Dr. Frank Dieet Recepten, Eiwitrijk en Koolhydraatarm

Dokter Frank van Berkum is internist en vasculair-geneeskundige verbonden aan de ziekenhuisgroep Twente (ZGT). Als deskundige op het gebied van overgewicht, voeding en diëten heeft hij intensief onderzoek gedaan naar het bestrijden van overwicht. De Twentse internist heeft een eiwitrijk en koolhydraatarm dieet ontwikkeld waarmee je elke week één kilo afvalt. Na je gratis inschrijving krijg je dagelijks dr. Frank Dieet Recepten. Dit dieet is bekend als het ‘dr. Frank Dieet’ of het ‘1 kilo per week dieet’.

dr. Frank Dieet Recepten

Dokter Frank staat bekend om zijn heerlijke verantwoorde recepten waarmee je ook nog eens kunt afvallen. We hebben een aantal gezonde dr. Frank Dieet Recepten voor je.

Blijf slank met dr. Frank

Na het grote succes van “Gezond slank met dr. Frank”  kon een vervolg niet uitblijven. In 2011 komt er vervolg met de titel “Blijf slank met dr, Frank”. Ook in deel 2 van “Gezond slank met dr. Frank” vind je weer 84 speciaal door dr. Frank ontwikkelde recepten en talloze handige tips waarmee je optimaal van het dr. Frank-dieet kunt profiteren.

Voordelen en Nadelen dr. Frank Dieet

Zoals ieder dieet heeft ook het dr. Frank Dieet voordelen en nadelen, klik hier voor een overzicht van de voor en nadelen van het dr. Frank Dieet.

dr. Frank en de Telegraaf

Vanaf  oktober 2009 is dr. Frank bijna dagelijks te zien in de Telegraaf. Dagelijks daagt hij iedereen met overgewicht uit om zich aan te sluiten bij de  ‘afvalrace’ van dr. Frank. Het dr. Frank Dieet is daarom ook bekend als het ‘Telegraafdieet’.

Het geheim van eiwitten en koolhydraten

Het geheim zit in eiwitten en koolhydraten. Het resultaat? Je bent snel en blijvend van je overtollige kilo’s af. Dit alles op een wetenschappelijk verantwoorde manier, zonder vervelende hongergevoelens.

De 10 weken test van dr. Frank

Oktober 2009 zijn tien geselecteerde kandidaten onder leiding van dr. Frank van Berkum de uitdaging aangegaan om in tien weken tien kilo af te vallen. Hun belevenissen waren iedere week te lezen in de Telegraaf op Zondag. Deze 10 kandidaten hebben in 10 weken hun doel bereikt. Vervolgens daagde dr. Frank via de Telegraaf heel Nederland uit om mee te doen met zijn ‘grote afvalrace’. Binnen twee weken hadden 10.000 kandidaten zich ingeschreven. Eind januari was het aantal gratis inschrijvingen zelf gegroeid naar ruim 200.000 kandidaten.

Waarom werkt het dr. Frank Dieet volgens Frank van Berkum?

Het dr. Frank Dieet is gebaseerd op een koolhydraatarm, eiwitverrijkt dieet. Het is ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek, waaronder ook onderzoek dat door dr. Frank zelf is verricht. dr. Frank van Berkum heeft de afgelopen 25 jaar zeer veel ervaring opgedaan met diëten en de begeleiding van mensen met overgewicht.

Nog meer Dieetrecepten

Ben je op zoek naar recepten die je kunt toepassen als je wilt afvallen? Bezoek dan het Online Receptenboek en maak een keuze uit een verantwoord recept voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner.

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

Wat is jouw ervaring met het ‘Gezond slank met dr. Frank Dieet’ ? Ben jij overtuigd van de filosofie van Dokter Frank van Berkum over eiwitten en koolhydraten? Volg jij het dr. Frank dieet, overweeg je het te gaan volgen of heb je zijn dieet gevolgd? We zijn benieuwd naar jouw ervaring dus geef hier jouw mening. Ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen? Kijk dan hier of bezoek het dr. Frank forum.

Een eiwitdieet kent kortweg 2 grote voordelen:

1. eiwitten werken zeer verzadigend, je zit dus sneller vol.
2. je verbrandt vet zonder je spiermassa te verminderen.

Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank Deel 3

Na zijn eerste twee boeken kon een derde boek niet uitblijven. November 2011 verscheen het derde boek van dr. van Berkum met de titel: ‘Snel, gemakkelijk en gezond slank met Dr.Frank / Deel 3. Snel, gemakkelijk en gezond slank met dr. Frank staat boordevol heerlijke, makkelijke recepten, handige menu’s, boodschappenlijstjes en veel praktische tips die helpen bij het afvallen. Want vergeet niet: afvallen moet ook leuk, gemakkelijk en lekker zijn, dan houd je het veel langer vol.

Grip op Koolhydraten van Yvonne Lemmers

Veel mensen die dankzij het dr. Frank Dieet hun streefgewicht hebben behaald zijn van dr. Frank overgestapt op het ‘Grip op Koolhydraten Dieet‘ van de Gelderse diëtiste Yvonne Lemmers. Net zoals Frank van Berkum benadrukt Yvonne Lemmers dat koolhydraten een enorme invloed hebben bij de oorzaak van overgewicht. In het boek ‘Grip op Koolhydraten’ legt Yvonne uit hoe je op een verantwoorde manier kunt omgaan met koolhydraten en op die manier aankomen en overgewicht kunt voorkomen.

Het dr. Frank Dieet is geen Crashdieet

Het dr. Frank Dieet werkt dus zeer goed om af te vallen en je houdt je behaalde resultaat ook makkelijker vast doordat je geen spieren hebt afgebroken tijdens het afvallen, zoals bij vele crashdiëten wel het geval is. Hiermee voorkom je dus een jojo-effect. Wil je het jojo-effect nog effectiever tegengaan? Dan moet je ook gaan werken aan je levensstijl en aan een permanente gedragsverandering.

Afslankkliniek Previtas

In 2004, dus nog een aantal jaren voor de grote doorbraak van dr. Frank heeft van Berkum kliniek Previtas in Hengelo opgericht. Bij Previtas staan op dit moment bijna 50.000 patiënten ingeschreven. Bij toeval ontdekte Frank van Berkum  dat een patiënt met een ernstige vorm van suikerziekte enorm opknapte toen ze bij het ontbijt en de lunch alleen nog maar eieren nam. Na een aantal weken hoefde ze zelfs geen insuline meer te spuiten. Dr. van Berkum ging ook andere diabetespatiënten aanraden om hun koolhydraatrijke  dieet te vervangen door een caloriënarm maar tegelijkertijd eiwitrijk dieet. Ook die groep knapte zienderogen op. In datzelfde jaar ondekte hij dat de Universiteit in Maastricht ook al had ontdekt dat met een eiwitrijk dieet, proefpersonen meer afvallen dan met een willekeurig ander dieet. Ook vonden ze in Maastricht uit dat het bekende jojo effect achterwege bleef. Een verklaring hiervoor is dat we eiwitten nodig hebben als bouwstenen van ons lichaam.

Kom alles te weten over het Eiwitdieet.
Bestel ‘Afvallen met het Eiwitdieet’ bij bol·com


Afvallen met het eiwitdieet
Jose van Amstel-Reurekas

Jouw ervaring met het dr. Frank Dieet

We zijn benieuwd naar jouw ervaring met het dr. Frank Dieet. Reageer zelf of lees de ervaringen met het dr. Frank dieet van anderen, of bezoek het dr. Frank forum.

227 Reacties

 1. Hallo allemaal, ik volg het dieet van Dr. Frank nu bijna drie maanden en ben 14 kilo afgevallen, eigenlijk zonder al te veel moeite of hongergevoel. In de loop van de tijd heb ik een aantal tips voor het Dr. Frank Dieet verzameld. Deze heb ik gepost, voor iedereen die ook gebruik van deze tips wil maken: klik op deze link.

  Nog meer tips of reacties zijn altijd welkom.

  Groetjes van Angelique

  • Het valt mij op ,dat mensen met diabetes geen zinnig antwoord krijgen op hun vragen is er niemand die ervaring heeft ,dr Frank dieet zou toch ook helpen bij mensen met diabetes.
   Waarom dan geen reacties ?

