Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen

Het Dr. Dukan dieet is afkomstig uit Frankrijk en staat bekend als een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een  ambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen dat duidelijk wordt beschreven in het Dukan Dieetboek van Pierre Dukan. Een van de belangrijkste verdiensten van  Dukan Landdag, de bedenker van dit dieet is de educatieve waarde.  Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen. Het Dukan dieet is samengesteld door de Franse arts, Pierre Dukan. Hij baseert het Dukan Dieet op het feit dat eiwitten heel wat voordelen bieden voor ons lichaam. Door een dieet samen te stellen wat de aandacht vestigt op proteinen heb je geen last van een hongergevoel. We krijgen regelmatig vragen over de naam van de Franse Arts, deze is dus niet Duncan of Dunkan maar dr. Dukan.

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring  met de afslankmethode van Dr. Dukan, of ben je benieuwd naar de resultaten van anderen? Maak dan een keuze uit de onderstaande opties en kom in contact met andere Dukan Fans!

Vier in één dieet, de vier fasen van Dukan

Het Dr. Dukan Dieet bestaat uit 4 opeenvolgende fasen. De eerste twee fasen bevatten het werkelijke gewicht-verlies fase, terwijl de komende twee ervoor te zorgen dat zodra het gewichtsverlies bereikt is het permanent zal worden gestabiliseerd.

Fase 1, De Srikte fase of Aanvalsfase
Fase 2. De Opbouwfase of de Cruisefase
Fase 3. De Overgangsfase of Stabilisatiefase
Fase 4. De Volhardingsfase

Verderop in dit artikel kun je meer lezen over de verschillende fasen van Dr. Dukan

Gratis Dr. Dukan Recepten uitproberen.

Wil je eerst kennismaken met de methode van de Franse arts Dukan? We hebben een aantal heerlijke Dukan recepten voor je zodat je zelf kunt uitproberen of deze manier van afvallen je aanspreekt.

Regels voor het Dukan Dieet

De regels voor het Dukan dieet zijn simpel: je mag vlees, gevogelte, magere ham, vis, schaaldieren en vetvrije melkproducten eten. Voor de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, raadt dr.Dukan aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Boeken van Dr. Pierre Dukan.

Er zijn tot nu toe vijf boeken over de methode van Dokter Dukan verschenen.

Het Dukan Kookboek

Na het Basisboek en het receptenboek is er sinds kort ook het Dukan Kookboek met nieuwe recepten. in welke fase van het dieet je ook zit, Het kookboek helpt je hierbij. De culinair aantrekkelijke gerechten zijn allemaal gefotografeerd en de recepten zijn voor iedereen simpel te maken. Op deze manier is afvallen geen straf meer, maar een genot!

Snel resultaat met het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet is erop gericht om nu snel resultaat te zien, maar dit voor de rest van je leven te behouden. Het doel is om een voedingspatroon te ontwikkelen dat bij je past, zodat je dit zonder moeite kunt blijven volhouden.

Daarom is een betere naam eigenlijk het Dukan Principe, omdat het een levensstijl is voor een blijvend gezond gewicht en een goede gezondheid. Dat is één van de redenen waarom je bij het Dukan Dieet zoveel mag eten als je wilt, mits je de juiste dingen eet. Je hoeft bij het Dukan Dieet dus geen honger te hebben!

Het Dokter Dukan Boek

Het boek van Dr. Dukan in het kort.

 • afvallen in 4 simpele fases
 • gemiddeld 4-5 kilo gewichtsverlies in de eerste 10 dagen
 • daarna 1 kilo per week
 • een lijst met producten die onbeperkt gegeten mogen worden
 • gebaseerd op jarenlange, medische ervaringen
 • meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in Europa

Het Dukan dieet is goed vol te houden. Het is gebaseerd op de Franse keuken en biedt dus culinair aantrekkelijke maaltijden. Het is prima in te passen in de Nederlandse en Belgische eetcultuur: lunchgerechten die makkelijk mee te nemen zijn. Geleidelijk afvallen zorgt voor een langdurig resultaat!

Vier Fasen van het Dukan Dieet

Zoals je eerder kon lezen bestaat de filosofie van Dr. Dukan uit vier verschillende fasen. Dit kennen we ook uit andere diëten. Met name eiwitdiëten maken veel gebruik van dit principe. Het vier fase systeem is gebaseerd op een overgang. Je lichaam moet tenslotte langzaam wennen aan het nieuwe patroon om op die manier voor een blijvend resultaat te zorgen.

