Dr. Frank Dieet Recepten, Eiwitrijk en Koolhydraatarm

Dokter Frank van Berkum is internist en vasculair-geneeskundige verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten heeft hij intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht. De Twentse internist heeft een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet ontwikkeld waarmee je elke week één kilo afvalt. Na je gratis inschrijving krijg je dagelijks dr. Frank Dieet Recepten. Dit dieet is bekend als het ‘dr. Frank Dieet’ of het ‘1 kilo per week dieet’.

dr. Frank Dieet Recepten

Dokter Frank staat bekend om zijn heerlijke verantwoorde recepten waarmee je ook nog eens kunt afvallen. We hebben een aantal gezonde dr. Frank Dieet Recepten voor je.

Blijf slank met dr. Frank

Na het grote succes van “Gezond slank met dr. Frank”  kon een vervolg niet uitblijven. In 2011 komt er vervolg met de titel “Blijf slank met dr, Frank”. Ook in deel 2 van “Gezond slank met dr. Frank” vind je weer 84 speciaal door dr. Frank ontwikkelde recepten en talloze handige tips waarmee je optimaal van het dr. Frank-dieet kunt profiteren.

Voordelen en Nadelen dr. Frank Dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het dr. Frank Dieet voordelen en nadelen, klik hier voor een overzicht van de voor en nadelen van het dr. Frank Dieet.

dr. Frank en de Telegraaf

Vanaf  oktober 2009 is dr. Frank bijna dagelijks te zien in de Telegraaf. Dagelijks daagt hij iedereen met overgewicht uit om zich aan te sluiten bij de  ‘afvalrace’ van dr. Frank. Het dr. Frank Dieet is daarom ook bekend als het ‘Telegraafdieet’.

Het geheim van eiwitten en koolhydraten

Het geheim zit in eiwitten en koolhydraten. Het resultaat? Je bent snel en blijvend van je overtollige kilo’s af. Dit alles op een wetenschappelijk verantwoorde manier, zonder vervelende hongergevoelens.

De 10 weken test van dr. Frank

Oktober 2009 zijn tien geselecteerde kandidaten onder leiding van dr. Frank van Berkum de uitdaging aangegaan om in tien weken tien kilo af te vallen. Hun belevenissen waren iedere week te lezen in de Telegraaf op Zondag. Deze 10 kandidaten hebben in 10 weken hun doel bereikt. Vervolgens daagde dr. Frank via de Telegraaf heel Nederland uit om mee te doen met zijn ‘grote afvalrace’. Binnen twee weken hadden 10.000 kandidaten zich ingeschreven. Eind januari was het aantal gratis inschrijvingen zelf gegroeid naar ruim 200.000 kandidaten.

Waarom werkt het dr. Frank Dieet volgens Frank van Berkum?

Het dr. Frank Dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet. Het is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, waaronder ook onderzoek dat door dr. Frank zelf is verricht. dr. Frank van Berkum heeft de afgelopen 25 jaar zeer veel ervaring opgedaan met diëten en de begeleiding van mensen met overgewicht.

Nog meer Dieetrecepten

Ben je op zoek naar recepten die je kunt toepassen als je wilt afvallen? Bezoek dan het Online Receptenboek en maak een keuze uit een verantwoord recept voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

Wat is jouw ervaring met het ‘Gezond slank met dr. Frank Dieet’ ? Ben jij overtuigd van de filosofie van Dokter Frank van Berkum over eiwitten en koolhydraten? Volg jij het dr. Frank dieet, overweeg je het te gaan volgen of heb je zijn dieet gevolgd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring dus geef hier jouw mening. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan hier of bezoek het dr. Frank forum.

Een eiwitdieet kent kortweg 2 grote voordelen:

1. eiwitten werken zeer verzadigend, je zit dus sneller vol.
2. je verbrandt vet zonder je spiermassa te verminderen.

Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank Deel 3

Na zijn eerste twee boeken kon een derde boek niet uitblijven. November 2011 verscheen het derde boek van dr. van Berkum met de titel: ‘Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3. Snel, gemakkelijk en gezond slank met dr. Frank staat boordevol heerlijke, makkelijke recepten, handige menu’s, boodschappenlijstjes en veel praktische tips die helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet ook leuk, gemakkelijk en lekker zijn, dan houd je het veel langer vol.

Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers

Veel mensen die dankzij het dr. Frank Dieet hun streefgewicht hebben behaald zijn van dr. Frank overgestapt op het ‘Grip op Koolhydraten Dieet‘ van de Gelderse diëtiste Yvonne Lemmers. Net zoals Frank van Berkum benadrukt Yvonne Lemmers dat koolhydraten een enorme invloed hebben bij de oorzaak van overgewicht. In het boek ‘Grip op Koolhydraten’ legt Yvonne uit hoe je op een verantwoorde manier kunt omgaan met koolhydraten en op die manier aankomen en overgewicht kunt voorkomen.

Het dr. Frank Dieet is geen Crashdieet

Het dr. Frank Dieet werkt dus zeer goed om af te vallen en je houdt je behaalde resultaat ook makkelijker vast doordat je geen spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen, zoals bij vele crashdiëten wel het geval is. Hiermee voorkom je dus een jojo-effect. Wil je het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan moet je ook gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

Afslankkliniek Previtas

In 2004, dus nog een aantal jaren voor de grote doorbraak van dr. Frank heeft van Berkum kliniek Previtas in Hengelo opgericht. Bij Previtas staan op dit moment bijna 50.000 patiënten ingeschreven. Bij toeval ontdekte Frank van Berkum  dat een patiënt met een ernstige vorm van suikerziekte enorm opknapte toen ze bij het ontbijt en de lunch alleen nog maar eieren nam. Na een aantal weken hoefde ze zelfs geen insuline meer te spuiten. Dr. van Berkum ging ook andere diabetespatiënten aanraden om hun koolhydraatrijke  dieet te vervangen door een caloriënarm maar tegelijkertijd eiwitrijk dieet. Ook die groep knapte zienderogen op. In datzelfde jaar ondekte hij dat de Universiteit in Maastricht ook al had ontdekt dat met een eiwitrijk dieet, proefpersonen meer afvallen dan met een willekeurig ander dieet. Ook vonden ze in Maastricht uit dat het bekende jojo effect achterwege bleef. Een verklaring hiervoor is dat we eiwitten nodig hebben als bouwstenen van ons lichaam.

Kom alles te weten over het Eiwitdieet.
Bestel ‘Afvallen met het Eiwitdieet’ bij bol·com


Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het dr. Frank Dieet. Reageer zelf of lees de ervaringen met het dr. Frank dieet van anderen, of bezoek het dr. Frank forum.

227 Reacties

 1. Heb het boek aangeschaft , het valt me op dat de menus bijna niet te volgen zijn als je werkt, ik kan smiddags bv geen lunch klaarmaken op mijn werkHoe kan ik dit oplossen.

 2. Ik heb last van overgewicht, daar komt bij dat ik een spierziekte heb (ziekte van Sheinert) waardoor ik ook last heb van mijn benen en armen.
  Ik moet den ook afvallen, op dit moment weeg ik 118 kilo en ben 1.85 ,dus te zwaa.
  Ik hoop dat uw dieet mij kan helpen .
  met vriendelijke groet Niels Krikke

 3. Hoi ,
  Nog even een reactie,in het boek staan geen alternatieven voor als je bijvoorbeeld geen champignons lust of gesmolten kaas of bijvoorbeeld zalm of venkel en ga zo maar door .
  Wat ik bedoel is dat je vanzelf afvalt als je de dingen die je lust eet en de rest niet die in het recept voorkomen, plus dat het ook nog iets meer kost als een normale maaltijd, Dus Marco je hebt dit boek niet nodig .

