Dukan Dieet Recepten Afvallen in 4 Fasen

Het Dr. Dukan dieet is afkomstig uit Frankrijk en staat bekend als een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een  Dukan dieet recepten afvallen in 4 fasenambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen dat duidelijk wordt beschreven in het Dukan Dieetboek van Pierre Dukan. Een van de belangrijkste verdiensten van  Dukan Landdag, de bedenker van dit dieet is de educatieve waarde.  Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen. Het Dukan dieet is samengesteld door de Franse arts, Pierre Dukan. Hij baseert het Dukan Dieet op het feit dat eiwitten heel wat voordelen bieden voor ons lichaam. Door een dieet samen te stellen wat de aandacht vestigt op proteinen heb je geen last van een hongergevoel. We krijgen regelmatig vragen over de naam van de Franse Arts, deze is dus niet Duncan of Dunkan maar dr. Dukan.

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring  met de afslankmethode van Dr. Dukan, of ben je benieuwd naar de resultaten van anderen? Maak dan een keuze uit de onderstaande opties en kom in contact met andere Dukan Fans!

Vier in één dieet, de vier fasen van Dukan

Dukan dieet recepten afvallen in 4 fasen dr pierre dukanHet Dr. Dukan Dieet bestaat uit 4 opeenvolgende fasen. De eerste twee fasen bevatten het werkelijke gewicht-verlies fase, terwijl de komende twee ervoor te zorgen dat zodra het gewichtsverlies bereikt is het permanent zal worden gestabiliseerd.

Fase 1, De Srikte fase of Aanvalsfase
Fase 2. De Opbouwfase of de Cruisefase
Fase 3. De Overgangsfase of Stabilisatiefase
Fase 4. De Volhardingsfase

Verderop in dit artikel kun je meer lezen over de verschillende fasen van Dr. Dukan

Gratis Dr. Dukan Recepten uitproberen.

Wil je eerst kennismaken met de methode van de Franse arts Dukan? We hebben een aantal heerlijke Dukan recepten voor je zodat je zelf kunt uitproberen of deze manier van afvallen je aanspreekt.

Regels voor het Dukan Dieet

De regels voor het Dukan dieet zijn simpel: je mag vlees, gevogelte, magere ham, vis, schaaldieren en vetvrije melkproducten eten. Voor de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, raadt dr.Dukan aan om minimaal 2 liter water per dag te drinken.

Boeken van Dr. Pierre Dukan.

Er zijn tot nu toe vijf boeken over de methode van Dokter Dukan verschenen.

Het Dukan Kookboek Dukan dieet recepten afvallen in 4 fasen dukan kookboek

Na het Basisboek en het receptenboek is er sinds kort ook het Dukan Kookboek met nieuwe recepten. in welke fase van het dieet je ook zit, Het kookboek helpt je hierbij. De culinair aantrekkelijke gerechten zijn allemaal gefotografeerd en de recepten zijn voor iedereen simpel te maken. Op deze manier is afvallen geen straf meer, maar een genot!

Snel resultaat met het Dukan Dieet

Het Dukan Dieet is erop gericht om nu snel resultaat te zien, maar dit voor de rest van je leven te behouden. Het doel is om een voedingspatroon te ontwikkelen dat bij je past, zodat je dit zonder moeite kunt blijven volhouden.

Daarom is een betere naam eigenlijk het Dukan Principe, omdat het een levensstijl is voor een blijvend gezond gewicht en een goede gezondheid. Dat is één van de redenen waarom je bij het Dukan Dieet zoveel mag eten als je wilt, mits je de juiste dingen eet. Je hoeft bij het Dukan Dieet dus geen honger te hebben!

Het Dokter Dukan Boek

Het boek van Dr. Dukan in het kort.

 • afvallen in 4 simpele fases
 • gemiddeld 4-5 kilo gewichtsverlies in de eerste 10 dagen
 • daarna 1 kilo per week
 • een lijst met producten die onbeperkt gegeten mogen worden
 • gebaseerd op jarenlange, medische ervaringen
 • meer dan 5 miljoen exemplaren verkocht in Europa

Het Dukan dieet is goed vol te houden. Het is gebaseerd op de Franse keuken en biedt dus culinair aantrekkelijke maaltijden. Het is prima in te passen in de Nederlandse en Belgische eetcultuur: lunchgerechten die makkelijk mee te nemen zijn. Geleidelijk afvallen zorgt voor een langdurig resultaat!

