Heeft u weleens klachten bij het lijnen?

Soms ervaren mensen klachten tijdens het lijnen. Dit kunnen klachten zijn zoals schommelingen in gewicht, hoofdpijn, trage stoelgang en het koud hebben.

Hoofdpijn kan ontstaan doordat er te weinig gedronken wordt en het gewicht te snel daalt. Drink minimaal anderhalve liter. Het is sowieso belangrijk om voldoende te drinken tijdens het afvallen, omdat er afvalstoffen vrij komen. Zorg er ook voor dat u niet te snel afvalt

Een trage stoelgang kan veroorzaakt worden door een lage inname van vet, voedingsvezel en/of vocht. Vet kan een soort smerende functie hebben in de darmen. Gebruik halvarine op brood. Eet meer vezelrijke voedingsmiddelen dan gewoonlijk. Daarnaast is het ook belangrijk om meer te drinken omdat de voedingsvezels vocht opnemen. Deze vezels werken als een soort spons.

U gewicht kan gaan schommelen omdat u vocht kunt vasthouden door zout. Ook kunt u na een etentje aankomen. Daarnaast kunnen vrouwen rondom de menstruatie 1-2 kg aankomen doordat ze vocht vasthouden. Het kan ook gebeuren dat u het koud kunt krijgen. Dit komt omdat het lichaam zuiniger omgaat met de energie.Probeer per dag mintens 30 minuten te bewegen om de stofwisseling te verhogen.

Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

3 Reacties

 1. Voor betere stoelgang helpt ook 2 bekers goede tomatensap drinken
  één bij de lunch……één /voor/na het avondeten
  Ook kan je een grote kop tomatensoep nemen, elke dag.
  Als je dat in je dagelijks eetpatroon zet, dan zal je zien, dat je nog zelden verstopping hebt.
  Zelfs na een buikoperatie kwamen mijn stilstaande darmen er zachtjes mee op gang. En geen witbrood eten, maar lekker veelgranen, dus bruin.

 2. Een heleboel herkenbare verschijnselen zijn toch de hoofdpijn, en duizeligheid.
  Maar zoals Typmiepie zegt het schilt om toch veel water te drinken.
  En ook drink s,morgens eerst een glas lauw water en ik eet ook wel gewelde pruimen af en toe.
  Je hebt ook lijnzaadolie die gebruik ik meestal en dan gaat de ontlasting in de meeste gevallen erg soepel hoor!!!

 3. Ja… een heleboel dingen herken ik wel: hoofdpijn en een slechte stoelgang. Water drinken helpt goed tegen de hoofdpijn.
  Voor de stoelgang gebruik ik nog steeds lijnzaad door de magere joghurt heen. En ik tegenwoordig een drankje om de ontlasting wat soepeler te houden!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in