 2. Ik heb een zeer dringende vraag voordat ik met het Dr. Frankdieet ga beginnen:

  Mag ik ontbijt en avondeten volgens de recepten van dr Frank gebruiken en dan tussen de middag een andere eiwitshake of eiwit reep nemen?

  Tweede vraag: mag je vla yoghurt of kwark nemen bij het dr frank dieet?

  • Volgens mij moet je goed besffen dat er overal vet in zit

   Volgens moet je dan o% gebruiken

   en het aantal koolhudraten p de verpakking bekijke of naar de suikers,

   want dat zijn ook toekomstige koolhudraten

   groet
   Ivo

  • Volgens mij moet je je wat meer op de informatie storten.
   Tot nu toe heb ik niet ontdekt dat je brood moet eten. wel de vleeswaen die erop gaan , maar dan mager.
   Ga eens kijken naar suikervrije produkten en dan zal je zien dat er best wel wat te koop is.
   een beetje meer geld dat hje terugverdient door niet de sausjes te kopen.

   het blijft een niewue “way of Life”

   groet
   Ivo

 3. Ik las op het forum dat er mensen zijn die volkorenbrood eten en gluten vrije muesli. Ook staat hierbij dat dit echt dokter Frank proef is. Nu vroeg ik mij af, in het boek van dokter Frank kom ik deze dingen zeker niet tegen, dus mag je dat nou eten of niet?

  • nee, het hoort er niet bij want er zitten koolhydraten in, ook als het glutenvrij is! Pas al je stabiliseert mag je dat (met mate) eten.

 4. Hallo allemaal,Ik heb zo eens naar jullie reacties gekeken en ben benieuwd of mij dat ook allemaal gaat lukken.Ik ben een moeder van 35 jaar en heb een gezin met 4 kinderen waarvan 1 zoon van 13jaar die bijna 60 kilo weegt omdat hij zijn vader is verloren en niet goed in zijn vel zit.(emotie eter denk ik).Kan ik samen met hem dit dieet volgen?
  Hij speelt wel veel buiten en volgens mij snoept hij stiekum met zijn vriendjes.
  M.v.g

  • Hallo Donna
   Ik ga ervan uit dat je denkt dat hij te zwaar is.
   Je wijt dit aan het verleis van zijn vader en ik denk dus ook dat jij je man verlopren bent.

   Ik adviseer meer dan een speciaal dieet,
   Ik zoui ook wat speciale hulp halen.
   Persoonlijk vind ik het een prima dieet omdat ik gemotiveerd ben om af te vallen.
   Hoe is dat bij je zoon Wil hij afvallen ?
   Is hij zich bewust van zijn gewicht of zit hij nog te diep in rouw verweking. En hoe zit jij in je rouwverwerking.
   Er komt heel wat bij kmijken het dieet te volgen.
   Naar mijn idee is het meer een levenswijze aanpassen en dat doe je niet in je eentje . zeker niet met 4 kinderen , van welke leeftyijd?

   Ik zeg speciaal lkevnswijze omdat ik een week op vakantie ben geweest zonder internet en dan heb je niet al de recepten,

   Hoe doe je dat tyrouwens met 4 kinderen
   Moeten ze allen meeten ?
   of alleen je zoon met verdriet.
   Dan krijg je scheve ogen .

   Het lijkt mij veel te moeilijk voor jou als vrouw alleen om ook deze klus alleen te klaren.

   Ik bedoel dit zeker niet minachtend.
   Ik heb er zelf nameloijk ook moeite mee en dan heb ik alleen maar mijn vrouw voor mantelzorg.

   Als het erop aankomt eet ze net zo hard alle aardappels op die ik voor mijn gasten klaarmaak omdat zij niet meedoen aan het dieet.

   Ik maak een lekkere schitelm klaar waar ze hun vingers bij aflikken en ik neem dan alleen de groenten.

   Dan moet je sterk gemotiveerd zijn en ik ben toch weer een kilo afgevallen .

   Ik wens je sterkte met jouzelf met je zoon en met je andere drie kinderen,

   Groet
   Ivo

 5. Ik ben met gemak 10 kilo kwijt geraakt met Dr Frank en blijf zo eten dus meer eiwitten en minder koolhydraten.
  Tuurlijk af en toe een patatje of een lekkere bak ijs moet kunnen maar de dag er na weer dr Frank! En niks geen gejojo ik blijf alleen nu helaas al een jaar op het zelfde gewicht …ik val nu niet meer af dus las ik er nu maar eens een ander dieetje in.

