GOK Grip op Koolhydraten Dieet Recepten Boek Bestellen

Het ‘Grip op Koolhydraten Dieet’ van Yvonne Lemmers wordt veel gevolgd door afvallers die in eerste instantie het Prodimed Eiwitdieet hebben gevolgd of het Koolhydraatarme dieet van dr. Frank.

Dit komt omdat het ‘Grip op Koolhydraten Dieet’ van Yvonne Lemmers naadloos aansluit op Prodimed en het dr. Frank Dieet. Als je met een van deze diëten je streefgewicht hebben behaald is Het ‘Grip op Koolhydraten Dieet’ een logisch vervolg om op gewicht te blijven. Koolhydraten zijn dikmakers, dat is algemeen bekend het boek ‘Grip op Koolhydraten’ leert je er alles over. Blijf op gewicht met ‘Grip op Koolhydraten’

Kenmerken OPGEWICHT-programma

 • Proteïnerijk
 • Koolhydraatbeperkt
 • Geschikt voor DIABETES-2
 • Fase 1: opgewicht komen
 • Fase 2: opgewicht blijven

Honger en overeten is geen psychologisch probleem dat alleen met pure wilskracht overwonnen kan worden. Het is een biologische wet. Een te hoog insulinegehalte is de oorzaak met HONGER, overeten en vetstapeling als gevolg. Beperking van het aantal koolhydraten geeft je een ongekend bevrijdend gevoel.

Bestel de boeken van Yvonne Lemmers bij bol·com

GOK Kookboek Deel 2

Inmiddels is het tweede GOK kookboek verschenen met de titel ‘ Grip op Koolhydraten Kookboek 2‘ Maar is GOK eigenlijk wel geschikt voor jou? Je komt er achter door middel van een paar eenvoudige vragen te beantwoorden:

– Kies je bewust voor “verantwoord” vetarm, LIGHT en dieet?
– Kun je moeilijk afvallen of opgewicht blijven?
– Heb je vaak honger of trek?
– Heb je darmklachten of stoelgangproblemen?
– Wil je meer energie?
– Heb je een onregelmatige menstruatie en/of stemmingswisselingen?
– Heb je last van allerlei kwaaltjes en ben je vaak futloos?
– Heb je overgewicht, een dikke buik of diabetes type 2?

Scoor je meer dan 4x JA dan is het mogelijk dat je overgevoelig (allergisch) bent voor koolhydraten. Dit koolhydraatbeperkte en proteinerijke OPGEWICHT-programma is dan een aanrader voor je. Overgevoeligheid voor koolhydraten kan aanzetten tot dwangmatig eetgedrag. Dit eetpatroon wordt ook wel voedselverslaving of koolhydraatverslaving genoemd. Dat deze overgevoeligheid de oorzaak is van toenemende vetzucht in onze maatschappij is nog maar recentelijk ontdekt. Om van die verslaving af te komen, een mooi figuur te krijgen en tegelijkertijd weer optimaal te voelen is het OPGEWICHT-programma ontwikkeld.

Gebruik dit boek GRIP OP KOOLHYDRATEN als leidraad om weer “lekker in je vel te komen”. Houd je aan de richtlijnen. Leer van de uitleg, de voorbeeldmenu’s, de recepten en de vragen en antwoorden. En spiegel je aan de verhalen uit de praktijk. Voel wat het doet met je lijf!

Diëtiste Yvonne Lemmers (1960) begeleidt sinds 2005 – op haar geheel eigen wijze in groepsverband, individueel en via online coaching – mensen die af willen vallen. In dit boek GRIP OP KOOLHYDRATEN beschrijft ze het OPGEWICHT-programma wat ontstaan is uit haar eigen jarenlange persoonlijke bevindingen om op een koolhydraatbeperkte manier te eten en te leven en door lering te trekken uit de bevindingen van haar vele medelijners die de methode inmiddels “beproefd” hebben.