1. De strikte fase of Aanvalsfase

Het Dukan Dieet begint met De Aanvalfase. Tijdens de eerste 5 dagen van de Aanvalfase, zul je gegarandeerd 4 tot 5kg afvallen. De Aanvalfase duurt slechts een week met een maximum van twee weken. Je laat je lichaam tijdens deze fase weten dat er iets gaat veranderen. Lees hier uitgebreide informatie en regels voor de aanvalsfase.

2. De opbouwfase of de Cruisefase

Tijdens de Cruisefase zul je stap voor stap kilo’s blijven verliezen, tot ongeveer een kilo per week. Belangrijk in de Cruisefase is dat je met controle gewicht verliest, zodat dit blijvend is.Je werkt aan een nieuw patroon en valt nu ook minder af. Lees hier uitgebreide informatie over de cruisefase.

3. Overgangsfase of Stabilisatiefase

De stabilisatiefase begint wanneer je jouw streefgewicht met behulp van de cruisefase hebt bereikt. Je begint geleidelijk weer ‘normaal’ te eten.In deze fase laat je enkele voedingsstoffen weer toe.

4. Volhardingsfase of Definitieve Stabilisatiefase

Je stabiliseert je voedingspatroon tijdens de Volhardingsfase. Deze fase komt direct na de stabilisatiefase. Je eet weer volkomen normaal, met één uitzondering: eenmaal per week doe je één ‘pure proteinen’ dag. Op die dag eet je zoals je at in de eerste fase; de aanvalsfase. Lees hier uitgebreide informatie en richtlijnen voor de Volhardingsfase.

Dr. Dukan Receptenboek

Sinds kort is er naast het Dukan Basisboek en Dukan E-book een officieel Dr. Dukan Receptenboek verschenen. Lees alles over dit unieke receptenboek in dit artikel.

Dr. Dukan Receptenboek

De Dukan-dieet recepten
De Dukan-dieet recepten
Dr. Pierre Dukan

Wat mag je eten tijdens het Dukan Dieet?

 • Vlees (rundvlees, kalfsvlees)
 • Gevogelte (geen vel; en gans/eend is verboden)
 • Magere ham
 • Vis en schaaldieren
 • Vetvrije melkproducten

Om de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, wordt door Dr. Dukan aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Thee en koffie zijn ook toegestaan. Suiker mag absoluut niet maar zoetstoffen zoals aspartaam zijn wel toegestaan tijdens het Dr. Dukan Dieet. Light dranken zoals Cola Light zijn dus ook toegestaan.

Dukan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

De voordelen van het Dukan principe

 • Je verliest erg veel gewicht tijdens de aanvalfase
 • Gewichtsverlies gaat snel maar zeer gecontroleerd
 • Stabilisering duurt redelijk lang, wat goed is voor je lichaam
 • Het Dukan principe gunt je twee ‘vreetbuien’ per week
 • Je zult geen honger hebben
 • Het is geschikt voor iedere levensstijl
 • Het is gemakkelijk vol te houden
 • De recepten zijn simpel en door iedereen te maken

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring met het Dukan Dieet? Geef dan hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelGratis Fit For Me Voedingstest
Volgend artikelWeight Control
het-dukan-dieetHet Dr. Dukan dieet is een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een ambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen. Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen.

3407 Reacties

 1. Dit recepten boek mij heel erg goed geholpen.. Na 2 maanden was ik al 8 kg kwijt! En super lekkere gerechten staan in het boek.
  Zeker een aanrader.

 2. Je mag ook rolmops en forelfile doe van de lidl zijn erg lekker.
  Veel suc6 ik ben met dit dieet 18 kilo afgevallen in een half jaar.Daar na de 1 dag eiwit gedaan gaat goed.

