Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Golden Curcuma Latte Review en Ervaringen

Golden Curcuma Latte Review en Ervaringen

Golden Curcuma Latte is een drankje op basis van onder andere kurkuma en kaneel dat zou moeten helpen om ontstekingen in het lichaam tegen te gaan. Is dit echt een goede oplossing om je immuunsysteem te versterken, of kan je beter op zoek naar een ander product? Wij zochten het voor je uit.

Wat is Golden Curcuma Latte?

Golden Curcuma Latte is een drankje op basis van rijstdrankpoeder, kurkuma, kaneel en gember dat helpt om het immuunsysteem te ondersteunen. Het rijstdrankpoeder is noodzakelijk om de ingrediënten te kunnen absorberen.

Golden Curcuma Latte Review en Ervaringen
Golden Curcuma Latte Review en Ervaringen

Het enige dat je hoeft te doen om dit product te nuttigen, is door 10 gram van het poeder toe te voegen aan water, groentedrank of een (plantaardige) melk. Het product zou een goed alternatief zijn voor koffie en een natuurlijke manier zijn om cafeïne te vervangen.

Het belangrijkste voordeel van Golden Curcuma Latte is dat het ontstekingsremmend zou werken. Tegelijkertijd versterkt het ons immuunsysteem. Dit moet zorgen voor een energieker gevoel, vandaar dat je koffie kunt vervangen door dit product. Er worden nog tal van andere voordelen toegeschreven aan curcumine, de werkzame stof uit kurkuma. Zo helpt om de lever gezond te houden.

Golden Curcuma Latte is een product van Natures Fimest Foods. Dit merk valt onder het Sloveense bedrijf Nutrislim D.O.O. Nutrislim heeft wel een Nederlands e-mailadres dat ook gewoon beantwoord wordt.

Voor wie is Golden Curcuma Latte geschikt?

De ingrediënten in dit product zijn relatief veilig, maar kunnen wel invloed hebben op andere lichaamsfuncties. Kurkuma werkt in op je lever en kan soms andere negatieve bijwerkingen hebben, zoals diarree en hoofdpijn (bron). Kaneel werkt mogelijk in op de bloedsuikerwaarden. Kortom, er zijn best wat situaties waarin het verstandig is om eerst even met een dokter te overleggen.

Hoe effectief is Golden Curcuma Latte?

Een belangrijke vraag is natuurlijk hoe effectief Golden Curcuma Latte is. Dit hebben we voor je onderzocht op basis van wetenschappelijke bronnen.

Kurkuma is een ingrediënt dat veel voordelen voor de gezondheid heeft. Het kruid wordt dan ook al duizenden jaren lang gebruikt in landen als India. De belangrijkste pluspunten zijn dat het ontstekingen tegengaat, bacteriegroei remt en dat het mutaties in het lichaam tegen tegengaat (bron).

Een belangrijk nadeel aan kurkuma in de vorm zoals je het in dit product krijgt, is de absorptiegraad. Deze is van nature vrij laag en kan enorm verhoogd worden door piperine (een peperachtige stof) te gebruiken (bron). Golden Curcuma Latte heeft dit ingrediënt niet, waardoor de effectiviteit niet ideaal is.

Ook kaneel (bron) en gember (bron) hebben gezondheidsvoordelen, maar van deze ingrediënten vind je maar een kleine hoeveelheid in deze drank.

Wat kost Golden Curcuma Latte?

Een verpakking met in totaal 375 gram poeder, voldoende voor 36 dagen, is €21,99. Hier komt nog €4,90 bij voor de verzendkosten. De levering is binnen 3 tot 4 dagen.

Voordelen

We waren wat skeptisch over de claim dat je met deze drank koffie kunt vervangen, maar het kan wel degelijk. Je krijgt energie van kurkuma.

Nadelen

Golden Curcuma Latte heeft net zoveel met melk als een slavink met sla. Je moet er zelf een melkdrankje van maken als je dat graag wilt. Een ander nadeel is dat er suiker in het product zit. Van iedere portie van 10 gram is 2 gram suiker.

Conclusie

Golden Curcuma Latte is een van de vele producten waar kurkuma in zitten. Het is een bewezen effectief ingrediënt dat veel gezondheidsvoordelen heeft. Helaas wordt het in de huidige vorm niet goed opgenomen door het lichaam. Hier is zwarte peper als hulpstof voor nodig.

Het drankje zelf is wel goed voor de gezondheid, zeker ook door de kaneel en gember, maar er zijn effectievere manieren om je lichaam te beschermen tegen ontstekingen, zoals het verminderen van stress. Overigens is het ook een prima oplossing om gewoon eens wat vaker een gerecht met kurkuma te koken.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleMensen met diabetes sterven jonger
Next articleUltra Slim review en ervaringen Review en Ervaringen
golden-curcuma-latte-review-en-ervaringenGolden Curcuma Latte is een van de vele producten waar kurkuma in zitten. Het is een bewezen effectief ingrediënt dat veel gezondheidsvoordelen heeft. Helaas wordt het in de huidige vorm niet goed opgenomen door het lichaam. Hier is zwarte peper als hulpstof voor nodig.

Geen reacties

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

Ontvang Dagelijks

Gratis Gezonde Afslankrecepten

Gratis Recepten

15987