Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen

Het Dr. Dukan dieet is afkomstig uit Frankrijk en staat bekend als een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een  Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasenambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen dat duidelijk wordt beschreven in het Dukan Dieetboek van Pierre Dukan. Een van de belangrijkste verdiensten van  Dukan Landdag, de bedenker van dit dieet is de educatieve waarde.  Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen. Het Dukan dieet is samengesteld door de Franse arts, Pierre Dukan. Hij baseert het Dukan Dieet op het feit dat eiwitten heel wat voordelen bieden voor ons lichaam. Door een dieet samen te stellen wat de aandacht vestigt op proteinen heb je geen last van een hongergevoel. We krijgen regelmatig vragen over de naam van de Franse Arts, deze is dus niet Duncan of Dunkan maar dr. Dukan.

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring  met de afslankmethode van Dr. Dukan, of ben je benieuwd naar de resultaten van anderen? Maak dan een keuze uit de onderstaande opties en kom in contact met andere Dukan Fans!

Vier in één dieet, de vier fasen van Dukan

Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen Dr pierre dukan Het Dr. Dukan Dieet bestaat uit 4 opeenvolgende fasen. De eerste twee fasen bevatten het werkelijke gewicht-verlies fase, terwijl de komende twee ervoor te zorgen dat zodra het gewichtsverlies bereikt is het permanent zal worden gestabiliseerd.

Fase 1, De Srikte fase of Aanvalsfase
Fase 2. De Opbouwfase of de Cruisefase
Fase 3. De Overgangsfase of Stabilisatiefase
Fase 4. De Volhardingsfase

Verderop in dit artikel kun je meer lezen over de verschillende fasen van Dr. Dukan

Gratis Dr. Dukan Recepten uitproberen.

Wil je eerst kennismaken met de methode van de Franse arts Dukan? We hebben een aantal heerlijke Dukan recepten voor je zodat je zelf kunt uitproberen of deze manier van afvallen je aanspreekt.

Regels voor het Dukan Dieet

De regels voor het Dukan dieet zijn simpel: je mag vlees, gevogelte, magere ham, vis, schaaldieren en vetvrije melkproducten eten. Voor de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, raadt dr.Dukan aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Boeken van Dr. Pierre Dukan.

Er zijn tot nu toe vijf boeken over de methode van Dokter Dukan verschenen.

Het Dukan Kookboek Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen Dukan kookboek

Na het Basisboek en het receptenboek is er sinds kort ook het Dukan Kookboek met nieuwe recepten. in welke fase van het dieet je ook zit, Het kookboek helpt je hierbij. De culinair aantrekkelijke gerechten zijn allemaal gefotografeerd en de recepten zijn voor iedereen simpel te maken. Op deze manier is afvallen geen straf meer, maar een genot!

Snel resultaat met het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet is erop gericht om nu snel resultaat te zien, maar dit voor de rest van je leven te behouden. Het doel is om een voedingspatroon te ontwikkelen dat bij je past, zodat je dit zonder moeite kunt blijven volhouden.

Daarom is een betere naam eigenlijk het Dukan Principe, omdat het een levensstijl is voor een blijvend gezond gewicht en een goede gezondheid. Dat is één van de redenen waarom je bij het Dukan Dieet zoveel mag eten als je wilt, mits je de juiste dingen eet. Je hoeft bij het Dukan Dieet dus geen honger te hebben!

Het Dokter Dukan Boek

Het boek van Dr. Dukan in het kort.

 • afvallen in 4 simpele fases
 • gemiddeld 4-5 kilo gewichtsverlies in de eerste 10 dagen
 • daarna 1 kilo per week
 • een lijst met producten die onbeperkt gegeten mogen worden
 • gebaseerd op jarenlange, medische ervaringen
 • meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in Europa

Het Dukan dieet is goed vol te houden. Het is gebaseerd op de Franse keuken en biedt dus culinair aantrekkelijke maaltijden. Het is prima in te passen in de Nederlandse en Belgische eetcultuur: lunchgerechten die makkelijk mee te nemen zijn. Geleidelijk afvallen zorgt voor een langdurig resultaat!