 4. Hallo,
  Mijn man doet aan dit dieet ,maar zegt dat hij na het Diner nog honger heeft ,en nog wel wat zou lusten,
  Hoe los ik dit op ? Als je na het diner al aan de snaks moet . kom je er ook niet uit , ik zelf krijg mijn eten niet op met dit dieet ,
  En mijn man komt tekort , je krijgt dan het verhaal van ,ja maar ik ben een man jij een vrouw , waar hij ook wel weer gelijk in heeft ,
  Moet je dan een beetje smokkelen ,met dit dieet

 5. Bovenstaand lees ik 42 reacties,
  Is er ook iemand die of ooit een antwoord op zijn vraag gekregen heeft??
  Wat heeft het dan voor nut om in dit forum vragen te stellen?
  Gaat het dan toch alleen maar om de verkoopcijfers van het boek?

 6. Vanaf dag 1 dat ik ben begonnen met dit dieet, heb ik ’s nachts veel last van spierkrampen in beide benen. Krijg bijna geen slaap meer.
  Is dit een bekend bijverschijnsel?
  Is er een oplossing voor?
  Ben nu bijna een week bezig, maar als deze klachten aanbljven denk ik er over om te stoppen met dit dieet.
  m.vr.gr.
  Magda

 7. Als je hele dagen werkt, vind ik de lunches onhandig. Is er een alternatief?
  Mijn man zoekt verantwoorde tussendoortjes, met de snacks uit het boek, komen we er niet uit.

  BVD

  M.vr.gr.

  Trees

 8. Deze dr Frank neemt het niet zo nauw. Tegen te tijdsintensieve patiënten zegt hij: ‘Tien diabetes kosten minder tijd (lees: leveren mij meer op)’ en probeert deze patiënten te lozen. Dossiers houdt hij nauwelijks bij en geeft voedingsadviezen die niet kloppen. Zijn boek bevat niets nieuws en heeft geen enkel meerwaarde. Maar iedere euro telt, dus alle aandacht is voor hem meegenomen.

 9. Inderdaad Rick, dat vroeg ik mij ook al af, zoals je hierboven ziet.
  Ik hoor verder nog geen reactie van mensen die dit dieet hebben gevolgd. Hoe doen jullie dat dan?? Hebben jullie alle tijd voor het ontbijt en de lunch? Ik hoor graag de ervaringen.

 10. Heb zojuist alle menu’s (week en snel menu’s) doorgekeken en (bijna) alle lunches die hierin beschreven staan, zijn warme maaltijden. Is niet handig als je 40 uur per week werkt en op je werk geen mogenlijkheid hebt om deze lunches te bereiden. Er zullen best mensen zijn die profijt hebben van dit dieet, maar dan vraag ik me af wat voor werk zij doen als ze hier de tijd en mogenlijkheid voor hebben.

 11. Ik heb de indruk dat mijn adem sinds het gebruik van het dieet
  onaangenaamis gaan ruiken. Is dat mogelijk en wat kan ik er tegen doen? Ik volg het boek van Dr Frank; ik ben op de 21e dag. Het verloopt verder naar wens.

 12. @Meindert,

  Zoals ieder dieet heeft ook het Dr. Frank Dieet een aantal nadelen:

  – Het voedingspatroon zonder koolhydraten is eenzijdig en zal op lange termijn moeilijk niet vol te houden zijn.

  – Fruit is verboden tijdens het dieet. Hierdoor krijg je weinig vitamines en mineralen.

  – Je kunt last van hoofdpijn krijgen.

  – Je kunt last krijgen van een slechte adem.

  Een slechte adem is een bijwerking van de eiwitten. Van deze bijwerking heb je ook last bij een willekeurig ander eiwitdieet en er is helaas weinig aan te doen.

 13. Soms vraag ik mij wel eens af waarom Dr. Frank zo wordt gepromoot door de Telegraaf. Het lijkt wel of de Telegraaf er geld voor ontvangt. Daarnaast moeten er produkten worden gekocht bij een speciale website. Die ook van Dr. Frank blijkt te zijn. Wordt ik niet een beetje in de maling genomen.

 14. Afgelopen zondag aan dit dieet begonnen. Al 2,5 kg afgevallen. Ik vind het een fantastisch boek. Met enige aanpassingen kan ik de recepten ook in de kosjere keuken gebruiken.

  Chedwa

 15. Hoe is het dr Frank dieet te combineren met een full time baan.
  Voor de lunch gerechten kan ik niet staan koken op mijn werk.
  Veel lunch gerechten zijn niet echt reeel. En ’s morgens bij het ontbijt uitgebreid een tomaat in de oven stoppen is ook niet echt reeel.

