Home Dieet Categorie Eetgewoonten Het Fruiteters Dieet

Het Fruiteters Dieet

Afvallen met 3000 Kcal per dag

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je nooit dieren in het wild ziet met overgewicht?  Heb je wel eens gehoord van leeuwen of olifanten met een te hoog cholesterolgehalte of diabetes? Vraag je wel eens af hoe het komt dat de westerse mens steeds zieker, dikker en ongezonder lijkt te worden, ondanks dat de voedingsmiddelen en farmaceutische industrie steeds meer geavanceerde voedingsmiddelen, geneesmiddelen en met vitaminen en mineralen versterkte producten verkopen?

Wij, de Fruiteters, waren ook dik en ongezond. We hadden het idee dat we alle diëten die bestaan al eens hadden geprobeerd, totdat we een paar jaar geleden in aanraking kwamen met het boek ‘The 80/10/10 Diet’ van Dr. Douglas Graham en de principes van de “Natural Hygiene” stroming. Sindsdien zijn we fit, gezond en slank en zien er beter uit dan ooit. Zonder honger of het gevoel dat we onszelf tekort doen! Hoe dit kan?

Net zoals dieren in het wild precies eten wat de natuur ze voorschrijft, hebben ook mensen een natuurlijk dieet. Helaas hebben we onszelf de afgelopen 10.000 jaar aangeleerd voedsel te eten dat eigenlijk niet voor menselijke consumptie geschikt is. We maken het eetbaar door het te kruiden, te koken of te bakken en suiker en zout toe te voegen. Helaas zijn wij mensen hierdoor nu zelfs ongezonder (en dikker!) dan zo’n 10,000 jaar geleden!

De aller slechtste manier om af te slanken is om minder te gaan eten. Hoewel dit in eerste instantie vaak goed lijkt te lukken, eindigt dit er meestal in dat je dikker wordt dan voorheen. Doordat je te weinig eet, bouw je tekorten op waardoor je vraatzuchtig kan worden. Een ander vervelend effect is, dat je lichaam in tijden van honger leert om steeds efficiënter met eten om te gaan, zodat je steeds minder moet eten om niet aan te komen. Te weinig eten leidt ook tot minder energie, te weinig voedingsstoffen en depressies.

De allerbeste manier om af te vallen daarentegen is om rekening te houden met onze fysiologie. Hoewel we de afgelopen 50.000 jaar zijn uitgewaaierd over alle windstreken van de planeet, blijft de mens namelijk gewoon een tropische aap. Dus stel dat je 100.000 jaar geleden op een onbewoond tropisch eiland terecht zou komen, zonder speer of boog of andere technologie, wat zou je dan eten? Veel bananen, mango’s en ananassen, groenten, en wat zaden en noten.

Aangezien het zo’n 50.000 tot 500.000 jaar duurt voordat een evolutionaire verandering doorzet,  zou je nu dus nog net zo moeten eten als op dat tropische eiland wil je gezond en slank blijven. En eigenlijk wist je dat wel, want dat vertelde je moeder je altijd al: ‘an apple a day keeps the doctor away!’

Nu aten onze voorvaderen in de tropen niet één appeltje per dag, maar gigantische hoeveelheden fruit, net zoals onze neven de apen nog doen. De truc om permanent slank te blijven is om gewoon het beproefde recept van Moeder Natuur te volgen. Ons lichaam is namelijk ingesteld op de lagere caloriedichtheid (calorieën per hap) van fruit en groente. We moeten meer volume eten om dezelfde hoeveelheid calorieën binnen te krijgen, daarom is het onmogelijk om teveel te eten. Onze maag zit sneller vol.

Verder voelen we ons pas verzadigd als we eenvoudige suikers in onze bloedstroom hebben. Al het eten wat we binnen krijgen (koolhydraten, proteïnen en vet) moet eerst worden omgezet in eenvoudige suikers, wat nogal wat tijd in beslag kan nemen. Maar suikers in fruit worden direct opgenomen in de bloedstroom. Daarom moeten mensen vaak, zelfs nadat ze al een heleboel hebben gegeten, ook nog een zoet toetje eten om hun honger te stillen.

