Glutenvrij afvallen Review en Ervaringen

Een echte glutenallergie, ook wel coeliakie genoemd, is vrij zeldzaam, maar veel mensen zijn wel overgevoelig voor de inname van gluten (bron). De klachten lopen uiteen van darmklachten tot vermoeidheid en zijn meestal niet ernstig, maar wel hinderlijk.

Als je glutensensitief bent en je wilt afvallen, sta je dan ook voor een uitdaging. Er zijn nog meer dingen waar je op moet letten bij het eten. Hoe kun je toch op een effectieve manier glutenvrij afvallen?

Val je af als je geen gluten meer eet?

Als je tot vandaag altijd nog gluten at, wil je wellicht weten of je gaat afvallen als je helemaal stopt met gluten eten. Als je puur en alleen de gluten uit je dieet weghaalt, dan is dit geen garantie dat je afvalt. Sterker nog, sommige mensen komen zelfs aan omdat ze meer voedingsstoffen opnemen (bron).

Het stoppen met het eten van gluten bij glutensensiviteit heeft wel andere voordelen. Veel mensen krijgen meer energie, een betere stemming en hebben minder last van darmklachten. Als je geen glutensensitiviteit hebt, dan merk je er weinig van als je de gluten uit je dieet haalt.

Als je zeker wilt zijn dat je af gaat vallen, dan moet je dus minder calorieën eten dan je binnenkrijgt. Er zijn gelukkig heel veel manieren waarop je glutenvrij kunt afvallen.

Afvallen met glutenallergie

Glutenvrij afvallen vraagt dus om twee dingen. Als eerste eet je geen gluten meer. Als tweede eet je minder calorieën. Omdat het dus kan zijn dat je lichaam de bestaande voeding beter gaat verwerken, kan dit betekenen dat je flink minder gaat eten dan voorheen.

Uit onderzoek blijkt dat veel glutenvrije producten niet zo gezond zijn. De meeste producten bevatten veel zout en weinig eiwitten (bron). In een effectief glutenvrij dieet vervang je een glutenhoudend product dus niet voor een glutenvrije variant, maar eet je iets volledig anders.

Een voorbeeld is brood. Brood bevat veel koolhydraten en dat is bij een glutenvrij brood niet anders. In plaats van brood kun je dan beter kwark gaan eten, omdat dit product meer eiwitten bevat.

Glutenvrij dieet Gratis Testen

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Voor een Glutenvrij dieet zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

  1. Geef middels een reactie aan waarom jij Glutenvrij dieet graag wil testen
  2. We sturen het product gratis naar je toe
  3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften
  4. Je vult het evaluatieformulier in

Er zijn nog 14 plaatsen beschikbaar

Glutenvrije recepten

Ook als je glutenvrij wilt eten, heb je voldoende keus. Er zijn veel voedingsmiddelen die vrij zijn van gluten en die je naar hartelust kunt combineren. (Zoete) aardappelen, peulvruchten en onbewerkte vlees, vis en zuivel zijn van nature vrij van gluten. Sorghum, amaranth, teff, gierst, quinoa, boekweit en mais zijn graansoorten die glutenvrij zijn.

Wanneer je glutenvrij gaat afvallen, dan eet je doorgaans een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet zonder gluten. Het is meestal vrij eenvoudig om producten met granen te vermijden. Haver is wel een veelgebruikt ingrediënt in recepten en afslankproducten. Soms wordt er bewust haver gebruikt dat op een juiste manier verwerkt is, zodat het toch glutenvrij is.

Glutenvrij afvallen voedingsschema

In essentie wijkt glutenvrij afvallen niet veel af van andere manieren van afvallen. Je eet minder calorieën dan je lichaam nodig heeft om in de energiebehoefte te voorzien. Je haalt je energie voornamelijk uit eiwitten en vetten, omdat deze langer voor een verzadigd gevoel zorgen.

Het enige waar je uiteraard om moet denken is dat je geen gluten eet. Mocht er in het voedingsschema een glutenhoudend recept staan, dan is het vaak beter om dit product helemaal te omzeilen. In plaats van een glutenvrije cracker kun je beter een alternatief tussendoortje eten, zoals een avocado.

Wanneer je een eiwitrijk dieet wilt volgen, dan is het goed om te weten dat er ook glutenvrije maaltijdvervangers met toegevoegde vezels op de markt zijn, zoals Timfit. Maaltijdvervangers zijn erg effectief bij het controleren van de calorie-inname en dit maakt het glutenvrij afvallen een stuk eenvoudiger.

RECENSIES OVERZICHT
Vorig artikelCaloriearm afvallen Review en Ervaringen
Volgend artikel7×7 Afslank Receptenboek
glutenvrij-afvallen-review-en-ervaringenIn essentie wijkt glutenvrij afvallen niet veel af van andere manieren van afvallen. Je eet minder calorieën dan je lichaam nodig heeft om in de energiebehoefte te voorzien. Je haalt je energie voornamelijk uit eiwitten en vetten, omdat deze langer voor een verzadigd gevoel zorgen. Het enige waar je uiteraard om moet denken is dat je geen gluten eet. Mocht er in het voedingsschema een glutenhoudend recept staan, dan is het vaak beter om dit product helemaal te omzeilen. In plaats van een glutenvrije cracker kun je beter een alternatief tussendoortje eten, zoals een avocado. Wanneer je een eiwitrijk dieet wilt volgen, dan is het goed om te weten dat er ook glutenvrije maaltijdvervangers met toegevoegde vezels op de markt zijn, zoals Timfit. Maaltijdvervangers zijn erg effectief bij het controleren van de calorie-inname en dit maakt het glutenvrij afvallen een stuk eenvoudiger.

2 Reacties

  1. Sinds 2 jaar eet ik glutenvrij, dit helpt heel goed tegen mijn klachten gerelateerd aan de gluten sensitiviteit. Echter zou ik nu graag ook wat kilo’s willen verliezen. Vandaar dat ik me aanmeld voor het gratis uitproberen van het glutenvrije dieet.

  2. Ik zou graag het glutenvrij afvallen willen testen. Sinds enkele jaren eet ik geen gluten meer. Echter helpt dit niet om af te vallen. Dat ik van m’n klachten af ben is al veel waard maar nu zou ik nog graag een paar kilo’s willen missen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in