 3. Hallo,
  Wij, mijn broer en ik, zijn net deze morgen ook gestart!
  Niet zo simpel, maar we gaan er echt voor gaan en dit een eerlijke kans geven. Wie weet geraken we die overtollige kilo’s nu wel kwijt?? Als er iemand tips heeft voor lekkere receptjes..graag.
  Aan iedereen veel geluk en volhouden hé ;-)
  groetjes
  Annie

 4. Hoi
  Eindelijk ben ik ook begonnen! Al alle soort diëten gedaan maar niet kunnen volhouden ;-(
  Nu, vandaag start ik samen met mijn broer, 50 en 45 jaar. Hopelijk lukt dit wel!
  De eerste fase lijkt niet simpel maar ik heb boek besteld.. Als er iemand tips heeft voor ons, graag!
  Hou allen de moed erin
  groetjes
  Annie

 5. Beste
  Kan ik tijdens het dukan dieet ook proteine schakes gebruiken ?
  De hoeveelheid eiwit voedsel dat ik eet heeft dit invloed op het vermageren, ik eet nogal veel, ben ik beter dat ik dit beperk aub?

  mvg

  Gudrun

 6. Hallo wat fijn om eindelijk ergens te lezen dat mensen ook in 2014 bezig zijn met het dukan dieet.
  Ik ben maandag begonnen met fase 1 en ben 3,5 kilo minder alleen de eerste dagen vond ik moeilijk maar ik had het aardig snel onder de knie nu ook helemaal geen honger meer of neiging tot zoetigheid.

  Ik lees hierboven veel mensen die begin dit jaar zijn begonnen ik ben erg benieuwd hoe het nu met hun dieet gaat en de kilo’s :)

  anne ik heb geen flauw idee of je daar een vervanging voor hebt al een beetje gegoogeld? Ben je al begonnen met het dieet?

 7. In de aanvalsfase moet je haverzemelen eten. Nou is het zo dat ik een noten en zadenallergie heb. Is er ook een alternatief ??? Kan het namelijk nergens vinden!!

 8. Hallo,

  Ik probeer nu al anderhalve week op de site te komen van het Dukandieet. Deze ligt al de hele tijd plat.
  Heeft er iemand een idee of dit zo blijft duren of dat dit slechts tijdelijk is?
  Zou graag die persoonlijke tijdlijn aanmaken, vandaar.

  Alvast bedankt!

 9. Hoi hoi

  Ik ben vorige maandag begonnen met het dieet en ik ben nu 2,8kg afgevallen. Jeej!
  Ik doe 2 op 1. 2 dagen pure eiwitten en 1dag groeten en dit lukt goed! :)
  Juist ben ik nu overtijd met mijn menstruatie. ik las is het boek dat dit kon voorkomen maar heeft er iemand dit ook al gehad?

 10. Hey iedereen,

  Ik ben samen met vrienden begin dit jaar aan een gezonderleven begonnen. Onder ons (3 mannen) moesten we toch wel etterlijke kilo’s kwijtspelen.

  Na 3 maanden het Dukan dieet te volgen zijn er al veel kilo’s verloren. Mijn vrienden zijn respectievelijk 20 en 15 kilo kwijt. Ikzelf ben er nu zo een 10-tal kwijt. Dat ik niet zo snel ga is door mijn werk waar ik toch wel regelmatig met klanten moet gaan eten en naar het buitenland moet (hotel en restautant is niet het beste voor dit dieet).

  Het leuke is dat we vleeseters zijn en hierdoor is het voor ons makkelijk om dit dieet vol te houden. Als je eens zondigt (vakantie, speciale gelegenheid, werk) dan kan je zonder probleem terug enkele dagen phase 1 doen en je bent weer op schema.

  Ik lees hier dat er verschillende mensen soms terug enkele grammen/kilo’s terug bijkomen. Vrees niet, dit is normaal en hou vol. Dit komt omdat je lichaam aan het veranderen is. Soms denkt het dat door minder suikers en vetten te krijgen dat het alles moet opslaan wat je eet (en dus kom je bij). Dit is na enkele dagen (5-7 bij mij) weg en begin ik terug af te vallen.

  Ik heb nog een lange weg te gaan, maar doe het zeer rustig aan. En als je soms zondigt, niet opgeven en gewoon verder doen. Ikzelf eet graag soms een verse boterham met choco en dan doe ik dit zonder schaamte. Beter dit toelaten en verder doen, dan een dieet volgen en stoppen omdat je het niet kan volhouden.

  Allesinds veel success aan iedereen.

