Home Dieet en Afvallen Dieetboeken Het SC Dieet of het Specifieke Koolhydraten Dieet

Het SC Dieet of het Specifieke Koolhydraten Dieet

SCDiet staat voor Specific Carbohydrate Diet, ofwel het Specifieke Koolhydraten Dieet. Het Specific Carbohydrate Diet, oftewel Specifieke Koolhydraten dieet, vindt zijn oorsprong in de Verenigde Staten, waar Dr. Haas in 1951 een boek publiceert waarin het dieet beschreven is. In 1958 nam Elaine Gottschall haar acht jaar oude, aan Colitis Ulcerosa lijdende dochter naar Drs. Haas. Ze waren reeds naar vele dokters geweest en ze hadden bijna de moed opgegeven. Drs. Haas liet haar het Specifieke Koolhydraten Dieet volgen en binnen twee jaar was ze volledig vrij van symptomen. Elaine Gottschall is gefascineerd door het dieet en volgt een twaalfjarige studie celbiologie, zodat ze zelf kan bevatten wat er op chemisch en biologisch niveau gebeurt. In de jaren 90 schrijft ze een boek waarin het Specifieke Koolhydraten Dieet gedetailleerd en met wetenschappelijke onderbouwing beschreven staat.

Dit boek heet: Breaking The Vicious Cycle, oftewel: Het doorbreken van de vicieuse cirkel. Hieronder kunt u lezen wat deze vicieuse cirkel inhoudt en belangrijker, hoe deze doorbroken kan worden. Door het volgen van het SCDiet wordt het onbelans in de darmen weer hersteld. Het SCDiet hongerd bacteriën uit in de darmen, zodat deze geen schadelijke gassen en zuren kunnen produceren.

Met het Specifieke Koolhydraten Dieet kan men zowel darmontstekingen als de ziekte van Crohn en Colitis Ulcerosa behandelen. Verder is het Specifieke Koolhydraten Dieet ook te gebruiken bij symptomen als winderigheid, oprispingen, het teveel boeren, misselijkheid, zuurbranden, buikpijnen, spastische darm of bij een chronische diaree.

Hieronder vindt u verdere informatie over het SCDiet. Lees over de geschiedenis van het SCDiet en natuurlijk over de werking van het Specifieke Koolhydraten Dieet zelf. Tevens vind u een overzicht van voedingsmidellen die tijdens het dieet wel of niet toegestaan zijn.

Bestel het SC Dieetboek bij bol.com

365 koolhydraatarme recepten
365 koolhydraatarme recepten
N. Graimers

Meer Boekentips

GRIP OP KOOLHYDRATEN
Grip op Koolhydraten
Yvonne Lemmers

Prikkelbare darm syndroom
Prikkelbare darm syndroom
A.J.P.M. Smout

Gezond eten voor je darmen
Gezond eten voor je darmen
Sophie Braimbridge

Gezonde darmen dankzij probiotica
Gezonde darmen dankzij probiotica
M. Doll

Maag-, darm- en leverziekten bij kinderen / druk 1
Maag-, darm- en leverziekten bij kinderen / druk 1

101 vragen over darmklachten
101 vragen over darmklachten
Geert D’Haens

Bijzondere ervaringsverhalen Ziekte van Crohn & colitis ulcerosa
Bijzondere ervaringsverhalen Ziekte van Crohn & colitis ulcerosa
Ingeborg Kuys

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Wat is jouw ervaring met dit dieet? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

1 reactie

  1. Dag, onze schoonzoon, 37 jaar, heeft de ziekte van Crohn, op 17 jarige leeftijd is bij hem de dikke darm al weggehaald, hij heeft even een stoma op de dunne darm gehad, maar dat kon later “hersteld” worden middels een pouch. Nu heeft hij inmiddels zoveel en zovaak weer ontstekingsreacties gehad, ook in de mond, aften ontstekingen, en anale fistels, dat er nu besloten is om een definitieve stoma aan te leggen. Dat gaat deze week gebeuren. Wat mij, ons, nu bevreemd is dat hij bijna helemaal geen dieetadviezen heeft gehad in het verleden en ook straks geven ze hem bijna geen toekomstige beperkingen op eetgebied op. Hij is een liefhebber van chocola en zoet en dat lijken mij nu net dingen waar je terughoudend in moet zijn. Graag eens een informatie hierover of meningen van anderen. Hartelijk dank alvast.

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in

We zoeken 5000 personen die gratis afslankproducten willen testen. Meld je aan.

Gratis Afslank

Producten Testen

15987