Groene Dieet

Het groene dieet is ook bekend als “Gezond Groen”

Christine Michon is Yogalerares sinds 1974 en hoofd van de Kundalini yogalerarenopleiding in Enschede. Zij leerde het groene dieet kennen en het maakte haar geestelijk en lichamelijk fitter en ontspannender.

Eenvoudiger kan een dieet niet zijn. In het groene dieet van Christine Michon eet je zeven dagen alleen maar groene groenten en fruit. Het lichaam neemt die week extra zuurstof op, waardoor je je fitter gaat voelen. Daarnaast is het een manier om te ontgiften en af te vallen. Ook hebben mensen met problemen aan de luchtwegen, reumatische klachten of chronische moeheid baat bij dit dieet. In Groen & gezond staan yogaoefeningen en helende meditaties die het effect van het dieet versterken. Deze helende meditaties dragen ook bij aan het kwijtraken van geestelijk ‘overgewicht’.

Jogaoefeningen tijdens het groene dieet
De yoga-oefeningen zorgen voor een volledige ademhaling, voor het bewust worden van het lichaam, voor een gezonde spijsvertering en goede bloedsomloop.

Meditaties tijdens het groene dieet
De meditaties helpen het denken te ontspannen zodat weer ruimte ontstaat voor het eigenlijke zelf. Meditatie schud je wakker, richt je aandacht op wie je bent. De meditaties zijn heel verschillend, van dynamisch tot stil. Het gebruik van mantra’s, helende klanken, die het lichaam een zachte klankmassage geven, werken ontspannend. Deze ontspanning is nodig om ons eten goed te laten verteren.

Effect van het groene dieet
Het “groene dieet” is een opbouwend dieet. Het is een zogenaamd mono-dieet. Je kiest voor bepaalde voedingsmiddelen vanwege hun helende werking. Een mono-dieet is veiliger en gemakkelijker vol te houden dan een volledige vastenkuur en vaak nog effectiever ook. Het “groene dieet” kan gedaan worden om het lichaam alkalischer te maken (basisch), om overtollig gewicht kwijt te raken, om weer een schone huid te krijgen en om de lever te reinigen. Het dieet werkt ook ontslijmend. Bij het groene dieet moet voldoende water gedronken worden, ruim anderhalve liter per dag, om het ontgiftigingsproces te ondersteunen. Ook het drinken van de Ayurvedische Yogi Tea hoort bij dit dieet.

Werking groene dieet
Het groene dieet kan 7 dagen of langer (40 dagen) gedaan worden. Als je het groene dieet doet eet je alleen groen voedsel. Dat kunnen salades zijn en soepen, gestoomde groenten, alfafa- en andere spruiten, groene olijven en mungbonen.

Bij het dieet houden we rekening met ons spijsverteringsritme, Het lichaam heeft in een etmaal 8 uur nodig om het voedsel op te nemen, 8 uur om het te verteren en het heeft 8 uur nodig om de reststoffen kwijt te raken. De beste tijd om te eten is tussen 12 uur ‘s middags en 8 uur ‘s avonds. De hoeveelheid voedsel die gegeten wordt zal van persoon tot persoon verschillen. Er hoeven geen calorieën te worden geteld. Er zijn veel individuele aanpassingen mogelijk bij dit dieet.

Bestel dit boek bij bol·com

Groen & gezond
Groen & gezond
Christine Michon

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Paperback | 160 Pagina’s | House of Books B.V. | 2006
ISBN: 9044304941

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

2 Reacties

 1. Beste Yolanda,

  Laat je niet gek maken door “groen” . Mango is zo’n beetje het allerbeste en de rest van de produkten zijn ook geweldig. Een 2 ons kip of kalkoenfilet in die 7 dagen en water 1.5 liter per dag doen de rest.

  Succes, Richard Lafarre

 2. Ik ga het groene dieet doen, moet je kijken naar de binnen of de buitenkant van vruchten?? mag je bijvoorbeeld watermeloen en mango omdat deze een groene schil hebben. Of moet je het echt bij vruchten houden die groen zijn aan de binnen kant?? Zoals kiwi’s, druiven, groene appels.

  Mag je tussendoor dus noten en zaden eten en moeten deze dan ook groen zijn?

  Mag je alleen groene kuiden door je maaltijd verwerken of ook kaneel enz?

  Groetjes yolanda,

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in