Vier Fasen van het Dukan Dieet

Zoals je eerder kon lezen bestaat de filosofie van Dr. Dukan uit vier verschillende fasen. Dit kennen we ook uit andere diëten. Met name eiwitdiëten maken veel gebruik van dit principe. Het vier fase systeem is gebaseerd op een overgang. Je lichaam moet tenslotte langzaam wennen aan het nieuwe patroon om op die manier voor een blijvend resultaat te zorgen.

1. De strikte fase of Aanvalsfase

Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen Dukan

Het Dukan Dieet begint met De Aanvalfase. Tijdens de eerste 5 dagen van de Aanvalfase, zul je gegarandeerd 4 tot 5kg afvallen. De Aanvalfase duurt slechts een week met een maximum van twee weken. Je laat je lichaam tijdens deze fase weten dat er iets gaat veranderen. Lees hier uitgebreide informatie en regels voor de aanvalsfase.

2. De opbouwfase of de Cruisefase

Tijdens de Cruisefase zul je stap voor stap kilo’s blijven verliezen, tot ongeveer een kilo per week. Belangrijk in de Cruisefase is dat je met controle gewicht verliest, zodat dit blijvend is.Je werkt aan een nieuw patroon en valt nu ook minder af. Lees hier uitgebreide informatie over de cruisefase.

3. Overgangsfase of Stabilisatiefase

De stabilisatiefase begint wanneer je jouw streefgewicht met behulp van de cruisefase hebt bereikt. Je begint geleidelijk weer ‘normaal’ te eten.In deze fase laat je enkele voedingsstoffen weer toe.

4. Volhardingsfase of Definitieve Stabilisatiefase

Je stabiliseert je voedingspatroon tijdens de Volhardingsfase. Deze fase komt direct na de stabilisatiefase. Je eet weer volkomen normaal, met één uitzondering: eenmaal per week doe je één ‘pure proteinen’ dag. Op die dag eet je zoals je at in de eerste fase; de aanvalsfase. Lees hier uitgebreide informatie en richtlijnen voor de Volhardingsfase.

Dr. Dukan Receptenboek

Sinds kort is er naast het Dukan Basisboek en Dukan E-book een officieel Dr. Dukan Receptenboek verschenen. Lees alles over dit unieke receptenboek in dit artikel.

Dr. Dukan Receptenboek

De Dukan-dieet recepten
De Dukan-dieet recepten
Dr. Pierre Dukan

Wat mag je eten tijdens het Dukan Dieet?

 • Vlees (rundvlees, kalfsvlees)
 • Gevogelte (geen vel; en gans/eend is verboden)
 • Magere ham
 • Vis en schaaldieren
 • Vetvrije melkproducten

Om de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, wordt door Dr. Dukan aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Thee en koffie zijn ook toegestaan. Suiker mag absoluut niet maar zoetstoffen zoals aspartaam zijn wel toegestaan tijdens het Dr. Dukan Dieet. Light dranken zoals Cola Light zijn dus ook toegestaan.

Dukan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

De voordelen van het Dukan principe

 • Je verliest erg veel gewicht tijdens de aanvalfase
 • Gewichtsverlies gaat snel maar zeer gecontroleerd
 • Stabilisering duurt redelijk lang, wat goed is voor je lichaam
 • Het Dukan principe gunt je twee ‘vreetbuien’ per week
 • Je zult geen honger hebben
 • Het is geschikt voor iedere levensstijl
 • Het is gemakkelijk vol te houden
 • De recepten zijn simpel en door iedereen te maken

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring met het Dukan Dieet? Geef dan hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringGratis Fit For Me Voedingstest
Eenvoudig AfvallenWeight Control
het-dukan-dieetHet Dr. Dukan dieet is een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een ambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen. Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen.