Vier Fasen van het Dukan Dieet

Zoals je eerder kon lezen bestaat de filosofie van Dr. Dukan uit vier verschillende fasen. Dit kennen we ook uit andere diëten. Met name eiwitdiëten maken veel gebruik van dit principe. Het vier fase systeem is gebaseerd op een overgang. Je lichaam moet tenslotte langzaam wennen aan het nieuwe patroon om op die manier voor een blijvend resultaat te zorgen.

1. De strikte fase of Aanvalsfase

Dukan dieet recepten afvallen in 4 fasen dukan

Het Dukan Dieet begint met De Aanvalfase. Tijdens de eerste 5 dagen van de Aanvalfase, zul je gegarandeerd 4 tot 5kg afvallen. De Aanvalfase duurt slechts een week met een maximum van twee weken. Je laat je lichaam tijdens deze fase weten dat er iets gaat veranderen. Lees hier uitgebreide informatie en regels voor de aanvalsfase.

2. De opbouwfase of de Cruisefase

Tijdens de Cruisefase zul je stap voor stap kilo’s blijven verliezen, tot ongeveer een kilo per week. Belangrijk in de Cruisefase is dat je met controle gewicht verliest, zodat dit blijvend is.Je werkt aan een nieuw patroon en valt nu ook minder af. Lees hier uitgebreide informatie over de cruisefase.

3. Overgangsfase of Stabilisatiefase

De stabilisatiefase begint wanneer je jouw streefgewicht met behulp van de cruisefase hebt bereikt. Je begint geleidelijk weer ‘normaal’ te eten.In deze fase laat je enkele voedingsstoffen weer toe.

4. Volhardingsfase of Definitieve Stabilisatiefase

Je stabiliseert je voedingspatroon tijdens de Volhardingsfase. Deze fase komt direct na de stabilisatiefase. Je eet weer volkomen normaal, met één uitzondering: eenmaal per week doe je één ‘pure proteinen’ dag. Op die dag eet je zoals je at in de eerste fase; de aanvalsfase. Lees hier uitgebreide informatie en richtlijnen voor de Volhardingsfase.

Dr. Dukan Receptenboek

Sinds kort is er naast het Dukan Basisboek en Dukan E-book een officieel Dr. Dukan Receptenboek verschenen. Lees alles over dit unieke receptenboek in dit artikel.

Dr. Dukan Receptenboek

De dukan-dieet recepten
De Dukan-dieet recepten
Dr. Pierre Dukan

Wat mag je eten tijdens het Dukan Dieet?

 • Vlees (rundvlees, kalfsvlees)
 • Gevogelte (geen vel; en gans/eend is verboden)
 • Magere ham
 • Vis en schaaldieren
 • Vetvrije melkproducten

Om de nadelen van hoge proteine-inname te temperen, wordt door Dr. Dukan aangeraden om minimaal 2 liter water per dag te drinken. Thee en koffie zijn ook toegestaan. Suiker mag absoluut niet maar zoetstoffen zoals aspartaam zijn wel toegestaan tijdens het Dr. Dukan Dieet. Light dranken zoals Cola Light zijn dus ook toegestaan.

Dukan Recepten

Goede voeding is essentieel voor volwassenen en kinderen. Maar wat is verantwoord? De basis zit in natuurlijke producten die niet alleen gezond zijn maar in de smaak vallen bij kinderen. Het 7×7 Receptenboek heeft een aantal voordelen:

 • De recepten bestaan enkel uit natuurlijke producten.
 • De recepten zijn voordelig en makkelijk te maken.
 • De recepten zijn geschikt voor het hele gezin.
 • De recepten helpen je wekelijks tot wel 2 kilo lichaamsvet te verbranden.

7x7_button

Het 7×7 Afslank Receptenboek vs. Andere Diëten:

Overgewicht grafiek

Door de natuurlijke eigenschappen van de recepten is gewichtsverlies niet alleen gegarandeerd, het is ook nog eens blijvend.

