Het Dr. Oz Dieet

Het Dr. Oz Dieet is bekend door Oprah Winfrey en heeft een dieet ontwikkeld dat in Amerika erg populair is. De filosofie van Dr. Oz is om slank te worden en te blijven door te leven.

Helaas lukt het veel mensen niet om blijvend af te vallen met behulp van een dieet. Dit is in veel gevallen te wijten aan een gebrek aan wilskracht. Daarnaast is de beperking van de voedsel inname in strijd met de natuurlijke wetten van het lichaam. Onze voorouders hadden juist extra calorieën nodig om tijden van extreme stress door te komen. Vandaag de dag is dit niet veranderd.

Dr. Oz heeft een manier gevonden om de evolutionaire biologie schaakmat te zetten door het toepassen van 5 gouden regels:

Regel # 1: Besteed veel aandacht aan plannen, bereiden en nuttigen van je maaltijden

Als je honger krijgt is het te laat. Plan je maaltijden en tussendoortjes zorgvuldig. Denk er van te voren over na en tref voorbereidingen om op tijd te eten. Als je eenmaal begint te eten duurt het gemiddeld 30 minuten om het ghreline niveau te bereiken zodat je een “vol” gevoel krijgt. Pas daarom op met snacken, als je bijvoorbeeld een 100-calorie snack zoals een handje nootjes een half uur voor je maaltijd is  is je ghreline niveau al weggezakt voor je een vork in je handen hebt.

Regel # 2: Drink geen frisdrank tijdens de maaltijden

Leptine is een hormoon wat we onder andere in water vinden dat de hersenen kan laten stoppen met het geven van ‘eet signalen’. Als je frisdrank drinkt waar fructose (een suiker in frisdranken) in zit wordt deze feedback lus onderbroken waardoor je hersenen geen ‘stop’ signaal ontvangen en je langer en meer blijft eten dan nodig is. Wat in plaats van frisdrank dus!

Regel # 3: Ontbijt vezelrijk

Het ileum is een deel van je dunne darm dat ‘af kan remmen’ Hierdoor gaat de doorvoer van voedsel langzamer door je darmen. Wanneer dat gebeurt, krijg je een langzame maar gestage toevoer van brandstof, die houdt je verzadigd gevoel. Een High-fiber ontbijt stimuleert dit mechanisme, omdat de darm meer tijd nodig heeft om voedingsstoffen te absorberen uit vezels. Het resultaat: langer een verzadigd gevoel en geen behoefte om te snacken voor de lunch. Een High-fiber ontbijt kun je eenvoudig samenstellen met vezelrijke ontbijtgranen zonder suiker.

Regel # 4: Eet bewust

Dat betekent onder andere dat je aan tafel met mes en vork moet eten en niet languit in de bank. Dus ook niet met een tijdschrift, krant of achter de computer tijdens de maaltijd. Hierdoor kweek je een bewustwording van voeding en een verhoogd gevoel van voldoening die je krijgt van voedsel. Daarnaast kunnen door de extra tijd je ghreline niveaus nog verder dalen als je eet.

Regel # 5: Zorg dat je meer spieren krijgtAfbeelding

Je hebt misschien gehoord dat spier verbrandt meer calorieën dan vet. Wil je weten hoe je eenvoudig en goedkoop spieren kan opbouwen? Loop minimaal 10.000 stappen per dag en behaal dubbel resultaat. Stappen tellen kan tegenwoordig heel gemakkelijk. Bijvoorbeeld met de stappenteller van het 10 weken slank plan of met behulp van de ‘walk with me stappenteller‘ van je Nintendo DS(i)

2 Reacties

  1. graag had ik wat verdere info gevonden ivm dit dieet. Waar kan ik deze producten kopen en hoe gaat het dieet in zijn werking? kwestie maaltijden ed.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in