Het Bierboek

Voor diegene die het Bierdieet volgen bij vetvrij.com is dit een absolute must!

Hét Bierboek beschrijft op een vlotte en humoristische wijze de bierwereld in Nederland anno 2007, en wil de lezer prikkelen om eens wat anders te drinken dan pilsener, namelijk speciaalbier.

De lezer van het boek krijgt inzicht in de belangrijkste biersoorten van de wereld, en er wordt een beeld geschetst van de biergeschiedenis en de brouwerijen in Nederland. Ook wordt er aandacht gegeven aan koken met bier, biercocktails, bierhumor, en bierverenigingen. De meest essentiële zaken over bier worden aangestipt. Waar nodig, worden verwijzingen gegeven naar meer informatie over een bepaald onderwerp.

Over de Auteur:

Ton van Opstal groeide op in het Bourgondische Brabant in een omgeving waar het meeste bier dat gedronken werd van het type pilsener was. En dan vaak ook nog het Cehave Pilsener, dat te koop was bij de Boerenbond winkels. Dit pilsenermerk werd door sommigen gekscherend benoemd als ‘weipalenbier’, om aan te geven dat het een bier was dat bij de boeren hoorde; het was immers alleen verkrijgbaar bij de Boerenbond. Niets duidde er dus op dat hij later een kenner van de Nederlandse biercultuur zou worden.

Al sinds zijn eerste contact met bier poogt Ton van Opstal alle facetten van de Nederlandse Biercultuur te beschrijven. Veel informatie uit ‘Het Bierboek’ werd dan ook gepubliceerd op het internet, hetgeen resulteerde in een uitgebreide biersite onder de naam ‘Cambrinus – Dutch Beer Portal’. Inmiddels is deze site één van de toonaangevende biersites in Nederland en bevat een schat aan informatie.

Klik op de onderstaande knop om het boek gratis te downloaden.

Auteur: Ton van Opstal
ISBN: 978-87-7061-095-9
Uitgave: 1
Bestandsgrootte:3,16 MB

bron : cambrinus.nl / onlibri.nl

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in