Het Smoothie Afslank Plan Jasper Alblas

3 makkelijke programma's om al je overtollige lichaamsvet te verbranden

Na het succesvolle 7×7 Afslank Programma heeft Jasper Alblas Het Smoothie Afslank  Plan gelanceerd. Vandaag neem ik dit dit nieuwe receptenboek onder de loep. Smoothies zijn al jaren populair, en de keuze is enorm als je op zoek bent naar een smoothie receptenboek.

Het zoveelste Smoothie Receptenboek?

Is Het Smoothie Afslank Plan van Jasper het zoveelste smoothie receptenboek of onderscheid dit boek zich van de al bestaande boeken?

Het verschil is meteen duidelijk: het gaat hier niet uitsluitend om lekkere smoothies, maar ook over afvallen. Dit maakt het boek uniek, maar ook kwetsbaar, het richt zich immers specifiek op mensen met overgewicht.

Jasper legt uit waarom smoothies goed helpen voor een goede ‘afslank start’. Je reset je lichaam en je geest voor wat betreft je (ongezonde) eetgewoontes.

Toch is dit programma geen honger of crash dieet. Ja, je valt de eerste weken veel af omdat je veelal smoothies nuttigt, maar het programma bestaat uit meer dan dat. Je krijgt ook een onderhoudsprogramma zodat je makkelijk (zonder alleen op smoothies te leven) op gewicht blijft.

Net als Het 7×7 Afslank Programma stelt Jasper dat hij je zonder jojo-effect minimaal 4 kilo per week kan laten afslanken. Is dat waar?

Hoe werkt het?

Het basisprincipe van Het Smoothie Afslank Plan bestaat uit een serie goed doordachte smoothie recepten, een koolhydraatarm dieet  en natuurlijke, gezonde voeding. Deze manier van eten zorgt ervoor dat je spijsvertering versnelt en je vetverbranding in een hogere versnelling wordt gezet. Hierdoor verlies je zonder extra inspanning overgewicht. Een voordeel is dat de smoothie recepten uit het boek ook nog eens erg smaakvol zijn. Dankzij het Smoothie Afslank Plan verbrand je overtollig lichaamsvet, praktisch en gezond zonder ‘gedoe’.

Inhoud van het Smoothie Afslank Plan Receptenboek

Het Smoothie Afslank Plan bevat 3 duidelijke programma’s voor een slank en gezond lichaam. Makkelijke, voordelige en overheerlijke smoothie recepten die geschikt zijn voor alleenstaanden/singles, stelletjes en families. Dit is niet het zoveelste smoothie receptenboek en dit is geen magische afslankpil. Het Smoothie Afslank Plan bestaat uit 3 programma’s:

 1. Het kickstart programma zorgt ervoor dat je tot wel 4 kilo verliest tijdens de eerste week.
 2. Het breek-door-je-plateau programma laat je vetverbranding nadat je een tijdje stilgestaan hebt weer op volle toeren draaien.
 3. Het onderhoudsprogramma zorg je ervoor dat de kilo’s die eraf gaan er ook af blijven.

Het Smoothie Afslank Plan is specifiek bedoeld voor iedereen die geeft om zijn of haar lichaam. Gezond van binnen is ook gezond van buiten. Uiteraard mag je best wel eens lekker uit eten of een snoepje nemen, maar de basis moet liggen in het bereiden en drinken van lekkere smoothies.

De Eerste Afslank Smoothie

Na online bestelling van het smoothie receptenboek krijg je deze snel thuisgestuurd. Naast de smoothie recepten bevat het programma veel informatie over voeding en gewichtsverlies. Er worden tips gegeven om een optimaal resultaat te behalen. Nadat ik enkele smoothies heb gemaakt kom ik tot de ontdekking dat het plan dat niet alleen effectief en doeltreffend is, maar dat ook nog eens gemakkelijk en plezierig is te volgen.

Het Afslank Resultaat

Het geheim van het afslanken ligt in het kiezen van de juiste smoothies. Het boek geeft duidelijke uitleg over de smoothies, en vooral de volgorde waarin je ze moet nemen. Jasper wijst erop dat dit niet het zoveelste smoothie receptenboek is en is eerlijk over het feit dat het boek geen magische afslankpil is. Wel belooft hij herhaaldelijk dat zijn Smoothie Afslank Plan volgt zal je al je overtollig lichaamsvet verbranden. In de onderstaande grafiek kun je duidelijk zien wat het Afslank Plan van Jasper voor je kan betekenen.

