Het Groene Smoothie Handboek is niet zomaar een smoothie receptenboek. Smoothies zijn hot, en niet zonder reden want smoothies zijn eenvoudig te bereiden, verantwoord en lekker! Het is dan ook niet verwonderlijk dat de smoothie boeken als paddestoelen uit de grond schieten.

Mirte Kaan is afgestudeerd voedingsdeskundige en heeft diverse smoothie boeken gelezen. Ze kwam tot de schokkende conclusie dat er veel foutief advies gegeven wordt over smoothies. Een veelgemaakte fout is dat er lukraak groenten, fruit en andere ingrediënten zoals superfood in een blender of slow juicer worden gegooid om een smoothie te bereiden. Ondoordacht samenvoegen van ingrediënten kan tot maagklachten (of erger) leiden.

Groene Smoothie Recepten

Op basis van wetenschappelijk bewezen onderzoeken Hebben Mirthe en Jerry Hét Groene Smoothie Handboek geschreven. In dit handboek vind je meer dan 40 groene smoothie recepten die stuk voor stuk een gezonde basis hebben. De recepten zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

 • Maaltijdvervangende Smoothies
 • Smoothies voor de lekkerbek
 • Beauty Smoohties
 • Smoothies voor de echte sporter

Naar aanleiding van je doel kun je smoothie recepten uit deze categorieën bereiden en naar hartelust combineren. Vooral beginners zullen in eerste instantie moeten wennen aan de smaak van groene smoothies. Het groene smoothie handboek heeft hier een goede oplossing voor gevonden. Op basis van je smaak kun je de samenstelling van de smoothie recepten opbouwen van beginner, via gevorderde naar expert. Op deze manier kun je op een prettige manier kennismaken met de smaak van groene smoothies.

Voorbeeld Smoothie Recept

Om een indruk te krijgen van de recepten die je in het boek kunt vinden wil ik mijn favoriete smoothie recept met je delen. De Morning Mojito is een perfecte smoothie om de dag mee te beginnen.

Dit heb je nodig

 • 75 g sla
 • 75 g komkommer
 • 75 ml limoensap
 • paar takjes verse munt
 • 1 el kokosolie
 • water naar behoefte

En zo maak je hem klaar

Smelt de kokosolie voor het blenden, zodat deze beter zal mengen met de rest van de ingrediënten. Doe de sla, de komkommer, kokosolie en een scheut water in de blender. Blenden tot er een egale massa ontstaat. Voeg meer water toe als de smoothie nog te dik is.

Voor meer voorbeelden kun je Het Groene Smoothie Handboek downloaden.

Waarom zijn Groene Smoothies gezond?

Met name groene smoothies zijn enorm populair. De reden hiervan is dat deze smoothies voornamelijk groene bladgroenten bevatten. Deze zitten vol eiwitten, antioxidanten, vezels, vitaminen en mineralen. Zie het drinken van groene smoothies als een kleine thuis-detox-kuur. Je voelt je fitter, energieker en gezonder wanneer je elke dag een groene smoothie drinkt. Het is dé manier om meer groente binnen te krijgen en eventueel direct een portie fruit!

Inhoud van Het Groene Smoothie Handboek

Naast de recepten krijg je advies en antwoorden op de meest gestelde vragen over smoothies zoals:

 • Wat is een goede blender?
 • Afvallen met smoothies
 • Bewaartips voor smoothies
 • Geschikte en ongeschikte producten voor smoothies
 • FODMAP (PDS) en Smoothies
 • Voedingsstoffen

Nadat je Het Groene Smoothie Handboek hebt aangeschaft kun je het meteen downloaden. In het E-book wordt uitgelegd waarom een groene smoothie gezond is, en ook juist níet gezond kan zijn bij het verkeerd gebruiken ervan. Alle vragen die je hebt over groene smoothies worden behandeld.

Ledengedeelte smoothies

Een mooie toevoeging is het ledengedeelte van Hét Groene Smoothie Handboek. Naast het downloaden van het handboek, kun je hier vragen stellen aan Mirthe. Tevens worden er regelmatig nieuwe recepten geplaatst die je gratis kunt downloaden.

Wat kost het?

Het Groene Smoothie Handboek kost slechts 27 euro. Dit is een prima prijs voor dit unieke, digitale Smoothie Handboek. Het boek oogt zeer professioneel en je kunt zien dat er veel er is aandacht is besteed aan de details. De recepten zijn goed onderbouwd en geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Mirthe en Jerry leggen op een duidelijke en persoonlijke wijze de verschillende aspecten van  uit. Meer informatie en bestellen kan via deze pagina.

100% geld terug garantie

De auteurs zijn overtuigd van de kracht van hun programma en geven een 14 dagen geld terug garantie. Dit betekent dat je Het Groene Smoothie Handboek risicoloos kunt proberen. Ben je toch niet tevreden, stuur dan even een e-mail en het bedrag wordt de volgende dag teruggestort.

Mijn eindoordeel

Nadat ik Het Groene Smoothie Handboek heb bestudeerd kan ik concluderen dat het waardevolle informatie bevat voor iedereen die niet op zoek is naar het zoveelste smoothie boek, maar serieus aan de slag wil met groene smoothies. De informatie uit het boek is goed onderbouwd met de juiste professionele kennis.