De voordelen van het Dukan principe

 • Je verliest erg veel gewicht tijdens de aanvalfase
 • Gewichtsverlies gaat snel maar zeer gecontroleerd
 • Stabilisering duurt redelijk lang, wat goed is voor je lichaam
 • Het Dukan principe gunt je twee ‘vreetbuien’ per week
 • Je zult geen honger hebben
 • Het is geschikt voor iedere levensstijl
 • Het is gemakkelijk vol te houden
 • De recepten zijn simpel en door iedereen te maken

Ervaring met het Dukan Gezondevoeding Dieet

Heb jij ervaring met het Dukan Dieet? Geef dan hier jouw mening of lees hier de reacties van anderen.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringGratis Fit For Me Voedingstest
Eenvoudig AfvallenWeight Control
het-dukan-dieetHet Dr. Dukan dieet is een betrouwbare en goed presterend dieet. Het is een ambitieus uitgebreid programma met in totaal vier-fasen. Je leert met dit dieet niet alleen hoe je af moet vallen, maar vooral hoe je op gewicht moet blijven. Dit begint met essentieel voedsel waaronder de onmisbare en essentiële voedingsmiddelen.

3409 Reacties

 1. Aan Inneke en Anne.

  Beetje late reatie, maar eventueel ook belangrijk voor ieder ander die dit leest.

  Ik eet 140 eieren per week (20 per dag). En eieren zijn zogenaamde ‘Super Foods’. Eiwit en de eierdooier is niet slecht voor je, het is zelfs goed om het slechte cholesterol tegen te gaan.

  Ik heb regelmatig mijn cholesterol laten controleren en geloof me, ik ben zo gezond als een vis. Dus wees niet zo bang om een eitje te eten. Al die paniek omtrent eieren is reeds lang achterhaald.

  Succes met het Dukan dieet verder iedereen.

 2. Dit kookboek helpt je echt met afvallen. Ik heb het ook geprobeerd, en hier staan gezonde gerechten in die lekker zijn en middelen bevatten die ervoor zorgen dat jij snel gaat afvallen. Dit is een absolute aanrader!!! En het is nu ook in de aanbieding.

 3. Hi, mag je de haverzemelenkoeken eten in de aanvalsfase?
  Geef er iemand ervaring met dukan dieet boek 2 the 7 steps? Ik heb die gekocht mr nog niet begonnen.
  Bestaat die in nederlands ook?
  Bij aanvalsfase mag je ook tomaatsaus eten om spaghetti te maken?
  En hoe maak je soep? Nu het winter wordt verlang ik achter soep, gaat dat met de aanvalsfase? Of niet?
  V
  Mvg

 4. mag je tijdens de aanvalsfase ook konjac noedels eten van slimfast?
  ik heb de boek gekocht en vraaf me af of je de aanvalsfase langer mag doen en of het resulaat oplevert om het langer te doen?
  ik doe wel buikoefeingen en sport want ik moet revalideren in het ziekenhuis na een zware ziekte?
  kan er iemand mij helpen met deze vragen?

 5. Dank je wel Helina,

  Ik heb volgehouden en ben bij 61,8 gestopt met fase twee. Kreeg de dag erna buikgriep en weeg nu 60,3 dus dit is niet mijn bedoeling. Mijn streven was 62kg.
  Duurde zes dagen en ik at amper en helaas geen haverzemelen enz maar ik hoop maandag met fase 3 te kunnen starten.
  Ben nu drie maanden verder en heb bereikt wat ik wil. Nu vasthouden.
  De yoghurtsaus / yofresh van Calve ben ik toch blijven gebruiken en de laatste weken ook een theelepel olijfolie bij t bakken. Toen kon ik beter naar toilet.

 6. Hoi,

  Sinds 3juni ben ik begonnen met het Dukan dieet. Echter ondervind ik een aantal problemen, wellicht hebben meer mensen hier last van. In totaal ben ik in bijna 4weken dat ik bezig ben 4.2 kilo kwijt, ik ga dus niet zo erg hard maar dat vind ik niet zo erg. Ik kan echter sinds ik ben begonnen niet meer vanzelf naar de w.c. Heb al van alles geprobeerd. Nu neem ik 1x per week een laxeertabletje want na 1 week begin ik krampen te krijgen en ga ik stagneren omdat ik niet naar de wc ga. Maar die laxeertabletjes schijn je niet voor lange tijd te mogen gebruiken want dat zorgt ervoor dat je darmen oplanger termijn niet meer uitzichzelf gaan werken. Ondanks dat ik wel elke dag loop voel ik ook vaak heel moe en uitgeput. Heeft er iemand nog meer hier last van en wat kan je hier aan doen?
  Ik wil het heel graag volhouden tot het einde, alvast bedankt voor een reactie!

  • Ik volg het dieet niet maar als je pu-erh thee drinkt(2 x per dag een kopje)moet je echt wel naar de wc.je kunt t bij t kruidvat kopen of bij de tuinen,die hebben verschillende smaken.ik heb die van t kruidvat en helpt bij mij erg goed.succes.