 6. taalfouten sluipen erin omdat ik sneller typ dan kijk. sorry.

  en het is waar!
  dat ik een emotionele eter ben.
  Er komt weiningvtot geen emotie van mijn vrouw, helaas maar het is nu eenmaal zo.
  Bijna dertig jaar getrouwd en we gaan samen gewoon verder met het leven.

 7. Inmiddels ben ik al weer bijna twee weken bezig.
  Nog geen kilo eraf!

  En ja het is weer dat ik een emotionele eter ben.

  ’s morgens goed beginnen prima ontbijtje.

  Maar als ik ’s middags in de auto stap staat daar nog steeds die snoepbak/
  En dat gaat dan niet met een snoepje hoor!!

  Ik verwen mezelf met een taartje, de anderen krijgen dan ook wel.

  Af en toe heb ik het nodig mezelf te verwennen.

  Thuis heb ik mantelzorg voor mijn vrouw Ze doet gewoon lekker mee met mijn dieet We koken om de dag. Vaak moet ik dan even bijspringen omdat het niet meer zo eenvoudig is om een eitje tot spiegelei te bakken.

  Ja en bietjes moetje wel even koken voor je gaat eten want anders zit er een grondsmaak aan dat wil niet weten.
  In een potje met ui klaargemaakr bij de super. Dat is lekker. Een vriendin kwam langs en die heeft alle bietjes opgemaakt. Het was heerlijk.

  Het afvallen gaat langzaam een ons per dag.
  spms last van de stoel;gang

  Soms heb ik echt knallende hoofdpijn en een “te gemakkelijke stoelgang” om het maar even netjes te stellen.

  Allemaal stres zegt de dokter en dan valt het afvallen niet mee.
  Deze middag voor de tweede keer naar fitnis gegaan.
  Natuurlijk spierpijn.

  Afgelopen zaterdag heb ik een emmer eiwit shake gekocht , maar ik vind het ontbijt nog steeds lekker en de lunch
  laat ik ook niet graag staan.

  ’s avonds een flink stuk Franse kaas gaat er ook nog in Met een liter cola light.

  Het schiet allemaal niet op maar het is wel preti\tig om met mijn vrouw de boodschappen te kopen . Er is een beetje structuur in haar leven.

  We zijn allebei thuis.
  Ik in WAO en mijn vrouw in de ziektewet.

  Dus alle tijd
  Ik kan me voorstellen dat mensen die werken wat problemen om het eten ontbijt en lunch te maken.

  Twee dagen in de week eet ik lunch buiten de deur. En dan neem ik gewoon een paar plakken kaas, twee tometen en een halve komkommer. Wel zo makkelijk.
  Een eiwit shake zou ook wel helpen maar daar ben ik nog niet aan toe.

  ’s morgens vroeger oopstaan zou ook wel helpen en structuur zou ook moeten maar dat is allemaal wat problematisch.

  Het afvallen gaat. het houdt ons bezig maar we zijn er nog genoeg gestresst door dat het een kilo per week wordt.
  We blijven redeloijk op gewicht en steeds een beetje minder vinden we prima.
  We hebben tijd van leven en dat voelt ook goed.\
  We zijn vaak laat thuis omdat we voor de kerk voorbereiden en dan kunnen we het niet makkelijk opbrengen om vroeg op te staan.
  We hebben twee keer per wek hushoudelijke hulp en structurering.
  Wat een engel is zij. Een godsgeschenk.

  Zo even genoeg zo.

  tot volgende keer

 8. Sorry voor het slechte Nederlands in mijn vorige reactie.
  Ik merk dat ik een bril moet opzetten bij dit soort werk.( de computer is soms traag in het verwerken van mijn toetsaanslagen )

 9. Persoonlijk vind ik dat het eiwit gehalte erg hoog is….een blijkje tonijn in een lunch salade…dat is erg veel! 2 tartaartjes bij spinazie…. De aangegeven hoeveelheden krijg ik niet eens op.Ik varieeer dus met de hoeveelheden en kom zeker niet tekort.Hartig in de ochtend is voor mij zeker niet vreemd, ik hou niet van zoet!En ja ik raak de beloofde kilo’s kwijt. Dus ik ga toch nog even door om te zien of ik het eindresultaat kan behalen

  Karin

 10. De afgelopen vakantie heb ik het dr frank dieet gevolgd,

  Ik was 106 kg en nu weeg ik rond de 100 kg.
  ik drink verder alleen water en cola en ANDERE LIGT DRANKEN.

