Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen

Het Dr. Dukan dieet is afkomstig uit Frankrijk en staat bekend als een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een  Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasenambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen dat duidelijk wordt beschreven in het Dukan Dieetboek van Pierre Dukan. Een van de belangrijkste verdiensten van  Dukan Landdag, de bedenker van dit dieet is de educatieve waarde.  Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen. Het Dukan dieet is samengesteld door de Franse arts, Pierre Dukan. Hij baseert het Dukan Dieet op het feit dat eiwitten heel wat voordelen bieden voor ons lichaam. Door een dieet samen te stellen wat de aandacht vestigt op proteinen heb je geen last van een hongergevoel. We krijgen regelmatig vragen over de naam van de Franse Arts, deze is dus niet Duncan of Dunkan maar dr. Dukan.

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring  met de afslankmethode van Dr. Dukan, of ben je benieuwd naar de resultaten van anderen? Maak dan een keuze uit de onderstaande opties en kom in contact met andere Dukan Fans!

Vier in één dieet, de vier fasen van Dukan

Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen Dr pierre dukan Het Dr. Dukan Dieet bestaat uit 4 opeenvolgende fasen. De eerste twee fasen bevatten het werkelijke gewicht-verlies fase, terwijl de komende twee ervoor te zorgen dat zodra het gewichtsverlies bereikt is het permanent zal worden gestabiliseerd.

Fase 1, De Srikte fase of Aanvalsfase
Fase 2. De Opbouwfase of de Cruisefase
Fase 3. De Overgangsfase of Stabilisatiefase
Fase 4. De Volhardingsfase

Verderop in dit artikel kun je meer lezen over de verschillende fasen van Dr. Dukan

Gratis Dr. Dukan Recepten uitproberen.

Wil je eerst kennismaken met de methode van de Franse arts Dukan? We hebben een aantal heerlijke Dukan recepten voor je zodat je zelf kunt uitproberen of deze manier van afvallen je aanspreekt.

Regels voor het Dukan Dieet

De regels voor het Dukan dieet zijn simpel: je mag vlees, gevogelte, magere ham, vis, schaaldieren en vetvrije melkproducten eten. Voor de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, raadt dr.Dukan aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Boeken van Dr. Pierre Dukan.

Er zijn tot nu toe vijf boeken over de methode van Dokter Dukan verschenen.

Het Dukan Kookboek Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen Dukan kookboek

Na het Basisboek en het receptenboek is er sinds kort ook het Dukan Kookboek met nieuwe recepten. in welke fase van het dieet je ook zit, Het kookboek helpt je hierbij. De culinair aantrekkelijke gerechten zijn allemaal gefotografeerd en de recepten zijn voor iedereen simpel te maken. Op deze manier is afvallen geen straf meer, maar een genot!

Snel resultaat met het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet is erop gericht om nu snel resultaat te zien, maar dit voor de rest van je leven te behouden. Het doel is om een voedingspatroon te ontwikkelen dat bij je past, zodat je dit zonder moeite kunt blijven volhouden.

Daarom is een betere naam eigenlijk het Dukan Principe, omdat het een levensstijl is voor een blijvend gezond gewicht en een goede gezondheid. Dat is één van de redenen waarom je bij het Dukan Dieet zoveel mag eten als je wilt, mits je de juiste dingen eet. Je hoeft bij het Dukan Dieet dus geen honger te hebben!

Het Dokter Dukan Boek

Het boek van Dr. Dukan in het kort.

 • afvallen in 4 simpele fases
 • gemiddeld 4-5 kilo gewichtsverlies in de eerste 10 dagen
 • daarna 1 kilo per week
 • een lijst met producten die onbeperkt gegeten mogen worden
 • gebaseerd op jarenlange, medische ervaringen
 • meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in Europa

Het Dukan dieet is goed vol te houden. Het is gebaseerd op de Franse keuken en biedt dus culinair aantrekkelijke maaltijden. Het is prima in te passen in de Nederlandse en Belgische eetcultuur: lunchgerechten die makkelijk mee te nemen zijn. Geleidelijk afvallen zorgt voor een langdurig resultaat!

Vier Fasen van het Dukan Dieet

Zoals je eerder kon lezen bestaat de filosofie van Dr. Dukan uit vier verschillende fasen. Dit kennen we ook uit andere diëten. Met name eiwitdiëten maken veel gebruik van dit principe. Het vier fase systeem is gebaseerd op een overgang. Je lichaam moet tenslotte langzaam wennen aan het nieuwe patroon om op die manier voor een blijvend resultaat te zorgen.

1. De strikte fase of Aanvalsfase

Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen Dukan

Het Dukan Dieet begint met De Aanvalfase. Tijdens de eerste 5 dagen van de Aanvalfase, zul je gegarandeerd 4 tot 5kg afvallen. De Aanvalfase duurt slechts een week met een maximum van twee weken. Je laat je lichaam tijdens deze fase weten dat er iets gaat veranderen. Lees hier uitgebreide informatie en regels voor de aanvalsfase.

