Groene Thee Review en Ervaringen

Groene thee wordt vaak geroemd om de gezondheidsvoordelen. Wat maakt groene thee nou zo gezond en hoe benut je deze voordelen optimaal?

Wat is groene thee?

Wellicht is dit een beetje een gekke vraag. Groene thee is toch gewoon een theesoort. Ja, dat klopt, maar het is wellicht interessant om te weten dat bijna alle gangbare theesoorten (behalve rooibos of kruidenthee) van dezelfde plant komen. Zwarte thee of oolong thee komen ook van de theeplant, ook wel bekend als Camellia Sinensis.

Testpersonen Gezocht

Nog 5 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 1. Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 2. We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 3. Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 4. Je vult het evaluatieformulier in.

Het verschil tussen de verschillende theesoorten zit hem in de manier van verwerking. Groene thee is gemaakt van blaadjes die even hebben kunnen groeien (eerder is het nog witte thee). Doordat de blaadjes wat langer hebben kunnen groeien, heeft groene thee meer smaak dan witte thee. De thee wordt behandeld met warmte (vaak gestoomd) om te voorkomen dat er oxidatie plaatsvindt.

Het belangrijkste verschil met zwarte thee is dat deze soort wel wordt gefermenteerd, waardoor er andere stoffen ontwikkelen.

Groene Thee Afvallen
Groene Thee Afvallen

Wat zijn de gezondheidsvoordelen?

Groene thee heeft heel veel gezondheidsvoordelen. Een van de belangrijkste is de aanwezigheid van catechinen. Dit zijn hele krachtige antioxidanten. Deze stoffen gaan het ontstaan van infecties tegen en om die reden wordt groene thee in Azië al duizenden jaren gebruikt als medicijn (bron).

Een tweede voordeel van groene thee is dat het de mentale prestaties bevordert. Dit komt door een combinatie van caffeïne met L-theanine. Dit aminozuur stimuleert de productie van GABA, een belangrijke neurotransmitter (bron).

Last but not least helpt groene thee je bij het afvallen. Groene thee is zo effectief omdat het zowel cafeïne als catechinen bevat. De eerste stof stimuleert de vetverbranding, de tweede stof remt de werking van bepaalde enzymen die bij de vetopslag betrokken zijn (bron). Dit is een van de reden dat je (beperkt) kunt afvallen met groene thee, ook al verander je verder niets aan je dieet of leefstijl.

Hoe maak je de perfecte groene thee?

De meeste mensen maken groene thee zoals ze zwarte thee maken. De thee wordt toegevoegd aan kokend heet water. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit niet de meest optimale methode is, omdat veel antioxidanten door de hitte verloren gaan (bron).

Je zet de ideale groene thee met wat water dat al koud genoeg is om te drinken. Je laat dit twee minuten trekken. Je proeft dan van de thee en je herhaalt dit iedere dertig seconden. Meestal heb je na drie minuten de perfecte groene thee. Je kunt hier extra smaken aan toevoegen, zoals munt, limoen of iets zoets (honing of zoetstof).

Groeten,

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelNupo Dieet Ervaringen en Review
Volgend artikelKeto Burn Review en Ervaringen
groene-theeJe zet de ideale groene thee met wat water dat al koud genoeg is om te drinken. Je laat dit twee minuten trekken. Je proeft dan van de thee en je herhaalt dit iedere dertig seconden. Meestal heb je na drie minuten de perfecte groene thee. Je kunt hier extra smaken aan toevoegen, zoals munt, limoen of iets zoets (honing of zoetstof).

4 Reacties

 1. Ik ben ongeneeslijk ziek en ineens 30 kilo aangekomen. Nou hou ik ook vocht vast wat al minder is maar heb me laten vertellen dat groene thee vochtafdrijvend en afslankend werkt dus heb nu net mijn tweede kopje groene thee op. Ik wil wel gratis mee doen aan de test.

  Met vriendelijke groet

  Nouelle Bos

 2. Ik drink iedere middag een pot (zwarte) thee, als ik dat nu eens verander door goene thee… eens zien of dat baat heeft om een enkele pondje extra kwijt te raken :)

 3. Ik wil graag paar kilo afvallen nu ik weet kan gaan trainen. Wil dit testen of het me erbij gaat helpen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in