Greensweet Stevia Zoetstof

In 2009 was ik met mijn gezin op vakantie in Amerika en liep ik een reformzaak binnen om wat rond te snuffelen. De klantgerichtheid is in Amerika erg groot dus ik werd direct heel vriendelijk door een verkoopster aangesproken die informeerde of ze mij kon helpen en mij vroeg waar ik naar op zoek was. Ik was altijd al met “de lijn” bezig en lette goed op de suikers die ik binnen kreeg dus informeerde wat er op de markt was om de calorieën te beperken.

De lieve dame vroeg mij of ik bekend was met Stevia? Maar ik moest ontkennend antwoordden, ik had er nog nooit van gehoord. Zij vertelde mij vol enthousiasme over het groene zoete plantje waar tafelzoetstof van gemaakt werd die géén calorieën en koolhydraten bevatten maar bovenal ook geen kunstmatige zoetstoffen bevat. Nu zijn de meningen verdeeld over de gevaren van kunstmatige zoetstoffen maar ik heb liever iets wat natuurlijk is dan iets wat gemaakt is in een laboratorium. Maar dat is mijn persoonlijke beleving.

1352131805

Aardbeiensmaakje

Ze toonde mij het assortiment wat heel breed was, er was Stevia in: potjes, zakjes, flesjes en de dame vertelde mij waar ik het allemaal in kon doen. Haar enthousiasme raakte me en ik kocht diverse artikelen Stevia waaronder vloeibare Stevia met een aardbeiensmaakje. Toen ik echter weer terug in Nederland was ben ik rond gaan snuffelen of ik Stevia kon kopen. Dat kon maar er was wel een probleem, want officieel was Stevia niet goedgekeurd door de Europese Unie als tafelzoetstof en de vloeibare Stevia met smaakje was helemaal niet te krijgen.

Er zat niets anders op dan andere smaken vloeibare Stevia online te kopen bij een webshop in Amerika. Toen in november 2011 de Europese Unie groen licht gaf om Stevia op de Europese markt toe te laten om verkocht te kunnen worden was ik zo blij!!

Ik ben direct aan de slag gegaan met Stevia en ben voorbereidingen gaan treffen om de Stevia producten op een professionele manier in de Nederlandse markt te gaan aanbieden, onder een eigen merknaam, waardoor ik zelf de aangeboden kwaliteit bepaal. Dit vind ik belangrijk , waarmee ik mijn eigen hoge standaard als uitgangspunt heb genomen. Als ik al zag dat Stevia DE veranger voor suiker en zoetstoffen is dan zullen andere mensen dat ook wel zo zien.

Weight Watchers

En zo kwam Greensweet-stevia tot stand en informeer ik veel mensen over Stevia, onder andere ook cursisten van de Weight Watchers. Wat mij vooral opvalt is dat veel mensen nog niet weten wat Stevia is en waar je op moet letten als je het koopt.

Stevia is een plantje wat ontdekt is in Zuid-Amerika en waarvan de bladeren erg zoet zijn. De onttrekkingen uit de bladeren die het meest gebruikt worden voor tafelzoetstof zijn Steviolglycoside en Rebaudioside A. Deze zijn na zuivering wel 400 keer zoeter dan suiker.

Wat vooral belangrijk is dat , indien u Stevia wilt kopen, kijkt op de verpakking naar het percentage steviolglycoside en/of reb A. Dit moet toch wel boven 80% zijn want hoe hoger de puurheid hoe zoeter de Stevia. (Staat er geen percentage op de verpakking dan weet u eigenlijk niet wat u koopt)

Let ook goed op of er geen Maltodextrine is toegevoegd. Maltodextrine is een koolhydraat en koolhydraten zijn calorieën en indien dat dus in de Stevia zit is het minder geschikt voor degene die af willen vallen. Ook kan er beter geen Isomalt in zitten want Isomalt is een kunstmatige zoetstof en waarom iets kunstmatigs toevoegen aan iets wat puur natuur al zoet smaakt?

Stevia is toepasbaar in vele variaties. Wat te denken van in de koffie, thee, yoghurt, kwark,water, waterijs, shakes,smoothies, cake etc.

Voordelen

De voordelen wil ik ook graag benoemen; geen calorieën, geen koolhydraten, geen tandbederf (water met aardbeien Stevia vinden kinderen erg lekker), Stevia verbetert de spiertonus, bloeddrukverlagend en het heeft een glycemische index van 0, wat betekend dat het uitermate geschikt is voor diabetici. Het is 100% natuurlijk (goed etiket lezen) en niet verslavend.

Zijn er nu ook nadelen aan Stevia? Eigenlijk niet. Gezondheidsrisico’s zijn door vele onderzoeken uitgesloten. Het enige nadeel wat Stevia zou kunnen hebben is dat het niet karamelliseert wanneer je er mee bakt. (het blijft wel stabiel tot 200C.)

Kortom: probeer Stevia eens maar lees goed de verpakking zodat u geen Stevia verkocht wordt wat eigenlijk geen Stevia genoemd mag worden.

Susan Jansen

5 Reacties

 1. Heb jij de overheerlijke Greensweet chocolade zonder suiker al eens geproefd? Om je vingers bij af te likken zo lekker en gegarandeerd zonder suiker. Deze week krijg je deze chocolade bij je bestelling cadeau.

  Genieten van Greensweet-stevia chocolade

  Genieten van Belgische chocolade zonder suiker, die ook nog eens heerlijk smaakt? Met Greensweet-stevia Belgische chocolade kan het. Deze chocolade is gezoet met zoetstoffen uit Stevia. Bovendien is deze chocoladereep verkrijgbaar in 6 heerlijke smaken. Naast deze chocoladereep heeft Greensweet-stevia ook blokzakjes met chocoladebloemetjes in melk of puur (16 stuks per zakje).

 2. Als je op zoek ben naar goede Stevia producten neem dan eens een kijkje op
  Zowel alle denkbare producten op het gebied van Stevia zijn te bestellen.
  Alles is direct op voorraad leverbaar, een goede klantenservice en snelle zending.

  Verkoop aan zowel particulieren als bedrijven.

  Met gezonde groet

 3. wil graag zo dicht mogelijk bij mij in de buurt een distribiteur hebben voor verdere info en eventueel verkoop van stevia
  BV B Dank
  (woon tussen arnhem en Nijmegen)

  • Bij de GezondheidsWinkel aan de Weverstraat in Arnhem verkopen ze stevia producten waaronder Greensweet Stevia (aardbei 50 ml).

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in