Het Hongerige Brein van Dr. Frank is een nieuwe bestseller van de Twentse arts die landelijk bekend werd door de Dr. Frank afslankmethode. Met de website EenKiloPerWeek heeft hij miljoenen Nederlanders succesvol online afslank begeleiding  gegeven. Nadat van Berkum in 2012 uit dit commerciële project is gestapt heeft hij zijn praktijk in Twente nieuw leven in geblazen. Hier helpt hij duizenden patiënten in hun strijd tegen overgewicht.  Na het vertrek van Dr. Frank ging het snel bergafwaarts met het EenKiloPerWeek. Inmiddels is de naam van de website veranderd in Afvallen met Nederland. Het Afvallen met Nederland dieetprogramma is gedeeltelijk gebaseerd op de filosofie van het Dr. Frank dieet. hongerige-brein

Dr. Frank van Berkum (1956) is een deskundige op het gebied van dieet, voeding, overgewicht en gezondheid. Zijn bestseller Gezond slank met Dr. Frank was een bestseller in 2010. Het gevaar van aankomen ligt volgens Dr. Frank in de verleidingen die dagelijks op de loer liggen. In zijn nieuwe boek legt hij het verband tussen psychologie en voeding. “Door middel van de juiste mindset kun je eenvoudig afvallen”, aldus Frank van Berkum.

Een dieet is niet gemakkelijk vol te houden en de kans is groot dat je jezelf toch weer verleiden. Je bent moe en hebt iets ‘gezondigd’ voor dat je het door had of je motivatie verdwijnt omdat je te weinig resultaat boekt. Afvallen is moeilijk. Maar afvallen valt te leren. Net als je voor een auto een rijbewijs nodig hebt, heb je voor een dieet een ‘afvalbewijs’ nodig. In zijn nieuwe boek Het Hongerige Brein leert Dr. Frank je hoe je kan afvallen. Het Hongerige Brein is geen dieetboek, maar een cursus hoe je moet afvallen. Welk dieet je ook kiest, van Berkum helpt het je succesvol uit te voeren!

Afvallen onder begeleiding

Het boek begeleid je stap voor stap naar een gezonder gewicht. Dr Frank is ervan overtuigd dat een dieet essentieel is als je graag wil afvallen, maar je streefgewicht bereiken doe je uiteindelijk in je hoofd. Je kunt geen enkel dieet volhouden als je mentaal niet goed hebt voorbereid. Deze theorie zien we ook terug in het Mentale Dieet Plan. Het Hongerige Brein leert je hoe je valkuilen kunt omzeilen en je eigen zwakheden omvormt tot krachtige instrumenten om af te vallen.

Afvallen doe je met je brein

“Het boek concentreert zich dus op  je brein”, verteld Frank van Berkum. “Want pas als je zelf begrijpt waarom je teveel eet en te weinig beweegt, kan je er wat aan doen. Daarom bespreek ik eerst hoe je brein werkt. Ik verdeel het brein in twee delen: het oerbrein en het mensenbrein. In dat  mensenbrein worden beslissingen genomen. Daar worden oerdriften zoals honger vertaald naar eetmomenten. Je zult zien hoe boeiend het is om iets meer van die hersenfuncties af te weten”. Aldus Dr. Frank

Afvalpogingen kunnen falen. Het dieet is te moeilijk, je hebt honger of boekt niet genoeg resultaat. En dat is niet zo gek, want afvallen moet je leren: je moet oefenen, moeilijke momenten overwinnen en de juiste strategie kennen. Afvallen doe je namelijk met je hoofd. Het hongerige brein is daarom geen dieet, maar jouw persoonlijke afvalcoach. Welk dieet je ook kiest, Dr. Frank helpt je het succesvol uit te voeren. Zijn slimme trucs, effectieve strategieën en zalige recepten maken afvallen lekker en leuk, zodat overtollige kilo’s nu eens en voor altijd verdwijnen.

Wat maakt Het Hongerige Brein bijzonder?

In de dieetlijst van vetvrij.com staan honderden diëten, wat zijn de verschillen en wat is een gezond en goed dieet voor jou? Dr. Frank zet ze in zijn boek op een rijtje en vertel je welke wetenschappelijke bewijzen er aan ten grondslag liggen. Als dokter kon hij het niet laten om toch even stil te staan bij alle ziekten en aandoeningen die worden veroorzaakt door overgewicht. Misschien niet het vrolijkste hoofdstuk uit mijn boek, maar wel een finale waarschuwing, want door een paar kilo’s af te vallen kan je een hoop medische ellende voorkomen!