2. De opbouwfase of de Cruisefase

Tijdens de Cruisefase zul je stap voor stap kilo’s blijven verliezen, tot ongeveer een kilo per week. Belangrijk in de Cruisefase is dat je met controle gewicht verliest, zodat dit blijvend is.Je werkt aan een nieuw patroon en valt nu ook minder af. Lees hier uitgebreide informatie over de cruisefase.

3. Overgangsfase of Stabilisatiefase

De stabilisatiefase begint wanneer je jouw streefgewicht met behulp van de cruisefase hebt bereikt. Je begint geleidelijk weer ‘normaal’ te eten.In deze fase laat je enkele voedingsstoffen weer toe.

4. Volhardingsfase of Definitieve Stabilisatiefase

Je stabiliseert je voedingspatroon tijdens de Volhardingsfase. Deze fase komt direct na de stabilisatiefase. Je eet weer volkomen normaal, met één uitzondering: eenmaal per week doe je één ‘pure proteinen’ dag. Op die dag eet je zoals je at in de eerste fase; de aanvalsfase. Lees hier uitgebreide informatie en richtlijnen voor de Volhardingsfase.

Dr. Dukan Receptenboek

Sinds kort is er naast het Dukan Basisboek en Dukan E-book een officieel Dr. Dukan Receptenboek verschenen. Lees alles over dit unieke receptenboek in dit artikel.

Dr. Dukan Receptenboek

De Dukan-dieet recepten
De Dukan-dieet recepten
Dr. Pierre Dukan

Wat mag je eten tijdens het Dukan Dieet?

 • Vlees (rundvlees, kalfsvlees)
 • Gevogelte (geen vel; en gans/eend is verboden)
 • Magere ham
 • Vis en schaaldieren
 • Vetvrije melkproducten

Om de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, wordt door Dr. Dukan aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Thee en koffie zijn ook toegestaan. Suiker mag absoluut niet maar zoetstoffen zoals aspartaam zijn wel toegestaan tijdens het Dr. Dukan Dieet. Light dranken zoals Cola Light zijn dus ook toegestaan.

Dukan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

De voordelen van het Dukan principe

 • Je verliest erg veel gewicht tijdens de aanvalfase
 • Gewichtsverlies gaat snel maar zeer gecontroleerd
 • Stabilisering duurt redelijk lang, wat goed is voor je lichaam
 • Het Dukan principe gunt je twee ‘vreetbuien’ per week
 • Je zult geen honger hebben
 • Het is geschikt voor iedere levensstijl
 • Het is gemakkelijk vol te houden
 • De recepten zijn simpel en door iedereen te maken

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring met het Dukan Dieet? Geef dan hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringGratis Fit For Me Voedingstest
Eenvoudig AfvallenWeight Control
het-dukan-dieetHet Dr. Dukan dieet is een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een ambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen. Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen.

3409 Reacties

 1. Goeiemorgen, dag 3 begint net en ik ben al 1,2 kilo kwijt. het gaat lekker dus. laatste dagje aanvalsdieet en dan lekker de groenten erbij. iets om naar uit te kijken.
  @ isa ik denk dat je vooral je gevoel moet volgen. als jij je maar lekker voelt bij het gewicht wat je behaalt. ik wil nu nog 6,8 kilo kwijt en denk ook dat ik daar begin ben en dan nog stabiliseren. succes vandaag. zit jij ook bij valtaf? leuke site en handig om alles bij te houden.

  groetjes

  • hai isa, ik wil zo graag afvallen. ik ben nu bezig met vv dieet. het gaat wel. ben je bij deze dieet afgevallen . en hoe veel? groetjes. lida

 2. voor eens een ander smaakje. kalkoenfiletje gebakken en als “mayonaeiseke” erbij:2lps platte kaas gemengd met vingertopje zeer pikante mosterd…zaaallliiiigggg sausje

 3. ik heb altijd in fase 2 leerdammer lightlife 17% vet gegeten in sneetjes verkrijgbaar in belgie,bij colruyt ook in blok 3 a 4 sneetjes per dag en ben toch 11 kilo kwijt ook smeer kaasjes van die ronde doosjes met driehoekjes van maredsous light 7,5 %
  grtjs altijd met zo weinig mogelijk vet in

 4. Dag Joke,
  je zal even aan een plafond zitten, maar dat komt wel weer goed.
  Ik heb paraffineolie besteld bij deweegschaal.nl. Na enkele dagen werd dat thuis geleverd, lekker handig. Je groepeert best enkele producten, want nu moet je ook verzendingskosten betalen.
  In welke fase zit jij? In fase 1 en 2 mag je enkel magere kaas hebben, dwz plattekaas met zo weinig mogelijk vet. Ik gebruikte ook smeerkaasjes van Le Carré met 0% vet, maar die moet ik in Auchan (Frankrijk) halen. We zitten hier niet zover van de Franse grens, da’s nog te doen. Verder mag heel af en toe super magere geraspte kaas (je vindt er wel met 5% of 6% vet), maar andere kaas moet je bewaren tot fase 3…

