Heel apart nieuws

Ik begin nog met een gedicht die ik heb geschreven na de eerste nacht in Posterholt. Ik heb altijd een probleem met slapen. Oeps, ik realiseer me ineens dat slaapproblemen wel heel vaak in de media is geweest en ik nu dus een probleem schijn te hebben. Ben daar niet zo gevoelig voor, dus ik laat me geen probleem aanpraten. Voor ik het weet zit ik aan de slaapmiddelen enzo. Nee, aan en in mijn lijf geen polonaise. Maar goed, het gedicht.

16 maart ochtend
Druppels, plassen
zingende vogels
nevel over het veld
de nacht was niet zoals altijd
voel me licht gebroken
maar raak dat wel weer kwijt.

Klik op lees meer voor het hele aparte nieuws en lees wat mij verder is overkomen en wat er staat te gebeuren in Posterholt en omgeving. En misschien nog wel in heel Nederland.Zoals de meeste al verwachten ben ik een babbelaar. Nee geen Zeeuwse, alhoewel die behoorlijk lekker, maar ik ben iemand met een snelle babbel, zoals ze dat noemen. Maak snel contact. Het is me nog weleens overkomen dat hubbie D en ik gingen kijken bij een woning die te koop stond, de eigenaar stond dan buiten en ik begon een vraag te stellen. Voor die man het in de gaten had, had hij me mee naar binnen genomen en een rondleiding gegeven. En nee, dat was niet de makelaar die er toevallig was. Dat op zich vind ik toch een raar fenomeen. Zeker omdat ik niet te vertrouwen ben op mijn blauwe ogen, die heb ik niet. Dus ik maak snel contact. Wij hebben eens op Heenvliet gewoond en na 1 maand dachten de mensen dat ik daar was opgegroeid, heel vreemd. Want ze begonnen echt met “ken je die en die, van die en die? Die is overleden” Zeer merkwaardig toch. Maar goed, dwaal weer af. Terug naar Posterholt. Wij kwamen op maandag aan en dinsdags ging ik boodschappen doen. Gezellig bij de Plus en ff naar de bakker. Praatje maken, vakantie bladiebla. De dag erop weer boodschappen doen en ik werd direct al herkent, door dorpsbewoonsters en de dame bij de bakker. En van het één kwam het ander, ik vertelde vol trots dat ik recepten schrijf en een blog heb, uiteraard mijn kaartje afgegeven voor het adres. Donderdags geen boodschappen gedaan, vrijdag weer wel. Zegt die bakker tegen me, ik heb op je blog zitten lezen en zag het recept van de eierkoeken. Hij vond dat wel lekker en dacht dat het wel leuk zou zijn, om de bodem te gebruiken als nieuwe vlaaisoort. Namelijk Elisabeth’s taste. De vruchten zouden dan varieren, afhankelijk van de seizoenen. De eerste komt na de pasen in de winkel en zal belegt worden met abrikozen en gehakte walnoten. Voorlopig dus alleen te koop in de gemeente Roerdalen, waar Posterholt en ’t Reutje onder vallen.

Dus mensen, hopelijk pikken meer echte bakkers dit op, en is in de loop van het jaar overal, Elisabeth’s taste te koop.

Elisabeth©

2 Reacties

  1. @Merle, dank je wel. Straks weer een column met recept van mij.

    groetjes en bedankt voor je leuke reactie,
    Elisabeth

  2. Hoi Elisabeth, ik volg je al een tijdje en was aangenaam verrast om hier een column van je tegen te komen. Ik hoop meer van je te lezen.

    Ga zo door!

    Merle

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in