Groentesoep Dieet

Een heerlijk kommetje groentesoep gaat er altijd wel in. Ben jij een soep-eter? Dan is het groentesoep dieet echt iets voor jou! Heb je binnenkort een groot feest en wil je daarvoor helemaal in vorm zijn? of ben je die overtollige kilootjes nu echt zat? probeer dan eens dit groentesoep-dieet. Gemakkelijk en snel. In drie dagen vliegen de pondjes eraf, zonder dat je honger hoeft te lijden.

Het is heel gemakkelijk. Je ontbijt met fruit: zoveel als je wilt. De rest van de dag eet je verder groentesoep. Ook hier geldt weer dat je er zoveel van mag eten als je wilt. Volg dit dieet tenminste één en in ieder geval niet meer dan drie dagen.

Greenslim Groetemix Capsules

Voor we verder gaan met het recept voor de traditionele Groentesoep willen we je kennis laten maken met Greenslim. Deze capsule blaast het traditionele Groentesoep Dieet nieuw leven in. Lees alles over Greenslim Groentemix Capsules in dit artikel.

Recept Groentesoep, de ingredienten

• 1 rode paprika
• 1 selderij
• 1 prei
• ½ witte kool
• wortel
• 4 tomaten
• 1 pakje groentesoep
(zonder vermicelli)

Bestel deze boeken bij bol·com

Soep uit eigen tuin
Soep uit eigen tuin
Peter Bauwens

Een heerlijk kommetje soep
Een heerlijk kommetje soep
Labrune, M.

Bereiden van de Groentesoep

Ontvel de tomaten (houd ze daartoe even in kokend water). Was de andere groenten en snijd ze in kleine stukjes. Bereid de groentesoep uit het pakje volgens de instructies op de verpakking. Voeg dan ongeveer 1 liter koud water en de fijngesneden groenten toe. Laat het geheel tenminste 1 uur koken. Voeg zout naar wens toe. Let erop dat je alle hierboven genoemde ingrediënten toevoegt. Vervang ze niet door andere groenten, want het is nu juist de combinatie van deze ingrediënten die ervoor zorgt dat je afvalt. Drink verder tenminste 1 ½ liter water per dag.

Behalve dat je ervan afvalt, heeft de groentesoep ook een zuiverende werking. De soep kan een laxerend effect hebben.
Bereid deze soep ook eens na feestdagen of als je je ‘opgezwollen’ voelt omdat je teveel gegeten hebt. Als je niet wenst af te vallen, maar wel je lichaam wilt zuiveren, mag je naast de groentesoep fruit en een paar bruine boterhammen eten.

let op! volg dit dieet niet langer dan aangegeven.

Heb je gezondheidsproblemen of wil je langere tijd een dieet volgen, wend je dan tot je behandelend arts of tot een dietoloog die je ook vanuit medisch oogpunt zal adviseren.

Boodschappenlijstje:

• 1 rode paprika
• 1 selderij
• 1 prei
• ½ witte kool
• wortel
• 4 tomaten
• 1 pakje groentesoep
(let op zonder vermicelli)

aanvulling: met een pakje groentesoep bedoelen we een bijvoorbeeld een pakje van Honig (zie afbeelding rechts)

Heb je ervaring met het Groentesoep dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

25 Reacties

 1. Kan je ook rauwe grounte eten als tussen doortje? Wat ik had geleerd over de kool is dat het kost meer energie om te veteren dan het oplevert. Ik gebuik zelfs koolraap, worcestershire saus en tabacco + bouillon blokje om het op smaak te brengen.

 2. Er staat bij de ingredienten 1 seldery, is dat 1 bos bladseldery of 1 knolseldery of 1 struik bleekseldery of 1 stengel bleekseldery? Help!
  Gr Anastasia

 3. Zie ik het nou goed dat ik eerst de soep moet klaarmaken volgens het pakje, en vervolgens 1 liter water toevoeg plus de groenten? In totaal heb ik dan dus 2.5 liter water in de soep, correct?

  Mijn pakje bevatte trouwens wel fermicelli :|

 4. hallo danielle,

  Volgens mij kun je best de soepgroente uit een zak gebruiken maar ik zou er wel de witte kool bij doen want het schijnt toch wel de combinatie met de kool te zijn.