3409 Reacties

  • Gea,

   Voor mayonaise moet je een flinke lepel mosterd gebruiken en dan een ei (enkel eigeel of helemaal, maar als je enkel eigeel gebruikt heb je meer kans op slagen). Ook nog zout + peper en azijn of molkosan (van Dr. Vogel in de biowinkel te verkrijgen) toevoegen en alles eens goed dooreenmengen met een garde (klopper). Dan voeg je al roerend scheutje per scheutje parrafine-olie toe. Dit blijf je doen tot hij dik genoeg is. Alles dan in een glazen bokaal en bewaart zo wel 2 weken (of langer) in de koelkast.

   grtjs,

   Belle

 1. Dank je wel Marika, ik probeer zoveel mogelijk te drinken maar ben geen waterdrinker :-( ik ben een koffiedrinker maar enkel met melk en suiker, krijg het echt niet binnen met candarel of zo. Ben nu overgeschakeld op thee met candarel maar mis mijn koffie heel erg. Heb gisteren geprobeerd met granenkoffie met candarel en dat vind ik wel lekker maar was veel minder afgevallen, dus is vermoed dat die koffie niet mag. Ik ben op 2 dagen al wel 1 kg kwijt dus ik klaag niet :-)

  • Meng een eidooier, wat peper en zout, enkele druppels citroen en een mespuntje mosterd.
   Voeg, al kloppend, héél langzaam de paraffineolie toe.
   Ik gebruik mijn klopmixer om de mayonaise te maken.
   Smakelijk!

 2. Hallo iedereen,

  Ik ben gisteren begonnen met het Dukan dieet en er is al 700 gr af ;-)
  Ik heb wel last van hoofdpijn waarschijnlijk omdat ik mijn suikerinname op 0 gezet heb. Heeft er iemand ervaring mee? Ik vermoed dat het tijdelijk is maar wil niet graag constant pijnstillers nemen.

  Groetjes :-)

  • het is denk ik wel tijdelijk maar darom niet minder vervelend :( wanneer je veel drinkt heb je ook minder kans op hoofdpijn in het begin. Succes verder!

 3. gisteren niet gestart-omdak vandaag nog nieuwjaarsbezoek had(met kaasplank)–heb zo genoten–morgen wegen hoeveel “schade=genot” ik mezelf heb aangedaan en dan hop die laatste 8 (of t zal mss al 9 zijn) kilo eraf…heb er echt zin in-zal maar weer starten met tot vrijdag (of mss ook zondag) fase 1–succes allemaal

 4. Er stond hier ergens een recept om brood te maken.. Ben sowieso nu ook niet zo van het brood dus dat zal ik niet missen…

  Ja klopt, ik heb nu 2 boekjes.. In met de recepten.. Wil ook nog kijken voor et kookboek, dat is er ook nog…
  Vind et wel leuk om lekkere en nieuwe recepten uit te proberen..

  De pasta’s zou ik wel gaan missen, maar dan is et ook extra lekker als et weer mag!

 5. En de tarwe- en haverzemelen kan je wel in de winkel kopen??
  Las inderdaad dat je dat elke dag moet eten..

  Het scheelt wel, ik lust bijna alles.. Vandaar ook dat ik aan de lijn ga ;)

  Nou we zullen zien hoe het gaat.. Maandag gaan we beginnen.. Wel prettig dat er zon forum is en dat daar ook andere gerechten op staan..

  ben ook erg benieuwd naar het brood, zal ik ook eens maken…

  • die vind je ook in de natuurwinkel, zelfs in het kruidvat!
   Brood??? welk Brood? in Fase 1 van het Dukan dieet mag je GEEN brood eten, ook geen pasta, geen aardappelen. Pas in fase 3 mag je weer brood. Je kan wel een soort pannenkoekjes maken met ei en de zemelen. In de standaard boekhandel heb je verschillende boekjes van Dukan met de juiste uitleg en ook receptjes. Die heb ik gebruikt (en gebruik ik nog) ik ben nu in Fase 3

 6. Dus als ik het goed begrijp mag je van alles onbeperkt eten wat er in het weekmenu staat? Aangezien er wel bij staat hoeveel gram je van alles mag hebben??

  En die goyi bessen waar haal je die?

  En mag je ook gerechten wisselen als je deze niet zo lekker vindt met gerechten die je kan vinden in het gerechtenboek???