  Het boek geeft vier weken lang 3x per dag een maaltijd voorgeschoteld.

  ik heb nog nooit zo,n diversiteit aan groenten gegeten. heerlijk.
  af en toe een patatje tussendoor moets kunnen.

  Alle recepten zijn bewerkelijk wordt er gesteld. Dit komt waarschijnlijk omdat de meesten niet gewend zijn lekker eten klaar te maken. dat kost altijd tijd.

  Hett mooie van frankrijk is de diversiteit aan kaas,
  Daar heb ik ruimschoots gebruik vab gemaakr.
  Wat dat is de nederlandse kaas markt maar een zielig aftreksel met jong belegen en erg oud.

  ´morgens een komkommer met kaas is even wennen maar na vier weken ga je de recpten wel kennen en durf je ook een beetje meer te varieren dar dr Frank al doet.

  Het brood hebben we grotendeels laten staan maar een lekker vers stokje hebben we toch maar genomen.

  Iedre week geeft een overzicht van de recepten en dat daar kan je rekening mee houden met inkopen.

  Naar verloop van tijd wort je er wat vrijer in.
  De ene keer een ovenschotel , de andere keer in de koekenpan.

  Dat houdt ook de motivatie erin –

  mijn vrouw wil nog steeds fruit kopen .
  Maar na verloop kon ik veel weggooien.

  dat begon ik van het dieet te begrijpen
  alleen avocado.

  daar moet wat op gevonden geworden
  ook de mineralen die met fruit meegaan vereisen wat aandacht in het dieet.

  Na 4 weken even kijken oe het bevalt en dan weer oppakken lijkt me geen slecht idee, <
  Je ziet meteen hoe je met je oude eetgewoonten teveel aankomt.

  na een week op de weegschaal bleek dat we bijna net zoveel aten als dat verteerden.

  qua stoelgang niet te klagen alleen wat minder vaak. Mooi toch!

 11. beste mensen,
  ik volg het dr Frank dieet. Maar, ik weet niet wat ik als goed tussendoortje kan eten. Mijn ontbijt is om half 7, en mn lunch om half 1. Daar ik diabetes heb, trek ik dit niet…dus….
  heeft iemand wat suggesties voor me..???
  Met vr. gr.Marthe

  • IK wil ook mij afmelden Maar me ook lukt niet Ik heb nooit toestemming gegeven om 14.95 maandelijks van mijn rekening te laten afschrijven Maar schijnbaar betaal ik al een jaar Help

 12. hallo allemaal, ik ben 3 weken bezig met dit dieet en het bevalt goed, ben 3.7 afgevallen in 3 weken tijd, ik hoor hier mensen praten over het feit van druk hebben en de menus moeilijk temaken zijn op het werk. ik werk als militair, heb zelfs een week oefening gedraait, en geloof me, met een beetje doorzettings vermogen is dit dieet goed tedoen, en kun je de maaltijden wel een beetje aanpassen, tijdens die oefening heb ik als ontbijt en lunch alleen maar plakjes worst en kaas gegeten, en als avond eten alleen vlees en groenten, dus als ik al militair het kan, dan kunnen andere het ook wel, het zal wel niet elke dag meevallen en soms beetje eentonig worden, maar als je resultaat ziet is het toch goed?!
  kom op mensen, ga ervoor, doe ik ook, en ik heb 14 kilo over gewicht nog steeds dus ook ik heb het zwaar soms

  groetjes ilona

 13. Irene,

  Wij zijn ook zo’n 3 maanden bezig en hebben de zelfde ervaring, je moet van koken houden maar het werkt goed. Wij zijn zo’n 12 kg kwijt en eten lekker. Dat gezeur van sommige mensen. Ze hoeven dit niet te doen. Ieder mens heeft z’n eigen verantwoording.
  Het bevalt ons prima en we voelen ons er lekker bij.

  Vriendelijke groet, Marijke.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in