Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Goed gewicht voor kinderen

Goed gewicht voor kinderen

0
Goed gewicht voor kinderen

Kookboek: “Een goed gewicht voor je kind”

Kinderen die teveel wegen mogen niet op dieet en kinderen tussen 6 en 12 mogen gerust 8 sneetjes brood eten per dag. Het zijn maar een paar van de opmerkelijk tips die te lezen staan in het boek “Een goed gewicht voor je kind”. Het boek boordevol tips en recepten werd geschreven voor ouders van kinderen met overgewicht. Maar eigenlijk is het een aanrader voor al wie lekker en gezond wil eten.

Diëtiste Lien Joossens uit Brugge en KHBO studente Lies Elslander schreven het boek in opdracht van Standaard Uitgeverij. Lies Elslander uit Poperinge liep humaniora aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en zit nu in haar laatste jaar voedings- en dieetleer aan de KHBO in Brugge. Zij nam de gerechtjes voor haar rekening. “Het is geen gastronomisch hoogstandje, maar wel eenvoudig recepten voor het hele gezin. Rode kool bijvoorbeeld. We zeggen ook telkens hoeveel groenten en hoeveel aardappelen je elke dag moeten eten” zegt co-auteur Lies Elslander, studente voedings- en dieetleer aan de KHBO.

Help kinderen met overgewicht en bestel dit boek bij bol·com

Kinderen met overgewicht + Werkboek
Kinderen met overgewicht + Werkboek
Gerbrand van Hout

Help, mijn kind is te dik
Help, mijn kind is te dik
Kurt Widhalm

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Bij elk recept wordt telkens verwezen naar de actieve voedingsdriehoek. Want er bestaan nogal wat misverstanden. Zo is brood geen dikmaker en moeten kinderen tussen 6 en 12 jaar 5 tot 9 boterhammen eten per dag. Als ze maar niet teveel boter en beleg gebruiken. “Er bestaan ook veel misvattingen over olijfolie” zegt de Brugse voedingsdeskundige en diëtist Lien Joossens. “Olijfolie wordt fel gepromoot en het is gezond vet naar preventie voor hart- en vaatziekten. Maar als het gaat om overgewicht moeten we ook zuinig zijn met olijfolie.”

Diëten is voor kinderen uit den boze

Steeds meer kinderen kampen met overgewicht. Maar toch is afvallen en voortdurend op de weegschaal gaan staan niet nodig. “We gaan ervan uit dat kinderen groeien. Als een kind 5 of 10 centtimer groeit en het blijft op gewicht dan vertoont het ook minder overgewicht” aldus nog Lien Joossens.

In het boek staan niet alleen nuttige tips en gezonde recepten. Lien Joossens schreef ook een hoofdstukje over hoe je dat allemaal psychologische aanpakt. Hoe je je kind gezond leert eten dus. “Een goed gewicht voor je kind” is uitgegeven bij Standaard Uitgeverij.

Volgend artikel Europa tegen overgewicht
Al van jongs ben ik bezig met het creëren van deze gezonde levensstijl. De factoren beweging, gezonde voeding en ontspanning hebben ervoor gezorgd dat ik in balans ben. Ik ben gediplomeerd voedingsdeskundige, hormoontrainer, (dieet)psycholoog, orthomoleculair voedings- en supplement adviseur. De afgelopen jaren heb ik duizenden mensen geholpen bij het creëren van een gezonde levensstijl. Ik zie het als een uitdaging om te bloggen voor kwalitatief hoogwaardige websites als vetvrij.com en maak gebruik van <a href="https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/" rel="noopener"><strong>wetenschappelijk studies en bronnen</strong></a> om mijn verhaal te onderbouwen. Heb je een vraag of suggesties naar aanleiding van mijn columns of reviews? Laat dan een reactie achter onderaan de pagina. Ik lees alles reacties en reageer indien wenselijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987