  En als je een verjaardag hebt of je krijgt zelf visite, wat kan en mag je dan eten???

  Groetjes

  • je mag onbeperkt eten van de toegelaten voeding! In de Dukan boeken staan geen beperkingen, zolang je bij de toegelaten producten blijft.
   Die goyi bessen kan je in een natuurwinkel kopen of ook on-line. Je moet ook voor tarwe- en haverzemelen zorgen, zodat je darmflora op peil blijft.
   Natuurlijk moet je niet exact de menu’s volgen. Alle gerechten in het boek voor jouw fase mag je combineren. Als je bvb graag ei eet (en ze ook kan verdragen) eet je meer ei. Heb je liever vis, eet dan zo veel mogelijk vis.
   Als je een verjaardag of visite hebt is het natuurlijk een beetje moeilijk. Ik probeer dan veel te drinken (thee of koffie) en dan heb je al weinig honger. Er is eigenlijk in fase 1 weinig voor feestjes, tenzij je van vb. crabsticks houdt of rolmops of garnaaltjes en scampi’s.
   Ik wens je veel succes maar ik weet dat het je zal lukken!!

 7. Hallo allemaal,

  Ik ga maandag beginnen met het Dukan dieet en heb nog wel wat vragen.

  – Staan alle recepten van het weekmenu in een van de boekjes?
  – Mag je door de yoghurt/kwark ook zoetstof doen, zo ja, hoeveel? of mag je ook yoghurt/kwark kopen met vruchtensmaak of mag je dat er doorheen doen?
  – Waarmee bakken jullie je vlees, want als ik het goed begrijp mag je geen olie gebruiken?
  – En er staat dat je een plakje kipfilet mag als ontbijt, is dat dan een plakje wat je normaal op een broodje oid zou doen??

  Groetjes Diana

  • je mag zeker zoetstof gebruiken bij kwark of yoghurt. ik doe dat persoonlijk niet, maar neem goyi bessen in de plaats. Lekker, gezond en toch ook een beetje het gevoel dat je fruit eet.
   Mijn vlees bak ik meestal zonder vetstof in een tefal pan. Je kan ook een druppel olijfolie erin doen en dat met keukenrol verspreiden op de bodem.
   Een plakje kipfilet als ontbijt mag, maar je kan er ook 2 of 3 nemen. Ik eet meestal ’s middags kipfilet en dan meteen een heel pakje(!!)
   Als je je aan de producten houdt, mag je er zoveel van eten als je wil. Je leert gaandeweg porties kennen!
   Volhouden – het loont de moeite

 8. Ik ben sinds gisteren begonnen en heb een vraagje voor fase 1 zit. Wat kan je als tussendoortje eten zonder dat het schade aanricht?

  • hallo ingrid, zoals je uit de andere reactie van Soopy kunt lezen: alles wat in fase 1 valt mag je eten. dus tussendoortje van dierlijke eiwitten ( zonder koolhydraten , suikers of vetten) dus kwark met zoetstof, gekookt ei, zonder vet gebakken ei en de soorten vlees die beschreven staan.

 9. Ik kom sinds een week of vijf niet verder.
  Wat het probleem is ik heb geen idee.
  Ik hoop nog steeds dat er toch nog wat vanaf wil gaan..

  • soms is het even zo…. meer lopen of als je dat gewend bent meer sporten? wanner jij beweegt komt er vast ook wel weer beweging in je gewicht :) naar beneden dus…..

 10. + 2 kilo er bij met de feestdagen hopelijk vlug er terug af ,zo veel heb ik niet gezondigd maar soms 2 dagen na elkaar en dat is niet goed voor mij ik heb al ondervonden als ik een keer te veel eet en de dag er na direkt terug eiwitdag doe dat het er dan niet zo vlug bij komt maar ja door de feesten een beetje mislukt :-(

 11. Al 3,5 kilo afgevallen met in de aanvalsfase. En het voelt geweldig. Heb al zoveel geprobeerd maar alles is mislukt had even geen hoop meer maar nu eindelijk iets wat ik echt vol kan houden

  • ik zou zeggen : volhouden. het loont de moeite. natuurlijk zijn de feestdagen moeilijk, maar als je je daarna weer aan de regels houdt, zijn de resultaten gegarandeerd.