 7. Ik ben nu 33 dagen bezig en in de aanvalsfase verloor ik 3,5 kilo en nu ben ik dus al 28 dagen in fase twee en ben pas 1 kilo kwijt dus het motiveert niet echt. Ik hou me aan alles en heb niet gezondigd en beweeg dagelijks ( heb n hondje van 2 jaar). Heb geen snoep, brood, drank of zo in huis en eet ook echt alleen maar kip-, kalkoen en rundvlees; soms vis ( tonijn, krab, makreek, haring, rolmops) en elke dag magere kwark of magere yoghurt en 4 eieren per week en van groente bak ik tomaat bij t vlees en champignons en paprika. Eet sla met yoghurtsaus en komkommer en broccoli en sperzieboontjes . Ook drink ik 1,5 liter water per dag en thee en koffie.
  Ben teleurgesteld en geef het nog 10 dagen om eens meer gewicht te verliezen.

  • Hoi Kelly,

   Je lichaam is duidelijk aan het protesteren. Zelf ervaar ik ook dat mijn lichaam er alles aan doet om geen calorieën te verliezen. Wat belangrijk is, is om vooral niet te weinig te eten. Yoghurtsaus eigen gemaakt? Andere bevatten toch veel vet. Zelf bereid ik mijn vlees en vis in een pappilotje in de oven met kruiden en verkruimelt stukje bouillon, op groente dagen doe ik er groente bij. Zo hoef ik geen vet te gebruiken bij de bereiding. Alleen mijn haverzemelen pannekoekjes bak ik in een pan die ik met een paar druppeltje olie invet. Ook drink ik 2liter water overdag zodat ik s’avonds niet meer zo veel hoef te drinken, hierdoor ben ik tegen de ochtend als ik ga wegen ook bijna al mijn vocht kwijt. Ik heb vaak dat ik dagen stagneer. Heel veel succes, weet zeker dat het je gaat lukken. Zolang er niks bij komt en je heel geleidelijk afvalt bereik je uiteindelijk wel je doel.

 8. Hey Ineke,
  Als je enkel of regelmatig enkel het eiwit eet zonder de dooier is er geen gevaar. De cholesterol zit em in de dooier.
  Groetjes
  Anne

 9. Hallo

  Mijn cholesterol is wat hoog dus mag dan niet veel eieren eten , in jullie dieet worden veel eieren gebruikt , is er ook een vervanger voor eieren ?

  Gr Ineke

 10. Goeiedag,

  Ik ben afgelopen maandag begonnen,
  dus op 4 mei.
  Ik ben nu aan mijn 4e dag aanvalsfase bezig.
  En ik moet dat na vandaag nog 2 dagen doen.
  Dus zondag begin ik met groente erbij.
  Ik ben in drie dagen 1.8 kilo afgevallen.
  Ik weeg nu 89.4 kilo, en ik wil naar 68 kilo.
  Ik vraag mij af wat de meeste doen in de 2e fase.
  Om de dag groente, of 5 om 5?
  Ik twijfel namelijk nog steeds wat ik zal doen…

  • Ik doe zelf om de 2 dagen. Ivm restjes vind ik dit makkelijker. Vind het makkelijk vol te houden zo. 5 om 5 vind ik zwaar. Succes!

  • Je kan het best het Dukandieet strikt volgen. Dit schrijft voor dat je de ene dag puur proteine en de andere dag proteine + groenten mag eten. Hou je hier aan, want 5 dagen enkel proteine aan een stuk is niet echt gezond. Ik ben 1 december begonnen en ben nu op mijn streefgewicht (- 23 kg), en kan dus overschakelen naar fase 3. Ik heb me strikt aan het dieet gehouden en moet zeggen dat dit niet zo enorm moeilijk was. Het is natuurlijk een dieet, voedingsgewoonten moeten worden aangepast.

  • Bedankt voor de reacties dames!
   @Jo wat betreft mij aan het dieet houden,
   ik ben absoluut niet anders van plan!
   Maar in mijn boek staat, dat je of om en om doet, of 5 om 5, dat heb ik dus niet zelf verzonnen….
   Vandaar dat ik vroeg wat de ervaringen daarmee zijn….

