel) of olifantyam. Van deze wortels wordt een vezel gemaakt. Deze vezels zijn laag in calorieën, maar bevatten ontzettend veel voedingsvezels.

Glucomannan
Glucomannan

Slechts 40% van de droge substantie van de konjakplant kan gebruikt worden als glucomannan. De stof wordt al eeuwenlang gebruikt in de Aziatische keuken omdat het als een verdikkingsmiddel werkt (als vervanger van bijvoorbeeld gelatine). In het Westen is glucomannan pas recent in de belangstelling komen te staan. De reden; het zou je helpen met het afvallen.

Een gemiddelde portie glucomannan is ongeveer 2 gram (vergelijkbaar met de helft van een theelepel). Deze halve theelepel bevat 2,5 gram voedingsvezel, ongeveer 10% van je dagelijkse behoefte. Daarentegen krijg je maar 5 calorieën binnen.

Hongergevoel Onderdrukken

We kennen allemaal dat gevoel van het korte lontje wanneer we trek hebben. Of die knorrende maag wanneer we alleen al denken aan minder eten. Hoe kom je toch van dat hongergevoel af?

Doordat wij in onze shakes gebruik maken van langzaam verteerbare eiwitten zul je na het nuttigen van de shake niet veel trek meer hebben. Ook doordat we in het weekmenu kiezen voor eiwitrijke producten zal het hongergevoel gedurende de dag meestal niet optreden. Maar toch hebben we allemaal wel eens van die dagen dat het niet te stoppen lijkt. Op die momenten kan Glucomannan de uitkomst bieden!
Glucomannan capsules bevatten per capsule 500 mg Glucomannan. Dit is een stof uit de wortel van  de Konjac plant, die voornamelijk in Azië groeit.  Deze zorgt ervoor bij inname met voldoende vloeistof dat het uitzet in de maag tot een natuurlijke brij, hierdoor heb je sneller een voldaan gevoel en verdwijnt het hongergevoel.
Glucomannan kan tijdens een dieet gebruikt worden door vlak voor de avondmaaltijd 2 capsules in te nemen met een glas water of wanneer je ondanks de 7 eetmomenten op een dag trek houdt, 3x daags 2 capsules.

Hoe werkt Glucomannan?

De vezels van de konjakplant nemen ontzettend veel water op en wordt hierdoor gelachtig. De vezels zwellen hierdoor op en hierdoor krijg je een vol gevoel. Er is bewijs dat je hierdoor uiteindelijk minder gaat eten. De vezels in een kleine capsule kunnen met gemak een volledig glas water absorberen. (bron)

Het is dus nogal logisch dat je je na het eten van een capsule vol voelt. Maar helpt het ook bij het afvallen? Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die capsules met glucomannan gebruikten wat meer afvielen dan mensen die de capsules niet gebruikten. (bron)

Glucomannan is een in water oplosbare voedingsvezel. Net als andere oplosbare vezels kan het gewichtsverlies stimuleren dankzij het volgende:

 • Het bevat zeer weinig kcal.
 • Het remt je hongergevoel door uit te zetten in de maag.
 • Je eet dus minder door de dag heen.
 • Net als andere oplosbare vezels vermindert het de absorptie van eiwitten en vet.
 • Tevens voedt het de vriendelijke bacteriën in de darmen. Deze bacteriën beschermen tegen vet verhoging.

Volgens de onderzoekers zijn hier verschillende redenen voor:

 • Glucomannan is caloriearm
 • Je maag en darmen raken vol, waardoor je minder honger krijgt
 • De maag wordt langzamer leeggemaakt. Dit zorgt ervoor dat je ook na de maaltijd minder snel honger krijgt. Ook verbrand je hierdoor wat meer vet. Dit is vooral bewezen bij studies met dieren.
 • De darmflora wordt gevoed door de vezels en hierdoor wordt voedsel beter verwerkt.

(bron en bron)

Wat is Glucomannan?

glucomannan Glucomannan Gevaarlijk? Review en Ervaringen Dieet pro glucomannan

Glucomannan is een natuurlijke, in water oplosbare voedingsvezel, uit de wortels van konjak, ook wel olifant yam genoemd. Dit is een plant die voorkomt in Oost-Azië.

