Griepgolf slaat toe in Oost-Nederland

De griep waart rond in Oost-Nederland. Meer dan in het westen en noorden van het land valt de bevolking van Overijssel en Gelderland ten prooi aan soms hoge koorts, spierpijn, keelpijn en verkoudheidsverschijnselen.

Op dit moment hebben 71 op de 100.000 mensen in het oosten griep. Landelijk ligt dit cijfer op 69. Alleen het zuiden telt meer zieken; daar zijn 94 van de 100.000 mensen met het virus besmet.

Het aantal griepgevallen stijgt nog steeds. Sinds drie weken kan volgens het Nivel, het Nederlands Instituut voor Onderzoek van de Gezondheid, gesproken worden van een ‘milde’ epidemie. Dat betekent dat aanzienlijk meer dan 50 van de 100.000 mensen besmet zijn. Sinds het begin van de epidemie is het aantal ziektegevallen met zeven per 100.000 gestegen. “En een afname is nog niet in zicht”, aldus Nivel-projectleider Gé Donker. Het valt dan ook niet te voorspellen hoe lang de epidemie zal aanhouden en welk verloop hij krijgt.

Overigens berusten de cijfers op de rapportages van de peilstationhuisartsen in de regio. Het werkelijke aantal grieppatiënten ligt nog hoger, omdat niet iedereen naar de dokter gaat. In de cijfers is bovendien niet het aantal mensen met verkoudheidsklachten verdisconteerd. Met name onder kinderen van nul tot vier jaar komt op dit moment veel griep voor. Hoewel de heersende influenzavirussen van het A- en B-type een vrij milde griep veroorzaken, zijn de meesten er toch wel een week ziek van.

bron: Tubantia 

We zijn benieuwd of onze trouwe gasten uit het oosten van het land laten weten of ze ook geveld zijn door de griepgolf

4 Reacties

  1. Hij begint hier nu ook toe te slaan in het westen pfffffffff , ik hoop toch echt geen week , want dan is de vakantie voorbij en de mannetjes hebben gabberweek , leuke dingen doen en maken

  2. Nou, Miepie is nog niet geveld door de griep… Wel een koortsblaar… Misschien ben ik er nét langs heen “gefietst”.

    Groet’n uut t mooie Tukkerland! ;-)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in