Het 17 Dagen Dieet Slank in 4 Fases

Het 17 Dagendieet is opgebouwd uit vier fases. Fase 1 is de versnellingsfase, je zult merken dat afvallen erg snel gaat deze eerste 17 dagen. De tweede fase is de verbeteringsfase, het effect van deze fase is het voorkomen van het jojo-effect. De derde fase staat in het teken van verandering, je lichaam wordt tijdens deze 17 dagen klaargestoomd voor een nieuw tijdperk. Tijdens de laatste fase ga je volharden om het behaalde resultaat vast te houden. In het onderstaande artikel worden de vier fases van het programma van Mike Moreno duidelijk beschreven zodat Het 17 Dagendieet geen geheimen meer voor je heeft.

Cyclus 1 – Versnellen – Dag 1 tot en met 17

In deze eerste fase stop je drastisch met het nuttigen van koolhydraten en ga je vet verbranden. Je reinigt je lichaam en bevordert snel gewichtsverlies. Deze fase werd door Dr. Mike speciaal ontworpen om op een snelle manier af te rekenen met overgewicht. Er wordt aanbevolen om iedere morgen te beginnen met een glas warm water met verse citroen. Hierdoor wordt je spijsvertering op gang gebracht. Een gewichtsverlies van 7 kilo is mogelijk tijdens deze eerste cyclus. Het geheim ligt in de beperkte hoeveelheid koolhydraten en weinig calorieën. Denk hierbij aan producten die eiwitten bevatten. Maar ook bepaalde groenten. Om de reinigende werking te stimuleren wordt tijdens de eerste 17 dagen het drinken van groene thee aanbevolen. Om je op weg te helpen kun je dit boodschappenlijstje uitprinten. Op deze lijst staan alle producten die toegestaan zijn tijdens de eerste en de tweede cyclus. Zoals bekend gaat het niet uitsluitend om voeding. Dr. Moreno staat niet voor niets bekend om het feit dat hij regelmatig ging wandelen met patiënten uit zijn praktijk. Tijdens de eerste 17 dagen wordt aanbevolen om minimaal 17 minuten per dag intensief te bewegen. Denk hierbij aan een stuk fietsen, een stevig wandelingetje of intensieve oefeningen. Zorg ervoor dat bewegen een routine gaat worden van je dagelijkse ritme.

Cyclus 2 – Verbeteren – Dag 18 tot en met 34

Tijdens de tweede fase is het de bedoeling om je stofwisseling te resetten om een jojo-effect te voorkomen. Na 17 dagen ben je waarschijnlijk al behoorlijk afgevallen. De meeste diëten stoppen nu en je lichaam zal zich afvragen wat er aan de hand is. Het risico is groot dat je vervalt in je oude patroon met een jojo-effect als gevolg. Dr. Mike heeft hier goed over nagedacht en zet je metabolisme meteen weer aan het werk met de tweede cyclus. Activeren, daar draait het om in dit gedeelte! Het effect van de tweede cyclus is het ‘resetten’ van je stofwisseling. Alle voedingsmiddelen die toegestaan waren in de eerste cyclus staan ook nu weer op het programma, je kunt het boodschappenlijstje dus ook tijdens deze cyclus gebruiken. Daarnaast wordt natuurlijk zetmeel en extra eiwit toegevoegd. Pas tijdens deze dagen extra goed op voor koolhydraten. Om afwisseling in je dieet te brengen is het tijdens deze cyclus toegestaan om recepten uit de tweede en eerste cyclus met elkaar af te wisselen. Een bijkomend voordeel is dat je metabolisme hierdoor extra geprikkeld wordt. De 17 minuten per dag bewegen blijven belangrijk. Volhouden dus!

Cyclus 3 – Veranderen – Dag 35 tot en met 52

Je laat een beperkt aantal voedingsmiddelen toe en leert een gezond eetpatroon te ontwikkelen. Als het goed is heb je al een behoorlijk goed resultaat bereikt. Als beloning zijn meerdere producten toegestaan, zoals pasta. Er is ook goed nieuws voor de liefhebbers van een glaasje wijn, na 35 dagen is een alcoholische consumptie per dag weer toegestaan! Je zult merken dat je hier nog meer van kunt genieten als voorheen. Op je gezondheid! Vergeet niet om dagelijks 17 minuten lekker te bewegen. Leren en gewenning is de sleutel tijdens deze cyclus. Zorg dat je de gezonde eetgewoonten en recepten die je in het boek en op deze site kunt vinden een gewoonte worden. Denk na voordat je iets eet en maak de juiste beslissingen. Het gaat erom dat je ook op de langere termijn op je streefgewicht blijft.

