Het 2 Dagendieet

Het twee dagendieet helpt je binnen notime in je bikini. De meeste mensen die diëten, houden dat maar moeilijk vol en ga jojoën. Het Het 2 dagendieet is lijnen een stuk eenvoudiger geworden. Je hoeft in ieder geval niet af te zien. Het 2 dagendieet is ook bekend als het 05:02 Horizondieet.

Test het 2 Dagendieet2dagendieet

We zijn op zoek naar ervaringen. Wil jij dit dieet voor ons uittesten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wil jij meewerken aan een kort interview over dit onderbroken dieet? Vul dan snel onderstaand formulier in.

Het 2 Dagendieet Boek

De Nederlandse vertaling van het boek van Michelle Harvie telt 400 pagina’s en is in juli 2013 uitgegeven door Kosmos uitgevers. Door het mentale aspect dat je na twee dagen diëten, alweer gewoon mag eten maakt de kans dat je je opeens toch weer te buiten gaat aan slecht voedsel minimaal.

Normaal Eten

Het klopt inderdaad dat je twee dagen strikt moet diëten, maar vervolgens mag je vijf dagen (binnen de richtlijnen) eten wat je wilt. Het geheim van het 2 dagendieet is het mentale aspect. Omdat je na twee dagen intensief lijnen weer ‘normaal’ mag eten is het beter vol te houden dan de meeste diëten.

Calorieën Tellen

Tijdens het 2 Dagen Dieet tel je maar 2 dagen per week calorieën. De overige 5 dagen mag je ‘normaal’ eten. Zelfs tussendoortjes zijn toegestaan.

Richtlijnen

Tijdens de twee dieetdagen mag je het volgende eten en drinken:

 • 4 porties zuivel
 • 4 glazen water
 • 4 porties groente
 • 1 stuk fruit
 • 1 multivitaminepil

De Auteur

Het boek is in Engeland en Amerika een bestseller en oorspronkelijk geschreven door Dr. Michelle Harvie en Prof. Tony Howell.

Verantwoord en Gezond Afvallen

Een goed alternatief voor het 2 dagen dieet is de 7 x 7 afslankmethode. De 7 x 7 methode heeft dezelfde sterke eigenschappen van het het 2 dagen dieet met als voordeel dat je geen hongergevoel hebt en het een beter resultaat heeft op de langere termijn.

Met het 7×7 Afslank Receptenboek is het eenvoudig om op een lekkere en verantwoorde manier 8 kilo per maand af te vallen. De voordelen van 7×7 op een rijtje:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden (elke week weer opnieuw).

7x7 button

7×7 ten opzichte van het vetvrij dieet

Overgewicht 7x7

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

Boekrecensie Informatie

Het 2 Dagendieet
Auteur: Michelle Harvie & Tony Howell
Prijs: € 14,99
ISBN: 9789021553764
Kosmos Uitgevers

229 Reacties

 1. Ik zou het ook graag willen proberen want heb het metabolisme dieet geprobeerd maar is wel moeilijk om een maand niet te zondigen

 2. Zou ik ook wel eens willen proberen! Al van alles geprobeerd, zonder resultaat!
  Zou er minimum 15 kg kwijtwillen.

 3. In het 2 dagendieet wordt gebruik gemaakt van raapzaadolie. Weet iemand waar ik deze kan kopen? Ekoplaza, plaatselijke biologische natuurwinkel, niemand heeft het of kan het bestellen. Verder vraag ik me af of je ook uien mag eten op de 2 dieetdagen of echt alleen maar lente uitjes

 4. Werkt prima. Ik doe dit nu een half jaar en zit op mijn streefgewicht van ca. 75 kg (1.80m, was ongeveer 82 kg). Op de ‘vastendagen’ even doorbijten, rauw worteltje of tomaat tussendoor. Ik houd op de twee dagen dat ik weinig eet mijn kcal bij met ‘myfitnesspal’. Sporten gaat ook prima op deze dagen en ik voel me fit. Ik heb de 600 kcal dagen niet aaneengesloten omdat je metabolisme anders in een soort spaarstand kan komen.

  • Beste Johan hoe vaak en hoe lang per week sport jij dan Let jij er dan ook op dat je op de vijf dagen wel drie maaltijden hebt of ga je je fors te buiten Hoe is jou dat gelukt in een half jaar Ik zou het erg prettig vinden als je mij wat meer bij praat Worstel al jaren met 15 extra kilo’s die i.p.v. minder steeds meer worden In afwachting van je reactie

 5. Ook ik wil deze leefstijl heel graag testen, het lijkt mij heel fijn dat je ook nog normaal
  mag eten, iets wat met een gezin heel fijn is!

 6. gebruik nu een jaar weightcare shakes maar val al 9 maanden niks af. Ik weeg nog steeds 93 kilo dus overgewicht genoeg bij 1.68 cm lengte. Heb geen idee hoe ik van die shakes afkom bang pm te groeien misschien is dit de oplossing voor mij. Geen shakes meer en eindelijk weer afvallen.

 7. Ik zou nog even laten weten hoe het met het 2 dagen dieet gaat, nou het gaat geweldig ik ben vorige week dinsdag begonnen, mijn dagen zijn dinsdag en woensdag dus deze week ook dinsdag en woensdag het dieet gehouden, en ik ben van 110.8 naar 106.4 gegaan, dus je begrijpt ik ben hier heeeeeeeeel blij mee en het is heel goed vol te houden, het is tenslotte maar 2 dagen en de dagen erna eet je gewoon, niet jezelf volprakken natuurlijk maar gewoon.

 8. Hoi Marieke,
  Ik heb het boek via deze site met korting bij BOL gekocht.
  Ben deze maandag (29 juli) begonnen.
  Was erg benieuwd, eet namelijk al vanaf 2009 heel gezond, volgens de nieuwe methode Montignac (Dit is erg Mediterraan!). De 5 niet-dieet dagen zijn dus voor mij een peuleschilletje.
  Was erg benieuwd en ben vandaag toch maar op de weegschaal gaan staan. Èn jawel, hoor, al meer dan 1 kilo eraf! Dat is heel leuk, natuurlijk. Heb gisteren namelijk ook 2,5 glaasjes wijn gedronken!
  Ben ook (weer) meer gaan bewegen en voel me prima.
  Er wordt echter echt geadviseerd om de 2 dieet-dagen achter elkaar te doen.
  Als je die op maandag en dinsdag doet, zoals ik heb gedaan is het heel goed vol te houden, vind ik.
  Succes,
  Carla (61 jaar)

 9. Ik heb een vraagje over het 2 dagen dieet. Ik heb het dieet bekeken v Micheal Mosley en Michelle Harvie. Op veel vlakken komen beide methodes overeen, het grote verschil en is dat de ene zegt dat de 2 strenge dagen wel achter elkaar moeten en de ander zegt absoluut niet.

 10. heel graag test ik dit dieet voor jullie uit!
  Pas gisteren heb ik voor het eerst over het 2 dagendieet gehoord. Het lijkt mij ideaal om gewicht te verliezen en eraf te houden. Belangrijker nog vind ik, dat het een verantwoorde manier van afvallen lijkt te zijn. Ik geloof wel in de uitspraak ‘gezond van binnen is gezond van buiten’.

  groet!
  Mariëlle

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in