Het Hormoon Balans Dieet Ralph Moorman

Personal Coach Ralph Moorman heeft deze week zijn dieetboek ‘Het Hormoon Balans Dieet’ gepresenteerd. Ralph is bekend als personal trainer van verschillende bekende Nederlanders. Naast een uitgebalanceerd trainingsprogramma speelt het hormoonbalansprogramma een grote rol in de doelstelling van Ralph Moorman.

Het hormoonbalansdieet
Het hormoonbalansdieet
Moorman, R.

De Hormoonfactor

Het geheim hoe je onevenwichtigheden tussen  hormonen zelf kunt herkennen en hoe je de hormonen weer in balans krijgt staat beschreven in de eerste bestseller van Ir. Moorman: De Hormoonfactor. Hierin worden de vier belangrijkste pijlers van zijn programma behandeld:

 • VOEDING,
 • TRAINING,
 • STRESSBEPERKING
 • HORMOONTHERAPIE

Ralphs tweede boek Het Hormoonbalansdieet is een complete uitwerking van de eerste pijler VOEDING.

De hormoonfactor
De hormoonfactor
Ralph Moorman

Tijdens de boekpresentatie gaven verschillende BN’ers aan wat hun geheim was om op gewicht te blijven. Bekijk hier het fragment van SBS.

9 Reacties

 1. Ik heb lipoedeem . Heb 7 weken geleden liposuctie vergoed gekregen omdat ik een geval appart ben . T was nog te overzien omdat ik altijd goed op mijn eten pas en veel sport !!! Nu mag ik geen extreme sporten meer beoefenen , omdat de afvalstoffen niet goed afvoeren ???????? En heb nog een vraag heb me laten prikken op t3 maar was volgens endocrinoloog goed ?!?! Zou jij even willen kijken aub . Want je word van t jasje naar de muur gestuurd. Ik ben 158 en weeg nu 77 . T3 VRy thyroxine is 4.2. T4 VRy theroxine is 11. T3 triiodothyronine tsh is 2.4. Graag uw mening of advies. !! Alvast bedankt he. Xx dionne

 2. Ik ben al eventjes bezig met het hormoonbalans dieet en het bevalt opzich prima. Wel even wennen maar dat is logisch natuurlijk.
  Het probleem alleen is dat ik ongesteld word door de pil heen….
  iemand enig idee of dit aan het dieet ligt? hormonen? heb daar nl nooit last van gehad….

 3. Ik moet nodig afvallen. Ik ben wel 20 kilo te zwaar. Ik wil gaan beginnen en dacht aan Weight Watchers. Een vriendin attendeerde mij bijtijds erop, geen crashdieet maar dit hormoonbalansdieet van Ralph Moorman.

  Wat ik eigenlijk zo prettig vind, is begeleiding in m’n woonplaats (op de weegschaal b,v,)
  Ik moet een stok achter de deur hebben.
  Is die er rond mijn woonplaats Tilburg

 4. Sinds één week volg ik samen met mijn dochter dit dieet. Ons probleem is dat we erg moe worden en nogal duizelig,is dit normaal en gaat dit over of doen we iets niet goed? Ook vragen we ons af of we wel biologische kaas mogen eten, we vinden het dieet nogal eenzijdig. Wie kan ons advies geven?

  • HalloN,

   Misschien weet je het antwoord al: het komt w.s. door de afvalstoffen die nu vrij komen. Je moet echt voldoende kraanwaterdrinken en je hoeft ook niet “honger te lijden”. Neem tussendoor gerust 1 of 2 rijstewafels (evt. met kokosolie) .
   Februari is al even geleden: heb je volgehouden?

 5. Ik wil graag afvallen, maar weet niet zo goed hoe ik het moet aanpakken. ik wil graag een hormoondieet volgen, nu wil ik er ook graag bij sporten maar alleen zit ik met een probleem ik ben voor een half jaar terug geopereerd aan endometriose en ze hebben een stuk darm weg moeten halen. ik heb een halfjaar met een stoma gelopen dit is echter allemaal goed verlopen, de arts zegt dat ik weer alles mag doen met sporten maar ik heb nog best veel last van mijn buik en daarom ben ik bang om te sporten, wat is volgens u het beste mannier om buikspier oefeningen te doen. ik moet ongeveer 10 kilo afvallen.

  • Hoi Jessica,
   Ik las net je bericht.
   Er is maar één programma dat echt werkt en dat is het hormoonbalansdieet van NewLife.

   Succes,

   Ine

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in