Het Ware dieet

Als je net als ik wel vaker pogingen ondernomen hebt om wat kilo’s kwijt te raken ben je naar een boek met zo’n titel uiteraard heel erg nieuwsgierig. In het voorwoord zegt Sondra Ray dat we het ideaalbeeld van de broodmagere mannequin eens moeten loslaten. Omdat men vroeger niet naar de kleding maar naar de rondingen van de mannequins keek besloot men hiervoor heel magere vrouwen te nemen zodat men enkel naar de kleding keek. Het is dus belachelijk om dit als ideaalbeeld te zien. Het is beter dat we allereerst eens van ons zelf houden zoals we zijn. Met welke kledingmaat dan ook! Het gaat in dit boek dan ook beslist niet om het tellen van calorieën maar je om ervan bewust te worden waarom je zoveel gewicht vasthoudt. Met je meetorst eigenlijk. Zie je het leven als zwaar en moeilijk? Ja, dan is het natuurlijk heel goed mogelijk dat ook jouw lijf zwaar is. Zwaar van alle negatieve energieën die je alsmaar aan het vasthouden bent. Het klinkt alleszins redelijk!

Eerst moet je gaan uitzoeken wat er allemaal in je verleden is wat jou er van weerhoudt om af te vallen. Laat eerst eens al deze negatieve gedachten los en om dit te doen staan er een heleboel oefeningen en affirmaties in het boek waar je mee aan de gang kunt gaan. Als je hierna denkt dat je wel met jezelf in het reine bent is het de bedoeling dat je anders tegen voedsel aan gaat kijken. Denk niet bij iedere hap die je neemt: Oh, dit is vast een dikmaker. Nee, geniet er van, maak van je maaltijd een feest en beschouw je voedsel als energie. Immers gedachten zijn krachten. Als je bij iedere hap denkt dat je er dik van wordt. Ja, dan word je ook dik! En als je er helemaal niet uitkomt kun je altijd nog God te hulp vragen. Je kunt het boek ook gebruiken voor andere problemen in je leven. Bijvoorbeeld om van het roken af te komen. Of het echt werkt? Dat weet ik op dit moment niet, want zo ver ben ik nog niet. Maar ik probeer het zeer zeker.

Bestel dit boek bij bol·com

Ware dieet
Ware dieet
Sondra Ray

Op werkdagen voor 21:30 besteld, morgen in huis!

Heb je ervaring met het ware dieet? Vragen of suggesties? Discussieer hier met ons mee of lees hier alle reacties. Reageren kan ook anoniem!

Hartelijk dank voor je bijdrage!

REAGEER OP DIT BERICHT

Vul een reactie in ajb
Vul hier je naam in