  Ik zelf ben vandaag begonnen met het shangri-la dieet dus kijk gerust daar over hoe het afval proces bij mij verder gaat.

  Ook ik hou teveel van veel en lekker dus de hoogste tijd…..

  Succes en hou vol
  groeten Trea

  ohja s ochtends vers geperste jus kan prima!

 5. hallo,
  ik heb een vraag.
  er staat bij dat je ook een zak soepgroenten van de ah kunt gebruiken. Mag je er dan ook 2 zakken van die groenten doorgooien?want ik hou wel van een beetje een volle soep.
  en daarnaast mag je ontbijten met fruit, betekent dit dan ook dat ik in de ochtend verse jus d’orange kan maken?
  en drink je dan de rest van de dag water en thee?

  Ik zou dit wel fijn vinden om te gaan proberen, ik ben nu begonnen met niet meer snoepen(voor mij al een hele overwinning aangezien ik nogal graag snoep haha), geen suiker meer in mijn thee, ontbijten met yoghurt en veel fruit eten dus volg niet echt een dieet. Maar om dit tussendoor te doen 3 dagen lijkt me wel wat!

  groetjes, danielle

 6. bijna 1 dag volgehouden, en ben de soep nu al tegen gegeten.
  val zo weer terug in mun oude [vr]eetpatroontje.
  Moet dus even iets anders verzinnen

  Baal wel echt !!!!
  groetjes en met veel respect voor de volhouders!!!!!!!!

 7. nou morgen is het zover dan probeer ik hier nog wat kilootjes kwijt te raken.

  ben afgelopen week 2,3 kilo kwijt geraakt met het vvdieet.
  Maar er zal morgenvroeg wel weer wat bij zitten want ben in dit weekend echt te ver gegaan!!!!!

  tot morgen!!

 8. hallo,

  dit dieet staat me ook wel aan, ben nu met het vv-dieet bezig maar daarna deze misschien. Niet te moeilijk, dat staat me wel aan.

  Wat ik jammer vind is dat er overal op dit forum positief begonnen wordt aan een dieet en dat je er dan vervolgens niets meer van hoort.
  Moet ik hieruit concluderen dat het dan waarschijnlijk mislukt is?!

  want het zou toch fijn zijn als toch ook die mensen een stukje zouden schrijven ook al is het mislukt.

  gr trea en suc6 allemaal!!!!!

 9. @ Hetty,

  Als je jezelf strikt aan het recept houdt mag je geen kippevlees in de soep gebruiken.

  Kifilet is zeker als je het kookt erg mager, het kan dus niet erg veel kwaad maar maak het niet te gek.

  Hou je ons op de hoogte?

  Succes!

  Sanne

 10. Beste,

  Voor mij heeft het soepdieet zeker gewerkt, 2 kilo lichter in drie dagen! Wel wil ik graag vragen of er misschien kippenvlees bij mag?

  Groeten,

  Hetty

 11. Hallo!

  Ik ga beginnen met het groentesoep dieet, ben aan t rondspeuren over internet maar vind nergens een schema of iets dergelijks waaruit ik kan opmaken hoe en wat je per dag mag…
  Kunt u mij misschien wat toesturen wat ik per week.. dag mag eten …
  want soepdieet klinkt lekker……
  Vriendelijk bedankt,

  Limoentje

 12. Kun je er ook gewoon soepgroenten van de Albert Heijn in doen? ik hou niet zo van witte kool, tomaten en paprika. En mag er wel vlees in?

 13. Hallo ik heb een vraagje over de groentesoep dieet… mag je in plaats van een pakje groentesoep een bouillonblokje gebruiken?

 14. @Noa, Een Bouillonblokje bevat veel zout, teveel zout is nadelig voor bijvoorbeeld je bloeddruk. Voor het effect van het dieet maakt het niet uit. Je kunt een pakje groetesoep dus eventueel vervangen voor een boullionblokje.

 15. Beste Sabrina, met een pakje groentesoep bedoelen we bijvoorbeeld een pakje van Honig. Hier zitten kruiden en specerijen in. Succes!

 16. hallo,mag ik weten wa jullie bedoelen met het groentensoep dieet.1pakje groentesoep zonder vermicelle?is dat gewoon een blik groentesoep? dan?vriendelijke groeten.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in