100% Natuurlijk

Een groot pluspunt van Het Smoothie Afslank Plan is dat het 100% natuurlijk is. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. Het Smoothie Afslank Plan is tevens een flexibel plan dat eenvoudig aan te passen is aan elke persoonlijke situatie.

4x Smoothie Bonus

Als je besluit om te starten met het Smoothie Afslank Plan van Jasper dan ontvang je naast het basis receptenboek een viertal bonussen. Deze bonusboeken hebben de volgende titels:

 • Detox Smoothies
 • Anti -(vr)eetbui smoothies
 • Kindersmoothies
 • Het geheime afslank wapen

Alle programma’s zijn makkelijk te volgen, snel en handig klaar te maken en ze passen precies in je dagelijks leven. Zelfs als je een drukke of onregelmatige werktijden hebt.

Detox Smoothies

Een van deze bonusboeken bevat een aantal unieke detox smoothie recepten. Deze detox smoothies zorgen ervoor dat giftstoffen worden afgedragen en een proces wordt gestart om je lichaam te zuiveren. Detox Smoothies helpen om de biochemie van je lichaam  goed te laten functioneren.

Smoothies voor Kinderen

Het gaat niet uitsluitend om afvallen. Een van de bonussen bevat een receptenboek met smoothies die speciaal voor kinderen bedoeld zijn. De basis voor een goede gezondheid wordt voor een groot deel bepaald tijdens de kindertijd. Als je kinderen op jonge leeftijd een aantal gezonde gewoontes meegeeft, dan is de kans groot dat ze deze richtlijnen ook tijdens de rest van hun leven volhouden. Met een gezond smoothie ontbijt leer je kinderen het belang van een goede start. Het Kinder Smoothie Boek helpt je hierbij.

Het geheime afslank wapen

De vierde bonus is Het geheime afslank wapen. Deze bonus is gebaseerd op de kennis die Jasper met zijn 7×7 programma heeft opgedaan. Is afslanken je doel? Dan is deze bonus essentieel.

Anti -(vr)eetbui smoothies

Ongegeneerd snaaien, graaien, (vr)eten … herkenbaar? Veel mensen hebben er moeite mee om ‘1 snoepje’ of ‘eenbakje chips’ te eten. Voor je het weet is de hele zak leeg en voel je jezelf schuldig voor je gedrag. Deze bonus geeft je een methode om (vr)eetbuien en emotioneel eten te voorkomen en om de schade te beperken.

100% geld terug garantie

Jasper is overtuigd van zijn programma, dit toont hij aan met de 100% geld terug garantie. Als je het boek, om wat voor reden dan ook, zijn geld niet waard vindt dan stuur je eenvoudig en mail en je ontvangt je volledige investering terug, zonder moeilijke vragen.

Mijn Eindoordeel

Het Smoothie Afslank  Plan is een uitstekende handleiding voor verantwoord gewichtsverlies op basis van lekkere smoothie recepten. Het is tevens geschikt om te volgen voor iedereen die zijn of haar streefgewicht heeft bereikt, of wil behouden.

De smoothie recepten onderscheiden zich van de bestaande smoothie recepten door hun kracht en eenvoud. De aanvullende tips en informatie maken het een compleet programma dat goed op te volgen is. Jasper verwacht geen drastische lifestyle wijziging, maar slecht een paar eenvoudige aanpassingen in je voedingspatroon. Met een paar kleine veranderingen en het drinken van lekkere smoothies kun snel het gewenste resultaat bereiken.

Je kunt het boek nu direct online bestellen. Hierbij heb je een niet-goed geld terug garantie.

RECENSIES OVERZICHT
Algehele Waardering
Vorig artikelDieetpakketten Review en Ervaringen
Volgend artikelEtos Maaltijdshakes Review en Ervaringen
het-smoothie-afslank-planHet Het Smoothie Afslank Plan is een uitstekende handleiding voor verantwoord gewichtsverlies op basis van lekkere smoothie recepten. Het is tevens geschikt om te volgen voor iedereen die zijn of haar streefgewicht heeft bereikt, of wil behouden.

