Het ETE Bord van Annet Bruil

Mijn naam is Annet Bruil, ‘De Maatschappij Ontwerper’, en ik ben bezig met het ontwerp van een bord genaamd ‘ETE’. ETE is het Afrikaanse woord voor Eten en het bord helpt mensen bij het maken van verstandige keuzes tijdens het avondeten. In dit artikel vertel ik je meer etefoto over het ETE ontwerp. Ik ben erg benieuwd wat jullie van ETE vinden? Jullie zouden me erg helpen door het invullen van deze enquete.

Bewust en Gezond eten

Door middel van mijn ontwerpen probeert ik maatschappelijk relevante problemen positief te beïnvloeden. Met het bord ETE probeer ik bij te dragen aan twee werelden:

1) De Westerse wereld waar overgewicht een steeds groter probleem wordt.
2) De 3e wereld waar veel mensen niet genoeg inkomen hebben voor het kopen van gezond eten.

ETE maakt mensen in de Westerse wereld bewust van gezond eten; hoeveel heeft een mens nodig? Hoe ziet 200 gram groente er eigenlijk uit? Hoeveel plaats neemt dit in? Daarnaast heeft de Maatschappij Ontwerper het idee om het bord in een derde wereld land te laten produceren om zo bij te dragen aan het genereren van werk en inkomen aldaar.

Hoe ziet het ETE bord eruit?

ETE stimuleert gezond eetgedrag doordat het mensen laat zien hoeveel ruimte 200 gram groente inneemt, 200 gram aardappels of 150 gram pasta of rijst en 100 gram vlees. Wanneer je een pastamaaltijd eet en dus een saus hebt waarin vlees en groente gemixt is, is het ETE bord ook te gebruiken, dan geeft het je de ruimte om saus op te scheppen, pasta en een salade. ETE is ook te gebruiken voor oosterse rijstmaaltijden. Dan geeft het bord ruimte voor rijst, een groente/vlees mix en een salade.

ete-bord

ETE is gemaakt van keramiek en de kleuren van de lijnen op het bord geven aan waar je welk eten neer kunt leggen. Er zal altijd een vakje leegblijven, dit is bedoeld om je de ruimte op je bord te geven zodat je nog kunt schuiven met je eten. ETE geeft het advies van het Voedingscentrum visueel weer en maakt het daardoor makkelijk om een gezond eetpatroon te behouden.

Momenteel bestaat er een prototype van het ETE bord en ben ik mogelijkheden voor productie in Azië aan het onderzoeken. Het bord is in het verleden getest maar ik ben nog steeds benieuwd wat jullie van het bord vinden.

Zouden jullie het gebruiken? Willen jullie veranderingen? Welke informatie wil je graag uit het ETE bord halen? Mijn idee is om te beginnen met het bord en wellicht later uit te breiden naar een bord en een app die de gebruiker meer mogelijkheden en uitleg geeft.

Doe mee aan de ETE Enquete enquete

Ik ben erg benieuwd wat jullie van het bord ETE vinden? Jullie zouden me erg helpen door het invullen van deze enquete. Klik op de knop aan de rechterkant om de enquete te starten.

Wanneer ik ETE daadwerkelijk ga produceren, zal ik twee borden onder de respondenten verloten!

Ik hoor graag jullie mening.

Annet Bruil

2 Reacties

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in