Voor wie is Het Hongerige Brein?

Geef antwoord op de drie onderstaande vragen en ontdek of Het Hongerige Brein geschikt is voor je.

1. Je hebt alle diëten al geprobeerd.
2. Je neemt je regelmatig voor om op dieet te gaan.
3. Je bent een echte jojo’er.

Kun je twee of meer vragen met JA beantwoorden? Dan is Het Hongerige Brein echt iets voor jou.

De reden dat de meeste afvalpogingen niet slagen ligt in het feit dat het dieet is te moeilijk is, je honger hebt, of het resultaat achterwege blijft. En dat is niet zo gek, want afvallen moet je leren: je moet oefenen, moeilijke momenten overwinnen en de juiste strategie kennen.

Conclusie

Het boek onderscheidt zich in van de dieetgoeroes die je willen doen geloven dat alleen hun strategie werkt. Het heeft een wetenschappelijke basis en belooft geen gouden bergen. Is het voor jou herkenbaar dat de meeste afvalpogingen falen? Vind je het moeilijk om een dieet vol te houden? Heb je vaak honger of ben je niet tevreden over het resultaat? Dan is Het Hongerige Brein echt iets voor jou!

Gezonde groeten,

sanne

 

 

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Persoonlijke Dieet ErvaringEffectief Afvallen Training Tips
Eenvoudig AfvallenNuvaGenic Afslankpillen
het-hongerige-breinVind je het moeilijk om een dieet vol te houden? Heb je vaak honger of ben je niet tevreden over het resultaat? Dan is Het Hongerige Brein echt iets voor jou!

4 Reacties

 1. Ben nu een paar dagen bezig met het Dr.Frank dieet,maar het valt me op dat er helemaal geen fruit gegeten wordt.En dat is net iets waar ik gek op ben!

 2. Lekker en gezond eten: dat willen we allemaal. Roomboter vindt bijna iedereen lekkerder dan dieetmargarine. Veel mensen denken dat roomboter als natuurproduct gezonder is dan een fabrieksmatig geproduceerd smeerseltje als margarine. Dat was vroeger ook zo, want toen bevatte margarine gevaarlijke transvetten. De moderne dieetmargarines zijn vrij van deze transvetten en roomboter bevat een heel klein beetje daarvan.

  De omega-6 vetten in dieetmargarines verlagen je cholesterol en worden in verband gebracht met minder hart- en vaatzieken. Dus alleen als je roomboter lekkerder vindt dan margarines is dat een uitstekend argument om voor roomboter te kiezen. Als je bezorgd bent over je gezondheid, kies dan voor dieetmargarines.

  Meer weten over wat echt gezond is? Lees de hoofdstukken 6, 7 en 8 van het Hongerige Brein.

 3. Beste mensen,

  Ontmoeten we elkaar op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht? Deze beurs is de grootste consumentenbeurs op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. Ik geef hier van 5 tot en met 8 februari dagelijks een lezing over hoe je op eigen kracht kunt afvallen en ik beantwoord al je vragen omtrent voeding en gewichtsverlies.

  SPECIALE ACTIE: Als je mijn nieuwe boek ‘Het Hongerige Brein’ nu op de website bestelt ontvang je een code voor twee gratis toegangskaarten ter waarde van 20 euro!

  Tot dan!

 4. TIP: Simpele doelen met een beloning.

  Maak doelen die je binnen een dag kunt behalen. Wil je 10 kilo afvallen, dan bereik je dat doel pas na 10 weken. Het duurt zo lang, dat de meeste mensen al afhaken. Maar kies je voor een doel dat je dagelijks kunt behalen, dan boek je iedere dag succes en dat motiveert beter!

  Vergeet jezelf niet te belonen als je een doel behaald hebt. Heb je een week lang je doel bereikt, geef jezelf dan bijvoorbeeld een tijdschrift of een ander cadeautje dat je anders niet zou kopen.

  Succesvol afvallen kan je leren. Wil je meer weten over motivatie en doelen? Lees dan hoofdstuk 5 uit het Hongerige Brein. Als je het boek bestelt op mijn website krijg je nu twee gratis kaarten ter waarde van 20 euro voor de Gezondheidsbeurs in Utrecht. Ik geef daar een lezing over succesvol afvallen.

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in