Cyclus 4 – Volharden – Dag 52 tot en met 68 (en verder

Tijdens deze laatste fase is het doel om het behaalde resultaat te behouden. De vierde cyclus staat weliswaar beschreven als 17 dagen, maar eigenlijk is het de bedoeling dat je deze cyclus ook na dag 68 blijft volgen. Eigenlijk volg je de vierde cyclus dus voor de rest van je leven. Wat je hiervoor terug krijgt? Wat dacht je van een leven lang een gezond gewicht en een fit lichaam? Zo werkt het:

  • Op maandag tot en met vrijdag eet je producten uit cyclus 1 en 3
  • Tijdens het weekend kun je uit alle cycli kiezen.

De weekenden zullen ervoor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken, een beloning voor het strikte en gezonde eetpatroon van de afgelopen week. Blijf regelmatig wegen, als je merkt dat je 2,5 kilo bent aangekomen ga je terug naar cyclus 2. Nu je weet hoe het 17 dagen dieet werkt is het belangrijk om te weten of je er helemaal klaar voor bent. Hiervoor heeft Dr. Phil de ‘ 17 day diet challenge’ samengesteld. Start hier de ‘17 day diet challenge‘ en binnen 10 minuten weet je of jij klaar bent om te starten met het programma van Dr. Mike.

Tijdens de bovenstaande vier blokken, die door Dr. Mike ook wel cycli worden genoemd ligt de nadruk op eenvoudig en gezond eten.

Wat is jouw ervaring?

We zijn erg benieuwd naar jouw ervaring! Volg jij het 17 dagendieet of heb je het gevolgd? Laat dan een reactie achter en lees hier de ervaringen van andere bezoekers. Je kunt ook ervaringen uitwisselen op het 17 Dagen Dieet Forum.

2 Reacties

  1. Ik heb nog niet eerder een dieet gevolgd. Over het 17-dagen dieet had ik al het een en ander gehoord en na de lovernde recensies toch het boek maar aangeschaft. Na doelloos en zonder er bij na te denken veel snoepen overdag en grote hoeveelheden avondeten moesten er toch een paar kilootjes af. Doel: 3-4 kg
    Het dieet is erg makkelijk vol te houden en heb geen moment honger gehad! Het is een super dieet dat je erg bewust maakt hoeveel je eigenlijk tussendoor zat te eten, zonder dat je lichaam het eigenlijk nodig heeft. Ik vond het erg makkelijk dat er voorbeeld menu’s in staan, zodat je ongeveer weet wat er van je verwacht wordt. Ook heb je nog een heel scale aan producten waar je uit kan kiezen. Na 17-dagen ‘hetzelfde’ was ik wel klaar met de kip, vis en kalkoen, maar resultaat behaald! Hoe makkelijk in 2,5 week! Echt een aanrader!

  2. Eerst dacht ik, ja hoor, weer zo’n boek, een nieuwe hype. Maar na 17 dagen ga je gewoon verder met de volgende 17 en omdat de weegschaal steeds een lager getal aangeeft, ga je door. En het is geen dieet, maar een goede, gezonde manier van eten en drinken. Als je je houdt aan de basis, kan een uitspatting geen kwaad. Als je die uitspattingen maar niet elke dag hebt. En spat je uit door een vakantie, dan pak je daarna de eerste 17 dagen er bij om je gewicht weer te herstellen en om weer verder te kunnen met gezond leven.

    Ik ben nu ruim een maand bezig en er is 11,5 kilo af. Ik ben er nog niet, maar ik weet zeker dat het met dit “dieet” gaat lukken en ook vast te houden is!
    Een aanrader voor mensen bij wie de knop nu echt om is en die iets willen wat vol te houden is en ook blijvend gaat werken.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in