Heeft jouw hond obesitas?

Obesitas is de grootste vijand voor de gezondheid van honden en verkort het leven van de dieren gemiddeld met 2 jaar. Steeds meer honden zijn te zwaar en de eigenaren zijn de grote schuldige, vinden experts.

In Zweden heeft één op de vier honden problemen met zijn gewicht. En de eigenaren zijn de schuldigen, vinden experts. Dit meldt de Zweedse nieuwssite TheLocal. Voorheen werden de honden behandeld met extra beweging en een ander dieet. Nu is er een nieuw dieet dat in 60 procent van de gevallen effectief zou moeten zijn. Het speciale dieet zou de opname van vet uit hondenvoedsel moeten tegengaan.

Dierenartsen en andere experts in het land zijn kritisch. Professor Åke Hedhammar van de Zweedse Agrarische Universiteit benadrukt dat de verantwoordelijkheid volledig in de handen van hondeneigenaren ligt. “Het is jammer dat dit nodig is”, zei HedHammar over het dieet.

“Het zit tegen de grenzen aan van wat ethisch acceptabel is”, zei dierenarts Elisabeth Hernblad.

Meer weten over Obesitas? Bestel dit boek bij bol·com

Behandelmethoden van obesitas / druk 1
Behandelmethoden van obesitas / druk 1

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

1 reactie

  1. Nee, God zij dank heeft onze hond geen overgewicht.

    We hebben dit jaar wel aan de lijve ondervonden bij een naaste van ons dat die hond wél veel te zwaar was… Arme hij!

    Mensen: ik smeek het jullie! Doe het je hond niet aan dat hij die overtollige kilo’s mee moet slepen! Want vroeg of laat wordt hij er slecht door en moet hij worden ingeslapen terwijl het inderdaad de schuld is van de baasjes!!!

    Gun en geef je hond een gezond leven!

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in