Het Metabolisme Dieet Haylie Pomroy

Slank in 28 dagen

Het Metabolisme Dieetboek gaat over het herstel van je metabolisme, maar wat is dat metabolisme precies? Metabolisme is een ander woord voor stofwisseling. Het metabolisme proces bestaat uit een aantal chemische reacties die zich in de cellen van alle levende organismen voordoen. Het doel hiervan is om voedsel om te zetten in energie en brandstof, ofwel substantie. Dit is een verzamelnaam voor bloed, botten en vet.

verlies 10 kilo in 10 weken

‘verlies 10 kilo in 10 weken’ en ‘dieten door veel te eten’ Lezen we op de kaft van ‘Het Metabolisme Dieet‘. Het is een dieet van plezier, niet van ontkenning. Haylie Pomroy, de auteur van deze bestseller, stuurt je in een nieuwe richting. Ze zorgt ervoor dat je opgebrande metabolisme een nieuwe boost krijgt. Weg met de angst en ontkenning en geniet weer van je voedsel. Met het Metabolismedieet zijn de onaangename bijwerkingen van diëten overbodig en honger is uit den boze. Je schudt je metabolisme wakker op de juiste manier en werkt aan een verbeterde houding tussen spiermassa en vet. Krijg weer energie, en geniet van je lichaam.

Wat is Metabolisme?

Metabolisme of stofwisseling is een proces, en dus niet iets tastbaars. Het metabolisme proces bestaat uit een aantal chemische reacties die zich in de cellen van alle levende organisme afspelen. Ze regelen het omzetten van voedsel in energie en voorzien je lichaam van energie. Je kunt het zien als brandstof voor je lichaam.

Uithongeren

Veel mensen die graag willen afvallen, gaan zichzelf uithongeren. Dit is echter een ramp voor je lichaam, met name je spieren gaan hier kapot aan. Er komt een moment dat het hongergevoel is verdwenen, maar niet omdat je eet, maar omdat je lichaam zelf begint met het eten… Van spierweefsel. Je lichaam begint eerst aan het afbreken van speirmassa omdat het vet zal worden bewaard voor echte noodgevallen. ‘Spieren zijn vervangbaar’ is de logica van je lichaam. Je moet dus eten om af te vallen.

Metabolisme Versnellen

Je metabolisme is altijd bezig met het verbranden, opslaan of afbouwen van deze zaken. Je bent een metabolisme, want je leeft, en of te leven, te ademen, te bewegen, denken en reageren heb je energie nodig. Deze energie is afkomstig uit het voedsel dat je eet. Bij veel mensen met overgewicht is het metabolisme vertraagd. De kunt van dit dieet is om je metabolisme weer te versnellen.

Juiste Informatie

Voor je aan het metabolismedieet kunt beginnen moet je jezelf afvragen waarom jouw metabolisme is vertraagd. Je weet nu wat metabolisme is, en hoe je lichaam hiermee omgaat. Met de juiste informatie kun je het metabolisme beïnvloeden, In het boek ‘Het Metabolisme Dieet’ kun je hier alles over lezen.

De 3 Fasen

Het Metabolisme is opgebouwd uit drie afzonderlijke fasen.

 • Fase 1 – Afschudden
 • Fase 2 – Kwijtraken
 • Fase 3 – Ontkennen

De eerste fase is  maandag en dinsdag. Tijdens deze dagen eet je veel koolhydraten en fruit. De tweede fase is woensdag en donderdag. Je eet nu veel eiwitten ene groenten. De derde fase is vrijdag, zaterdag en zondag. Je kunt tijdens deze drie dagen alles uit de fase 1 en 2 eten,  aangevuld met gezonde vetten en oliën. Doordat er geen gewenning optreedt in je metabolisme, zal het sneller werken en meer verbranden. je verliest zo gewicht, maar ook daalt je slechte cholesterol en stabiliseert je bloedsuikerwaarde. je krijgt meer energie, slaapt beter en ervaart minder stress. Tot slot heb je verschillende do’s- en dont’s die je helpen om je doel te bereiken.

Metabolisme Recepten

Naast de basisregels, een duidelijke uitleg over de verschillende fasen staat er een compleet weekmenu in voor vier weken met recepten om een dagmenu samen te stellen. Door het volgen van dit weekmenu houdt je jezelf strikt aan de regels en ga je voor een optimaal resultaat.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over het Metabolisme Dieet, of heb je ervaring met deze manier van afvallen? Dan kun je een vraag stellen, of je ervaring delen. Je kunt ook de reacties van andere bezoekers lezen.

93 Reacties

 1. In mei heb ik het metabolisme dieet kookboek besteld. In mei.
  Na mei 2018 is er iedere maand €19.97 afgeschreven met een automatische incasso.
  Hoe kan dit gebeuren? ik heb maar een boek gekregen, en betaal wel iedere maand
  €19.97. Kun je dat voor mij regelen dat ik dat terug gestort krijg. Met vriendelijk groet.