 11. beste

  ik ben vandaag begonnen! heb een vraagje. Mag je de aanvalsfase langer laten duren of is dit nefast? heeft dit gevolgen voor de rest van het dieet als je dit te lang volgt of is dit geen probleem? Wat gebeurt er dan als je het te lang volgt???

  • Hi Astrid, ik ben in januari begonnen en heb 11 dagen de aanvalsfase gedaan en ben toen 5 kilo afgevallen. Men raadt het niet aan om het langer te doen aangezien je dan echt te lang geen aanvullende voedingsstoffen binnenkrijgt. Ik wens je heel veel succes. Het is nu eind juni en ben 26 kilo kwijt en moet nog zes kilo en dan heb ik mijn streefgewicht gehaald. Het maakt je echt gelukkig en je hoeft met dit dieet helemaal geen honger te hebben en dat is zoo gaaf van dit dieet. Moet wel zeggen dat mijn vriend mij enorm ondersteund, alleen die strijd voeren is toch pittiger, dus hoop voor je dat je wat stimulatie om je heen hebt.
   Nogmaals sterkte.
   Groetjes Chantal

 12. Hoi Femke,

  Ik was 2 jaar geleden 18 kilo afgevallen maar door omstandigheden de laatste maanden 4 kilo aangekomen.En was ik dus nu opnieuw begonnen en had ik de 4 kilo er weer af maar toen ik de volgende dag me weer woog zat er weer een kilo bij.Maar misschien heb je wel gelijk en dat ik daar ook gevoelig voor ben.

 13. Hallo,weet niet wat er aan de hand is maar was weer met de aanvalsfase begonnen en 4 kilo kwijt
  Ga vandaag weer op de weegschaal staan en 1kilo erbij snap er niks van.
  Weet iemand hoe dat kan?

  • Hoi Gea,

   Je zegt, “weer begonnen”
   Heb je het dieet onderbroken?
   Want dan kan dat misschien een verklaring zijn?
   Ik ben nu zo’n twee weken bezig en zie de weegschaal ook wel eens schommelen maar dat heeft dan bijvoorbeeld met vocht te maken. (menstruatie, meer/minder gedronken. Daar ben ik zelf nogal gevoelig aan)

 14. Hoi luna,
  Ik ben vorig jaar zo,n 15kg afgevallen en heb echt mijn eetgewoonte veranderd en ben dus nog steeds op gewicht. In fase 1 at ik als lunch inderdaad een stuk kipfilet met een bakje kwark, naturel met optimel gemengd, verder maakte ik in fase 2 ook altijd een soep met bv. Kipfiletreepjes erin. mijn behoefte aan zoet is echt verdwenen en alleen in het weekend eet ik wel eens een koek of iets dergelijks…wel drink ik s avonds graag een glas wijn en dat heb ik tijdens alle fases ook gedaan.
  Nou succes ermee!!!!!!

 15. Hallo,
  Ik heb vorig jaar, met succes, het gewone proteine-dieet gedaan. Elke dag veel groenten en 4-5 proteïne porties per dag. Ik wist perfect wat mocht en niet mocht en ben 12 kg verloren op 2-3 maand. Nooit eerder gelukt.
  Nu wou ik me herpakken, want enkele kilo’s zijn er toch weer bij. Dus ik wou Dukan proberen.
  Maar in de aanvalsfase, eten jullie dan gewoon enkele sneetjes kipwit ofzo? en een stukje vlees tijdens de middag? Lijkt me zo weinig??
  Wat met soep? Mag dat, of eventueel in de volgende fase?
  Het lijkt me gewoon enorm weinig en denk dat ik honger heb als ik geen groot bord groenten mag.

 16. Beste,

  Ik ben in de eerste fase van het dieet. Maar ik vraag miji af, als je nu iets eet wat niet mag, zijn heeft dit dan veel impact? Wat doe je dan de rest van de dag? Niet meer eten?

 17. Goedemorgen dames,
  Ik ga dinsdag beginnen met dit dieet. Omdat er nog een druk weekend aankomt met pasen begin ik meteen daarna. Zou graag 17kg afvallen, hopelijk is het vol te houden en bekomen we het gewenste resultaat. Ga me nu nog wat verdiepen in recepten met hopelijk heel wat variatie. Denk dat ik mijn boterhammen (’s morgens en ’s middags) wel hard ga missen.. we zullen zien..
  Veel succes!

