Vastendieet Recepten van Mimi Spencer

Het Vastendieet is eigenlijk geen goede vertaling van het oorspronkelijke Engelstalige dieetboek ‘The Fast Diet’ van Mosley en Spencer. Het Vastendieet heeft raakvlakken met Het Horizondieet en het populaire 5:2 dagendieet van Michelle Harvie.

500 calorieën per dag

Als je ervan uitgaat dat vrouwen per dag 2000 calorieën nodig hebben om goed te functioneren, en Mosley en Spencer per dag slechts 500 calorieën toestaan begrijp je de titel ‘Het Vastendieet’ ongetwijfeld. Dit zijn gelukkig maar twee dagen per week, want de overige vijf dagen in de week mag je eten volgens je normale eetpatroon. Mannen mogen tijden een ‘vastendag’ overigens 600 calorieën per dag (normaal 2500 calorieën). vastendieet

Ervaringen met Het Vastendieet?

Wat is jouw mening over deze manier van afvallen? Heb je vragen, of heb je zelf ervaring met Het Vastendieet? Stel dan een vraag, deel jouw ervaring, of lees de ervaringen van andere bezoekers.

Eerlijk is eerlijk, verschillende testen hebben aangetoond dat je door deze methode veel kunt afvallen in een korte periode, maar of het verantwoord en gezond is, is een tweede vraag. Het vastendieet bevat een calorieënteller en recepten om dit simpele geheim gemakkelijk en smakelijk deel uit te laten maken van je dagelijkse bestaan.

Calorieënteller en Recepten

Het vastendieet bevat een calorieënteller en recepten om dit simpele geheim gemakkelijk en smakelijk deel uit te laten maken van je dagelijkse bestaan.

Mosley en Spencer

Dr. Michael Mosley is onder andere bekend van het bbc-programma’s over biologie, gezondheid, het menselijk lichaam, voedsel en vasten. Mimi Spencer  is een bekende voedingsjournalist die onder anders schrijft voor media zoals The Guardian, Marie Claire en Observer Food Monthly.

Is het Vastendieet Gevaarlijk?

Eerder gaf ik al aan of ik me afvraag of deze manier van afvallen wel verantwoord is. Heb je een drukke baan, of een gezin dan is het zeer waarschijnlijk dat je het vastendieet niet kunt combineren met je gezin of werk.    Geadviseerd om de maaltijden zeer precies af te wegen en te berekenen, dit is erg bewerkelijk. Tijden Het Vastendieet wissel je ‘strenge’ dagen af met dagen van gewoon eten. Eet je op de gewone dagen niet meer dan je gewend bent, dan is de kans groot dat je gewicht verliest.

Vragen en Ervaringen

Heb je vragen over deze manier van afvallen, of heb je zelf ervaring met Het Vastendieet? Stel dan een vraag, deel jouw ervaring, of lees de ervaringen van andere bezoekers.

4 Reacties

  1. Onder het mom: ‘er is maar 1 manier om te zien of het voor mij werkt, en dat is gewoon doen’, ben ik 22 juli gestart met alternate day fasting. Voor mij is het een prima manier om aan mijn gezondheid te werken. Strenge diëten volgen heb ik de discipline niet voor, een dag vasten en dan een dag alles kunnen eten houdt het voor mij lekker overzichtelijk en makkelijk vol te houden. Ik doe de 4:3 variant en heb er goede resultaten mee. Mijn persoonlijke ervaringen houd ik bij op mijn blog.

  2. Ls. Ik ben 73 en 10 j. Diabetes. Goed op regel ik ben 98 kg. Volgens mij te zwaar ik ben 1.87 wat zijn uw ervaringen. Vr gr wim

REAGEER / AANMELDEN GRATIS TESTEN

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in