Hebe Pure Collagen review en ervaringen

Collageen producten zijn er allerlei en soorten en maten. Hebe Pure Collagen is een relatief nieuw product met maar een ingrediënt: collageen afkomstig van runderen. Is dit een effectief product, of kun je beter op een andere manier voor je huid zorgen?

Wat is Hebe Pure Collagen?

Hebe Pure Collagen biedt zoals de naam zegt pure collageen aan. De collageen in dit product is afkomstig van runderen.

De collageen van Hebe is naar eigen zeggen volledig geur en smaakloos. Je kunt het product dan ook makkelijk toevoegen aan allerlei warme en koude dranken. Op de website staat zelfs een recept voor koffie met collageen.

De beoogde dosis van Hebe Pure Collagen is tussen de 5 en 10 gram. Je kunt hierin variëren, afhankelijk van wat je zelf wilt. Het is wel aan te raden om de collageen een aantal maanden te weken te gebruiken, omdat je anders geen resultaat ziet.

Hebe is een Nederlands bedrijf. Het is opgericht door Yvette Koppert. Zij woonde in 2017 een tijdje in New York en kwam daar in aanraking met de heilzame werking van collageen. In 2019 ging Yvette terug naar Nederland, en naar eigen zeggen kon zij hier geen collageensupplement vinden van dezelfde kwaliteit als in de VS. Daarop richtte ze Hebe op. Inmiddels bestaat het team achter Hebe uit drie mensen.

Voor wie is Hebe Pure Collagen geschikt?

Collageen is een lichaamseigen stof die door iedereen zonder problemen gebruikt kan worden. Collageen is altijd afkomstig van dieren, in dit geval van runderen. Vegetariërs en veganisten kunnen het product dus niet gebruiken. Het is verder niet bekend of het product halal of koosjer is.

Is Hebe Pure Collagen effectief?

Als eerste kijken we naar de effecten van collageen op de huid. Hier is gelukkig veel onderzoek naar gedaan en in vrijwel alle studies komt een duidelijk positief effect naar voren (bron). Collageen gaat de veroudering van de huid tegen.

Collageen is niet een stof, maar is een verzamelnaam voor verschillende soorten stoffen. Collageen van runderen bevat vooral collageen type I en III (bron). Type I is van belang voor de huid, terwijl type III vooral aan de binnenkant van je lichaam belangrijk is. Zo zijn je aderwanden en je organen voor een groot deel van collageen Type III gemaakt. Dit maakt dat collageen van runderen iets minder effectief is als het je puur om de gezondheid van de huid te doen is.

Er zijn ook veel producten waarin je collageen van vissen aantreft. Deze vorm van collageen wordt wat beter opgenomen door je lichaam (bron). Daarnaast is de samenstelling van vis collageen iets beter.

Kortom, hoewel rundercollageen beter is dan geen niets, is het toch aan te raden om een product op basis van viscollageen te zoeken, omdat dit effectiever is.

Wat kost Hebe Pure Collagen?

Een losse zak Hebe Pure Collagen van 150 gram kost €32. Een grote zak met 300 gram kost €55. Er zijn abonnementsdiensten beschikbaar, waarmee de kosten per zak afnemen.

Voordelen

De collageen van Hebe is echt smaakloos en dit maakt dat je het poeder overal bij in kunt gooien. Dit is een groot voordeel, omdat je bij sommige andere producten en wat raar smakend drankje krijgt.

Nadelen

Sommige collageenproducten bevatten extra vitamine C. Deze stof helpt het lichaam om de collageen aan te maken. Het product was iets effectiever geweest als er Vitamine C was toegevoegd.

Conclusie

Hebe Pure Collagen is geen slecht product, maar zeker voor deze prijs verwacht je meer. Collageen van marine oorsprong (vissen) sluit beter aan bij het menselijk lichaam dan collageen van runderen. Bovendien zit er geen vitamine C in dit product. Gelukkig zijn er tal van alternatieven op de markt, zoals Mardanti collageen. Dit product is voordeliger en wel gemaakt van viscollageen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in