 18. Hoi Marjoes,

  Logisch dat je inmiddels de wanhoop nabij bent. Het hoort toch wel echt snel te gaan.. Kan het zijn dat je misschien te weinig eet? Als je te weinig binnenkrijgt kan het zijn dat je stofwisseling anders gaat lopen waardoor je uiteindelijk niet afvalt en soms zelfs aankomt. Het dukandieet is ook niet ontworpen om te lang mee bezig te zijn. De aanvalsfase mag maximaal een week duren, omdat je nieren erg belast worden door alle eiwitten en proteines (daarom ook zoveel drinken). Als het voor jou niet werkt is het handiger om naar fase 2 en dan naar de opbouwfase te gaan. Dan krijg je ook wat meer koolhydraten binnen die je nodig hebt bij het sporten. Als je je daar goed aan houdt en doorgaat met bewegen denk ik dat je vanzelf weer afvalt. De overgang geeft wel hormonale schommelingen en ook dat beïnvloedt je gewicht. Verwacht in deze periode dan ook geen kilo per week, maar ik denk dat je met de volgende 2 fasen en beweging al een eind komt!

  Groetjes

 19. Ik ben aan de vierde week bezig. Slechts 1 kg kwijt Heel erg frustrerend. Als ik 1 dag met groenten erbij eet is het er weer bij Dus ik blijf het aanvalsdieet maar even volgen en alleen in t weekend groente erbij. Heb wel t gevoel dat t erg ongezond is allemaal. Sport 3x per week en fiets en loop. Ben wel erg in de overgang veel opvliegers. Heb het idee dat t erger is door eiwitrijkdieet Ben redelijk wanhopig Iemand suggesties

 20. Als ik kijk naar de reacties, wil ik ook heel graag mee doen. Ik ga me er eerst goed in verdiepen, maar hopelijk heb ik net zo veel motivatie als iedereen hier.
  Groetjes

 21. Hey ik ben nu een week bezig en heb 7 dagen aanvalsfase gedaan en eerst -2.8 kg nu vandaag is er 100 gr bij en niet nog beginnen met cruisefase
  Maar ik hou vol eens benieuwd wat het morgen gaat geven mijn vriend doet ook mee en hij is op die week al bijna 5 kg afgevallen zoooooo frustrerend
  Grt conny

  • hallo dames! geef niet op hoor!!!
   vorig jaar ben ik in fase 1 10 kg afgevallen en daarna in fase 2 uiteindelijk nog 5kg en nu ben ik al een jaar stabiel!!! ook zit ik in de overgang….
   ik heb echt mijn eetgewoonten veranderd en mijn behoefte aan zoet is echt weg, alleen in t weekend eet ik nog wel een koek of ander zoetigheid maar verder niet.wel drink ik graag een lekker glas wijn, maar blijf ik toch goed op gewicht.

 22. Hey Rita,
  Ik snap je teleurstelling. Bij mij gaat het afvallen ook niet zo snel als bij sommigen. In het boek staat dat het idd voor kan komen dat je bij de overgang van fases stil kan staan of bij komen. Als het goed is moet dit na een paar weken weer normaal zijn en val je weer af. Ik ben niet aangekomen maar val soms in een week maar 0,5 kg af.
  Dit is mijn 2de week in fase 2 en ik ben precies 1 kg afgevallen deze week. Ik ben soms ook erg teleurgesteld als ik op de weegschaal sta, maar ik geef niet op. Ik weeg maar 1 (soms 2) keer per week anders word het zo een obsessie en is de teleurstelling steeds groter. Ik ben gisteren begonnen met wat fitness oefeningen. Gewoon thuis. Heb op YouTube een workout video gezocht voor beginners. Deze duurt maar 9 minuten. Ik heb hem 2 keer gedaan met een korte pauze ertussen. Het is de bedoeling dat ik dit elke avond doe en dan na een week opbouwen naar een langere workout. Ik hoop dat dit de vetverbranding een beetje helpt. Want het dagelijkse wandelen alleen heeft niet geholpen. Terwijl ik daarvoor nooit liep. Maar goed . We geven niet op!
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Succes!

  Benita hoe gaat t nu? En Lin ben je al begonnen? Succes allemaal!