Het is verkrijgbaar als supplement in dranken, shakes en wordt ook toegevoegd in voedingsmiddelen, zoals pasta en bloem. Het is ook het belangrijkste ingredient in shirataki noodles.

Glucomannan bestaat uit 40% van het droge gewicht van de olifant yam. Het wordt al eeuwen toegevoegd in kruidenmengsels en traditionele voedingsmiddelen zoals tofu, noedels en konjak gel.

Behalve dat glucomannan te koop is als voedingssupplement, wordt het ook gebruikt als voedingsadditief, een verdikkingsmiddel aangeduid met het E-nummer E425-ii.

Hoe helpt glucomannan met gewichtsverlies?

Je vraagt je waarschijnlijk af, wat maakt glucomannan nou zo bijzonder? In het kort, het innemen van glucomannan kan tot gewichtsverlies leiden. Glucomannan is anders dan andere oplosbare vezels omdat het veel kleveriger is, waardoor het bijzonder effectief is.

Glucomannan heeft ook  het bijzondere vermogen om water te absorberen. En niet zo’n beetje ook! Tot wel 50 keer zijn eigen gewicht. Daarom is de aanbevolen dosering glucomannan ook lager in vergelijking met andere vezel supplementen

Deze vochtabsorberende eigenschap van glucomannan heeft als voordeel dat je sneller het gevoel hebt vol te zitten, waardoor je minder calorieën op een dag nuttigt (bron). Studies hebben aangetoond dat mensen die glucomannan supplementen gebruiken een beetje meer gewicht verliezen dan mensen die dit niet doen (bron).

Andere voordelen van glucomannan die het afvallen bevorderen:

 • Het heeft zeer weinig calorieën
 • Het neemt veel ruimte in de maag en bevordert het gevoel van volheid (verzadiging)
 • De vezels voeden ook de goede bacteriën (probiotica) in de darmen. Onderzoek heeft aangetoond dat probiotische bacteriën de vetopslag kunnen verminderen en vetverlies bevorderen (bron).

Is glucomannan een wondermiddel?

Het klinkt natuurlijk allemaal veelbelovend, maar is het dat in de praktijk ook?

Gelukkig zijn er verschillende gerandomiseerde gecontroleerde proeven naar glucomannen gedaan. Dit wordt ook wel de gouden standaard genoemd als het gaat om wetenschappelijke experimenten bij mensen.

In de grootste studie werden 176 mensen overgewicht willekeurig toegewezen om een supplement met glucomannan of een placo te nemen, terwijl ze op een calorie beperkend dieet zaten. Drie verschillende glucomannan supplementen werden getest, met verschillende doseringen. Na 5 weken werden de deelnemers getest. De glucomannan groepen hadden gemiddeld een kilo meer verloren (bron).

Een andere studie laat een soortgelijk resultaat bij mensen overgewicht, indien glucomannan wordt ingenomen vlak voor een maaltijd (bron).

Voor afvallen wordt aanbevolen om een dosering van 1 gram, drie keer per dag in te nemen (bron).

Als wateroplosbare vezel is glucomannan ook goed te gebruiken om obstipatie te behandelen (bron).

Volgens de huidige onderzoeken kan glucomannan een werkend gewichtsverlies supplement zijn. Maar zoals met vrij welke methode om af te vallen werkt het niet als je geen voornemens hebt om andere gezonde veranderingen in je leven door te voeren

De enige werkende manier om gewicht te verliezen en op de lange termijn je streefgewicht te behouden, is door je huidige levensstijl aan te passen. Glucomannan suppletie kan afvallen gemakkelijker maken, maar het zal geen wonderen op zichzelf doen.

Nadeel #1: vitamines worden moeilijk opgenomen

Er zijn 13 essentiële vitaminen die je lichaam nodig heeft. glucomannan Glucomannan Gevaarlijk? Review en Ervaringen Dieetpro pillen

Deze kunnen in twee categorieën worden verdeeld: vetoplosbaar en in wateroplosbaar.

Nu moet je weten dat wateroplosbare vitaminen (in tegenstelling tot vetoplosbare vitamines die in beperkte mate kunnen worden opgeslagen) niet in het lichaam worden opgeslagen.

Wateroplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine C
 • Vitamine B1 (thiamine)
 • Vitamine B2 (riboflavine)
 • Vitamijne B3 (niacine)
 • Vitamine B5 (pantotheenzuur)
 • Vitamine B6 (pyridoxine)
 • Vitamine B11 (foliumzuur)
 • Vitamine B12 (cyanocobalamine)

Je lichaam absorbeert wat het nodig heeft aan wateroplosbare vitaminen en alles wat teveel is wordt uitgescheiden via de urine. Doordat wateroplosbare vitaminen niet kunnen worden opgeslagen, heeft het lichaam een continue toevoer van deze vitaminen nodig. Dit kan worden gedaan voeding of door vitamines te nemen uit supplementen.

Vetoplosbare vitaminen zijn oplosbaar in vetten.

Vetoplosbare vitamines zijn:

 • Vitamine A
 • Vitamine D
 • Vitamine E
 • Vitamine K

Synthetische voedingstoffen 

De vitaminen en mineralen zijn synthetisch gefabriceerd. Men doet vaak alsof synthetische voedingstoffen identiek zijn aan die uit voedingsmiddelen. Maar het het productieproces van synthetische voedingsstoffen is heel anders dan de manier waarop ze in planten en dieren worden aangemaakt.

Dus ondanks het feit dat een soortgelijke structuur is, kan je lichaam anders reageren op synthetische voedingsstoffen.

Daarnaast is er nog een hoop onduidelijkheid hoe goed synthetische voedingstoffen worden opgenomen in het lichaam. Onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat natuurlijke vitamine E twee keer zo efficiënt wordt geabsorbeerd als synthetische vitamine E (bron).

Voor vetoplosbare vitamines is het zo dat ze alleen worden opgenomen in het lichaam als ze zich kunnen binden aan vet. De vetten die deze vitamines vervoeren moeten we uit onze voeding halen. Omdat dit niet gebeurt, zullen we deze vitamines ook onvoldoende binnen krijgen.

Het wondermiddel om af te vallen?

Is glucomannan een wondermiddel dat helpt om echt af te vallen? Dat is wat iedereen natuurlijk heel graag zou willen weten. Gelukkig zijn er veel zogeheten dubbelblinde proeven gedaan, waarbij glucomannan is vergeleken met een placebo. Dergelijke testen worden gezien als de meest betrouwbare testen.

In 2005 is er een studie uitgevoerd met verschillende hoeveelheden glucomannan bij mensen met overgewicht. Dit gebeurde terwijl zij een dieet volgden. De resultaten hiervan waren als volgt. (bron)

glucomannan-capsules

Uit dit onderzoek kwam dus dat glucomannan, in combinatie met een dieet, helpt bij het verliezen gewicht. De verschillende hoeveelheden glucomannan maakten niet zoveel verschil, maar er was een duidelijk verschil met de groep die het placebo gebruikte. Ook andere onderzoeken laten zien dat het gebruik van het supplement voor een maaltijd leidt tot extra verlies van kilo’s. (bron en bron)

Glucomannan lijkt vooral te werken doordat de vezels zorgen voor een voller gevoel. Dit komt doordat de vezels uitzetten als ze in contact komen met water.

In alle onderzoeken werkte het supplement vooral goed als het gebruikt werd als onderdeel van een dieet dat laag is in calorieën, maar dit geldt voor veel supplementen

Aanbevolen door Dr. Oz

De Amerikaanse gezondheidsexpert Dr. Oz is 1 van de bekendste voorstanders van dit product. Na een item in een van zijn shows, waarin hij Glucomannan prees als doeltreffend afslankmiddel, is deze vezel zeer populair geworden. In Nederland is het product verkrijgbaar in capsules, maar ook in de vorm van pasta rijst en noodles.

Glucomannan; andere gezondheidsvoordelen

Behalve de lichte voordelen bij het afvallen, zijn er ook andere redenen om glucomannan te gebruiken.