  Graag reactie.

 16. Graag zou ik verder willen afvallen ( Na Atkins Montignac en TLC lijkt dit dieet de ultime dieetversie hiervan) maar ik heb type 2 diabetes. Ben gestopt met insuline slik Metformine. Maar mijn man kampt met overgewicht door vreselijke hypo’s. Een week lijnen en 1 – 2 hypo’s verder en je bent dikker dan ervoor. Hij draagt een insulinepomp. Is daar ook een oplossing voor? Met de dietist en diabetesverpleegkundige en internist komen we niks verder! HELP!

  • Graag ,zou ik willen weten hoe het met je afgelopen is met dit dieet
   en of je suikerspiegel ook echt gezakt is .

 17. Beste dr. Frank,

  Ik ben vegetarier, heb een intolerantie voor zuivel en eiwitten. Ook bonen ( ik denk de eiwitten) kan ik niet hebben. Hoe zou ik uw dieet in mijn dagelijkse voedingspatroon kunnen integreren? Ik heb niet alleen een intolerantie voor koemelk, maar ook voor soya, amandelmelk.
  Hoop op een reactie uwerzijds.

 18. Sinds het begin van het jaar volg ik het Dr. Frank Dieet via de menu’s die ik per mail ontvang. Ik moet zeggen dat het een flinke aanpassing is qua planning en boodschappen doen. Toch ben ik in de afgelopen twee maanden ruim 6 kilo afgevallen. Dat is welliswaar geen kilo per week, zoals Dr. Drank beloofd maar ik ben toch tevreden met het resultaat. Kortom, een goed dieet.

 19. Na heel veel keren een poging gewaagd te hebben ben ik op 4 januari gestart met het dieet van dr Frank en ik moet zeggen ik vind het geweldig!!!! Ik ben inmiddels 6,2 kg afgevallen en zit nu dus nog op schema. Ook ik werk fulltime en vind het prima te combineren met mijn werk. ’s ochtends neem ik vaak magere kwark (ik zit al om 7 uur in mijn auto) en voor tussen de middag maak ik de avond van te voren een salade klaar. Alles in aparte bakjes dan wordt het niet zo’n kleffe troep. Het week end volg ik zijn recepten. Zelfs met de etentjes die we regelmatig hebben is dit dieet goed te doen.

  Ik hoop dit jaar eindelijk eens een keer een slanke zomer te hebben………

 20. Mijn man en ik hebben het dieet nu 2 weken gevolgd en zijn beide 4kg afgevallen.
  Ik wil nu graag stoppen, want ik ben nu op mijn streefgewicht. Gaat dat zo maar of kom ik dan gelijk weer aan.
  Als ik het dieet 8 weken moet volgen wordt ik veel te mager.
  Ik ben 67 jaar, mijn man is 70. Hij moet nog wel 10 kg afvallen.
  Ik heb inderdaad veel minder gasvorming

 21. Ben nu 3 weken bezig met het Dr. Frank dieet en was in de eerste twee weken zo’n 3,5 kg. afgevallen…..maar nu in de derde week is er niets meer afgegaan….hoe zou dat komen ? Heb ook erge last van mijn buik ? eet toch extra vezels door fibrex op te lossen in water en te drinken ? Voor de werkende mensen onder ons is het een vrij lastig dieet vind ik…niet iedereen heeft de gelegenheid om een ei of wat dan ook te gaan bakken of koken op zijn werk ? zijn daar ook alternatieven door ? Ook vind ik dat er weinig alternatieven worden vermeld voor als je iets echt niet lust of niet kan verdragen ? Ook mijn Sojabrood die ik moest maken is mislukt (en dat terwijl ik er alles voor heb moeten kopen tot bakblik toe !) de werkbeschrijving vind ik eigenlijk niet duidelijk genoeg ? voor de rest is het dieet aardig te doen….lekkere dingen…die ik normaal eigenlijk niet eens zou eten…..eigenlijk at ik te weinig als ik dit zo allemaal zie wat je moet eten….ik ga nog even stug door want ik wil zeker 10 kilo afvallen en zit nu dus pas op de 2,5 a 3 kg in bijna 3 weken.