 23. wij hebben juist boodschappen gedaan en hebben kip, konijn en filet americain en biefstuk meegebracht. en konijn was heel lekker. Gekruid, ingesmeerd met mosterd en eerst gegrild in gril. Daarna in de oven. Heb ook ajuin gegrild en dan bij het konijn gedaan. Het aanbaksel los gemaakt met water en over het konijn gedaan. Ik ben vandaag aan fase 2 begonnen en heb er gekookt witloof bij gegeten. Die biefstuk staat voor morgen op ’t programma en zondag mag mijn vriend ook aan fase 2 beginnen en dan eten we kipfilet met groenten in de wok. Wat je allemaal mag eten staat in de boeken en op ’t internet vind je het ook wel! de pannenkoek maak ik zo: 1 gans ei en nog 2 eiwitten die ik goed losklop, 2 lepels haverzemelen, 1 lepel platte kaas of yoghurt. Hoop je hiermee een beetje geholpen te hebben. Succes!

  • ik ben donderdag overgestapt naar mn tweede fase.
   tot en met vandaag ben ik vierhonderd gram bijgekomen,
   ik ben erg teleurgesteld.
   is dat normaal en gaat het komende dagen weer beter met het afvallen
   want ik weet geen raad meer.
   ik heb me echt aan de regels gehouden.
   smorgens een glas magere melk en een ommeletje
   smiddags magere preisoep namiddag magere joghurtje met haverzemelen
   savonda kip met sperziebonen,dat is al en veel water gedronken.
   in fase 1 ben ik vier kilo kwijtgeraakt op tien dagen.
   wie kan me verder raad geven
   hellllppppp

 24. Hey lin, het is t beste als je je eerst even goed inleest. voor je begint aan dit dieet. In het boek en misschien ook wel op internet kun je vinden wat je mag eten. samengevat mag je In de eerste fase in principe alleen eiwitten, mager vlees en mager zuivel. De pannenkoeken maak je van haverzemelen, yoghurt of kwark en ei. Recepten vind je online.

  Klinkt Lekker hoor benita die omelet met garnalen. Ik heb vandaag ook garnalen gegeten maar dan met groenten. En die ene dag stil zal morgen wel weer ingehaald zijn.

  Ik weeg maar 1 keer in de week dus pas maandag weer. Hoop dat ik dan wel een kilo kwijt ben want ik hou me aan de regels dus nog ff afwachten.

  Succes allemaal!

 25. Oei, stilgevallen! toch niets gegeten wat niet mag, gewandeld en 2l gedronken. Maar we geven niet op! Al bijna liter gedronken en kippewit gegeten vanmorgen en juist 3 surimistaafjes. Deze middag staat er een omelet met grijze garnaaltjes op het menu. Mmmm niet slecht zou ik zeggen. En deze avand konijn, ook lekker. Tussendoor nog een plattekaasje en dan heb ik dat weer goed gedaan, of niet soms!!! Tot morgen!

 26. Dit gaat echt goed! Weeral – 600gr! Ik weet niet hoe of wat anderen eten gerdjelina maar ik start de dag met drinken. Tegen dat ik met mijn ontbijt begin heb ik al een half litertje water op. Dan wat gerookt paardenvlees, gekookte hesp of mijn pannenkoekje. ’s middags gerookte zalm met een eitje of toegestaan vlees. ’s Namiddags wat yoghurt of platte kaas en ’s avonds weer vlees of kip en later misschien nog een yoghurtje of platte kaas. Ben ook elke dag gaan wandelen. En voor mij werkt dit goed! Heb nog geen enkel zwak moment gehad, ook geen honger en heb veel energie! Ik vind het gemakkelijk omdat je niet moet wegen of tellen, je mag gewoon eten van de dingen die je mag eten. De knop omdraaien en steeds in gedachten houden waarom je dit wil doen! Veel succes allemaal!!

 27. hallo,ikjzou ook graag beginnen, hoe doe ik het hetbeste en wat eet ik in de morgen, kan iemand is een dag menu opschrijven?ik moet 15 kg afvallen en ben koolhydraat verslaafd, is er iets dat de drang ernaar tegenhout?

