Groentedieet

Verse groente zijn gezond! Maar wist je ook dat er een speciaal groentedieet is? Het groentedieet is bedoeld voor de mensen die zonder moeite hun vlees kunnen laten liggen, en meer liefhebber zijn van een groentemaaltijd. Groenten bevatten over het algemeen eiwitten, koolhydraten en een hoog voedingsvezelgehalte. Verder bevatten groenten vitaminen en mineralen.

Werking groentedieet

Het groentedieet is een energiebeperkt dieet, waardoor het lichaam het voorraad aan vet gaat gebruiken voor het produceren van energie. Naast de groente in het groentedieet mag men ook gebruik maken van sojabonen en aardappelen, zolang het vlees maar achterwege blijft.

Het groentedieet raad aan om 1000 calorieën per dag te nuttigen als men snel wilt afvallen, wilt u op een normaal tempo afvallen dan raad het groentedieet aan om 1500 calorieën per dag te eten. Tijdens het groentedieet zijn tussendoortjes zoals: rauwkost, tomatensap en groentesap toegestaan.

Bestel dit boek bij bol·com

Soep uit eigen tuin
Soep uit eigen tuin
Peter Bauwens

Een heerlijk kommetje soep
Een heerlijk kommetje soep
Labrune, M.

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Voor- en nadelen van het groentedieet

Het groentedieet is geen saai dieet aangezien je met groente eindeloos kan variëren. Het eten van veel groenten is ook nog eens goed voor je spijsvertering. Een nadeel aan het groentedieet is dat men last kan krijgen van winderigheid, door de hoeveelheid voedingsvezels. Ook een tekort aan eiwitten, calcium en vitaminen A en D kunnen tijdens het groentedieet een probleem leveren.

Voor het tellen van de calorieën tijdens het groentedieet raden wij onze teltabel aan.

Heb je ervaring met het groentedieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

1 reactie

 1. Hallo

  Ik moet van de dokter een groente dieet gaan volgen waar geen zetmelen mag hebben. Maar dit is zo moeilijk te vinden. Zou hier graag in geholpen worden.

  Mijn geschiedenis is: ik ben wel altijd stevig geweest maar nooit dik, omdat ik altijd een sport vrouw ben geweest. In 2002 heb ik een operatie gehad en die is totaal voor mijn lijf verkeerd uitgepakt en ben dan ook vele kilo’s aan gekomen, en NIET door het eten, want ik at maar 2x per dag, om nog niet meer kilo’s aan te komen. Maar dit heeft toen ook al niet geholpen. Ik heb toen besloten ( omdat de artsen mijn niet geloofde) een MAAGBAND laten zetten, in de stille hoop toch af te vallen, maar ja u kan al raden ik ben nu 5 jaar verder en ben nog maar 20 kilo kwijt geraakt. Ik heb er alles aan gedaan om er achter te komen wat nu het juiste dieet voor mijn is, maar niets blijk te helpen. Samen met mijn arts op onderzoek uit gegaan wat ik kan doen. Bloed laten prikken en daar is wel uit gekomen dat mijn cholesterol erg laag is ( dus een teken dat ik geen vetten eet) wel is er uit gekomen dat ik teveel eiwitten in mijn bloed heb zitten, en dat ik de vitamine B12 te kort kwam, maar zonder bloedarmoede te hebben, en dan sla het op mijn zenuwegestel.

  De dokter had dus een voorstel om alleen GROETEN te gaan eten en geen zetmelen, zoals aardappel, pasta’s enz enz.
  Is er een richtlijn waar ik mij aan kan houden om alleen groeten te eten en een lijst wat ik in de ochten – middag en avond kan en mag eten en, ja groenten snap ik maar zijn er voorbeelden van?

  Zou het erg fijn vinden dat ik opweg geholpen word.

  Met vriendelijke dank,

  Yvonne Bakker te Eindhoven

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in