Heller Programma

Het Heller of Hellers-programma is een afslankmethode uit de Verenigde Staten, waar het een groot succes is gebleken. Deze methode is erop gericht mensen die verslaafd zijn aan koolhydraten te helpen een nieuwe levensstijl te vinden. Volgens het Heller-programma is overgewicht als gevolg van koolhydraatverslaving goed te behandelen. Doordat de verslaving voortkomt uit een verstoorde insulineverhouding is het zaak het insulineniveau te reguleren, waardoor gewichtsschommelingen geminimaliseerd worden.

In het programma mag je per dag twee vezelrijke, magere, koolhydraatarme maaltijden en één zogenaamde beloningsmaaltijd, waarbij je werkelijk álles dus ook koolhydraten mag eten. Een voorwaarde is wel dat je niet langer dan een uur over de maaltijd mag doen. Tijd is een belangrijke factor, want uit onderzoek is gebleken dat wanneer koolhydraten gedurende korte tijd worden gegeten, de overproductie van insuline afneemt. Dit betekent dat het lichaam overtollige calorieën minder vaak als vet opslaat. Bovendien is het lichaam beter in staat om het opgeslagen vet af te breken.

Voordeel van dit dieet: Het Heller-programma minimaliseert het hongergevoel en de vetophoping.

Nadeel van dit dieet: Het Heller-programma is geen dieet waarbij je snel afvalt. Het is een programma voor het leven. Een succesvolle behandeling van koolhydraatverslaving betekent een verandering van je levensstijl.

Bestel dit boek bij bol·com

Het Hellerprogramma
Het Hellerprogramma
R. Heller & Rachael Heller

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Paperback | 296 Pagina’s | Uitgeverij het Spectrum | 2000
ISBN: 9027469482

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in