 28. En dag 2 nog beter! – 1,4kg! En geen moment honger gehad, voel mij heel goed, geen hoofdpijn, veel energie, wat wil een mens nog meer!! Heb mijn eerste half litertje weeral op en ga seffens ontbijten. Ja ik vind ook dat je alles goed moet plannen niet alleen bij dit dieet maar als je weet wat wanneer geeft je een zeker gevoel. ’t Is ook gemakkelijk dat je niets moet wegen of tellen.
  Maak jij sausjes of dessertjes? Ik heb tot nu toe enkel vlees en platte kaas gegeten. En vandaag is ’t visdag! Mmm kijk er naar uit! Allé een fijne dag gewenst en doe dat goed hé!!!!

 29. Wauw! Wat een goede start zeg! Gefeliciteerd t begin is er!

  Ja, de eentonigheid ben ik ook bang voor. Maar dat duurt nog wel ff denk ik. Had vandaag mijn eerste groenten dag maar door onvoorziene veranderingen op t werk heb ik mijn eet plannen moeten aanpassen. In t vervolg neem ik alles kant en klaar mee naar t werk ipv er vanuit gaan dat ik het daar wel ff klaar kan maken. Kan altijd en vandaag dus niet. Ik heb toen besloten om er dan maar een extra eiwit dag van te maken maar kon t niet laten en heb voor avond eten tonijn salade gemaakt. Heb nog nooit zo genoten van een bakkie sla als nu hahaha. Morgen doe ik dan een volledige eiwit- groente dag en dan weer zoals het hoort om en om. Ik ga morgenochtend weer wandelen. Nou slaap lekker en ik hoop voor ons allen dat we er niet te vaak uit hoeven vannacht! Succes morgen!

 30. De eerste 800gr is eraf, bij mijn vriend 500gr. Goed resultaat vind ik. Ook dag 2 gaat vlot. Geen honger en veel drinken en heb al gewandeld. Moet seffens naar de tandarts, minder leuk maar ik ga te voet. Het nuttige aan het onaangename koppelen. grt.

 31. Hey Benita,
  Fijn dat er nog iemand bij is gekomen want t is momenteel niet zo druk bezocht hier.
  Ik ben 3 weken geleden al gestopt met koolhydraten eten. En nu een week dus bezig met dukan. In die eerste 2 weken was ik al 2,8 kg. Kwijt. En nu zit ik op een totaal van 3,7 kg . Het gaat iets minder snel dan ik had gehoopt maar ik val af en daar gaat het om. Ik begin morgen aan de 2de fase.
  Heb nog een lange rit te gaan want ik wil in totaal tussen de 18-20kg afvallen, maar ik ga ervoor.
  Hoe is jullie eerste dsg tot nu toe?
  Veel succes. Ramilda.

  • Hallo,
   Ja eerste dag is goed gegaan: geen honger gehad, goed gedronken , haverzemelen genomen en deze avond 20 min. gaan wandelen. Hopelijk zien we dat morgen op de weegschaal. Heb daarjuist gehaktbrood gemaakt, ben eens benieuwd. Ben wel beetje bang voor eentonigheid, maar ja als je weer groentjes mag eten is dat ook voorbij! Ga nu slapen, hopelijk niet te dikwijls eruit met al dat drinken!!
   Groetjes!

 32. Hallo,
  Ik en mijn vriend gaan er maandag aan beginnen! Ik wil 8kg afvallen, mijn vriend 18. Hebben inkopen gedaan en zijn er klaar voor!
  grt.

 33. Hoi hoi,
  Ik ben afgelopen maandag begonnen. En ik vind het best zwaar. Ik heb niet echt honger maar wel weinig energie en heb het koud. Ik ben niet van plan elke dag te wegen. Maar 1 keer per week. Dus mijn eerste weging word aanstaande maandag.

  Succes allemaal!
  Gr Mil

  • En Mil is t gelukt? Wij zijn vanmorgen met volle moed gestart gestart en hopen natuurlijk op een gunstig resultaat! En ’t zonneke schijnt hier volle bak, dat geeft ook al veel energie om vol te houden!!! Veel succes, ook voor alle andere lijnertjes!!!