 11. Hallo, ben dag van en nog maar 700gr afgevallen.
  Hou me strikt aan alles en doe ook nog aan sport, fiets elke dag naar het werk , enkel 19 km.
  eet s’morgens magere yoghurt met haverzemelen en de rest eiwitten, s’namiddags eet ik wel 1pojte griekse yoghurt met zoetstof tagatess, want moet ook nog met de fiets naar huis.
  Wat doe ik verkeerd????

  • Hey Anja,

   Gaat het ondertussen al wat vlotter?
   Die Griekse yoghurt is die ook 0 % vet?
   Nog veel succes en hou vol!

   Anne

 12. Ben mijn vijfde dag bezig van het Dukan dieet en nog maar 700 gr afgevallen, hou me ook strikt aan de richtlijnen, zit bijna elke dag op mijn fiets naar het werk, enkel 19 km dus …….. begrijp niet dat ik niet afval.

 13. Hallo,
  Maandag 27/4/2015 begonnen (3,2 kg) afgevallen.
  Vandaag eerste dag van fase 2, ben benieuwd voor het resultaat na week 1.
  Tot hiertoe ben ik zeer tevreden .

 14. Hallo,
  ik begin samen met mijn vader vanaf volgende week aan het Dunkan Dieet.
  Er is ons wel één ding nog niet helemaal duidelijk.
  In de eerste fase wordt er duidelijk gezegd wat je mag drinken.
  voor de volgende fases wordt er over drank niet meer gesproken.
  Kan iemand ons helpen en ons expliciet vertellen wat je in de 2de en 3de fase mag drinken?

  Groetjes

 15. brood, en gewoon aardappelen en vlees met groenten,
  is het dukandieet niet gevaarlijk voor je nieren en lever, heb al veel negatieve kritiek gehoord daarover
  gr

 16. hallo,
  vraagje over dukandieet, is het na een tijdje niet slecht voor je nieren en lever, graag antwoord van een geschoolde dokter
  gr
  muriel

 17. hoi, er zijn allemaal dingen die je zelf kan bakken, ik ben hier niet zo goed in.
  er zijn heel veel recepten te vinden en ook dagboekjes van mensen die het dieet volgen. hele leuke site en je word daar goed geadviseerd.

  gr. monique

 18. hoi, ik ben Monique en ik volg dukan nu vanaf 5 januari. ben nu ongeveer 7 kg kwijt, had meer kunnen zijn maar een paar terugvalletjes gehad. het gaat nu weer heel goed.
  arzu en nastasia hoe gaat het dieet bij jullie, ben wel benieuwd wat jullie op een dag eten.

  hier een dagmenu van mij:
  ontbijt: yoghurt met zijden tofu en tarwezemelen
  tussen: surimisticks, magere melk met koffie
  middag: gebakken zalmreepjes, kwark
  tussen: kalkoenfilet, magere melk met koffie
  avond: kippebillen (zonder vel) kwark

  3 dukankoekjes (haverzemelen)

  dit is dus een eiwitdag

 19. Hoi allemaal:,

  Ik ben op 4 januari (78 kilo) begonnen en na 6 dagen attack fase en 5 om 5 dagen proteine/proteine groente. Het gaat supergoed! Ben al bijna 5 kilo (74,3 kilo) afgevallen en merk het al met mn broeken! Volgens de uitslagen van de dukantest moet ik door met fase 2 dieet tot 15 mei. Dat is precies mn verjaardag

 20. Dukan schijnt zijn programma aangepast te hebben en heeft hier in maart vorig jaar een boek over geschreven. Dit boek is voorzover mij bekend nog niet in het Nederlands vertaald en is op dit moment ook niet in zijn shop in het Frans te verkrijgen. Heeft er iemand informatie?

 21. Waar vind ik in godsnaam de verschillende aroma’s. Via de officiële site zijn ze telkens niet beschikbaar. Zijn deze ergens in België te verkrijgen evenals de konjak noedels?
  Bedankt bij voorbaat

 22. Ik ben op 6 maand tijd 37 kg verloren met Dukan. Ik kan het alleen maar aanbevelen aan iedereen. Wel heel belangrijk vind ik is dat je opnieuw aan sport begint te doen. Ik loop zonder problemen 10km. Ik zit nu in mijn 3de fase en dit lukt vrij aardig. Als er iemand tips wil aarzel dan niet om mij te contacteren. Groeten, Johan

  • Hallo Johan wat knap van je ik ben heel benieuwd naar tips van jou ik ben 20 kilo afgevallen op eigen kracht maar ik moet nog 23 kilo kwijt en wil het gaan doen met dukan dieet.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in