 22. Beste mevrouw, Vindt u programma,s geweldig en ik heb uw hulp nodig aub?
  Ik ben een alleenstaand moeder van een autistische jongen en beperkt sociaal netwerk en door de stress en gezinssituatie ontbreekt het mij om gezond te eten en tijd te maken voor mijn eten,zodanig ik op 12jaren tijd 25kg ben bijgekomen.
  Graag wil ik er iets aandoen,ik hoop dat u mij wilt helpen?
  Dank u
  groeten Daisy

 23. ik heb een traag werkende schildklier momenteel 6.7 ik gebruik 3 tabl. thyrax en medic. voor cholesterol en 4 x daags atrovent inhal. ik ben meer dan 10 kilo aangekomen afgelopen jaar mag ik u dieet volgen???

 24. GOEDE MIDDAG.
  TOCH GA IK HET PROBEREN,IK HEB AL HEEL VEEL DIEETEN GEVOLGD
  MAAR IK BEN EEN JOJO WEEG NU DENK IK 120 KILO WORD ER GEK VAN.
  MIJN MAN ZEGT ALTIJD TEGEN MIJ ER IS BIJ JOU EEN DING AFGEVALLEN EN DAT IS JE PORTEMONNEE.BEN BIJNA 64 JAAR MAAR IK WIL HEEL GRAAG UW DIEET GAAN VOLGEN,ME LAATSTE STROHALM MAAR IK BEN GEMOTIVEERD,DUS GA KIJKEN OF HET MIJ NOG EEN KEER LUKT.ZAL EVEN ME LIJSJE GEVEN WAT IK ALLEMAAL GEDAAN HEB,
  VIA INTERNIST IN HET ZIEKENHUIS-ALLE DIEETEN VAN VET TOT MAGER-
  MOND DICHT LATEN MAKEN BIJ ME TANDARTS-PILLEN UIT BELGIE-ALLE CLUBJES SLIERTEN VAN LINDJES-SONJA BAKKER-DIETISTEN,EN NIETS LUKT.IK HEB ER ZIN IN OM TOCH NOG EEN KEER U DIEET TE VOLGEN.
  U BOEK BIJ BOL IS UITVERKOCHT,DUS GA HET IN DE BOEKWINKEL HALEN.HARTELIJKE GROET MEVR. DE LEEUW VAN ROON.

  • Beste Daphne,

   Ik zit nu dit forum door te lezen en zie dat jij vorig jaar in 2 maanden 8 kilo ben afgevallen. Dat is eigenlijk wat ik ook wil doen. Mijn vraag is of je nu nog steeds 8 kilo kwijt bent? Ben heel erg benieuwd!

   dank je wel groetjes Jiska

 25. Ben in principe tevreden over het dieet ,maar… ik heb erg veel last van het geen dat ik erg sterk uit mijn mond ga ruiken/stinken

  Wat kun je hier tegen doen ??

  Graag een reactie

  Dolf

 26. Hallo lezers en dr. Frank,
  Ik vind het heel lastig om het dieet te volgen tijdens mijn werk. Ik werk dagelijks van 8-17.30u en heb geen mogelijkheid om op mijn werk iets te koken of iets warm te maken. Ik gebruik dan wel de shakes van Dr. Atkins (zijn die trouwens toegestaan??) af en toe, maar die zijn vrij duur. Hoe doen jullie dat? Graag tips/adviezen/reacties.
  Succes en groet van Ans

 27. het is niet verplicht om eiwit-shakes te gebruiken tijdens het Dr. Frank-dieet zoals bijvoorbeeld: Be in Shape, Modifast, Ollyxa, Sanaslank of Slimfast.

  Je kunt ze bijvoorbeeld een paar weken lang gebruiken, gedurende het gehele dieet, of helemaal niet.

  Eiwit-shakes hebben wel een voordeel: je verliest namelijk vaak sneller gewicht, in kortere tijd. Bovendien helpen eiwit-shakes je om het hongergevoel te vermijden.

