Home Dieet, Voeding, Gezondheid, Sport Het 1 op 1 Dieet Review en Ervaringen

Het 1 op 1 Dieet Review en Ervaringen

Het Cambridge Weight Plan is een van de bekendste dieetprogramma’s van Nederland. Nieuw van Cambridge is het 1 op 1 dieet (1:1 diet). Wat is dit voor programma en wat betekent het?

Wat is het 1 op 1 dieet?

Het Cambridge 1 op 1 dieet is een variant van het bekende Cambridge dieet. In dit dieet ga je onder begeleiding van een consulent aan de slag met het bekende dieet. Je koopt hierbij eiwitrijke maaltijdvervangende producten bij je consulent.

Testpersonen Gezocht

Nog 32 plaatsen beschikbaar

Omdat we graag objectieve ervaringen publiceren bij onze productreviews hebben we een testpanel opgericht. Op dit moment zijn we op zoek naar 50 testpersonen die dit product gratis willen testen. Deelnemen is heel eenvoudig.

 • Geef middels een reactie aan waarom jij dit product graag wil testen;
 • We sturen het proefpakket gratis naar je toe;
 • Je gebruikt het product volgens de voorschriften;
 • Je vult het evaluatieformulier in.

Onderdeel van het Cambridge 1 op 1 dieet is dat je een stappenplan volgt. In het begin is dit dieet erg streng, maar na verloop van tijd mag je steeds meer normale voeding eten. Na afloop van het programma is het de bedoeling dat je zelfstandig een gezond dieet hebt; hoogstens gebruik je dagelijks nog één maaltijdvervanger.

Voor wie is het dieet geschikt?

Het Cambridge dieet is in principe geschikt voor iedereen, maar het is toch verstandig om een arts te raadplegen als je last hebt van diabetes of nierklachten.

Hoe effectief is het dieet?

Als het gaat om het verliezen van gewicht is het 1 op 1 dieet erg effectief. Je eet weinig calorieën, maar wel veel eiwitten. Het is wetenschappelijk bewezen dat dit werkt (bron). Wel is het zo dat je in het begin van het dieet bij lange na niet de aanbevelingen van het voedingscentrum voor groenteconsumptie haalt.

Uit onderzoek is verder gebleken dat een begeleid afslanktraject vaak succesvoller is dan een onbegeleid traject. Echter werd hierbij wel altijd uitgegaan van een traject waarbij de begeleiding kwam van een arts (bron). De consulenten van het 1 op 1 dieet zijn geen artsen.

Beoordeling van het plan

Naast dat de voedingsmiddelen helpen om af te vallen, zit het 1 op 1 dieet ook aardig in elkaar. Doordat je zeven stappen hebt, houd je een gevoel van voortgang. Je gaat vrij eenvoudig naar een volgende stap toe en dit motiveert.

Daar staat tegenover dat het dieet wel weinig ruimte biedt voor personalisatie. Niet iedereen heeft dezelfde energiebehoefte. Toch word je, als je niet uitkijkt, in het keurslijf van het stappenplan geperst. Juist bij een dieet met persoonlijke begeleiding verwacht je een beter aangepast plan, zeker omdat er wetenschappelijk bewijs is dat het dieet anders werkt bij mannen dan bij vrouwen (bron).

Ervaring van proefpersonen

We hebben zeven mensen uit heel Nederland een dieet laten volgen. Zij werden hierbij begeleid door een consulent bij hen in de buurt. We hebben de voortgang twee maanden lang gevolgd.

Het 1 op 1 dieet is in eerste instantie best wel zwaar omdat je eigenlijk alleen de maaltijdvervangers van Cambridge eet. Dit maakt het lastig om met de gezinsleden mee te eten. Na verloop van tijd kun je steeds meer normale producten eten.

De mening over de dieetproducten verschilt heel erg. Sommige van de deelnemers waren blij met het ruime assortiment. Zij konden makkelijk variëren. Er waren ook deelnemers die maar een paar producten echt lekker vonden. Zij raakten hier snel op uitgekeken. De dieetproducten lijken voor een groot deel op ‘normale’ producten, maar dat is niet altijd een voordeel. De pasta bolognese is echt gewoon een stuk minder lekker dan een goede zelfgemaakt pasta.

Het is bij een dieet dat werkt met coaches en consulenten altijd erg belangrijk dat je een goede klik had met een coach. Een van onze deelneemsters had dit duidelijk niet. Als je op het platteland woont of in een gebied waar net toevallig even wat minder consulenten zijn, is dit een probleem. Je kunt dan niet de gewenste begeleiding krijgen. Ook is er een groot gebrek aan mannelijke coaches. Overigens waren de meeste deelnemers wel tevreden of zeer tevreden met hun coach.

Resultaten

De resultaten na afloop van de testperiode van twee maanden zijn goed; de deelnemers waren gemiddeld zes kilo kwijt. Wel gaven veel deelnemers aan dat zij het dieet erg zwaar vonden. Met name in de eerste fases eet je erg weinig calorieën.

Wat kost het 1 op 1 dieet?

