Het beste dieet ter wereld

‘Wat is het beste dieet ter wereld’? Dat is een vraag die veel mensen bezighoudt. Christian Bitz en Arne Astrup schreven er zelfs een boek over. Marleen van Baak verzorgde de Nederlandse vertaling van deze bestseller met de titel ‘Het beste dieet ter wereld‘ waar inmiddels al bijna 100.000 exemplaren zijn verkocht.

Dieetonderzoek

Het boek is gebaseerd op het DiOGenes onderzoek. Dit is het grootste dieetonderzoek ter wereld. Het rseultaat van dit onderzoek is dat alleen een eiwitrijk en laag-glykemisch (= goede koolhydraten) voedingspatroon leidt tot blijvend gewichtsverlies. Naast een goed onderbouwde uitleg staat het boek boordevol bruikbare tips en recepten die je helpen om je streefgewicht te bereiken.

Vragen over dit dieet?

Heb je vragen over dit dieet, of wil je jouw ervaring delen met andere bezoekers? Laat dan een reactie achter, of lees de reacties van andere bezoekers. Je kunt ook de facebook commentbox onderaan de pagina gebruiken.

Simpele levensmiddelen

Regelmatig zie ik dat een dieet producten voorschrijft die erg moeilijk verkrijgbaar zijn. Je moet naar een reformwinkel of toko voor ingrediënten waar je nog nooit van hebt gehoord. Dit dieet pakt het anders aan en is gebaseerd op normale levensmiddelen die je in iedere supermarkt kunt kopen. Eigenlijk is het geen dieet, maar een lifestyle waarbij je niet meer hoeft te denken aan het tellen van calorieën, verkeerde voedingsmiddelen en vage verklaringen. Je kunt genieten van je maaltijden, en afvallen tegelijkertijd. De ideale combi toch?

Verzadigd gevoel

Bij verschillende onderzoeken is vastgesteld dat de meeste mensen met overgewicht verbazingwekkend eenvoudig calorieën eten. Zelf als ze een voedingsplan van een diëtiste volgen, is het erg lastig om dit patroon vast te houden. De auteurs van dit boek zijn erin geslaagd om menu’s samen te stellen die je een verzadigd gevoel geven. Je stopt automatisch met eten waardoor je geen calorieën meer in je lichaam krijgt.

Maak de juiste keuzes

Ralph Moorman schreef het onlangs al in zijn bestseller De Boodchappencoach, ‘Afvallen begint in de supermarkt’. Waar stop je met je winkelwagentje? Het is bijvoorbeeld goed om voor fruit met een lage Glymische Index te kiezen zoals appels, peren, sinaasappels, aardbeien en frambozen. Producten met een hoge GI zijn onder andere rijpe bananen, abrikozen, ananas en meloen. De meeste groenten hebben gelukkig een lage GI zodat je hier niet lang over hoeft na te denken.

Voorbeeld Recepten

Eerder schreef ik als dat het boek boordevol heerlijke recepten staat. Wat denk je bijvoorbeeld van gestoomde zalm of een feta tortillia? Om een indruk te krijgen kun je hieronder een voorbeeld recept vinden.

Drie Basisregels

Je kunt je maaltijden eenvoudig samenstellen op basis van het volgende model.

1. Traditionele bijgerechten als aardappelen, rijst, pasta of brood moeten altijd de minderheid op je bord vormen.

2. Groente en fruit zijn essentieel voor een goede gezondheid en moeten het grootste deel van je bord vullen

3. Eet eiwitrijke producten bij je maaltijd. Hierdoor krijg je een goede balans tussen eiwitten en koolhydraten. probeer ervoor te zorgen dat het evenwicht tussen koolhydraten en eiwitten 1:2 is.

Warme Carpaccio met spruitjes en kaas

ingrediënten

  • 400 gram kalfsvlees
  • 300 gram spruitjes (geblancheerd)
  • 2 eetlepels mierikswortel of wasabi naar smaak
  • 1 bosje fijngehakte dille
  • 10 gram halfharde kaas in kleine blokjes
  • 10 milliliter warme appelcider (opwarmen in een pan)

bereiden

Verwarm de over voor op 200 graden en bak de kalfsfilet een klein kwartiertje in een voorverwarmde oven. Snijd het vlees in zeer dunne plakken en leg ze in een grote schaal. Halveer de geblancheerde warme spruitjes en leg ze op het vlees. Schep de mierikswortel en dille erdoor. Bestrooi het geheel met blokjes kaas en sprenkel de warme appelcider er overheen. Bestrooi het gerecht tot slot met wat grof zout.

Lust je geen spruitjes? Geen probleem, je mag ook een andere (fijngesneden) koolsoort gebruiken.

Vragen over dit dieet?

Heb je vragen over dit dieet, of wil je jouw ervaring delen met andere bezoekers? Laat dan een reactie achter, of lees de reacties van andere bezoekers. Je kunt ook de facebook commentbox hieronder gebruiken.

Boekrecensie Informatie

Het Beste Dieet ter Wereld
Auteur: Christian Bitz, Arne Astrup
Prijs: € 19,99
ISBN: 9789021554129
Kosmos Uitgevers

3 Reacties

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in