  Vandaar dat veel mensen die door mij worden begeleid, gedurende korte of langere tijd eiwit-shakes nemen.

  Succes met het Dr. Frank Dieet

 28. Hallo,Doordat wij een virus in de computer hadden is als mn mail van dokter frank weg. Opnieuw aanmelden bij dr frank lukt niet want mn mail adres is al bekend. Hopelijk kunnen jullie me verder helpen.Ik wil dus wel op nieuw beginnen van af dag 1 want ik ben nu gemotiveerd. Met vriendelijke groet Ingrid

  • Ik zou een nieuw email adres aanmaken, bijv. via Hotmail of Gmail. Dat is gewoon gratis!
   En je daarop registreren, zodat je al je mail daar krijgt.

 29. ik ben sinds een week bezig met het dieet van dr,frank. Bevalt goed ,het enige waar ik me over verbaas is dat ik teveel vetten gebruik als ik de voedingsmiddelen invul op de eetmeter van het voedingscentrum.
  Ik ben in een week 1,3 kilo afgevallen.

 30. Het dieet van dr frank spreekt me erg aan. kan ik het ook combineren met eiwit shakes van bijvoorbeeld prodimed of modifast of heeft dr frank zijn eigen eiwit producten?

 31. Mijn man en ik willen graag meedoen aan de landelijke actie eenkiloperweek afvallen.
  Na meerdere keren geprobeerd te hebben ons op te geven, is dit tot dusver niet gelukt helaas.
  Wij vermoeden dat de site eruit ligt of overbelast is.
  Is de mogelijkheid er wel dat wij ons nog kunnen aanmelden?
  Wij zullen nog een paar keer proberen ons op te geven.

  Bij voorbaat dank.

  Wybe en Cora

 32. Ik wil heel graag meedoen aan uw dieet.
  vele vrienden van mij hebben reeds heel wat ballast verloren !!!
  Is vandaag nog onder oude voorwaarden ??
  Dank u wel

  Henriette

 33. Wilde me ook net registreren, lukte niet……

  Ik ben sinds paar dagen al grote fan.

  Deze man komt voor mij op het juiste moment met het juiste produkt.

  Na al diverse keren goeie ervaringen met koolhydraatvrij- of arm dieet, zat ik weer op een verkeerd spoor van teveel koolhydraten.
  Prodimed een aantal maanden bij een goede dietiste deden me 15 kilo afvallen. Maar het is belachelijk duur om het langer te gebruiken.
  Ik vond het wel even best toen…..
  Je wilt zgnd ook weer meer gewoon kunnen eten…
  Maar voor mij is het duidelijk. Koolhydraten maken me moe, ik val niet af, het vraagt naar meer….. Ik slaap slechter en heb dan weer last van gasvorming.

  Sinds ik het las en hem op t.v. zag dacht ik : yes, dit is het. Nu. Perfect.
  Het klopt. De filosofie klopt voor mij na alle dieetervaringen .
  Het verhaal klopte, alles.
  Niet duur, no nonsens, redelijk, helder, logisch.
  En helemaal dat er gezegd wordt, eerst 10 weken geen koolhydraten om af te vallen en dan weer langzaam kijken wat je kunt hebben van de koolhydraten.

  Het boek is ook o.k. Inderdaad goeie recepten, tips etc. En voor de mooie uitgave niet duur.
  Ik vind hem juist niet commercieel als je het vergelijkt met bijv. een Prodimed, Sonja Bakker (Nooit aan meegedaan, sprak totaal niet aan, niet overtuigend, zij niet en het dieet niet!!!)

  O.k. binnen 2 dagen al 3 pond er af, en ik slaap direct beter (vraag me niet waardoor), heb geen honger meer, geen snoeplust. En helemaal opvallend: ik heb weer energi!!!!! Heerlijk overzichtelijk zo.

  THANKS!

