Is Hamermoutbrood Zonder Banaan Gezond?

De nieuwste rage na bananenbrood is hamermoutbrood zonder banaan. Dit brood wordt, zoals de naam het al zelf zegt, gemaakt van havermout. Het lijkt nu de plaats in te nemen van bananenbrood. Eerder was men helemaal weg daarvan, maar nu verovert havermoutbrood de huishoudens.

Dit gezonde brood kun je gebruiken als ontbijt, lunch of tussendoortje. Hij is dus veelzijdig en een favoriet van een ieder die hem geproefd heeft. Tevens kun je hem hartig of zoet maken. De keuze ligt aan jou. Daarnaast is het makkelijk te maken, het is lekker en het vult erg goed. Slechts 1 plakje houdt je enkele uren verzadigd. Hij past dus prima in een calorie-arm dieet. Naast dat het je vrij lang verzadigd houdt heeft dit brood ook andere voordelen. Maar wat zijn de voordelen voor de gezondheid van dit brood? En kun je het zelf bakken? In dit artikel vind je de antwoorden op deze vragen.

Is Havermoutbrood Gezond?

Hamermoutbrood zonder banaan bestaat voornamelijk uit havermout, dat is vanzelfsprekend. Dit is immers het graansoort waar het naar genoemd is. Om na te gaan hoe gezond dit brood is, dienen we na te gaan hoe gezond havermout is. En dat kunnen we eenvoudig beantwoorden.

havermout is absoluut wel goed voor de gezondheid. Het is een uitstekende bron van langzame koolhydraten en voedingsvezels. Langzame koolhydraten houden je bloedsuikerspiegel stabiel, zijn goed voor een slanke lijn en geven je energie

Voedingsvezels zijn goed voor de werking van de darmen. Bovendien houden zowel langzame koolhydraten als voedingsvezels je langer verzadigt.

Haver bevat ook verschillende antioxidanten. Deze antioxidanten kunnen de cellen in het lichaam herstellen en je cholesterolgehalte stabiliseren. Ja, het eten van haver is goed voor je cholesterolniveau. Wat havermout goed doet is het verlagen van de ongezonde LDL-cholesterol in het lichaam. Bij regelmatig gebruik gebeurt dit. Een ander leuk voordeel van havermout is dat het relatief weinig calorieën bevat. Dit maakt dat het prima past in een dieet waarbij je de inname van calorieën wilt beperken.

Wat zit er allemaal in Havermoutbrood?

Er zijn meerdere recepten om van te kiezen dankzij de verschillende varianten. Ieder recept heeft dan ook weer andere ingrediënten die je moet gebruiken. Zo zal je merken dat een ieder zijn of haar havermoutbrood op een andere manier maakt. Wat al deze recepten gemeen hebben is dat ze gebruik maken van gezonde ingrediënten. Pitten en zaden zal je in vele recepten tegenkomen.

Die pitten en zaden zijn uitstekende bronnen van eiwitten, vitamines, mineralen en gezonde vetten. Tevens doet men vaker fruit, al dan niet gedroogd, in het brood

Let wel dat fruit best wat suiker bevat. Deze suikers worden gelukkig door de vezels in het brood opgevangen. Dit maakt havermoutbrood een gezond product waar een ieder van kan genieten.

Lekker Tussendoor

Havermoutbrood is meer dan alleen een gerecht voor tijdens het ontbijten. Je kunt hem ook als snack of tussendoortje gebruiken. Door de vele voedingsvezels die het bevat kun je wat langer zonder hongergevoel zitten. De kans op eetbuien is dus aanzienlijk kleiner. Dit is geweldig voor personen die op dieet zitten.

Je Havermoutbrood Bewaren

Nu je je eigen havermoutbrood hebt gebakken, wil je die op de juiste manier opbergen. Dat kan op een eenvoudige manier. Het beste kun je het brood in losse plakjes in de vriezer stoppen. Dit is lekker handig omdat je snel één portie per dag uit de vriezer kunt halen. Dit brood kun je dan los eten of met wat beleg zoals cottage cheese, humus of rosbief. Die zijn allemaal rijk aan eiwitten die het lichaam nodig heeft. Zo maak je je brood nog gezonder. Prima voor een snelle lunch of ontbijt.

Gezonde Groeten,

natascha

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in