Helpt vocht bij dieet?

Volgens Japans onderzoek helpt water drinken niet bij een dieet, vrouwen die vochtrijke voeding eten blijken echter een smallere taille te hebben.

Aan het onderzoek werkten duizend jonge vrouwen mee. Regelmatig werd hun gewicht en hun tailleomtrek gemeten. Die resultaten werden vergeleken met de hoeveelheid vocht die ze namen. Zowel uit drinken als uit voedsel.

Er bleek geen verband tussen lichaamsvorm en water als drank. Ook niet voor thee, koffie, frisdranken of sappen. Wel was er een verband met de inname van vochtrijke voeding. Hoe meer de vrouwen daarvan aten, hoe smaller de taille. Die groep had ook een lager BMI.

Een verklaring voor de uitkomst van het onderzoek hebben de Japanners niet. Een reden zou kunnen zijn dat de vezels die in vochtrijk voedsel zitten, zorgen voor een verzadigd gevoel en dat voorkomt dat mensen te veel eten.

Overigens is het nog steeds verstandig 1,5 liter water te drinken. Niet om af te vallen, maar voor de andere positieve effecten dat water op het lichaam heeft.

bron: gezondheidsnet.nl

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in