 34. Lieve Mariska….. wie ben jij nou weer ?
  ik heb een oproep gedaan aan andere die al langer hier actief zijn, en die hebben al 2 weken niet gereageerd, dus dat heeft niks te maken met “dat er momenteel iets belangrijkers speelt” (dit is niet kwaad bedoelt) maar jou bericht vat ik wel zo op.

  hallo Nanda , dit dieet kun je echt niet doen als je griep hebt , dan zou ik het dieet ook even aan de kant zetten, beterschap

 35. Lavinia, heb je er ook over nagedacht dat het dieet even op de 2e plek wordt gezet? Dat er op dit moment iets belangrijkers speelt? Niet direct zo negatief…

 36. Ik ben na 5 weken dukan 8 kilo afgevallen, dus al over de helft.
  Ik eet wel niets wat niet mag, en doe niet aan beweging, dus een goede prestatie
  vind ik zelf!!!!!!!!!
  Leen en Soja, zijn jullie al begonnen?
  En hoe is het met Dientje Patricia en Nanda, waarom schrijven jullie niets meer?
  Ik ben de enige die nog actief is hier!
  Dus , vind ik het ook niet leuk meer om iets te schrijven……….

 37. Hallo Gea

  Ik heb de noodles van slimfast gehad en ik vind die van de dukan web shop toch lekkerder
  die van de slimfast zijn wat steviger en kun je niet met een vork in prikken, die van dukan kun je 2X mee doen, en die van slimfast is voor een maaltijd.
  Maar smaken verschillen, ik heb ze weer besteld met de haverzemelen repen , hoef je geen
  pannekoek of een papje te maken, heb je gelijk de nodige haverzemelen binnen en die zijn heerlijk! je mag er maar een en ik moet me echt beheersen om niet nog een te nemen.
  Nu komt weer een weekend eraan, en vind ik het wel wat moeilijker om dit dieet te doen…..

 38. Hallo iedereen,
  Ik ben Mil en ben van plan te beginnen met het dukan dieet. De enige twijfel die ik nog heb is het feit dat je elke dag haverzemelen moet eten. Ik lust geen pap, havermout en dat soort dingen en elke dag een pannenkoek lijkt me ook niks dus ik vraag me af of het wel te doen is.
  Ik heb gelezen dat de zemelen vooral zijn om je hongergevoel te verminderen en je stoelgang goed te houden. Dat laatste kan toch ook met stoelgang thee oid. Hoop dat jullie me wat advies kunnen geven. Succes met afvallen allemaal!!!

 39. sorry Gea, ik heb nog even terug gelezen en je had al verteld dat die van de slimfast ook mogen
  en lekker waren , als ik die van de slim fast gegeten heb zal ik je vertellen welke ik het lekkerst vind!

 40. Hoi Gea
  Ik heb die van de slimfast nog niet gegeten.
  Ik heb de gewone noodles gegeten en zelf een tomatensausje met een tartaartje gemaakt, die was heel lekker! en vandaag heb ik van de dukanwebshop de noodles met groente er al in gegeten, die was ook heel lekker.
  Maar die van de slimfast mogen wij toch ook he ? of mogen wij die niet?

 41. Hallo

  Ik heb een vraag voor NATASCHA……….
  Ik heb in de Dukanwebshop haverzemelenkoekjes gekocht, mag ik die eten naast mijn 2 eetlepels
  haverzemelen of tellen die ook mee als haverzemelen , ik eet 1 koekje per dag (die zijn heerlijk)
  of weet iemand anders deze vraag?

  alvast bedankt voor uw antwoord

  Groetjes Lavinia

 42. Vandaag na 4 weken eindelijk onder de 80 kilo , ben nu 6,8 kilo afgevallen.
  Heb het de laatste dagen wel zwaar en wil een boterham, geen snoep of chips gewoon een
  lekkere boterham!!!!!!!!
  maar wil nog een kilo of 6 afvallen, dus nog maar even niet.

  Leen…….. Je moet echt het boek hebben om te starten, dan begin een paar dagen later en doe het gelijk goed.
  Ik heb het boek 2 X goed gelezen, na een keer lezen weet je nog niet alles precies !
  Dit is nu mijn 2 e keer dat ik dit dieet doe, en kijk nu nog vaak in het boek.

  Succes allemaal

 43. Hallo allemaal

  Ik heb een dringende vraag. . Want ben serieus aan t overwegen om met dit dieet te gaan beginnen na het lezen van al deze goede ervaringen alleen vraag ik me af hoe? Moet je om te kunnen beginnen zowiezo het boek hebben/ gebruiken? Of hoe werkt het precies. Ik wil nl zsm beginnen. Ik hoor graag jullie reacties. Alvast bedankt

  Mvg leen

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in