De prijzen van de producten lopen erg uiteen. Reken erop dat je tussen de €2,50 en de €3 kwijt bent per maaltijd. Bij sommige coaches moet je wat extra betalen voor een intake, meestal enkele tientjes.

Voordelen

De persoonlijke begeleiding met een coach die je ook echt kunt zien is voor veel mensen een meerwaarde, al is het geen garantie op succes.

Nadelen

De kwaliteit van de maaltijdproducten loopt erg uiteen. De meeste deelnemers vonden de spaghetti echt niet lekker, terwijl de crunch repen wel in de smaak vielen.

Conclusie

Het Cambridge 1:1 dieet kan je helpen om af te vallen. De resultaten zijn goed, maar niet fantastisch. Het kan wel zo zijn dat de begeleiding door consulenten je uiteindelijk helpt om het dieet langer vol te houden, maar daarvoor was onze test te kort. Wel verwachten wij bij een dieet met consulenten wel dat het dieet wat meer aangepast is op de persoon. Nu is het zelfs zo dat mannen en vrouwen, die verschillende energiebehoeften hebben, ongeveer hetzelfde moeten eten.

Bij de meeste deelnemers lukte het afvallen vrij goed, maar er waren verschillende redenen waarom mensen ontevreden waren. Een van de deelnemers had het niet getroffen met haar consulente. Andere deelnemers raakten snel uitgekeken op de Cambridge producten omdat deze niet zo smakelijk zijn. Ook is het dieet vrij zwaar.

REVIEW OVERVIEW
Algehele Waardering
Previous articleProlesan Pure Review en Ervaringen
Next articleAfvallen met BIO HCG
het-1-op-1-dieetHet Cambridge 1:1 dieet kan je helpen om af te vallen. De resultaten zijn goed, maar niet fantastisch. Het kan wel zo zijn dat de begeleiding door consulenten je uiteindelijk helpt om het dieet langer vol te houden, maar daarvoor was onze test te kort. Wel verwachten wij bij een dieet met consulenten wel dat het dieet wat meer aangepast is op de persoon. Nu is het zelfs zo dat mannen en vrouwen, die verschillende energiebehoeften hebben, ongeveer hetzelfde moeten eten.

31 Reacties

 1. Aangezien ik er serieus over denk om dit dieet te gaan doen, zou ik het heel fijn vinden om eerst te mogen testen of het iets voor mij is.
  Er moet zo’n 30 kilo vanaf en ik hoop het nu dan eindelijk eens voor elkaar te krijgen!

 2. Ik heb zowat elk dieet geprobeerd en ook wel wat afgevallen. Maar ik merk nu dat ik het gewoon niet meer kan volhouden, na 4 dagen ga ik me weer te buiten aan chocola en andere verleidingen.
  Daarom zou ik dit dieet graag willen proberen, de producten lijken me erg lekker.

 3. Ik zou het dolgraag willen uitproberen. Ik ben door 2 zwangerschappen aardig aangekomen. Dit moet er natuurlijk ook weer af! Mijn motivatie ligt erg hoog. Ik wil dolgraag zsm beginnen en Knallen!

 4. Ik ben vanaf mijn 40ste tot mijn 46ste jaar geleidelijk zwaarder geworden. Ik schrok toen ik mezelf op een foto zag. Dus de strijd tegen de kilos aangegaan. Helaas lukte het me op eigen houtje maar niet om af te vallen. Dus op advies van een vriendin vorige week gestart met het 1 op 1 dieet. Nu na 1 week prutsen met best dure repen, shakes en niet al te lekkere maaltijdprutjes uit een zakje en vechten tegen hongergevoel. Wil ik toch doorzetten. Het voelt als een echte uitdaging, maar ben benieuwd of ik het vol kan houden? Afvallen is leuk, maar dit is echt pittig.

 5. Ik zou graag het product willen uittesten. Ik fluctueer al jaren met mijn gewicht maar zo zwaar als nu ben ik nog nooit geweest. Ik ben 1.65 en weeg 78 kilo. Over 6 maanden wordt ik 40 en wil ik echt terug naar mijn comfortabele 65 kilo. Ik wil stoppen met grotere maten kopen en genieten van de leuke kleding die mij niet meer past. En nog belangrijker: ik wil me niet meer schamen. Een start met dit dieet zou me denk ik ontzettend helpen.

 6. Hoi, ik ben de afgelopen 2 jaar, mede door corona, erg veel aangekomen. Ik zou graag een nieuwe afval start wilen maken en zou graag dit pakket wikllen testen!

 7. Door de overgang en al 1,5 jaar flinke stress op het werk ben ik bijna 10 kilo aangekomen. Ik hoop dat een vaste structuur en eenvoudig te volgen dieet helpt om weer terug op mijn gewicht te komen waar ik me weer happy bij voel. Zou daarom graag mee willen doen als testpersoon.

 8. Goedendag.
  Ik wil me opgeven als test persoon.
  Ik zou graag heel wat kilo’s kwijt willen en hoop dat dat met Cambridge gaat lukken.
  Ik ben benieuwd hoe de producten smaken en of ze voldoening geven.