  P.A. Voorthuijsen, te Bodegraven

 2. Beste weten jullie een consulente in Nederland die volgens Haylie werkt ?
  Mag ook digitaal
  Heb de app gedownload en betaald, maar alles is in het Engels, voor mij moeilijk!,!
  Heb ook de boeken in het Nederlands

 3. 1ik heb de 28 dagen doorlopen en ben 9 kg. Kwijt! Hoera. Kon echt niet meer afvallen hiervoor.
  Ga nu nog door tot de vakantie maar gezien de reacties ben ik bang dat het er weer bij komt als je stopt.
  Fase 2 vind ik een ellende. Ik neem plakjes kipfilet met een reep komkommer erin. Vleeswaren bevat allemaal nittiet alleen wat de slager zelf maakt niet. Bij de poelier kun je kiprollades kopen die ze zelf grillen, daar zit ook niets in. Slager vind ik te duur dus ik eet ook met nitriet. Moet ook betaalbaar blijven. Ik vries veel in, de sesam kip en kokoscurry zijn favoriet maar ook de gevulde paprika uit fase 2 is lekker. Die eet ik gerust 2 dagen achter elkaar. Kipgehakt met paprika,courgette,campignons, spinazie roergebakken is ook lekker, zowel als lunch als diner in fase 2. Ga nu een beetje kijken of ik kan smokkelen. Zoon is jarig binnenkort en ik ga een gebakje nemen. Mosterdsoep in fase 2 kan ook, let alleen op de ingredienten. Mijn bloeddruk waarden zij. Inmiddels geweldig en morgen krijg ik de uitslag van mijn cholesterol. Het dieet is een aanwinst! Misschien is 1 x per maand een optie hierna.

 4. Hallo, wat doe je tijdens het dieet als je een ‘hypo’ hebt = een te lage bloedsuiker? Ik ben diabetespatiënt type 1. Bedankt!

  • In het boek van Haylie Pomroy, het metabolisme dieet , er is ook een boek met extra recepten en een kortere uitleg over hoe het allemaal werkt. Het basis (eerste boek), is een lange uitleg met een paar recepten.

 5. hoi,

  mag je een meergranen tortilla bij fase 1 voor het metabolism diet.
  ik heb erg veel moeite om een avondmaaltijd te bedenken.

  • Volgens mij niet, wel spelt tortilla en die kan je kopen bij natuurwinkels, of zelf maken. Het is ook lastig, ik grill veel in deze fase (geen vet voor nodig) of gebruik de slowcooker.
   Groeten,
   Marina

 6. Afgelopen maandag zijn mijn vriend en ik begonnen met het metabolisme dieet. Hij is al 3 kg kwijt en ik al bijna 2 na nog niet 1 week! Heel goed vol te houden, lekker gevarieerd eten met verschillende ingrediënten. Het voelt niet eens als een dieet!
  Ik heb heel veel aan het bijbehorende metabolismedieet kookboek. Dit ga ik zeker nog wel een tijdje volhouden

 7. Komende week ga ik starten met het metabolisme dieet. Graag zou ik wat meer recepten willen krijgen. Waar kan ik deze vinden?

 8. Beste
  Is het mogelijk om ergens een lijst te vinden of te verkrijgen met welke ingrediênten
  je allemaal kan gebruiken.
  Ik heb het boek metabolisme dieet slank in 28 dagen.
  Hier staan alleen maar menu’s in.
  Ik had graag een opsomming van allerlei fruit, groenten…gewoon produkten die je gebruikt waarin eiwitten, koolhydraten,goede vetten en gezonde suikers zodat je zelf menu’s kan samenstellen.
  Alvast bedankt

 9. Ik ben nu 3 weken bezig met HMD en 6,7kg afgevallen. Hier ben ik heel tevreden mee, lekker gegeten, geen honger en ik voel me prima. Nog 1 week. Natuurlijk hoop ik om de 10 kg te halen maar iets minder is ook prima. Mijn vraag is hoe houd ik mijn gewicht na de 4 weken, is er een programma voor na het afvallen, kan ik gewoon alles gaan eten of moet ik in fase blijven denken? Hoop dat iemand me hierover meer kan vertellen? Alvast bedankt!

 10. Het boek lezen is al een open deur en heel leerzaam. Ik heb dit dieet gedaan en viel in 4 weken 10kg af, en voelde me herboren en superfit. Ik kan dit iedereen aanraden! Bereid je wel heel goed voor door het boek te lezen en goed uit te stippelen wat je allemasl gaat eten in 4 weken. Koop goed in en gebruik je vriezer optimaal, dit bespaart je veel uren in de keuken.

 11. Dit is het laatste dieet wat ik ga volgen. Door alle dieten is mijn metabolisme naar de maan. Ik val nergens vanaf en kom heel snel aan. Ik hoop dat het met dit dieet anders is. Ik kan echter wel wat inspiratie gebruiken van meer ervaren mede-dieters! Zou iemand mij wat tips kunnen geven voor met name fase 2. Wat kan ik ontbijten en wat neem ik mee naar werk, waar geen koeling is? Ik ben nu aan dag 3 bezig en stik van de hoofdpijn. Ik hoop dat het door het detoxen komt. Fase 1 verschilt niet veel van wat ik normaal eet. Alleen de grote hoeveelheid water en geen koffie zou de hoofdpijn kunnen verklaren.

  Hoop dat er nog iemand is ide mij kan helpen met tips voor fase 2!

  • Het gaat niet om het vetpercentage maar om het feit dat veel mensen een gevoeligheid voor lactose hebben. Om met de woorden van menig ‘goeroe’ te spreken: melk (producten) zijn voor kalfjes. Ze zijn er om van te groeien in de eerste levensmaanden. Mensen reageren er doorgaans niet zo goed op. Wij kunnen de lactose niet meer zo goed omzetten in lactase. Overigens schijnt dat geitenmelk beter te verteren is?? Hoe dan ook; ik ben dol op yoghurt en aanverwante producten maar neem ze niet meer. Proteïne/ eiwitten kun je naast vlees en eieren, ook halen uit (groene) groente.

 12. Hi,

  Ik ben vandaag begonnen met het metabolisme dieet. Ik wil meer dan 9kg afvallen dus moet alles ×1.5. Maar die porties lijken zo groot! Klopt dit? Ik zit echt heel erg vol na zo een maaltijd. Moet je je bord leegeten of mag je wat laten staan? Ik ben bang dat ik door zoveel te eten juist aankom ipv afval (ookal heb ik het boek gelezen).

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in