  • marian

   Prodimed is echt duur. Ben zelf overgestapt naar sanaslank.
   Is een stuk goedkoper(9 euro p/d) en prodimed 15 euro per dag.
   En wat heel belangrijk is dat sana veeeel meer keuze mogelijkheden en veel smaakvoller is.
   Mijn vd rekent geen kosten voor intake en controles.

   succes

 34. @priscilla, aanmelden en meedoen met het dr. frank dieet is vooralsnog gratis. Tijdens je inschrijving wordt gevraagd of je reclame per mail wil ontvangen, hier kun je ‘nee’ op antwoorden. je krijgt dan alleen de tips en de menu’s. je kunt ook later aangeven dat je geen of juist wel reclame wil ontvangen. Vooralsnog heb ik geen addertjes onder het gras van dokter frank gevonden. Wel zag ik dat je door een technisch probleem op dit moment niet kunt registreren voor het dr. frank dieet. wel jammer want het kan, volgens de site alleen vandaag nog. misschien dat ze de inschrijving vanwege deze storing een dagje extra laten doorlopen. zou wel netjes zijn. Gat je het dieet ook volgen?

  • ja, je kunt je inschrijven op eenkiloperweek en dan krijg je elke dag gratis recepten toegestuurd. Ik ben in 5 maand 21 kg afgevallen, moet er nu nog 13…

 35. In feite een van de vele Low Carb dieeten. (Denk bijv. aan South Beach)
  Opzichn prima, redelijk snel resultaat, geen honger, maar…..

  waar gaat alles mis, juist jo jo

  Dr. Frank : Geen of nauwelijks Jo Jo effect.( Dat moet ik nog zien… )

  M A A R ; NIET TERUGVALLEN IN OUDE LEEFSTIJL !!!!!!!!!

  Daar gaat het natuurlijk om, elk dieet is min of meer succesvol, maar daarna……..

 36. Hallo Dr. Frank,

  Hoe zit het met de vegetariërs onder ons? Uw dieet zou ik graag willen volgen, maar welke vleesvervangers kan ik gebruiken in plaats van vlees? als ik het vlees weglaat wordt het wel heel magertjes….

  Groet van Ans

 37. Ik heb het boek besteld en verwacht erg veel van deze man. Een internist die onderzoek heeft gedaan zou toch de waarheid moeten spreken? Ik zie wel dat er een enorme marketing campagne achter schuil gaat van met name de Telegraaf. Maar ach, als ik er mijn overgewicht mee kwijt raak vind ik het wel best. Ik ga voor het Dokter Frank Dieet

 38. Geachte dokter Frank,

  Is dit dieet ook verstandig voor mensen met arteriosclerose van de vaten?

  Vriendelijke groet,
  U v Hecke

 39. Als dr. Frank al 25 jaar ervaring heeft op dieetgebied, dan snap ik niet dat hij daar als arts niet eerder wetenschappelijk over heeft gepubliceerd.Ik lees in dit bericht ”publicaties volgen”…een zwaktebod

 40. Nog maals wil ik dr Frank bedanken voor de dagelijkse recepten. Ik ben inmiddels 9 kg afgevallen. Aangezien ik binnenkort een aantal weken met vakantie ga en er dan van dieethouden toch niets komt, verzoek ik u de dieet toezending tot nader bericht te stoppen. Als ik weer terug ben hoop ik weer van uw diensten gebruik te mogen maken. Groet, O.J.M.

  • Auke,
   Klinkt Fries.
   Tige tank voor de recepten, had me dus het boek kunnen besparen.
   Maar ik heb nu wel meer keuze. Vind alleen geen tussendoortjes.
   Groet Greet

  • heel handig, dank je wel. Bestaat er ook een kant en klaar boodschappenlijst per week bijv.?
   Mvg Till

 41. Dr. Frank moet voor de Raad voor Interne Tuchtrechtspraak van artsenvereniging KNMG verschijnen, omdat volgens Cees Renckens, namens de Vereniging tegen de Kwakzalverij, Dr. Frank misbruikt maakt van zijn positie als arts, om reclame te maken voor zijn dieet. Dr. Frank is boos en vindt de beschuldigingen lariekoek, volgens hem zijn de dieeten gestoeld op wetenschappelijke onderzoeken en heeft hij zijn lidmaatschap van de KNMG allang opgezegd.

  Bron: Knevel en van den Brink 20/06

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in