 5. Gaat heel goed ,blijf nu steken na 7 kilo kwijt te zijn.
  Wie kan mij vertellen welke kaassoort je wel mag gebruiken?
  En ik kan maar niet aan paraffine olie voor consumptie komen, wie weet waar dit te koop is?
  Groetjes en succes Joke

 6. Gaat heel goed ,blijf nu steken na 7 kilo kwijt te zijn.
  Wie kan mij vertellen welke kaassoort je wel mag gebruiken?
  En ik kan maar niet aan paraffine olie voor consumptie komen, wie weet waar dit te koop is?
  Groetjes en succes Joke

 7. @camerone,nu 1,8kg kwijt(ik was een echte zoetekauw)–nog 8,5kg te gaan–en als ik ducan.com mag geloven zouden het er in totaal 14 moeten zijn in plaats van mijn vooropgesteld 10….ik start morgenavond gewoon aan 2de fase-zeker gans de maand november…tegen december zou ik aan fase 3 willen zitten.

 8. @ isa, dank je wel. ben de eerste dag prima doorgekomen en al 600 gram kwijt. erg motiverend. nog 7,5 te gaan en jij?

  succes allemaal vandaag!

 9. @Camerone:succes!!! Ben aan dag vier en k voel me gewoon “goed in t vel”-vanavond wekelijks extra sportuurtje-k voel dak juist zit en ben nog steeds super gemotiveerd-morgenavond sluit ik fase 1 af- moet naar tuperware-demonstratie. heb de gastvrouw gevraagd om voor mij kersetomaatjes-worteltjes en koude bloemkool te voorzien-zelf neem ik bokaaltje mosselen op azijn mee en gerookte zalm gevuld met plaate kaas met bieslook.want tussen al die chipkes wil ik ook kunnen meesnabbelen….succes aan allen-
  @szonja :jammer dat je opgeeft-misschien kreeg jij geen start-boost (stofwisseling,schildklier,…toch even laten checken bij huisarts)-ik zou toch dan bij fase 2 blijven hangen-mss maken de groenten het verschil

 10. Je kan het lijnzaad ook gewoon in je pannenkoek doen, ik maak die met een eetlepel tarwezemelen, twee eetlepels haverzemelen, een eetlepel plattekaas, een koffielepel lijnzaad en één ei. Lekker…

 11. Hallo Allemaal,
  ik ben nu negen weken bezig en vind dat ik het nog steeds goed vol kan houden.
  Sommige dingen komen heel soms mijn neus uit, maar dan probeer ik het met een andere smaak en dan gaat het weer.
  Moet ook gewoon wat andere producten varieren.
  Ben 12 kilo afgevallen en hoop dat er nog heel wat af zullen gaan.
  Ik had problemen met mijn stoelgang en gebruik nu sinds een paar dagen ook lijnzaad, die doe ik smorgens in mijn melk met zemelen en maak daar een papje van.

  Groetjes, Anita..

 12. @Praatjegraag: je vindt lijnzaad in de natuurwinkels, of in België ook vaak gewoon in de supermarkt. Ik neem elke morgen een grote koffielepel vol, en ik vind dat een goed middel.
  Succes!

 13. hey hey lieve dukannertjes

  ik ben nu 13.5 kg kwijt en moet haha nog 300 gram afvallen
  hihi met andere woorden vanaf volgende week zal ik mogen overgaan naar fase 3

  jaja ik ben blij maar ik heb er wat schrik van

  • Succes! Fase 3 is een echte verademing…
   En ik vind het super, 14 kilo minder. Al die kleren die ik weer aan kan, in de winkel gewoon enkele maten minder! Dat in combinatie met bodyshape ondergoed… De complimentjes blijven komen, zalig gewoon.
   Iedereen kan dit, gewoon verderdoen. Eventueel de methode nog eens nalezen bij twijfel? En zeker en vast nieuwe recepten uitproberen. Zo hou je het vol, door die variatie.

 14. aan alle starters, of Dukanners die de moed verliezen:
  ook in België vind je heel veel alternatieven die passen in dit dieet! Je hoeft echt niet elke dag sla te eten… Kijk eens in de kookboeken voor meer inspiratie. Ook op internet circuleren veel tips, recepten,…
  Succes!
  Doorzetten allemaal… Laat je ook niet ontmoedigen door verhalen van anderen die sneller afvallen dan jullie. Elke mens is anders en elk lichaam reageert anders op een dieet.

 15. Hallo
  Ben al een tijdje bezig en bevalt me uitstekend. ben in fase 2 en val elke week ongeveer 500gr af. gisteren hachee gemaakt met spruitjes heerlijk. vandaag een heerlijke ommelet met veel groente en natuurlijk dukan brood.
  wens jullie allemaal veel succes

 16. yep,dag 1 zonder problemen overleefd–morgen:biefstuk–ik blijf mezelf verwennen wi–heb pannekoeken gebakken voor gans de week-biefstuk-scampis-mosselen,….t staat al op t menu. nog fruityoughurtjes halen en hesp-americain-surimi-koetong-rosbief…yep,ik ben een mens van goesten … en met dat dat allemaal mag,ga k dr van profiteren

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in