 #1: Verlaagt cholesterol

In een onderzoek zijn veertien onderzoeken naar glucomannan bekeken. De cholesterolwaarden gingen 0,5 mmol/L naar beneden. Het grootste deel van het cholesterolverlies kwam voor rekening van LDL, het slechte cholesterol. De hoeveelheid tryglyceriden nam af met 0,12 mmol/l, terwijl de bloedsuikerspiegel op een nuchtere maag 0,4 mmol/l lager werd. Er werd in de onderzoeken geen invloed gedetecteerd op de bloeddruk of op de HDL-cholesterolwaarden. (bron)

De cholesterolwaarden gaan omlaag doordat er minder cholesterol in je darmen opgenomen wordt. Glucomannan zou daardoor de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Ook zou de kans op diabetes type 2 lager zijn.

#2: Remt de eetlust

De hormonen ghreline en leptine zijn de hormonen die verantwoordelijk zijn voor het beheren van de vetopslag in ons lichaam. Ghreline, bijgenaamd ‘hongerhormoon’ wordt aangemaakt wanneer er weinig inhoud is in je maag. Des te hoger je ghrelinewaarden, des te meer honger je ervaart.

Uit onderzoeken is gebleken dat het de ghrelinewaarden verlaagt. Mensen die een capsule innamen voor het eten ervoeren twee uur na de maaltijd minder eetlust. De oorzaak; 30% minder ghreline. De effecten van glucomannan bleven zichtbaar, ook later waren de waarden nog lager dan voorheen! (bron)

#3: Lagere triglyceridenwaarden

Triglyceriden is een moeilijk woord voor bepaalde soorten vetten die in je bloed voorkomen. Energie die je niet gelijk nodig hebt wordt opgeslagen in de vorm van triglyceriden. Zo kunnen deze snel gebruikt worden op het moment dat je extra energie nodig hebt. Teveel triglyceriden kunnen leiden tot een verhoogd risico op bijvoorbeeld hartproblemen. Glucomannan kan je hierbij helpen. In een studie is aangetoond dat capsules helpen om de waarden met triglyceriden te verlagen. (bron)

#4: Een betere stoelgang

Obstipatie, oftewel verstopping, is iets waar we allemaal wel eens last van hebben. Vaak wordt het veroorzaakt door een gebrek aan voedingsvezels of door te weinig beweging.

Glucomannan zit barstensvol met vezels en helpt dan ook om obstipatie te verhelpen. Het werkt namelijk ook als probioticum; het stimuleert dus de darmflora. In een dubbelblinde proef is bewezen dat capsules met glucomannan kunnen helpen tegen verstopping. Een dosering van 3 tot 4 gram zou het meest effectief zijn. In een andere studie, waarin lagere doseringen werden gebruikt, bleek dat de darm 30% actiever wordt bij gebruik van glucomannan. (bron)

#5: Reguleert de bloedsuikerwaarden

Inname van glucomannan kan bij mensen met diabetes type 2 helpen om de bloedsuikerwaarden te reguleren. Doordat de maag langzamer leegloopt, worden de suikers uit het voedsel geleidelijker opgenomen in de bloedbaan. Dit zorgt ervoor dat de bloedsuikerwaarden gelijkmatiger verlopen. Volgens dit onderzoek helpt glucomannan met name om hypers te voorkomen (te hoge bloedsuikerwaarden). (bron)

Glucomannan: de bijwerkingen en nadelen

De meeste mensen zullen glucomannan veilig kunnen verdragen, zeker als het als supplement wordt gebruikt in een kortere periode (tot vier maanden).

Toch kunnen er een aantal bijwerkingen zijn, die vervelend kunnen zijn. Denk hierbij aan flatulentie of een opgeblazen gevoel. In sommige gevallen kan er ook diarree ontstaan

Kinderen kunnen beter geen glucomannan gebruiken, omdat de vezels soms de keel of de darmen kunnen blokkeren. Er is niet onderzocht wat de gevolgen zijn van glucomannan en op zwangere of zogende vrouwen en hun kinderen. Zekerheidshalve kun je dus beter geen glucomannan gebruiken. glucomannan Glucomannan Gevaarlijk? Review en Ervaringen Buikpijn bank

Als gevolg van de werking op de bloedsuikerspiegel, is het gebruik niet altijd aan te raden bij diabetespatiënten. Je bloedsuikerspiegel kan namelijk te veel dalen. Wil je het supplement toch gebruiken? Dan is het wellicht verstandig om in overleg te treden met je arts.