26 Reacties

 1. Start met Het Smoothie Afslankplan en krijg toegang tot de exclusieve besloten facebook groep. In deze groep worden updates gepost over de Smoothie Challenge.

  Je hebt nodig: Het Smoothie Afslank Plan (bestel op: https://vetvrij.com/smoothie-afslankplan ), een blender en een positieve instelling :)

  Samen zijn we die overtollige kilo’s de baas!

  Succes!

  Deze Facebookgroep bied je gezonde programma’s die je gegarandeerd helpen afvallen. Een stralende gezondheid als nieuwe standaard voor iedereen!

 2. Hallo Jasper, wat ik me voorstellen bij het smoothie afslankplan? Staan daar alleen smoothie recepten in of een heel dag menu? En voor hoeveel weken is dat plan.
  Ik wil heel graag en snel 20 kilo afvallen.
  Ik zoek iets wat goed te combineren is met het gezin. S ochtends groenten eten is voor mij niet weggelegd.
  Ik vind het zonde om het boek te bestellen en dat dan achteraf blijkt dat ik weer geld heb weggegooid.
  Groeten

  Wendy

 3. Hoi Jasper,

  Alweer een tijdje terug heb jij mij uitgenodigd om je smoothie en sappen recepten voordat je het boek op de markt wilde brengen uit te proberen. Ik heb dat toen alleen, zonder man en kind gedaan. Dat is toen goed bevallen, maar ik ben na een paar weken gestopt. Uiteindelijk maar 1 kilo terug gekregen :) dus dat ik ook niet veel.

  Nu werd het hoog tijd dat mijn echtgenoot ging afvallen. Iemand die ooit 1x een dieet heeft gedaan. Dat zgn koolsoep dieet. Na een hele week was hij nog geen gram kwijtgeraakt! Dus dat wilde hij niet meer!! :)

  Nu doen wij al 6 weken het smoothie dieet. En het gaat fantastisch. Heb 1x een sapje ertussen gezet.
  Hij is 1.80m en bij aanvang woog hij 92 kilo. Veel te zwaar. Veel buikvet. Zo’n rond zwanger buikje (en dat voor een man!). Nu is het 6 kilo kwijt geraakt. Totaal geen honger en het gaat goed. Nu doen wij het samen. En ’s middags eten wij warm.
  Nu als wij gasten hebben gehad , zegt hij: ik kan niet wachten totdat ik weer een smoothie mag eten. Het is nu echt een leefstijl voor ons geworden.Volgende weekend is onze trouwdag en gaan wij 2 dagen in een heel sjiek hotel in Kaapstad zitten.Wat zegt Elmar, mijn man: Als wij nou vrijdag daar uit eten gaan en zondagochtend daar dan ontbijten, dan kunnen we de rest van het weekend wel onze smoothies doen! Zie je het voor je? Wij nemen onze keuken machine (blender) mee – als het aan hem ligt – en gaan we dus op onze hotelkamer onze eigen maaltijden bereiden. :)

  28 december gaan wij kamperen. Dan nemen we onze blender ook mee heb ik gezegd. Elmar is het er helemaal mee eens. Het is een “sport” en een leefwijze voor ons geworden. Ik vind smoothie 1, die met Sweet Potato, de bietjes recepten en de yoghurt recepten erg lekker. Die met spinazie en avocado vinden wij alle 2 nogal zwaar en romig. Maar ik ben er al achter, als je die de volgende dag eet of mengt met wat yoghurt of ijsbergsla, dan wordt hij een stuk makkelijker te drinken.

  Ik begin nu ook wat creatiever om te gaan met de recepten. Heb toen niet alles uitgeprint. Dus nog een vraagje: hoe zit het met de courgette? Mag dat er ook in? Mijn pdf file van de Smoothies is beschadigd zegt mijn computer, dus ik kan niet alles meer nakijken. :(

  Onze zoon is 15 en mager, die wil (nog) niet meedoen. Maar ja… hij krijgt er toch wat van mee.

