Het Dieet Dossier

Het Dieet Dossier is een totaalpakket om af te vallen dat is samengesteld door ervaringsdeskundige Jesse van der Velde. Zelf noemt de Personal Trainer het de ‘Handleiding tot een Slank Lichaam’ We hebben het Dossier, dat als E-Book kosteloos te downloaden is, nader bekeken en komen tot de conclusie dat verschillende facetten belicht worden. Er dieper ingegaan op de essentie van goede voeding met behulp van duidelijke uitleg en recepten. Daarnaast worden de lichamelijke aspecten door middel van eenvoudige maar effectieve oefeningen uitgelegd. Tot slot worden ook de mentale, en misschien wel belangrijkste punten aangepakt. Klik op de volgende link en Download het Dieet Dossier. Wil je nog meer gratis E-Books op het gebied van voeding en gezondheid downloaden? Bezoek dan onze E-Book Bibliotheek.

Het belang van Boodschappen

Als een goede gezondheid belangrijk voor je is dan probeer je natuurlijk om alleen die levensmiddelen te kopen die echt gezond voor je zijn. Toch kan dit af en toe een uitdaging zijn, want misschien verkoopt jouw supermarkt geen verse  biologische voeding of misschien is je budget niet toereikend om de vaak wat duurdere biologische levensmiddelen te kopen. Maar zelfs dan heb je nog heel veel keuzemogelijkheden om je voedingspatroon zo gezond mogelijk te maken. Het Dieet Dossier geeft tips over hoe je dit aan moet pakken.

Suikers en Insuline

Het Dossier gaat ook in op suikers, want wist je dat wanneer je veel suikers eet,  je bloedsuikerspiegel stijgt? Je alvleesklier gaat vervolgens insuline aanmaken die de suikers vanuit het bloed naar je spier- en vetcellen transporteert, waar ze worden gebruikt als energie of alwaar ze worden opgeslagen. Doordat de glucose zich nu niet meer in het bloed maar in de cellen bevindt daalt de bloedsuikerspiegel weer terug naar een normaal niveau. Als je veel suikers eet wordt er veel insuline afgegeven, waarna het lichaam zich over compenseert en je bloedsuikerspiegel te laag wordt. Op zo’n moment geeft het lichaam een seintje door aan het brein dat het dringend suikers nodig heeft om de bloedsuikerspiegel weer op peil te krijgen… en zo kom je in een vicieuze cirkel terecht.

Vet Verbranden

Te veel buikvet is niet alleen vervelend en minder mooi, het is ook heel ongezond. Talloze wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat overtollig buikvet het risico op hart- en vaatziekten, hoge bloeddruk, ziekte van Alzheimer, insulineresistentie, diabetes type II en kanker vergroot (Westphal, 2008). Daarnaast is het aangetoond dat mensen met te veel buikvet een significant kortere levensverwachting hebben (Cameron & Zimmet, 2008). Vooral mensen met matig (BMI tussen de 25 en 30) tot ernstig (BMI boven de 30) overgewicht hebben veel overtollig buikvet. Volgens het CBS had 11,2% van alle volwassen mannen en 12,4% van alle volwassen vrouwen in Nederland in 2009 ernstig overgewicht, en maar liefst 41,3% van alle volwassen mannen en 29,5% van alle volwassen vrouwen in Nederland had matig overgewicht. Deze mannen en vrouwen hebben volgens het Voedingscentrum in vergelijking met mensen met een gezond gewicht oa. tot wel 33% meer kans op dikkedarmkanker, tot 152% meer kans op baarmoederkanker en 84% meer kans op nierkanker. Het is dus van essentieel belang voor je gezondheid om ervoor te zorgen dat je niet te veel buikvet hebt. De oefeningen uit Het Dossier bewijzen je hoe effectief beweging is.

Mentaal Afvallen

Waarom bereiken en behouden sommige mensen hun ideale lichaam en zelfs meer dan dat, en besluiten andere mensen zichzelf uiteindelijk maar ‘een eeuwige jojo’ te noemen en verschuilen ze zich achter die naam? Mensen die erin slagen om hun streefgewicht te bereiken en te behouden zijn succesvol omdat zij de dingen die ze weten ook doen, terwijl de mensen die er niet in slagen deze dingen ook weten maar ze niet doen. Zoals je ziet zit er tussen de twee methodes een cruciaal verschil… een verschil dat logisch klinkt, maar voor velen toch een groot struikelblok is. Het Dossier van Jesse helpt je ook op mentaal gebied.

Gezond Eten

Gezond eten is tegenwoordig een hele uitdaging. De supermarkten, kantines en snackautomaten helpen je daar ook niet echt bij, want gezonde voeding is soms nauwelijks verkrijgbaar en als het al verkocht wordt ligt het vaak ergens in de winkel verstopt, op de onderste schappen aan een eind van een doodlopend gangpad. Ondertussen worden we door reclames en kreten op verpakkingen misleid, en wordt ons de illusie voorgehouden dat we best gezond eten. Maar producten als ontbijtgranen, muesli repen, soja en fruitsappen zijn veel minder goed voor je dan je op eerste gezicht zou denken, want ze zitten vol met suikers en andere stoffen die onze hormoonhuishouding ernstig kunnen verstoren. Het Dieet Dossier verteld je er alles over.

tekst: Jesse van der Velde

1 reactie

  1. Als je op de afbeelding van het boek in het bovenstaande artikel klikt dan kun je een gratis versie van het dossier van Jesse downloaden.

    Sanne

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in