Home Dieet Categorie Allergieën & Ziekten BodyWatch Glutenvrij Dieet Recepten

BodyWatch Glutenvrij Dieet Recepten

Glutenvrij Dieet Plan Recepten voor Coeliakie Patienten

Tijdens een Glutenvrij Dieet zijn een aantal producten strikt verboden. verschillende producten zoals bepaalde eiwitten, zetmeel, en granen zoals tarwe, gerst, rogge, spelt, rijst, teff, haver en mais zijn niet toegestaan. Vooral mensen met coeliakie zijn veroordeeld tot een Glutenvrij Dieet Plan maar sinds de opkomst van de boeken ‘Broodbuik‘ van William Davis en ‘De Voedselzandloper‘ van Kris Verburgh zijn steeds meer mensen overtuigd van het positieve effect van een Glutenvrij Dieet.

gluten-brood-graan-tarwe

Vragen en Ervaringen

Heb je specifieke vragen over het Glutenvrij Plan of wil je ervaringen uitwisselen? Gerbruik dan het reactieformulier of lees de reacties van andere bezoekers. Je kunt ook de facebook comment box gebruiken om te reageren.

BodyWatch Glutenvrij Plan

Het BodyWatch Glutenvrij Plan is het derde deel uit de BodyWatch serie. Na Het Zelfslank Plan en Het Ontstekingsvrij Plan is ook Het Glutenvrij Plan ontwikkeld door Alex Greve van BodyWatch. Gluten is afgeleid van de Latijnse naam voor lijm en worden grofweg onderverdeeld in twee groepen, de glutenines en gliadines. Gluten zorgen voor elasticiteit van een de producten dat van het meel gemaakt wordt. Als er meer gluten worden gebruikt, dan wordt het product steviger. Denk hierbij bijvoorbeeld aan brood. Ook in vleesvervangers wordt veelvuldig gebruik gemaakt van gluten en zorgen ervoor dat de stevigheid gewaarborgd wordt.

Gluten en Coeliakie

Zoals je eerder kon lezen worden glutenvrije diëten veel gevolgd door mensen met coeliakie. Hierbij moeten vooral de gluten die coeliakie veroorzaken worden gemeden. Dit betreft de gluten tarwe, rogge, gerst en haver. Deze gluten moeten vermeden worden omdat bij coeliakie patiënten via een auto-immuunreactie beschadiging van de darmvlokken van de dunne darm wordt veroorzaakt. Dit verslechterd de opname van de bouwstoffen uit voedsel.

Glutenvrij Dieet Plan Recepten

Voor recepten die specifiek geschikt zijn voor een Glutenvrij Dieet raadpleeg je de het receptenoverzicht. Voor meer recepten bezoek je de pagina van BodyWatch.

Gluten- en Lactose-intolerantie

Gelukkig zijn Gluten- en Lactose-intolerantie geen levensbedreigende ziekten. Desondanks kunnen ze je leven wel behoorlijk negatief beinvloeden door veelvuldig toiletbezoek, buikpijn, winderigheid en beperkt zijn in je eetpatroon. Het is niet eenvoudig om te weten wat je precies wel en niet mag eten en daarbij is het voor iedereen veer verschillend. Het Glutenvrij Dieet Plan helpt je om het juiste eetpatroon te ontwikkelen. Door de laatste wetenschappelijke inzichten, praktisch voedingsadvies, tips en mentale support kun je een eetpatroon ontwikkelen waardoor je zo min mogelijk last hebt van klachten en daardoor meer kunt genieten van het leven. Het Glutenvrij Plan is geschikt voor:

 • Symptoom #1: Maag- en darmklachten
 • Symptoom #2: (Chronische) Vermoeidheid
 • Symptoom #3: Lage waarden van ijzer, vitamine D, B12 en foliumzuur in het bloed
 • Symptoom #4: Lactose-intolerantie, fructose malabsorptie en andere allergieën
 • Symptoom #5: Huiduitslag / Eczeem
 • Symptoom #6: Autisme

Meer informatie over de verschillende symptomen, een zelftest en uitgebreide informatie over het voedingsplan kun je vinden op de BodyWatch website.

Levenslang Glutenvrij glutenvrij_box_small

Regelmatig lees ik de vraag of je de rest van je levenslang een glutenvrij dieet moet volgen. Zeker bij mensen Coeliakie is het antwoord duidelijk: JA, je zult levenslang zo moeten eten. Je darmen hebben baat bij het aangepaste eetpatroon waardoor de klachten zullen verminderen. Ga je weer ‘normaal’ eten, dan zullen de klachten terug komen. Mensen zonder Coeliakie zullen ook merken als ze weer gluten gaan eten. De klachten zullen minder ernstig zijn maar zeker merkbaar. Probeer het maar eens uit.

