Afvallen Zonder Dieet 10 Tips

Ben je al gestart met de tips die ik je in mijn vorige column gaf? Mooi, maar we zijn er nog niet. Vanaf vandaag gaan we gratis afvallen zonder Dieet! Of dit echt mogelijk? Jazeker! Mijn collega Jesse schreef enige tijd geleden al een column over gezond afvallen op deze site. Ik ga nog een stapje verder, want ik ben overtuigd van het feit dat afvallen zonder dieet makkelijker dan je denkt. Zeg de overtollige kilo’s vaarwel, dankzij de 10 tips die ik je wil meegeven om succesval af te vallen. Zorg ervoor dat je deze richtlijnen strikt volgt, alleen dan wordt het gewenste resultaat bereikt!

aardbeien-fruit

Verse producten

Afvallen zonder dieet begint met het eten van verse producten, bij voorkeur groenten en fruit. Laat voedsel dat veel vet en calorieën bevat voor wat het is. Je kan een verzadigd gevoel bekomen door veel groenten en fruit te nuttigen, liefst op vaste tijdstippen. Stouw je keuken daarom vol met zulke gezonde lekkernijen. Deze zijn ontzettend belangrijk als je wil afvallen zonder dieet.

Volkoren producten

Door volkoren producten te nuttigen, krijg je niet enkel veel vezels binnen. Je zal jezelf sneller vol voelen, waardoor je automatisch minder gaat eten. Vervang daarom geraffineerde producten zoals witte pasta, wit brood etc. door volkoren producten. Volkoren is de sleutel tot succes. Afvallen zonder dieet is mogelijk, mede dankzij volkoren producten!

Neem dagelijks een ontbijt

Dagelijks ontbijten helpt je vast en zeker op weg om gewicht te verliezen. Het is fout te denken dat als je het ontbijt overslaat, je minder calorieën verbruikt. Een gezond en voedzaam ontbijt zet je op weg naar een energieke dag! Je bekomt een voldaan gevoel. Op die manier zal je bovendien minder de neiging hebben om naar ongezonde tussendoortjes te grijpen. Afvallen zonder dieet begint met het dagelijks nuttigen van een ontbijt!

Kleinere porties

Heb je wel eens op je bord gekeken voor je gaat eten? In de meeste gevallen zal er te veel op liggen, tenminste, meer dan je lichaam nodig heeft. Het verkleinen van porties wordt zelfs aanzien als de allerbelangrijkste om succesvol gewicht te verliezen. Zelfs als je erin slaagt om je porties reeds met 10 tot 20 procent te verminderen, zullen de effecten op korte termijn niet uitblijven. Een hulpmiddel om je porties onder controle te houden, is een maatbeker. Door porties geleidelijk aan te verminderen, zal je afvallen zonder dieet!

Meer proteïnen eten

Door meer proteïnen te eten, kan je afvallen zonder dieet. Hierbij is het van belang dat het om magere, vetvrije eiwitten gaat. Denk aan tofu, eieren, bonen, magere yoghurt, kleine porties noten etc. Let op! We spreken hier niet over een proteïnedieet. Het gaat hier wel degelijk om afvallen zonder dieet, door meer proteïnen aan je voeding toe te voegen. Pas deze tip zeker en vast toe!

Beweeg

Het is een feit, beweging zet je goed op weg tot het verliezen van overtollig gewicht. Je kan ervoor opteren jezelf een stappenteller aan te schaffen. Bereik je dagelijks een gezond gemiddelde van 10.000 stappen, mag je op korte termijn mooie resultaten verwachten. Lukt het je niet om dagelijks 10.000 stappen te zetten? Zorg dan toch voor de gewenste lichaamsbeweging. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de hond mee te nemen voor een wandeling, rond te wandelen terwijl je telefoneert etc. Opnieuw een nuttige tip, op weg naar je doel: afvallen zonder dieet.

’s Avonds niet meer eten

Succesvol afvallen zonder dieet vereist dat je voor jezelf een uur vaststelt, waarop je bepaalde voeding totaal links laat liggen. Dan denken we aan ongezonde snacks: chips, chocolade, koekjes etc. Kies echter voor gezonde snacks: een appel, een dieetkoekje of een yoghurtje. Voor deze laatste snacks hoef je niet te vrezen. Deze kan je op elk moment van de dag nuttigen, als je wil afvallen zonder dieet.

Vloeibare calorieën

Laat gesuikerde drankjes links liggen. Vruchtensap, frisdrank of chocomelk leiden snel tot een hoog calorieënaantal. Echter, ze stillen je honger niet! Als je dorst hebt, kies dan voor een natuurlijke dorstlesser zoals water. Je zal merken dat water het vermageringsproces in gang zet. Water helpt je afvallen zonder dieet. Ben je water even beu? Kies dan voor thee, om succesvol gewicht te verliezen. Wees daarnaast voorzichtig met alcoholische dranken… en als je toch kiest voor vruchtensap, kies dan voor ongezoete versies. Opnieuw een stapje dichter tot effectief afvallen zonder dieet!

Omgeving

Wil je afvallen zonder dieet? Vul dan met regelmaat je keuken met caloriearme producten. Ga je graag eens uit eten? Fastfoodketens en all-you-can-eat formules zijn een doorn in het oog van elke persoon die zich ten doel heeft gesteld gewicht te verliezen. Ben je uitgenodigd op een feestje? Zorg dan dat je op voorhand al wat gezonde snacks hebt genuttigd. Hierdoor heb je reeds een voldaan gevoel, voordat je aan de feesttafel schuift. Houd je omgeving dus onder controle en zet jezelf op weg tot succesvol afvallen zonder dieet!

Kies voor lightproducten

Als je wil afvallen zonder dieet, kunnen lightproducten je een handje helpen. Denk aan light dressings, mayonaise, zuivelproducten etc. Het aanbod is zeer uitgebreid. Zowat in elke supermarktketen, kun je jezelf lightproducten aanschaffen. Ook is het goed dat je je zinnen zet op magere alternatieven, zoals salsa of humus. Gebruik deze producten bijvoorbeeld als dipsaus. Ze vormen een waardig alternatief en zijn vaak minstens even lekker. Opnieuw een nuttige tip, op weg naar je doel: afvallen zonder dieet!

Je merkt het. Afvallen zonder dieet is niet moeilijk. Het vereist gewoon de nodige voorkennis én het karakter. Door deze 10 tips toe te passen – of ten minste enkele ervan – zal je op korte termijn gewicht verliezen… misschien wel meer dan je denkt.

Afvallen zonder dieet, ik ben ervan overtuigd dat je zult slagen!

1 reactie

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in