 9. Ik zou het graag willen testen.
  Ik heb last van mijn schildklier al 8 jaar en het gaat er allemaal maar moeizaam vanaf! Ik zou graag 12 kilo lichter willen zijn.

 10. De negatieve ervaringen zijn over het algemeen dat:
  Veel te duur, en alleen producten daar te koop
  Hoog terugval percentage, dus jojo-effect: goed voor hun maar niet voor klant
  Mensen last krijgen van verstoppingen of diarree, waarbij één iemand zelf darmbloedingen kreeg.
  Je voelt je aan het begin van het dieet vaak moe, futloos en duizelig en heb je last van spierkrampen.
  De meeste mensen ervaren de eerste week erg veel honger. Met name als ze bij stap 1 van het stappenplan beginnen waar je maximaal 500 kilocalorie eet.
  Sommigen ervaren dat ze sneller ziek worden, waarschijnlijk door een tekort aan voedingstoffen.

 11. Omdat ik al jaren te zwaar ben en al van alles geprobeerd heb.
  Ik ben er ondertussen zo klaar mee dat ik in een traject zit voor een maagverkleining. Het zou zo fijn zijn als ik met the 1 to 1 dieet wel afval. Daarom wil ik het graag proberen.

 12. Mede door gebruik van hormonenkuur ben in korte tijd heel wat kilo’s aangekomen, graag zou ik mij op willen geven als test persoon.

 13. Twee jaar terug had ik het voornemen om voor mn 50ste op gewicht te zijn. Ben ongeveer 15 kilo kwijt geraakt met gezond eten en sporten. Nu hang ik al heel lang op hetzelfde gewicht. Ben inmiddels 50 en wil zo graag die laatste 15 kilo ook nog kwijt, voordat ik oud en bejaard last krijg van mn gewrichten en gezondheidsklachten door mn overgewicht. Even een boost zou zo fijn zijn!

 14. Graag zou ik een proefpakket van u ontvangen om te kijken of dit wat is om de overtollige kilos kwijt te raken.

 15. Hallo, Graag wil me aanmelden voor het testen. Helaas door de corona wat aangekomen en dit wil ik graag weer kwijt. Ik wil weer lekker in mijn vel zitten. :)

 16. Ik ben al drie weken mee bezig en heb nog een paar weken te gaan. Vind gratis producten een leuke bijeenkomst.

 17. Ik zou dit graag willen proberen. Heb in verleden al eens een dieet gevolgd, maar ben benieuwd hoe deze producten en deze wijze mij gaan helpen om ruim 10 kg af te vallen en me gezond en fit te doen voelen.

 18. Ik zou graag een review achter willen laten. Ik ben sinds 5 weken begonnen en vind het leuk om mijn ervaring te delen

 19. Ik zou dit dieet graag willen uittesten om natuurlijk een mooie recensie voor jullie achter te kunnen laten, maar ook om te kijken welk effect dit dieet op mij heeft. Ik ben al jaren bezig met afvallen dmv verschillende diëten en ik heb simpelweg een steng concreet dieet nodig, ik denk dat het 1:1 dieet mij hiermee kan helpen.

  Ik heb 20 kilootjes te gaan, dus kom maar op ????????

 20. Tijdens mijn zwangerschap ben ik wat aangekomen. Inmiddels ben ik 8 kilo afgevallen, maar de laatste 5 kilo wil er niet van af. Met behulp van dit dieet zou ik graag van de laatste kilo’s af willen. Graag wil ik de producten testen.

 21. Sinds corona 15 kilo aangekomen en er moest al wat af. Het is best prijzig en dus niet zomaar iets om aan te beginnen. Graag zou ik dan ook gebruik maken van het aanbod.

 22. Ik zou het dieet graag willen proberen. Die extra corona kilo’s wil ik eraf proberen te krijgen met dit dieet, even zonder na te denken over wat ik moet eten!

 23. Ik zou het dieet graag willen proberen. Die extra corona kilo’s wil ik eraf privéterras te krijgen met dit dieet, even zonder na te denken over wat ik moet eten!

 24. Ik zou het graag willen proberen maar vind het zelf best prijzig wat je voor 1 week kwijt bent. Dus zou het heel erg graag testen.

 25. Ik zou dit product graag willen testen om mijn laatste paar kilo te willen verliezen. Inmiddels 7 kilo lichter maar sta al heel lang stil en val niet meer af.

 26. Beste,
  Tijdens de zwangerschap van mijn 2e, veel aangekomen. En daarna niet meer kwijt kunnen raken. Veel dieten geprobeerd, maar toch lastig te combineren met een gezin (vooral apart koken). Ik ben erg gemotiveerd om zomer 2021 weer in bikini naar het strand te kunnen gaan. Dit dieet met een totale reset van je eetpatroon lijkt me een goede start. De maaltijdvervangers maken het ook makkelijk voor mij te combineren met een gezin.
  Ik zou heel graag het product uit willen testen.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in