6 Reacties

 1. Dag lijners (kromme of rechte lijn…),

  Mijn man gebruikt sinds een aantal maanden het G.O.K.-dieet. Hij heeft in het verleden verschillende diëten gevolgd, zoals Atkins en loop eigenlijk al jaren bij de diëtiste. Maar het Atkins werd éénzijdig en hield hij niet vol. Hij heeft over de 120 gewogen en begon met het zgn. “gokken” met een kilo of 117. Inmiddels is hij 107! Het is echt geweldig en goed vol te houden. Beide boeken vind ik makkelijk te lezen; duidelijke uitleg en het zit logisch in elkaar. De recepten zijn makkelijk te maken, zonder lif-lafjesingrediënten die je nergens kunt vinden. Maar wel heel gezond. Ik merk ook dat ik met boodschappen doen nu een veel gezondere lading over de band laat rollen. Geeft een veel beter gevoel dus ook voor ons hele gezin!
  Ik hem m’n man ook aangemeld op het forum (zelf communiceert hij minder makkelijk met vreemden). Dat kost inderdaad 12 euro, maar dat is éénmalig en ik vind het reëel een bijdrage te vragen voor de kosten. Verder houdt het het forum schoon van mensen die even komen spuien dat ze het niks lijkt en zo, want daar heb je niks aan. Zo houd je alleen de serieuze mensen over. En die steunen elkaar waar het kan; gewoon heel prettig. Heb je wat aan!

  Piewie.

 2. Wie o wie kan me advies geven??

  Ik ben sinds 4 oktober het dukan dieet aan het volgen en ben sindsdien 4.5 kilo afgevallen. Daar ben ik erg blij mee. Ik ben 1.63 m en weeg nu 71 kilo. Ik eet nu volgens het dieet om de dag groenten, geen suikers, geen fruit, geen koolhydraten (behalve 2 eetlepels haverzemelen per dag) en geen vet. Ik heb tot nu toe nauwelijks gezondigd. Ik hoor en zie nu hele goede resultaten van het dieet van yvonne lemmers om me heen. In mijn gevoel is dit dieet aantrekkelijker. Ik mis voornamelijk de dagelijkse groente en ik heb ontzettend veel zin in fruit. Hoewel het dukan dieet aardig vol te houden is, maar ik merk dat het enigszins eenzijdig wordt. Ik eet veel kip en vis. Ik mis dus de variatie.

  Mijn vraag is hoe het zou zijn als ik zou switchen van dukan naar yvonne lemmers. Met het oog op de maand december, lijkt dit laatste dieet me veel aantrekkelijker.

  Ik hoop op wat informatie via deze weg.
  Alvast vriendelijk dank!

 3. Hoi Suus,

  ik ben nu 3 weken bezig met GOK-ken, en ik ben al 3 kilo kwijt. Hiervoor heb ik 3 weken het vetvrije ziekenhuisdieet gedaan (SLECHT VOOR JE!!! NIET DOEN DUS!!!) en ben daar 5 kg mee afgevallen. Maar omdat ik me echt verrot voelde tijdens dat dieet, ben ik overgestapt. Ik voel me veel energieker, vrolijker, lekkerder in mijn vel dan dat ik ooit heb gedaan. Alleen voor dat gevoel zal ik hier mee door blijven gaan. Maar ik val er dus ook echt van af!

  Groetjes, Marleen

 4. ik heb het prodimed dieet gevolgd en ze zeggen mij dat het grip op koolhydraten dieet een logische keuze is na dit dieet.
  ‘Hoe werkt dit precies? hebben jullie ervaringen?

 5. Ik hoor de laatste tijd veel over het Grip op Koolhydraten dieet van Yvonne Lemmers dus ben eens gaan googelen maar wat me opvalt is dat er eigenlijk weinig ervaringen of successen te lezen zijn op de verschillende fora. Het is volgens mij meer een hype. Ik wil niet te sceptisch overkomen maar zijn hier mensen die me kunnen overtuigen? Wie is er bijvoorbeeld echt afgevallen met dit dieet? En zijn er ook nadelen? Op het forum van GOK werd ik ook niet veel wijzer. Je moet daar eerst 12 euro betalen om mee te kunnen praten (raar)

  Ik ben ook benieuwd naar de ervaringen met het boek. Heeft iemand dat gekocht? En waarom sluit het zo goed aan bij Dr. Frank en Prodimed? Veel vragen, tot nu toe weinig antwoorden!

  Dus kom maar op met de succesverhalen over dit dieet!!!!!!!!!

  Suus

 6. Ik vind dit boek, en de bijbehorende eetwijze, echt geweldig! Heel duidelijk, makkelijk toe te passen en het werkt nog ook!
  Je hebt 1 keer per dag een koolhydraatuurtje en hierin mag je gewoon ‘normaal’ eten. De rest van de dag eet je een beperkte hoeveelheid koolhydraten. Voor mij zorgt vooral dat uurtje er voor dat het echt heel goed vol te houden is.
  Jammer dat ik dit boek niet 10 jaar eerder heb gelezen….
  Als je trouwens elke dag ontbijt met eieren met mayo, zegt dat meer over je eigen creativteit dan over dit boek. Er mag echt wel veel bij ‘grip op koolhydraten’.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in