  Nu ga ik EINDELIJK je 7×7 afslankboek kopen (had niet altijd euro’s op de bank)! Wij kijken er alle 2 naar uit. Ik bestel zowel de digitale versie, dan kan ik meteen beginnen, en de hardcopy. En net een vriendin gevraagd of ze alsjeblieft het boek mee zou willen nemen uit Nederland. Geen probleem schreef ze net. Dus top. Ik ben nu de laatste keer 4 kilo afgevallen, het schommelt een beetje. Maar ik heb ook minder overgewicht. Ik ben 1.71m en weeg nu 64. Krijg nu heel veel complimentjes dat ik er zo goed uit zie. Die vriendin die het boek uit Nederland voor mij mee neemt, geloofde niet dat het “maar” 4 kilo was. Ze vond dat het wel 10 kilo leek. Ha, ha.

  Jippie.
  Heb de digitale versie gedownload. Wordt vervolgd!… En bedankt voor je goede tips en recepten.

  Hartelijke groeten,

  Brigitte de Groot-Broekhof

 4. Wat er staat geen brood enz dan kan de ambachtelijke bakker wel inpakken en als je suikerziekte hebt moet je juist brood gebruiken het is super gezond en als je het belegd met komkommer appel of tomaat dat is gezond volgens mijn arts graag jullie reactie

 5. Smoothie plan werkt super!!
  Ben al afgevallen. Voel het aan mijn kleren maar ga niet zoveel op de weegschaal staan dus weet nog niet hoeveel.
  Heb energie te veel!! Geen opgeblazen gevoel meer. En super lekkere sapjes en smoothies!! Ik raad het iedereen aan.
  Geen hongergevoel ook niet. Ik heb zelfs geen zin meer in snoep en snacks.
  Ben blij dat ik ermee begonnen ben!!!! Kijk elke keer opnieuw uit naar men volgende smoothie. Ben begonnen met het KICK START programma.

 6. Beste Sanne & Jasper,

  Allereerst wil ik je heel erg bedanken dat je dit ontwikkeld hebt. Ik ben 34 jaar en moeder van 2 kinderen. Ik worstelde jarenlang met mijn overgewicht en darmklachten. Ik ben maar 1.60 m en had dagelijks na mijn warme maaltijd last van een opgezette buik. Zo erg dat het leek alsof ik zeker 6 a 7 maanden zwanger was en dat overdrijf ik niet.

  Ik heb diverse onderzoeken gehad in het ziekenhuis en daar kwam niks uit behalve dat het een reactie kan zijn op het eten wat ik toen at.

  Ik zat niet lekker in mijn vel en vond dat het tijd werd om mijn eetgewoontes aan te passen. Dit was niet altijd makkelijk maar dat zullen de meeste mensen herkennen. Wij eten thuis vaak hindoestaanse/Surinaamse maaltijden. Lekker maar erg ongezond natuurlijk.

  Ik ben enkele maanden geleden begonnen met het 7×7 afslank receptenboek en verloor daarmee enkele kilo’s. Toen ik ermee begon woog ik 74,2 kilo. Enkele weken geleden ben ik goed ziek geweest en kon amper iets binnen houden. Toen ik was opgeknapt kreeg ik vreetbuien en kwam weer een kilo aan.

  Vandaag ben ik 6 dagen bezig met jouw smoothie dieet. Ik heb me vanochtend gewogen (ik doe dit te vaak en weet dat het niet goed is maar kon het niet laten:)) en woog 69,5!!!! Dat ben ik in jaren niet meer geweest!! Voor de zwangerschappen heb ik altijd rond de 60 kilo gewogen. Ik ben hier dus ontzettend blij mee en ik vind de recepten ontzettend lekker.

  Soms is het lastig want mijn man is echt een grote eter en zit savonds op de bank vaak te genieten van een zak chips maar dan neem ik vaak mijn snack volgens het receptenboek. Ik heb echt mijn draai weer gevonden en voel me super!

  Ik probeer veel familieleden, vrienden en collega’s van dit dieet te overtuigen, helaas ziet niet iedereen het zitten om rijst, pasta of aardappelen te laten staan. Ik ben er iig erg blij mee en ik zet door!!!!

  Heel erg bedankt Jasper!!!