Glucomannan: de ervaringen van gebruikers

Op het internet circuleren talloze reviews over het gebruik van dit product. Waar sommige mensen heel tevreden zijn, hadden andere mensen veel last van de bijwerkingen. Een andere groep mensen was alleen benieuwd naar de effecten van glucomannan op het gewicht. Het gehoopte gewichtsverlies kwam niet altijd tot stand en deze mensen waren dan ook teleurgesteld.

Daar staat tegenover dat een grote groep mensen erg tevreden waren over het middel. Zij hadden een lagere eetlust en als gevolg daarvan verloren ze op een makkelijke manier een aantal kilo’s.

Glucomannan kopen en bestellen

Wil jij kijken of jij kunt afvallen met glucomannan? Je kunt het product eenvoudig kopen bij een aantal drogisterijketens, waaronder Kruidvat, Etos en Holland & Barrett. Je kunt het ook eenvoudig bestellen via het internet. De prijs varieert afhankelijk van het merk dat je koopt. Glucomannan is een belangrijk bestanddeel van het Amerikaanse supplement Lipozene.

Hoeveel glucomannan moet je innemen

Het is belangrijk om de voorschriften voor het gebruik in acht te nemen. Bouw langzaam het gebruik iets op om verstopping van de keel of darmen te voorkomen. Zorg er verder voor dat je genoeg water inneemt. Het beste moment om de capsules te gebruiken is een halfuur voordat je gaat eten.

Deegwaren van glucomannan

Naast capsules kun je ook verschillende soorten deegwaren op basis van glucomannan kopen. Deze bevatten weinig calorieën en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Ze zijn daarom een uitstekende vervanger van traditionele deegwaren op basis van tarwe of rijst. 100 gram glucomannan pasta of noedels bevat tussen de 6 en 12 calorieën per honderd gram

Sinds kort zijn er daarom in Nederland en Belgie glutenvrije, vetvrije en koolhydraatvrije, pasta, rijst en noodles verkrijgbaar die gemaakt zijn van deze glucomannan vezels, van het merk Slim Pasta en Zero Pasta. Vanwege het honger remmende effect heb je na het eten van een bord Slim Pasta of Zero Pasta een volledig verzadigd gevoel. En deze pasta, rijst en noodles leveren nauwelijks kilocalorieën! Ze bevatten ruim 90% minder calorieën dan gewone pasta dat van tarwemeel gemaakt is, dat juist bekend staat om het hoge gehalte koolhydraten.

Een ander voordeel van deze pasta, rijst en noodles is dat je ze niet hoeft te koken. Je spoelt ze af onder de kraan en wokt ze kort mee met vlees, vis, saus en groente. Slim Pasta is te koop bij DA Drogisterijen, G&W Gezondheidswinkels, De Tuinen en online bij bodyenfitshop

Naast het feit dat het helpt om af te vallen is ook wetenschappelijk aangetoond dat het een gunstige werking heeft op het cholesterolgehalte. Het gunstige effect van wordt verkregen bij inname van drie maal daags één gram.

Deze deegwaren zijn verkrijgbaar bij een aantal drogisten en in sommige grotere supermarkten, bijvoorbeeld van Jumbo.

Is Glucomannan Ongezond?

Naast het bevorderen van gewichtsverlies heeft het ook andere gezondheidsvoordelen zoals:

 • Het detoxificeren van de ingewanden.
 • Het verlicht constipatie doordat het een laxerende werking
 • Het is goed voor de darmflora.
 • Het verlaagt je cholesterol niveau.
 • Helpt bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel.
 • Vergroot de concentratievermogen.
 • Geeft je meer energie.
 • Gaat bacteriële infecties tegen.

(bron en bron)

Het effect op diabetes

Er zijn meer dan 20 wetenschappelijke studies geweest met betrekking tot glucomannan en diabetes. Een van de manieren waarop het diabetici kan helpen is omdat het de natuurlijke ledigingsproces van de maag vertraagd. Wat weer leidt tot meer geleidelijke absorptie van suikers en zo tot een lagere bloedsuikerspiegel na de maaltijd.