Paleo of Oerdieet

Naast het Glutenvrij Dieet zijn er steeds meer diëten die een positief effect zouden hebben voor mensen met aandoeningen zoals coeliakie, prikkelbare darm, of diabetes. Naast het glutenvrij plan is Het Paleo of Oerdieet een eetpatroon dat erg populair is. Tot enkele jaren geleden was De Paleo Revolutie bekend onder de naam Oerdieet. We gaan ver terug in de tijd om de oorsprong van oervoeding te herleiden. Begin deze eeuw heeft de Amerikaan Loren Cordain al onderzoek gedaan naar Oervoeding. Hij heeft zelfs verschillende boeken geschreven over zijn onderzoeken. Wil je kennis maken met het Paleo Dieet? Download dan het gratis paleo receptenboek.

BodyWatche Glutenvrij Plan

Het BodyWatch Glutenvrij Plan van Alex Greve is opgebouwd uit verschillende modules die er gezamelijk voor zorgen dat een optimale voedingspiramide wordt opgebouwd die ervoor zorgt dat je klachten zo vee mogelijk verminderen.

BodyWatch Glutenvrij Richtlijnen

Aan de basis van het BodyWatch Glutenvrij Plan staat deze handleiding. Het bevat de dieetadviezen die je nodig hebt om zonder problemen (zonder vermoeidheid en zoetaanvallen) over te schakelen op het BodyWatch Glutenvrij Voedingsplan.

BodyWatch Glutenvrij Besliskaart

Via de beslikaart richtlijnen vind je de BodyWatch Glutenvrij basis. Een handig overzicht van voeding die je beter kunt vermijden, of juist kunt eten. En in welke mate!

BodyWatch Glutenvrij Weekmenu’s

Dit voedingsplan geeft rust want je weet precies wat je gaat eten. Je hoeft zelf niet meer uit te vogelen hoe en wat. Deze ontvang je als PDF. Hierdoor blijft het BodyWatch Glutenvrij Plan betaalbaar voor iedere portemonnee.
recept recept recept recept recept

BodyWatch Glutenvrij Online Menuplanner

Dit persoonlijk boodschappenlijstje bestaat uit een praktische tool die je nergens anders vindt. Met een online menuplanner stel je snel een persoonlijk boodschappenlijstje samen. Dit bespaart je veel hoofdbrekens, tijd én geld.

BodyWatch Persoonlijk Voedingsplan Tool

Een handige tool om je persoonlijke voedingsplan samen te stellen. Het maakt van het BodyWatch Glutenvrij Plan een hypo-allergeen dieet.

BodyWatch Ebook “Vergeet het dieet”

Een e-boek voor de broodnodige mentale ondersteuning, aangezien je jouw leefstijl radicaal zal omgooien. Aan de hand van dit boek en de oefeningen SLIM, TONE en TRIM krijg je meer controle over jouw eetgewoonten.

BodyWatch “Vergeet het dieet” luisterboek

Voor wanneer jij liever niet van het scherm leest of mijn boek niet wilt uitprinten. Ik lees Vergeet het dieet aan je voor! Luister het af op jouw computer, MP3 speler (bijv. de iPod of iPhone). Handig tijdens het reizen naar werk of bijvoorbeeld het sporten of wandelen.

BodyWatch Forum

Je krijgt ook direct toegang tot het deelnemersforum. Niemand behalve andere deelnemers kunnen dit inzien. Tevens ontvang je via het forum wekelijkse coachingtips zoals de Eetbui Smoor Methode en Eetbui Omsingel Methode.

BodyWatch Wekelijkse Motivatievideo’s

Het BodyWatch Glutenvrij Plan is opgedeeld in 6 modules. Je ontvangt met elke module een nieuw weekmenu en meerdere coachingtips.

BodyWatch Bonus

Naast deze basispijlers zijn de volgende extra’s beschikbaar:

 • Extra I: Snelle recept alternatieven voor onderweg, op school of werk
 • Extra II: BodyWatch Glutenvrij Voedingsplan Vegetarisch 6 Weekmenu’s
 • Extra III: Glutenvrije marinades, sausjes en dressings
 • Extra IV: Ademhalingsoefening die direct onthaast en ontspant
 • Extra V: Bewegingsoefeningen die je overal kunt doen

Meer informatie, Vragen en Ervaringen

Wil je meer informatie, heb je na het lezen van deze tekst nog vragen, of wil je ervaringen uitwisselen? Gerbruik dan het reactieformulier of lees de reacties van andere bezoekers. Je kunt ook de facebook comment box gebruiken om te reageren.

1 reactie

 1. Ik ben een jaar geleden begonnen met een dieet dat heet body watch
  Een koolhydraat arm dieet.
  Heerlijk om te doen en ook vrij snel resultaat.
  Ik ben nog een stap verder gegaan en ben ook lactose en gluten vrij gaan eten.
  Omdat er darm klachten in het spel waren.
  Prima om te doen maar zwaar en best wel veel uitzoek werk.
  ik ben nu vijfentwintig kilo lichter een fijn gevoel.
  Maar ik ben er voor mijn gevoel nog niet.
  Wil nog wat kilo’s kwijt.
  Moet me zelf flink blijven motiveren maar het gaat.
  Hoop door jou recepten weer een boost te krijgen.

  Gezonde groeten.
  Anja

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987