  Groet,
  Rekha

 7. Beste sanne
  staat in jullie recepten boek bij elke smoothie aangegeven hoeveel koolhydraten erin zitten?
  Groetjes Joke

 8. Beste Sanne,

  Ik worstel ook na mijn 2de zwangerschap met extra kilo’s. Ik ben sinds afgelopen januari wel goed bezig alhoewel ik in de weekenden zondig. Anders hou ik het niet vol! Door de weeks eet ik koolhydraatarm maar weekenden is dat toch anders. Daarom gaat afvallen ook niet snel genoeg. Ik heb reeds 7×7 afslank receptenboek aangeschaft. Ik wil ook smoothie afslankplan bestellen maar wil eigenlijk weten of je allemaal met een blender kunt bereiden? Of je toch zo’n dure slowjuicer moet aanschaffen.
  Zou je mij hierover kunnen informeren.
  Groetjes,
  Dilek

 9. Het zelfde probleem ook het boek van de smooties kan het ook niet te openen?
  K’Heb daarjuist een mail gestuurd voor het 7×7 recepten boek.
  Mvgr.
  Martine

 10. Hallo Sanne en Jasper,
  Fijn dat jullie zo bezig zijn.
  Ik heb nog niets besteld omdat ik het eea niet duidelijk vind, wellicht niet zo goed begrijp.

  Smoothies, heerlijk hoor, ik heb ermee gewerkt bij AH., demo !
  Maar hoe en wanneer maak ik welke smoothie en speciaal voor mij geschikt. Ik zoek eigenlijk een soort handleiding

 11. Ik ben nu al een tijdje bezig met gezond eten. ’s Morgens havermout,’s middags courgette of speltbrood en ‘à avonds bijna geen aardappels meer. In het weekend eet ik nog wel normaal.
  Ik ben nu sinds een week of 3 aan het hardlopen.
  Ik heb me niet gewogen. Dit wil ik nl niet weten. De laatste keer woog ik nl meer dan toen ik hoogzwanger was!
  Ik merk dat ik alleen maar aan kom. Al een jaar. Eerst dacht ik dat het kwam doordat mijn gal niet goed functioneerde. Nu hij eruit is kom ik nog meer aan terwijl ik mijn best doe!

  Ik ben het helemaal zat! Hou het zo absoluut niet vol. Ik heb dus echt een steuntje in de rug nodig.

  Welke pil helpt mij echt om het vol te houden? Sneller vet te verbranden?
  U bent er niet om te verkopen toch? U heeft onderzoek gedaan als ik het goed begrijp.
  Ik geloof niet heel erg in pillen dus wil ik er geen honderden euro’s aan uit geven.
  Alvast bedankt,

  Iris

  • Beste Iris,

   Dank je voor je berichtje. Ik begrijp dat het aanpassen van je (eet)gewoonten moeite kost, toch is dat uiteindelijk de meest effectieve manier. Wil je toch een steuntje in de rug, en een boost om een paar kilo af te vallen dan kun je 2fase capsules proberen.

   Een andere goede mogelijkheid zijn glucomannan capsules, dit zijn natuurlijke vezels die ervoor zorgen dat je geen honger meer hebt.

   Met gezonde groeten,

   Sanne

 12. Hallo. Ik wil graag het smoothie afslank plan bestellen.
  Maar ik vraag me af; staan er complete weekmenus in? En zijn t alleen smoothies..? Dus als ontbijt lunch en diner een smoothie?
  Hoop antwoord te krijgen op men vragen. Groetjes Joslin

  • Beste Jitty,

   De recepten uit het afslankplan bevatten geen suiker en zijn uitermate geschikt voor diabetes patienten. Neem voor de zekerheid wel de ingredientenlijst van de smoothie recepten door.

   Succes!

   Sanne

 13. Lieve Sanne, dank je voor je email over dit nieuwe afslankprogramma. Ik zal mij even voorstellen. Ik ben een jonge meid van 30 jaar, werkt en studeert in de zorg als leerling-Verpleegkunde. Afgelopen twee jaar heb ik een acute longembolie gekregen waarvan de oorzaak onbekend was. Op dit moment ben ik nog steeds onder behandeling. De longarts had mij geadviseerd om af te vallen en mijn conditie te verhogen. Ik vind het nogal lastig om af te vallen, vanwege last van kortademigheid. Daarnaast ben ik bezig met Cardio, maar dan op mijn tempo.

