Het nieuwe eten – Afvallen met je mobiel

Gezond eten is doe je in 2009 digitaal. Met je mobieltje scan je QR codes van producten die je in de supermarkt tegenkomt. De QR code is ontwikkeld in 1994 door het Japanse bedrijf Denso-wave en is een matrix-code, oftewel een wokessential-wincetweedimensionale barcode. QR codes kunnen, met behulp van software, ingescand worden met een mobiele telefoon. QR code staat voor quick response. Hiermee wordt de snelle manier van coderen en decoderen bedoeld. QR codes bieden de mogelijkheid om data (zoals tekst en/of domeinnamen) te vertalen naar een te scannen, tweedimensionale barcode.

Het Voedingscentrum start op 29 december de campagne Het Nieuwe Eten. Daarin draait het om stap voor stap gezonder gaan eten, in je eigen tempo.

Onderdeel van de campagne is een korte quiz op je mobiele telefoon. Daarvoor maakt het Voedingscentrum gebruik van Quick Response-codes. Dat is de opvolger van de bekende streepjescode.

In Japan is de QR-code al een razend populaire manier om op je mobieltje snel naar een website te surfen die op een reclameposter of in een tijdschrift wordt genoemd. Gratis te downloaden software vertaalt de QR-code naar het webadres.

Het Voedingscentrum is een van de eerste organisaties in Nederland die deze techniek inzet in een campagne.

Wil je de gratis software nu al downloaden op je mobiele telefoon? Sms dan GEZOND naar 3669.

Meer informatie over de QR-code is te lezen op Qrcode.nu

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in