Een studie gepubliceerd in Diabetes Care vertoonde zeer positieve effecten van konjacvezel. De personen, die traditioneel werden behandeld met een dieet met een laag vetgehalte kregen nu ook een koekje verrijkt met konjacvezel toegediend.

Aan het einde van de onderzoeksperiode concludeerden de onderzoekers dat het toevoegen van konjacvezel aan de patiënten had geleid tot betere controle van de bloedsuikerspiegel. Het bloedlipidenprofiel en de systolische bloeddruk bij risicovolle diabetische patiënten werd verbeterd. (bron)

Een andere studie gaf 72 diabeten konjac verrijkte voedingsmiddelen voor een periode van 65 dagen. De algemene conclusie van deze studie was dat dit voedsel heel goed was voor het voorkomen en behandelen van hyperglycemie. Hyperglycemie of hoge bloedsuiker komt vaak voor bij diabetici. Het is een aandoening waarin een te grote hoeveelheid glucose (suiker) in het bloed circuleert.

glucommanan capsules
glucommanan capsules

Het is niet gevaarlijk, je moet echter wel met een aantal dingen rekening houden. Er is veel geschreven. Naast de voordelen voor je gewicht heeft het ook vele voordelen voor de algehele gezondheid. Allemaal interessant, maar wat we echt willen weten is dat deze dingen leiden tot gewichtsverlies.

Ook hiernaar zijn er verschillende onderzoeken geweest op zowel mensen als dieren. In de grootste werden 176 gezonde overgewicht mensen willekeurig toegewezen om een ​​

supplement met glucomannan of placebo (een dummy pil) in te nemen. Tevens werd deze groep personen op een caloriebeperkend dieet geplaatst.

Drie verschillende supplementen werden getest met verschillende doseringen. Sommigen hadden ook andere vezels toegevoegd gekregen.

Het resultaat: Het gebruik van glucomannan leidde tot gewichtsverlies. Er was een duidelijk verschil te merken bij personen die dit supplement toegediend hadden kregen en zij met de placebo. Er zijn verschillende andere studies die hiermee akkoord gaan. Wat ook uit deze studies blijkt is dat het vooral effectief is in combinatie met een kcal-beperkt dieet. Hetzelfde geldt voor de gewichtsverlies methoden; ze werken het best in combinatie met een goed dieet.

Active Glucomannan

De redactie van deze website krijgt veel vragen over het product Active Glucomannan welke wij niet leveren. Deze capsules worden online aangeboden middels een ‘gratis’ sample. Stuur je het product echter na de zichttermijn van 14 kalenderdagen niet retour dan is de koop definitief en wordt er een abonnement geactiveerd. De kosten van het product worden dan automatisch geïncasseerd van je bankrekening of creditcard. Tevens ontvang je maandelijks tot wederopzegging het product Active Glucomannan voor een bedrag van €49,95 per zending incl. verzendkosten. Heb je ervaring met het bestellen of gebruik van Active Glucomannan? Dan kun je ervaringen uitwisselen via het reactieformulier. Je kunt ook het facebook reactieformulier onder dit bericht gebruiken om je ervaring te delen. Lees meer over Active Glucomannan Abonnement opzeggen.

Glucomannan Bestellen

Glucomannan is onder andere te koop bij Het Kruidvat en De Tuinen. Wil je eenmalig capsules proberen zonder abonnement en ongewenste vervolgverzendingen, dan kunnen we je Glucomannan aanbevelen. Deze capsules zijn exact hetzelfde als Active Glucomannan, maar dan zonder een duur abonnement.

Door de capsules met water in te nemen wordt er in de maag een substantie gevormd die het honger gevoel onderdrukt. Een heel effectieve en makkelijk hulp om af te vallen dus. Er wordt geadviseerd om voor iedere maaltijd (ontbijt, lunch en avondeten) 2 capsules in te nemen met water.

Bijwerkingen van Glucomannan

Wanneerhet procut in contact komt met water breidt het zich uit. Het kan tot 50 keer zijn gewicht absorberen. Daarom is de aanbevolen dosering lager in vergelijking met andere voedingssupplementen.