  Het smoothieplan ziet er aantrekkelijk uit en ik ga het zeker nader bestuderen.

  met vriendelijke groeten,

  marjolijn

  • Hoi Marjolijn,

   Graag gedaan, fijn dat je mijn wekelijkse emails volgt!

   Voor iedereen die mijn mails nog niet ontvangt, en graag op de hoogte blijft van het laatste nieuws op het gebied van dieet, voeding en gezondheid… inschrijven kan op deze pagina: http://www.vetvrij.com/nb

   Sanne

 14. Ik denk dat afvallen niet meer is dan een kwestie van doorzetten en wilskracht.
  Ik woog in 2010 98 kilo en had al meerdere malen dieeten geprobeerd poedertjes pilletjes als puber al.

  Niks werkte tot dat ik echt walgde van mezelf en in januari 2011 ben begonnen met bewust eten.
  Ik at donker brood met mager beleg nam een gezond tussendoortje en woog mijn avond eten en begon met lopen wel had ik 1 dag in de week dat ik frietjes at.

  De eerste 2 maanden was ik 9 kilo kwijt wat stimulerend werkte en ik naar de sportschool ging.
  Door dit bewust eten en bewegen ben ik in 1 jaar 29.3 kilo afgevallen , maar wat vooral werkte is wilskracht en doorzettingsvermogen.
  Inmiddels ben ik 33 kilo kwijt en dit al vanaf januari 2012 dus waar een wil is ,is een weg ook als je ‘normale’voeding eet.

  Groetjes Danielle (en als ik mijn foto bekijk die ik gemaakt heb van toen en nu kan ik zeggen “zo dat heb ik goed gedaan”)

  • Complimenten Danielle!

   Fijn om te lezen dat je een manier hebt gevonden om je doel te bereiken.

   Sanne

 15. Lieve Sanne,

  Met veel belangstelling en plezier lees ik je wekelijkse nieuwsbrieven en op deze manier ben ik ook in aanraking gekomen met de 7×7 afslankcursus van jasper.

  Ik was tot vorig jaar slanker en kon makkelijk dingen eten en drinken zonder aan te komen, maar dit is ineens veranderd, waarbij ik ook merk dat ik meer hongergevoelens en minder grenzen lijk te hebben, waarbij vooral de trek in een glaasje (of meer) wijn na het werk, vaak krijg ik dan ook zin in wat snacken, hoewel dit geen dagelijkse routine is hoor… Ik merk dat mijn man vaak bepaalde dingen eet of drinkt en ik daardoor mezelf moeilijk kan inhouden en dan meedoe..daardoor is het een vicieuze cirkel geworden, waarin ik de volgende heb die ergens zin in heeft en dan zeg; ach, hey is weekend, mag nu toch wel….

  Iedere keer neem ik me voor; maandag doe ik het goed, maar als er dan iets gebeurt wat mijn routine doorbreekt, zoals een etentje, verjaardag etc, dan kan ik vervolgens de draad weer niet oppakken. Ook krijg ik mezelf momenteel niet echt tot beweging gemotiveerd. We hebben een paar van die apparaten thuis staan, maar geeft mij niet voldoende het gevoel dat ik gesport heb, echter, door deze apparaten vind mijn man sportschool onzin en te duur ( we hebben beide een eigen zaak, waardoor we nu in deze tijd best op de kleintjes moeten letten)

  Ik heb al diverse dingen geprobeerd, maar mis bij het ontbreken van koolhydraten vaak het gevoel van iets stevigs te eten en lijkt het snel een slappen hap te worden. Ook wil ik niet apart voor mij en mijn man hoeven koken , dus , hoewel ik als ik alleen zou zijn, heel erg in zou kunnen doorslaan, krijg ik daar geen goede balans in en wil hem niet te veel opzadelen met mijn dieten.

  Ook heb ik shakes geprobeerd, maar net als in het verleden, ik kan deze slecht verdragen; ik ga er letterlijk van over mn nek, zo vies vind ik het en zeker met van die mierzoete smaakjes echt onverdraagbaar smerig, dat wil ik dus pertinent niet doen. Fruitsmoothies of groene smoothies ben ik voor in, vandaar dat het smoothies afslankplan van jasper me meteen opviel in je berichtej Sanne.