Erg goed dus! De kwaliteit van Het Groene Smoothie Handboek  is uitstekend. Zeer duidelijk wordt alles met betrekking tot groene smoothies uitgelegd. Een pluspunt is dat de recepten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Wil je afvallen, heb je behoefte aan meer energie, of heb je last van darmklachten? Dit boek bevat waardevolle informatie voor iedereen.

Gezonde Groeten,

sanne

[thrive_leads id=’45959′]
RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringAfvallen? Dit moet je doen!
Eenvoudig AfvallenVoedingssupplementen, noodzaak of hype?
het-groene-smoothie-handboekDe kwaliteit van Het Groene Smoothie Handboek is uitstekend. Zeer duidelijk wordt alles met betrekking tot groene smoothies uitgelegd. Een pluspunt is dat de recepten zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Wil je afvallen, heb je behoefte aan meer energie, of heb je last van darmklachten? Dit boek bevat waardevolle informatie voor iedereen.

11 Reacties

 1. Ik koos voor de halve avocado en spinazie jonge scheuten en paksoi
  (boerenkool is aan mij niet besteed )
  Lekker, maar ik heb er wel Maggi smaakverfijner aan toegevoegd.
  De hoeveelheid is wel te veel voor één persoon.
  Kan ik de helft 24 uur bewaren in de frigo?

 2. Hallo Mirthe,
  Ik woon in Portugal en kan hier veel producten die nodig zijn om gewicht te verliezen niet kopen. Bijvoorbeeld spinazie, boerenkool, amandelolie/melk, walnotenolie, sesamzaad olie, kokosnoot olie, lijnzaadolie. Het enige wat hier volop te koop is is olijfolie.
  Heb jij een alternatief voor de groentes. Vooral de boerenkool, jij zet dan dat je ook ipv boerenkool spinazie kan gebruiken of sla. Hier heb je alleen ijsbergsla en een soort sla dat op lichte andijvie lijkt.
  Ik kijk uit naar jouw reacctie

 3. Ik vind het geweldig die recepten ben net met smoothies begonnen dus is nog
  wat zoeken wat ik het beste kan gebruiken en zo wordt het voor mij wat
  minder zoek werk heel erg bedankt

 4. Graag wil ik meedoen met de 14 dagen groene smoothie challenge. Helaas zie ik deze mail vandaag pas op mijn werk en hoop dat er een mogelijkheid is voor mij om mee te doen. Vanwege financiële problemen( faillissement van bedrijf van mijn man) kan ik het groene smoothie boek niet kopen. Vanwege de stress die het faillissement met zich meebrengt ben ik de afgelopen maanden 5 kilo aangekomen en deze wil ik er heel graag op een gezonde manier weer afkrijgen. Ik denk dat het ook te maken heeft met heel weinig slapen waardoor het slaaphormoon niet meer aangemaakt wordt. Jouw 14 daagse methode spreekt me erg aan en ik hoop dat ik weer op een gezond spoor kan komen door het eten van gezonde smoothies en dit zijn weerslag heeft op mijn algehele conditie. Is het mogelijk dat ik mee kan doen?
  Hoor het graag van je.

  Hartelijke groeten,

  Margo

 5. Hallo Mirthe.
  Jouw boek héb ik besteld en er staat veel info in.uiteraard heb ik 2 smoothies gemaakt die met groenten rucola en noten was voor een 1e keer even wennen. En met fruit en yoghurt een soort yoki drink máár veel lekkerder.
  Vr groet
  Ella

 6. Beste Mirte,

  Graag wil ik meedoen met de 14 dagen groene smoothie challenge. Helaas zie ik deze mail vandaag pas op mijn werk en hoop dat er een mogelijkheid is voor mij om mee te doen. Vanwege financiële problemen( faillissement van bedrijf van mijn man) kan ik het groene smoothie boek niet kopen. Vanwege de stress die het faillissement met zich meebrengt ben ik de afgelopen maanden 5 kilo aangekomen en deze wil ik er heel graag op een gezonde manier weer afkrijgen. Ik denk dat het ook te maken heeft met heel weinig slapen waardoor het slaaphormoon niet meer aangemaakt wordt. Jouw 14 daagse methode spreekt me erg aan en ik hoop dat ik weer op een gezond spoor kan komen door het eten van gezonde smoothies en dit zijn weerslag heeft op mijn algehele conditie. Is het mogelijk dat ik mee kan doen?
  Hoor het graag van je.

  Hartelijke groeten,

  Marga

 7. wat leuk zo’n boek, kan het me niet veroorloven..maar eerlijk gezegd..doe ik dus wel van alles door elkaar om aan mijn groente te komen (700 gram per dag)…

 8. Ik wil heel graag een paar kilo afvallen.
  Op dit moment weeg ik 90 kilo en zou graag naar de 80 willen. Het liefst natuurlijk naar de 70 maar dat zou op dit moment niet reëel zijn.
  Iedere kilo die ik afval is mee genomen.
  Na zware hormoonbehandelingen zijn de kilo’s eraan gevlogen ook omdat het emotioneel erg heftig was en ik troost zocht in zoetigheid.
  Het is me zelf al gelukt om flink wat kilo’s te verliezen maar blijf nu een beetje hangen..Ik hoop met jullie hulp weer een start te kunnen maken.
  Groetjes brenda

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in