Met bovenstaande als basis, komen we tot de volgende uitgangspunten van het Fruiteters dieet:

1) Eet dat voedsel waar de mens evolutionair en biologisch op is aangepast : Heel veel fruit, groente en wat noten en zaden. Ongekookt. Geen granen, vlees, eieren of melkproducten.

2) Eet meer in plaats van minder. In principe 3000 Kcal per dag of meer. Dit is eenvoudig gezegd het eetplan van De Fruiteters.

We hebben op deze manier zelf heel snel ons optimaal gewicht bereikt en enorme transformaties bij andere mensen gezien! Mensen verliezen letterlijk tientallen kilo’s (zonder loshangend vel over te houden) en genezen soms hele nare ziekten. Ook wordt dit dieet steeds vaker door (top-) sporters gebruikt om hun sportieve prestaties te verbeteren!

Meer weten? Kijk op onze website: www.defruiteters.nl

4 Reacties

 1. Wat betreft het eten van veel fruit, groente en noten/ zaden geef ik jullie gelijk. Echter zijn bouillons van botten en zo nu en dan een stukje vette vis onmisbaar voor de mens. Ook aten de mensen duizenden jaren geleden ook al sporadisch vlees, en vaker dronken zij bouillons. Hier zitten belangrijke mineralen in en tevens vitamine a en d. Het zelfde geldt voor eieren die makkelijk te verteren zijn.
  Goede vetten uit de bouillons helpen de darmwand genezen en de toxines uit de vetten in ons lichaam af te voeren. Ik zou dus pleiten voor een combinatie van goede dierlijke vetten, eieren veel groenten, zure fruit zoals als bessen en in mindere mate zoete fruit, noten en zaden. Granen en graansoorten zou ik helemaal weglaten.
  Uiteraard is het zeer belangrijk geen bewerkte voedingsmiddelen te eten en geen suiker.

  • Een gezond mens baart een gezond kind. Wanneer een gezond mens vanaf zijn geboorte alleen maar (onbespoten) fruit en groente eet dan blijft hij/zij gezond. Het gebit van een mens toont aan dat wij absoluut geen vlees-eters zijn. Vlees-etende dieren hebben slachttanden. Hiermee slacht hij/zij het dier en eet het rauw. Vlees-etende dieren hebben ook hele korte darmen waardoor het voedsel veel sneller verteert. Dit moet tenslotte ook want vlees heeft een snelle rottingsproces. Een mens daarentegen heeft veel langere darmen wat weer aantoont dat een mens geen vlees dient te eten. Wanneer men vlees eet dan rot het als het ware in onze darmen. Een mens heeft een aantal maaltijden in zijn/haar darmen zitten. Dit geeft aan datgene wat je eet er pas na enkele dagen als ontlasting eruit komt. Een mens dient gewoon te eten wat moeder natuur heeft bepaald. De eerste mensen op aarde plukte de vruchten van de bomen, de groenten van de grond en dronken water. Als men gezond wilt blijven of weer wilt worden laat dan vlees en de geraffineerde suikerproducten staan en eet zo veel als je wilt onbespoten fruit en groente en een handvol ongezouten en ongebrande/onbewerkte noten (natuurlijk onbewerkt voedsel).

 2. Ben het hiermee eens en ben al bezig met deze manier van eten, leven.
  Het moeilijkste blijft toch, vrienden kennissen en omgeving die je steeds alles aanbieden en je moet elke keer zeggen nee dankje begrijpt iemand dit…. Groetjes vanuit Tallin

  • Hallo Jordy, jazeker, ze zijn vaak beledigd en kijken je aan alsof je niet goed bezig bent. Terwijl je zelf juist denkt van wel. En hen dat inzicht ook gunt. Maar ze zijn er nog niet aan toe. Het lot van de vooruitlopers. Als jij en ik straks slank, fit en gezonder zijn dan ooit, moeten zij nog beginnen. Als zij straks kanker krijgen en wij niet, weten we waarom. Soms vind ik het te lastig om nee te zeggen en neem ik toch wat aan. Maar steeds vaker merk ik een of twee dagen later dat het me minder goed gedaan heeft. Wat me vooral opvalt, is dat ik steeds beter wordt in het herkennen van gemaskeerde honger. Dat is dan eigenlijk dorst.
   Veel succes in Tallin, je bent zeker niet de enige.
   Groeten uit Drenthe, Holland.
   Wendy

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987