Het heeft geen effect op gewichtsverlies, tenzij het voor een maaltijd wordt ingenomen. Wanneer kun je het het beste innemen? Ongeveer 15 minuten tot 1 uur voor een maaltijd.

chemische uiteenzetting glucomannan repeating unit
chemische uiteenzetting glucomannan repeating unit

Glucomannan wordt over het algemeen als veilig beschouwd. Als het zich echter uitbreidt alvorens de maag te bereiken, kan het verstikking of verstopping van de keel en slokdarm veroorzaken (de buis die voedsel uit je mond naar je maag verplaatst). Om dit te voorkomen, moet het met 1-2 glazen water of andere vloeistof ingenomen worden.

Sommige mensen kunnen milde bijwerkingen ervaren, zoals winderigheid, zachte ontlasting of diarree maar dit komt zelden voor

Het kan ook de absorptie van medicijnen zoals sulfonylureum, een diabetes geneesmiddel, verminderen. Dit kan vermeden worden door de medicatie minstens 4 uur na of een uur voor het innemen van glucomannan te nemen.

Conclusie

De voornaamste reden waarom mensen geïnteresseerd zijn in glucomannan is voor het effect op het gewicht. Zij willen het gebruiken om die extra pondjes kwijt te raken. De wetenschap laat zien dat het kan helpen met gewichtsverlies, maar zoals altijd is er echt geen magische afslankpil. Het is geen wondermiddel, je zult een gezonde levensstijl op na moeten houden. Gezonde voeding en regelmatige lichaamsbeweging blijven belangrijk. Zie dit supplement slechts als hulpmiddel. Het is een veilige en passende manier om de inspanningen te helpen.

Ook al heb je geen belangstelling om gewicht te verliezen kun je genieten van de vele voordelen van die voedingsmiddel. Het is uitstekend als ontslakkingsmiddel, goed voor de energieniveau, houdt je cholesterolniveau op peil en is gewoon goed voor de gezondheid.

Het staat, net als Garcinia Cambogia, in de belangstelling omdat het magische middelen zouden zijn in de strijd tegen overtollige kilo’s. Wellicht verlies je een beetje gewicht door het gebruik van deze supplementen, maar er bestaat helaas geen

wondermiddel. Het blijft aankomen op de twee grondbeginselen van afvallen. Gezond en gevarieerd eten en voldoende lichaamsbeweging. Deze twee supplementen kunnen je wel ondersteunen bij een dieet op basis van deze grondbeginselen.

Er zijn wel andere redenen om glucomannan te gebruiken. Denk aan het verminderen van verstoppingen en het gunstige effect op de bloedsuiker- en cholesterolwaarden. Je valt dan misschien geen kilo’s af, maar glucomannan gebruiken is in ieder geval niet slecht voor je.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Mening
Persoonlijke Dieet ErvaringFytoslim Review en Ervaringen
Eenvoudig AfvallenWW WeightWatchers Review en Ervaringen Aanbieding 2023
glucomannanGlucomannan is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit de worteld van de van de Konjac plant. Door de absorberende werking wordt je maag gevuld. Hierdoor vermindert het hongergevoel. Daarnaast bevat een capsule cellulosegom, magnesiumstearaat en gelatine. De positieve resultaten van Glucomannan zijn uitgebreid besproken door Dr. Oz.

507 Reacties

 1. Mij cholesterolgehalte is iets te hoog. Zou voor mij een test zijn om te kijken of het naar beneden gaat met dit product.

 2. Graag test ik het product. Ik ben eigenaar van een sportstudio en ik krijg hier veel vragen over. Een eigen ervaring vind ik belangrijk voordat ik mensen iets aanbeveel.

 3. Ik ben een paar jaar geleden op eigen kracht ongeveer 20 kg. afgevallen. Ik wil dit graar zo houden maar…..In deze rare tijd van veel thuis zitten is het niet simpel om op gewicht te blijven of om zelfs af te vallen. Daarom zou ik het graag willen uitproberen.