 12. ben nu een week bezig en ben al 4 kilo afgevallen…alleen savonds vind ik het moeilijk.dan eet ik nog wel eens even een plakje kip of rosbief!en in het weekend is het ook lastig met man en kids om je heen die vragen om chips!help!haha maar ik heb me netjes aan het dieet gehouden.succes iedereen en ik houd jullie op de hoogte van mn verdere afvalkilootje

 13. Ik start aanstaande maandag en zou graag ca 20 kg afvallen en er ook af houden want mijn dochter trouwt eind augustus van dit jaar!
  Momenteel vol goede moed maar hoor veel tegenkantingen dat het eentonig zou zijn. Heb beide boeken gekocht want wil dit echt tot een goed einde brengen.
  Succes voor iedereen die gaat beginnen of al bezig is.

 14. nou vandaag begonnen,en ik plas heel veel,wordt er gek van,morgen weer verder,tot nu toe mijn eerste dag gaat het goed!!bedankt voor de eetadviesen!!en succes iedereen!!

 15. Ik ben ongeveer 35 dagen geleden begonnen ben al 10 kilo vermagert.S’morgens eet ik magere yogurt of 2 a 3 eieren s’ middags gegrillde vlees of kip( hoeveelheid mag gegeten worden hoeveel dat je wil).S’avonds eet ik weer het zelfde als s’morgens.

  mijn doel is nog 2o kilo afvallen

 16. hallo allemaal, ik ben al een poosje bezig met dr. Dukan. Ben al 5 kilo afgevallen in de eerste 2 1/2 week. Helaas met de feestdagen weer wat aangekomen. Ben nu sinds 2 januari weer volop bezig. Wie doet er net als ik wel iedere dag groente eten? Ik voel ij zo ongezond als ik alleen maar vlees, eieren en kwark eet. Voel mij veel beter met mijn dagelijkse portie groente. En volgens mij val ik wel af, want mijn spijkerbroek zit al weer minder strak.

 17. hallo iedereen,ik wil ook beginnen en heb het boek gekocht,wou alleen even weten wat jullie als beste ervaren om te eten in het begin??ik dacht zelf in de ochtend yoghurt met de haverzemelen,en smidags??en wat raden jullie savonds aan,moet het de eerste tien dagen gaan eten??iemand suggesties??bedankt!!gr ellen

  • Hoi Ellen,
   Ik ben al een tijdje bezig met dit dieet en het bevalt me reuze goed. ’s morgens eet ik kwark of yoghurt maar ook wel eens een omelet met rookvlees of kippenvlees. ’s middags maak ik pannekoekjes (doe ik smorgens maken) makkelijk om mee tenemen naar mijn werk. ‘savonds eet ik allerhande vlees konijn of kip of kalkoen maar ook zalm witvis of tonijn. Ik zit nu in fase 3 > het is goed te doen en variatie gnoeg
   groetjes Mupke

  • ik neem tussen de middag mn pannekoekje en savonds eet ik vis of kip met kwark.tussendoor een glas optimel of kwark.het is echt wel te doen!de eerste dagen had wat last van hoofdpijn maar nu niet meer…succes!

 18. ik eet geen brood in de eerste fase wel veel kwark,vis, mager vlees en eieren…ben nu 2 dagen bezig en voel al aan mn lichaam dat ik afval.jippie!in totaal wil ik zo’n 20 kilo afvallen.
  veel succes allemaal!

 19. @sybelle
  de laatste jaren met de menopauze hielp niets meer met het dukan dieet 11 kilo kwyt op + – 5 maanden ,dus goede moed

  • Dat is inderdaad een goede resultaat Marina! Ik hoop dat het mij ook zal helpen. Door een trage schildklier is het voor mij moeilijk om gewicht te verliezen. Nu al mijn 3e dag en het gaat naar wens :)

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in