Healthy & Happy Without Diets

Gezond & Blij zonder diëten is gepubliceerd

Hoera! Op mijn verjaardag in de lente is mijn debuut verschenen. De eerste lezers zijn ontzettend enthousiast en geven aan dat het niet te vergelijken is met andere boeken over voeding en dat ze niet kunnen stoppen met lezen. Nou dat is natuurlijk goed nieuws en dit maakt het boek uniek en een welkom handboek over voeding en gezondheid.

Ik ben blij dat het boek er is na anderhalf jaar ploeteren in Shanghai en later in Eindhoven waar ik de vertaling van Healthy & Happy Without Diets heb gemaakt. Nu begint er een ander hoofdstuk. Hoe komt het in Amsterdam in de speciale kookboekhandels en hoe krijg ik de mensen uit Zeeland naar de bekende boekhandel in Middelburg waar mijn boek klaarligt voor ze, en hoe weten mensen dat je het boek ‘Gezond & Blij zonder diëten‘ kunt bestellen bij de meeste kookwinkels?

Het uitgeven is een vak apart. Anderhalf jaar werk ploeteren met fotografen, redacteuren, reviewers en designers is niet niks en dan denk je dat je klaar bent. Eigenlijk begint het nu pas. Alles is in eigen beheer gedaan en de reacties zijn heel positief. Nu is het tijd geworden voor het uitgeven en de promotie om het boek bekend te maken bij de mensen. Normaal gebeurt dit al eerder maar als je het zelf doet dan moet het toch allemaal op elkaar wachten.

Supergave reacties waar je blij van wordt

Redacteuren van bladen geven aan dat ze veel boeken krijgen over voeding. Maar wanneer ze mijn boek of voorpublicatie ofexemplaar inkijken dat zijn ze verkocht. Een reactie van een recensent in voedingsboeken en een echte foodie zegt het volgende: “Er zijn veel boeken verschenen recentelijk met jouw onderwerp. Dat maakt de spoeling dun. Stuur de voorpublicatie op, maar verwacht niet op voorhand dat je nadrukkelijk de revue passeert.” Na het weekend kreeg ik de volgende reactie: “ps Lekker boek, dat is zeker. vette aanrader.” Hieronder zie je twee extra blokken uit mijn boek.

Op SBS 6 hebben ze een item over me gemaakt. Die is pakkend en het gaat me hopelijk helpen meer naamsbekendheid te krijgen. Als je altijd in voor bedrijven hebt gewerkt en dan ook nog eens twee jaar in China hebt gewoond dan wordt je er in Nederland niet bekender op. Kijk hier naar de SBS productie.

Ben jij melkintolerant? Gezond & Blij Ay Lin Kho

Veel mensen hebben melk- of lactose-intolerantie. Ik ben er één van. Er zijn verschillende soorten lactose-intolerantie; sommige zijn genetisch, maar bij de meesten ontstaat het wanneer ze na hun kindertijd niet veel melk meer drinken. In Noord-Europa bleven de mensen hun hele leven lang veel melk drinken, dus door de eeuwen heen zijn zij lactosetolerant geworden. Ik ben zelf lactose-intolerant doordat ik sinds mijn middelbare schooltijd geen melk meer heb gedronken en daarvoor in de plaats yoghurt ben gaan eten naast mijn Aziatische genen.

Frisse adem en schoon gebit

Volgens onderzoekers verbetert groene thee ook de gezondheid van je mond. Het lijkt erop dat groene thee het verval van je gebit en mondkanker tegengaat en dat het zelfs een positieve invloed heeft op slechte adem omdat het de stinkende zwavel bestanddelen wijzigt71. Voor je vrienden is het prettiger als je tijdens aan afspraakje groene thee drinkt in plaats van koffie of alcohol wat voor een slechte adem zorgt.

aylin

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in