  Ik denk wel dat ik een koolhydraten verslaafde ben en wil dat graag veranderen. Ik heb een lactose allergie gehad, waarvoor ik door een alternatieve arts goed behandeld ben jaren gelden, dus het nu redelijk verdraag, maar vooral niet te veel aan yoghurt of melkproducten eet..daar gaat het dus vaak mis: als je iets met yoghurt mag tijdens ontbijt, dan eet ik dat, maar merk ik na een poosje toch n lichte eczeem opkomen en stop ik daar dus mee. Ik eet 3 keer op een dag, waar ontbijt vaak bestaat uit wat fruit, lunch 2 boterhammetjes met beleg maar bij thuiskomen gaat het dan mis met een wijntje ( ofwel met een klein snackje maar vaak ook zonder) door met de avondmaaltijd teveel op te scheppen. We eten veel groenten en rauwkost en proberen zo puur mogelijk te eten, maar ik vermoed toch te veel. Ook eten we in de weekenden graag samen wat uitgebreider ontbijt met lekkere broodjes, eitje etc..

  Tot een jaar geleden ging dit dus goed, maar het lijkt of er ergens in mijn lichaam iets mis is gegaan waardoor ik ineens best aangekomen ben. Tot Vijf jaar geleden was ik ook wat zwaarder, maar toen ging ik ook wat vaker uit en dronk meer variaties van alholische drankjes bijvoorbeeld. Na ons trouwen kwam er dus een natuurlijker ritme in mijn leven maar kampte ik ook met ernstige buikklachten en had dagelijks voortdurend de hik, waardoor ik snel veel was afgevallen. Dit kwam er echter niet zomaar weer bij, de hik verdween langzaam , maar de buikklachten zijn er nog af en toe. Hierdoor kon ik ook niet meer intensief sporten als hardlopen en wandelden we veel. Dit schiet er echter de laatste tijd ook bij in. Het is dus al met al zeker een combi van bewegen en anders eten, maar ik kan het op een of andere manier niet opbrengen en heb te weinig ideeen voor gevarieerde recepten. Omdat ik me door mn gewicht etc ook weer minder fit voel en in de winterkou niet graag naar buiten ga, wandel ik ook weer minder en daardoor blijf ik in het cirkeltje zitten.

  Ik weet dus precies waar het misgaat denk ik, maar ik moet weer een goede start zien te vinden en merken dat ik ook resultaat boek, zodat ik er mee door ga. ik heb het smoothie afslankboek besteld en ga er vol enthousiasme voor!

  Groetjes,

  Melissa

  • Lieve Melissa,

   Wat een ontroerend verhaal heb je met me gedeeld, ik ben er een beetje stil van. Er zitten veel herkenbare dingen in, niet alleen voor mij, maar voor veel bezoekers van vetvrij.com

   Ook ik heb veel verschillende (lees alle) producten in het verleden geprobeerd, en steeds als je denkt dat je alles hebt gehad, dan komt er weer iets nieuws bij. Het advies dat ik je kan meegeven is: “eet, drink en leef op een manier die jij prettig vindt”. Probeer een manier te vinden die goed aansluit bij jou en je omgeving. Dit is van veel verschillende factoren afhankelijk. Heb je een gezin, ben je alleen, werk je, ga je naar school?

   Ik ben ervan overtuigd dat je een manier gaat vinden die past bij jouw unieke persoonlijkheid!

   Liefs,

   Sanne

  • Waar het misgaat is eigenlijk het 3x per dag eten en het feit dat je te weinig eet.

   Probeer eens met myfitnesspal app je dagelijkse eten te tracken.
   En probeer om de 2 uur te eten op een dag. ’s morgens ontbijt, daarna iets van fruit, iets van een rijstewafel of volkoren cracker met iets magers erop. Lunch 2 broodjes cup a soup bouillon en hierna weer 2x een tussendoortje mbt fruit of een cracker. ;s avonds gewoon lekker je aardappelen en groenten en probeer ongeveer 2/2,5 uur na je avondeten nog wel iets magers te eten.

   Drink ook minimaal 2,5 liter water!

   Ik ben op deze wijze 35 kg afgevallen en ben nog steeds aan het afvallen. Ben vorig jaar December begonnen!

   Succes

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in