 4. ik ben op zoek naar iets, dat me helpt om snel en eenvoudig van de eerste paar kilo’s af te komen. Met name om weer een beetje vertrouwen te krijgen in dat ik het kan en vervolgens zin heb om weer helemaal gezond te eten.

 5. ik zou graag glucomannan gaan slikken / proberen omdat ik zeer lang worstel met mijn gewicht , en ook met de vermoeidheid en als ik een tukje heb gedaan dan is de weg naar de snoepkast of koelkast niet moeilijk , dus help ik hoop dat ze me kunnen helpen en dan kan ik het weer doorgeven aan mijn collega’s die ook kampen met overgewicht

 6. Omdat ik heel erg geïnteresseerd ben in het zelf gebruiken van glucomannan, maar nog net het juiste zetje nodig had, vind ik het een leuke uitdaging op deze manier hiermee kennis te maken. Ik weet niet wat ik er van verwachten kan en stel me dan ook helemaal open hiervoor. Het zou super zijn wanneer ik hierdoor eindelijk mijn overmatige eetlust onder controle kan krijgen.

 7. Ik gebruik sinds een paar weken de AppetiteControl van LovelyTotalYou en ben er erg blij mee. Had vaak al na het eten nog trek :(
  Het helpt bij mij heel goed, soms neem ik het tussendoor om een vol gevoel te hbben zodat ik niet ga snaaien. Ik ben blij :)

 8. Dit product zou ik graag testen om te zien of ik op deze manier sneller gewicht verlies. Ik wil graag wat kilo’s kwijt.

 9. Al jaren lang struggle ik met mijn gewicht. Ik heb vorig jaar onder hypnose een maagband laten plaatsen en loop sinds een aantal maanden bij een dietiste. Helaas werkt dit allemaal niet voor mij en ben ik opzoek naar een werkend hulpmiddel.

 10. Graag wil ik het testen. Ik kamp al lange tijd met extreem overgewicht, maar bij minder vetten en koolhydraten eten krijg ik last van obstipatie. Ik ben benieuwd of Glucomannan dat kan verhelpen. Ik vraag mij ook af, of er bijwerkingen zijn.

 11. Ik heb met regelmaat flinke eetbuien met voorkeur voor zoet. Ik ben nieuwsgierig of dit product kan helpen om mijn niet te stelpen trek in zoet te verminderen. Zodat mijn gejojo in kilo’s stopt.

 12. Ik worstel met eetbuien waardoor ik enorm fluctueer in gewicht. Graag zou ik glucomannan willen proberen om te kijken of dit, naast een gezond dieet, mij kan helpen gewicht blijvend te verliezen en te stabiliseren. Ik noteer graag mijn bevindingen voor jullie.

 13. Hi, ik wil glucomannan graag voor jullie testen, ben dat sowieso van plan om het te gaan innemen. Ik schrijf graag een revieuw als jullie me een potje toesturen. Groetjes

 14. Ik kan wel een paar kilo’s afvallen maar door “hongergevoel” ga ik snoepen, snaaien en eten. En dan kom ik uiteraard weer aan. Benieuwd of dit spul werkt

 15. Ik zou het product graag willen testen. Door stress ben ik flink wat kilo’s aangekomen waar ik graag weer vanaf wil. Ik let al heel erg op mijn voeding, dit zou ik graag als ondersteuning erbij hebben.

 16. Tot het avondeten lukt het me goed om me in te houden wat betreft eten en eet ik ook heel gezond. Maar als ik thuis kom heb ik enorme trek en vergrijp me dan regelmatig aan tussendoortjes, waarna ik nog eten moet. Graag zou ik dus het hongergevoel willen beperken, zodat ik alleen m’n avondeten eet en wat af kan vallen.

 17. Graag zou ik dit product willen testen. Ik ben al sinds lange tijd bezig om af te vallen.
  Het lukt maar niet doordat ik continu een hongergevoel heb.
  Ik hoop dat dit product me kan helpen die goede positieve kant op; AFVALLEN!

 18. Graag zou ik het willen testen. Ondanks maagverkleining, verschillende diëten, en sporten nog steeds, ( vooral na 15.00 uur) een honger gevoel.
  Moet nu nog 20 kg afvallen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in